Spy: Statham lopja a showt

Erről csak ti tehettek, a sok pozitív kommentetek miatt néztem meg, bár ne tettem volna.

Spy_Jason-Statham

Az persze tény, hogy Statham baromi jó a filmben. Ennek kapcsán meg is értem, hogy páran jól szórakoztak a Spyon. Bármikor feltűnt a csávó, mindig lehetett szakadni, na de ezzel el is fogytak a pozitívumok, és hát egy mellékszereplőről van szó, akinek talán 15 perce ha volt összesen.

Tipikusan olyan volt a Spy, mint a többi Paul Feig-film (az új Ghostbusters rendezője). Az megvan, hogy komédia, ami kicsit ki akarta figurázni a kém-akciófilmeket, de a kezdő lövöldözés olyan unalmas volt, mintha egy tipikus pg-13 20 percen át menekülünk szar akciófilm lenne. A humor kimaradt. És később is ilyen jellegtelen volt a film, mint a rendező többi műve.

spy11

És hát Melissa McCarthy. A legpozitívabb amit róla el lehet mondani, hogy a szokásosnál kicsit elviselhetőbb volt. Na de ugyanúgy káromkodott, mint máskor, a bejáratott rutinját villantotta, csak egy icipicit érzelmesebbre csinálták a karakterét előtte.

A káromkodás külön vicces volt, mármint hogy mennyire mankónak volt használva. Akadt pár kreatív oltás, ezt abszolút elismerem, csak igazából helye nem volt annyira a filmben. Leginkább azért nyomta a főszereplő úgy, mint egy kocsis, mert igazi poént nem tudtak írni. A humor helyett kurvára fel kellett dobniuk a szürke szar kaliberű mondatokat vele, különben feltűnt volna mindenkinek, hogy kibaszottul üres a fosinger filmjük.

ct-spy-movie-review-melissa-mccarthy-20150604

Persze láttam már rosszabbat, na meg a humor a leginkább ízlés függő, például a kínos kajálós jelenetet az elején áttekertem volna szívesen, de akkor is egy maximum közepes darabnak tűnik a Spy, amin néhol lehetett nevetni.

human
írta
2015. 09. 27. 12:14
megjelenés
56
hozzászolás


56 hozzászólás a “Spy: Statham lopja a showt” bejegyzéshez

  1. Hát ez király, én is erősen fontolgattam a megnézését, most egy csöppet lehűtötted a várakozásaim. :(

  2. Az első mondattól érezni, hogy utálni akartad a filmet, durván izzadtság szagú vélemény tőled, human.

    Egyáltalán nem 4/10 a film. Az egyetlen ügyes észrevétel a kritikádban, hogy kiemelted Statham karakterét, aki kb minden megszólalásával megnevettetett.
    Én előtte végig azt vártam, hogy amatőrködni fog a főszereplő mint az összes “semmiből lett kém” filmben, de itt már alapból ki van képezve, egyáltalán nem hülye, feltalálja magát. A poénok ütöttek, talán a káromkodást nem kellett volna ennyire az arcunkba tolni, de abból is volt egy-két gyöngyszem, a nők végre nem alárendelt szerepben tolták, mégsem tűnt feministának a film. Budapestet pedig tök ügyesen használta ki a film.
    Bőven hozzácsaphattok még legalább 2-3 pontot a humanéhez, ilyen esős időben meg végképp jó délutáni/esti szórakozás a film.

  3. Sztem is egy laza 7/10-es a film! Simán a jobb vígjátékok között van. Budapest és a Balaton nagyon szép a filmben.

  4. Én már olvastam sok jó kritikádat, de ez borzalmas volt és még csak nem is volt helyén a dolog! Ez tipikusan olyan írás volt, hogy én utálom pl a brokkolit és ha kicsit izlett volna akkor sem mondtam volna róla jó dolgokat. Tudom ízlések és pofonok, de azért így lepontozni nem kellett volna… Nem egy 10/10-es film, de minimum 7-es meg van, mint ahogy előttem is írták. Szóval, akit meg akarná nézni, csak tegye, ne vegye el a kedvét ez az írás, igen is jó szórakozás a film! Ja és a sok kritikát olvastam róla mind magyart, mind külföldit, de ez most nem jött át.

  5. play: mondjuk úgy, hogy minden áron azon volt, hogy lehúzza a filmet, de ezzel eljutott oda, hogy az indokai teljesen erőltettek, nem támasztják alá a valóságot, de nyilván volt valami polgárpukkasztó szándék is benne, ez tényleg nem humant tükrözi..

  6. vajaskenyer: akkor lehet én láttam több vígjátékot, hiszen azzal a jelenettel, amikor a főnök nézi a kiképzős videóját, teljesen felépítették, hogy nem fog amatőrködni (hogy mennyire valós a 10 éve kiképzett, terepen sosem volt csaj profisága, az mindegy egy vígjátékban), így külön fárasztó volt a káromkodásra váltásig elkövetett bénázása. Micsoda írói húzás: a csúnya beszéddel húzzák alá, hogy onnantól tökös a csaj.

    de ha már itt tartunk: hogy használták ügyesen Budapestet? Mármint jó volt látni Budapestet Budapestként kicsit (előtte a robbantásnál más városként is:), de kb. random európai városként kezelték, csak Prága helyett most ide jöttek ezen fajta épületekért, mert kémfilmbe ilyenek kellettek.

    A feminizmust direkt nem is kevertem ide, de ennél még a Női szervek is jobb női karaktereket hozott szerintem, hiába volt rosszabb film.

    És ha én a kommentedet úgy kezelem, hogy mit írtál, nem pedig, hogy szerintem mit akartál, akkor te is vedd úgy, hogy a poszt nem izzadságszagú, hanem az én véleményem. Nem direkt akartam lehúzni a filmet, hanem nem tetszett, azért amit fenn írtam. Ez mondjuk a többi kommentelőnek is szól.

  7. És még annyit attól,hogy xy kritikusnak nem tetszik a film nyugodtan nézd csak meg.Mert amùgy èn is több jót olvastam róla mint rosszat.ez nem véletlen szerintem.

  8. Vicces, mert az elején úgy álltam hozzá hogy utálom melissa mccarthy-t, de aztán egyre viccesebb lett, főleg mikor elkezdték rose byrne-nel egymást oltani.
    Úgy tűnik számomra hogy a “szerkesztő/főszerkesztő” még nem képes változtatni az álláspontján hiába legyen vicces, vagy nem vicces egy film. (ezt általánosságban mondom) Ezt ki kéne nőni, és meglátni azt amit tényleg vicces.. Mondom még egyszer, én gyűlölöm a főszereplőt, de k..va vicces volt mert nagyon jó mellékszereplőket választottak, és konkrétan olykor-olykor bef..tam rajtuk..
    Az egész film, mondjuk 10/6, de az manapság bőven jó.. sajnos :/
    Viszont ugyanakkor még mindig meglepően jó.
    Pozitív csalódás!

  9. Ez a film nem 4/10 hanem 0/10.Az egész film káromkodásokkal,és gusztustalan-cikis helyzetekkel akar vicces lenni.Sajnálom akinek ez tetszett.

  10. Én nem vagyok Melissa rajongó, de én kellemesen szórakoztam a filmen, nagyonjó votl a szinkronja és. Én egy 6,5/10-re tenném. Persze, unrealisztikus, meg néha túlhúzott, közepes sztori és béna fordulatok, de a célját nálam maximálisan elérte. És a Balatont még Pestnél is szebben használták :)

  11. Talán 3 Melissa McCarthy filmet láttam eddig, de ezt a nőt úgymond meggyűlöltem, mert olyan semmilyen. LEhet, hogy nem az ő hibája, de már soha nem tudja lemosni magáról azt, hogy szerintem egy káromkodós, bunkó, karaktert tud csak eljátszani. Korábbi filmjeiből egyedül a Női Szervek jött be, de nem miatta, hanem, mert Bullock viszont igazi gyöngyszem, Melissa McCarthy mellett meg pláne. Mind játékban, mind vígjátékban és még akcóhősnek is tökösebb.
    Ez a film is csak a többi szereplő miatt kap majd esélyt tőlem a megnézésre – már ha megnézem egyáltalán, mivel ez a nő…

  12. A legnagyobb probléma ezzel a filmmel, hogy még ebben a vérszegény hollywoodi felhozatalban is rengeteg érdemesebb film van arra, hogy pár ezer Forintot ráköltsön az ember…

  13. Nem tudok sajnos tényleg mást mondani, nem azzal van a bajom, hogy kövér, de amiatt, mert Adam Sandler minőségű, a túlsúlya csak még rosszabbá teszi az egész embert.

  14. Én nagyot csodálkoztam mikor elolvastam az írást. Talán 6 évvel ezelőtt olvastam utoljára ennyire nyers véleményt. Félre ne értsetek, teljesen egyetértek vele.

    Statham kis mértékben élvezhető, de ha ő túl sok képernyő időt kap, akkor el is felejted melyik filmet nézed. Sajnos tényleg képtelen bármilyen más szerepet játszani. Egy idő után (úgy 15-20 filmmel ezelőtt) unalmas.

    Melissa McCarthy – a Mike and Molly még nézhető volt. Az volt talán az utolsó szerepe, ahol nem egy utolsó tanyasi bunkó parasztot alakított. És ennyi összesen a színészi képességeiről.

  15. Én se vagyok odáig ezért a disznó csajért, de a filmen kibaszottul jól szórakoztam! Ha valaki filózik rajta, hogy megnézze-e, akkor inkább üljön be rá! Nagyobb eséllyel fog tetszeni neki!

  16. Amúgy nem tudom volt-e itt említve azt hiszem nem, de konkrétan a mostani Ghostbusters rendezője már twitteren nyíltan elküldte az embereket a kurva anyjukba pár napja (szó szerint), mert annyi oltást kapott már előre a filmje.
    VAJON MIÉRT???
    Na erről ennyit

  17. Nyugodtan kitorolheted a hozzaszolasom. Rohadtul az a bajod Melissaval hogy nem uzekednel.vele. Es iszonyat idegesito ez a hozzaallas. Pasik ugyanigy karomkodnak, megsem latom, hogy nekik fel lenne emlegetve…

  18. megy ez személyeskedés nélkül is, hiszek bennetek.

    movieblonde: leginkább az írókat szóltam le a káromkodás részen, de ahogy gondolod. Amikor egy férfi színésszel van baj akkor pedig vele nem akarok lefeküdni, vagy ott mi a személyeskedő érv?

    És amikor bírtam ezt a nőt a Gilmore Girlsben, ahol jobb írói voltak, akkor még tetszett nekem, vagy hogy is van ez?

  19. en csak egy orat pocsekoltam el az eletembol belole. feig-tol es mccarthy-tol soha tobbet semmit, ez fix.

    statham-et birom, de 2 megmozdulasanal nevettem fel (face/off machine, a meg a cunt), amugy semmi.

    budapest-nel a rendszamok nagyon felbasztak, hogy ennyire nem voltak kepesek, hogy a 3 betu 3 szam kombora figyeljenek, ehelyett volt 1 szam 2 betu 3 szam, meg ilyesmi.

    amugy az egesz film tok tv-hatasu volt, igenytelen, olcso hatas, ami a poenokon is erzodott. mondjuk a “poenok” statham-en kivul csak az volt, hogy:

    -blablablabla, kover vagy!
    -bazd meg, szetbaszlak!

    es ezek variansai. nekem ez nem vicces.

  20. Movieblonde: vagy inkább azt savazzuk, ha valaki csak olyan filmbe tud szerepelni s olyan karaktert hozni (megjegyzem azt is szarul) amit még beállva se néznék meg.
    Egyébként meg Kathy Bates jó példa arra, hogy nem kúrnám meg, mégis elég sok film van, amiben szeretem.
    Vagy Judi Dench – mondjuk úgy, hogy “nem fiatal már”, és a vonzerejét is elvesztette, mégis egy qrvajó szinésznő.

    Melissa szimplán egy képmutató nő, aki igazából a szerepeiben pont a sztereotipiákat erősiti, meg se próbálja azt sugallni, hogy nem csak tökéletesen lehet vonzó valaki – ha már annyira mindennapos téma ez manapság. Aztán az interjúkban meg oltogatja azokat, akik “szexisták”, stb.

  21. Hát ez csodás kritika komolyan ennyi erővel akárki írhatná az én véleményem annyi,hogy ez legyen a legrosszabb vígjáték amit láttál…

  22. Érdekes, hogy aki viszonylag pozitív véleménnyel van a filmről, az sem ad 6-nál, 6,5-nél nagyon többet. Nem igazán tudnak mostanság megnevettetni a “vigjátéknak” kikiáltott filmek, de lehet csak öregszem.

  23. Nem bírom én sem McCarthy-t mostanában, sőt, a Gilmore Girls-ön kívül sehol sem szerettem annyira (még talán ott sem). A Bridesmaids-en totál kiakadtam, főleg az Oscar-jelölésen (bár az más miatt volt fontos), ez a film viszont nem volt rossz.

    Valóban maximum 7/10, talán csak 6/10 mert kellemes volt, és megnézhető, de rengeteg hiba van vele. Pl. a túlhúzott poénláncok, a jellegtelenség, valamint arányérzéke semmi nincs sem Feig-nek, sem az íróknak.

    Ettől függetlenül tetszett, meg lehet egyszer nézni. Kicsit hosszú, és sokszor elálmosodtam, de hát na, ez ennyire éppen elég. Egyébként nem csodálom azt, aki McCarthy iránt érzett utálatát nem tudja levetkőzni (komolyan, az a Bridesmaids-es ruhapróbás jelenet egyszerűen nem megy ki a fejemből…), de itt szerintem nem volt annyira elviselhetetlen. Sokkal inkább idegesített Rose Byrne, akinek minden megszólalása annyira viccesnek volt szánva, na meg engem pont, hogy Statham idegesített. Nagyon unalmas már a karaktere, meg amit csinál, mondjuk régóta hozzá sem szagolok a filmjeihez… Onetrickpony a fickó.

    Összességében elmegy nekem a film, és itt szeretném felhívni a figyelmét azoknak az embereknek valamire, akik nem igazán tudják értelmezni a “korrekt iparos” kifejezést, és lazán dobálják Nolan-re, Abrams-re, stb.: Feig-re rá lehet nyomni az iparos-jelzőt, ugyanis filmjei korrektül nevettetnek, ambíciónak, vagy ötletességnek, esetleg eredetiségnek nyoma sincs bennük, a stílusról pedig ne is beszéljünk. Felráznak picit, párszor felkaccantasz, elfelejted, aztán ennyi… Nem kell túl komolyan venni.

  24. anthony711: Feig jókor érezte meg, hogy nőknek szánt filmeket kell csinálni, így lett ő az ilyenek iparosa, kb őt hívták elsőnek a női Ghostbusershez, esetleg női rendezők után, ez 95%.

  25. én azt mondom, hogy sok kínoskodás volt a filmben, ahogy mostanában szinte minden vígjátékban, de itt jött mellé pár jó poén, beszólás is (főleg Statham révén) és sajnos ott tartunk, hogy már ez is elég (nekem is). annyira leült a vígjátékok színvonala mostanság. nekem 10/6. simán elfér 1-1 délutánon.

  26. Engem is elkapott a film pozitív hype-ja és humannel együtt átverve éreztem magam.

    Könnyen lehet, hogy sokan egyszerűen nem néznek elég filmet de ez a film az elejétől kezdve iszonyat nagy klisékből építkezett. És nem is feltétlenül gond ez ha máshol javít, vagy hoz valami értékelhetőt de ez elmaradt.

    Melissa McCarthy baromi fárasztó nekem, egy trailert is nehéz elfogyasztani vele nem, hogy egy egész filmet. Tény, hogy itt egy lehelletnyit vissza húzták a “karakterét” de nagy különbség nem volt.

    A film “csavarja” kiszámítható, a mini dupla csavar még inkább. A káromkodás erőltetett, a poénok tipikusan alpáriak, nincs mögöttük kifinomult humorérzék. Ez nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet vicces, csupán azt, hogy senki nem erőltette meg magát érte. A fingós, hányós, gusztustalan, káromkodós vicceket a legkönnyebb megírni, ezért számítanak igénytelennek.

    Az egyetlen jelenet ahol igazán felnevettem az volt amikor lassított felvételben lehányt a lezuhant csávóra, gusztustalan de nagyon váratlan volt. Szóval lehet ezen is nevetni, de nekem ez egy 2 perces youtube videóban pont elég is lett volna.

    Nagyon másról nem is lehet beszélni, akik 7/10-et dobálnak azoknak nem kívánom személyeskedve leszólni a véleményük de az eszméletlen hogy humannek felrójátok, hogy hogy merészel kevesebbet adni mint ennyi. Nektek akkor egy Southpaw vagy Everest mennyi volt idén? Hol a Se7en és akkor ehhez képest egy klasszikust mint a Casablanca vagy Rear Window hova lövitek be?

  27. Nekem egynek bejött, jópofa volt. És McCarthy is csak a játékidő kisebbik részében hozta az idegesítő tróger karakterét.

  28. Nekem egynek bejött, jópofa volt. És McCarthy is csak a játékidő kisebbik részében hozta az idegesítő tróger karakterét.

  29. Mivel a Női szervekben és a Bridesmaids-ben is egy ormótlan tahó volt a főszereplőnő, így nem fogom megnézni a filmet.(Mielőtt Human kapna egy újabb követ emiatt, nem a kritikája miatt.) Szerintem szimplán elege van a buta,primitív “humorból”, ami már kezdi teljesen elnyelni a mozivásznat. Eddie Murphy fele ennyit káromkodott fénykorában (Beverly Hills-i zsaru 1-2, 48 órák…) mégis jól csinálta. Ez a nő nem vicces, amíg ezt a szerepet erőltetik rá. Nézzétek meg az ST. Vincentet, ott vicces. Itt nem!!!!!

  30. Szerintem ott voltak jó poénjai, csak nyilván nem egy könnyű vígjáték-karakterre volt kiélezve a szerepe. Mivel ott abban a szerepben kifejezetten szimpatikus volt, így nem értem ezeket a szerepeit. Vagyis értem én: pénz.

  31. Saint: Hidd el, vannak ennél jóval rosszabb vígjátékok, amikre jóval kevesebb pontot lehet adni. Ezzel persze nem megvédeni akarom a filmet, csak give credit where credit is due… De ez a pontozás is elég hülyeség, nem igazán lehet most pontban kifejezni, hogy mennyire jó egy film. Ha már felsoroltad őket, nekem a Southpaw 6/10, Casablanca és Se7en pedig 10/10. Igen, a Southpaw ugyanolyan szinten volt számomra, mint a Spy, mert ugyanazokat a hibákat követte el a maga műfajában… De a pontok nem fogják rendesen megmondani egy film minőségét, csak az, ha belemélyülsz, és objektívan elemzed le.

    human: Valóban, jókor lépett be Feig, csak az a probléma, hogy ez is egy elvétett irány, egy félreértett “feminizmus”, vagy mi a fene, ami szerintem éppen az ellenkező eredményt éri el… Nem tudom, hogy ezek most valóban nőknek szánt filmek-e, vagy inkább azoknak a férfiaknak, akik tudni vélik, milyenek is a nők, és ezeken a mozikon szocializálódnak. Mindenesetre a Ghostbusterst már előre temetem én is, annak ellenére, hogy soha nem teszek ilyet. Bár remélem meglepnek…

  32. Hihetetlen, hogy van olyan ember, aki őszintén tudja védeni McCarthyt. Az a nő saját magát skatulyázta be az undoritó és ellenszenves szerepeivel. Megérdemli a savazást.

  33. zsozso: itt a lényeg, aki úgy dönt, hogy ezáltal akar híres lenni, nem tartom többre, mint egy Jackass kaliberű bandát.

  34. Amúgy a három helyen, ami nekem mérvadó a saját véleményemen kívül:
    IMDB: 7.2
    Rotten: 93%
    VOX: 80%

    Asszem ennek az átlaga pontosan tükrözi a véleményemet a filmről

  35. az tök jó, de ha nekem a fentiek miatt nem tetszett akkor had legyen nálam meg kevesebb pont. Számomra szomorú, hogy ez a vígjáték szint, míg régen Top Secret kaliberű kémkomédiák is készültek, ami szintén 7.2 imdbn közben meg egy klasszissal jobb simán.

  36. Nekem ez egy erős 8-as, van olyan jó mint a Koszorúslányok, és az is jó, pedig azt is sokan utálták.

  37. human: “savanyukaposzta van a borgatyamban” a telefon, a tehenek, a galamb, a doki alagutja … jezus mennyi jelenet, ami beugrik :D

    hat igen, regen volt tenyleg sirva rohogos vigjatek, a mostaniakat meg nem is tudom mi miatt mondjak vigjateknak. emberek beszelnek es karomkodnak, fingas, bofoges, fosas… ennyi a poenforras.

  38. Végre! Én már azt hittem, hogy velem van a gond.. ennyire rossz filmet még életemben nem láttam (szerencsére). Ami mégjobban kiverte a biztositékot, hogy az emberek tapsoltak(!!) a film után. :)

  39. statham és az “olasz” ügynök vitte nálam a filmet, egyszer simán meglehet nézni. mccarthy-től nekem nem jöttek be a káromkodós/oltogatós poénok, inkább amikor átváltott “bevadul” akció módba, ha azt vitték volna végig, lehet jobban működött volna, így viszont nagyrészt csak a molly karaktert kaptuk a sorozatából(már amikor nem a durva beszolásokkal operált).

  40. Van itt fingás, hányás, szarás, rengeteg káromkodás, rossz akció jelenetek és homoszexuális utalások. Minden, ami Paul Feig filmjeire jellemző. McCarthy itt is ugyanazt a karaktert játsza, mint mindig. Statham volt az egyetlen pozitivum.

  41. Nem nagy kaland, de meg lehet nézni. Melissa sztem jo pofa, ahogy a többi színész is jo választás. Magyarország miatt néztem meg, azt mondom elmegy. Speciel engem nem zavart az alpári duma mint sokakat. Neha meg is nevetetett. Egy kicsivel több poén és egy jobb film lett volna.
    Örülök, h hazánkat ilyen jó szinben tűntetik fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.