A Star Wars már most megérte?

Bevételi rekordokat döntöget a film, de most nem erről lesz szó.

jakks-pacific-the-force-awakens-action-figure-20-i

Merchandising. Vannak filmek amiknél ebben van a pénz, és mivel a Star Wars indította el ezt az egészet még a 80-as években, Lucas legjobb döntése volt, hogy ezeket a jogokat anno magánál tartotta, így nem meglepő, hogy a Force Awakens iszonyat nagyot kaszált a bábukkal és licenszekkel.

Hogy mekkorát? 3-5 milliárd dollár közötti csak az idei bevétele a Star Wars cuccoknak! Ebbe a mozijegyek nincsenek beleszámolva, de a Disney legalább az 1/5-ét kapja az előbbi pénznek. Pontos adatot nem tudunk, de a minimum 3 milliárdos összeg is iszonyat durva. Ha a Force Awakens 0 profitot hozott volna a mozikban, a Disney már akkor is pénzénél lenne.

Összehasonlításnak a mostani évekből: a Cars 2 nagyjából 3 milliárdot hozott Disneynek, a Frozen pedig 1 milliárdot. Ezek csak a Disney adatok, a Minionst nem találom, pedig idén ők gurítottak még nagyot.

És az Indiana Joneshoz még nem is nyúltak.

44 hozzászólás a “A Star Wars már most megérte?” bejegyzéshez

  1. Moziújságban olvastam, hogy top 10-ből minyonok a 8. ilyen tekintetben. Pedig a csapból is ők folynak…

  2. :-D nem semmi mi pénz van ebben. 4 milliárd $ hàny forint? :-D mit csinàlnak ennyi pénzzel?? Ez is meg érne egy misét.

  3. ezeknek a játékoknak nincs nagy nyereséghányaduk. nem lenne pénzénél velük a Disney.

    Kal-El: csak egy szorzás művelet, hajrá. részvényeseknek kifizetik osztalékba, befektetik, és gyarapítja a készpénztartalékot a profit.

  4. Basszus 40+ évesen én is hosszasan szemeztem egy majd egyméteres rohamosztagossal a játékbolt kirakatában :) a hatvanezres árcédula sem volt elrettentő…

  5. Ha már merchandising, az nem tartozik ide hogy a főszereplőről (Rey) nincs egy bábu se? Mert hogy női karakter.

  6. A Fox ugye totál nem hitt a filmben, pénzkidobásnak tartották és nemigazán tartottak igényt a különböző jogokra. Megnéztem volna a vezetőség arcát mikor robbant a SW bomba.

  7. de rohadtul unalmas már, hogy BÁRMERRE böngész az ember mindenhol csak sztár vórsz sztár vórsz

  8. rocco: szerintem tavaszig ez fog menni a neten. Kíváncsi lennék mennyien zabáltuk meg a hype-ot. Én például az életben soha nem voltam annyira oda az SW-ért, de az új rész miatt megnéztem a 6 részt egyben és az újat is (és kollégák is). És továbbra se állítom azt hogy annyira nagyon értem mi ebben az annyira nagy was ist das, de jól szórakoztam végül is az új részen. Valószínűleg egyéni preferencia kérdése, nálam pl. a Matrix az ami meghatározó az ilyen több részes filmek között, pedig abba is bőven bele lehet kötni.

  9. darkbyte: nekem az a furcsa, hogy megjelenés előtt minden 2. ember hirtelen star wars buzi lett, már posztolgatta meg van a jegye, nem tud aludni a premierig, már ezerszer látta az előzetest, stb. pedig ha 1 éve, 3 éve, 5 éve felhoztam bárhol, hogy star wars mindenki csak nézett, meg húzta a száját. vagy ha top filmekről volt szó, nagyon kevés olyan ember van akinél valamelyik sw film benne van a top 5-ben, most meg mindenki erre recskázik

    amúgy korrekt film, méltó folytatás (bár Daisy Ridley alakítása nélkül igencsak közepes lett volna) de ami körülötte folyik az vicc

  10. ma venni akartam, de 4500 forint volt egy 5 centis gagyi figura. és a hülyék meg is veszik szal miért lenne olcsóbb.

  11. Érdekes módon már féléve tart ez a hype faktor, azonban a bemutató után a sok fanyalgónál jelent meg az a duma, nem értik a hype okát…Pedig nagyon egyszerű, a filmtörténelem legnagyobb űroperája kapott folytatást. Enyi. A film egyébként nagyszerű, és méltó folytatás hihetetlen látványal, remek sztorival. Minden perce lebilincselt. Nálam 10\9 .

  12. Nem akarok elkeseríteni senkit a fanyalgók közül de jövőre ugyan úgy lesz SW film szintén Decemberben. Ugye a Zsivány Egyes. :D Szóval jövőre sem fog lecsengeni semmi. Havonta jönnek majd az anyagok a filmről. Aztán 2017 elején meg jön a 8. rész. :D

  13. Am gondoljatok bele, mennyire kevés olyan film kerül a moziba aminek a történetében nem létezik föld … vagy ha létezik is, de egyáltalán nem kapcsolódik hozzá.

    Na ezért olyan nagybumm ez a star wars. Na meg kurva jók a marketingesei. Minden csak a tálaláson múlik, szarfilmet is lehet jól eladni, még szerencse hogy az új sw nem szar lett, csak remake :D

  14. Mi baj volt a tegnap esti kommentemmel? Csak Geri42-nek válaszoltam annyit, hogy én pont tegnap láttam Rey figurát.

    O_o?

  15. rocco says:
    2015. December 29 at 22:34

    darkbyte: nekem az a furcsa, hogy megjelenés előtt minden 2. ember hirtelen star wars buzi lett, már posztolgatta meg van a jegye, nem tud aludni a premierig, már ezerszer látta az előzetest, stb. pedig ha 1 éve, 3 éve, 5 éve felhoztam bárhol, hogy star wars mindenki csak nézett, meg húzta a száját. vagy ha top filmekről volt szó, nagyon kevés olyan ember van akinél valamelyik sw film benne van a top 5-ben, most meg mindenki erre recskázik

    igen, az emberek csak azóta ismerik a star warst, mióta az axn leadta a 6 részt egymás után. ne csináld már :D

  16. Na ezt csinálta qrva jól a Disney + JJ
    Elhitették a világgal hogy az a menő ha szereted a star warst így aki nem szereti is a többség húzására azt mondta h szereti.
    Trenddé tették a star wars nézést, és cikivé a star wars utálatot … még ha csak erre az 1-2 hónapra is.

    Mivel a bevételek magukért beszélnek a kutyát nem fogja érdekelni hogy mondjuk fél év múlva mit gondolnak erről a filmről, mert gőzerővel dolgoznak a következő filmek “trendi-vé tételén.”

  17. @rocco: nekem meg az a furcsa, hogy annak ellenére amit mondasz itt vagy te is, és próbálod elhitetni velünk, hogy azelőtt senki nem ismerte a Star Wars-t :DD Basszus, persze hogy mindenki erről beszél most, mert MOST megy a mozikban, nem beszélgethetnek az emberek az X-Men-ről, mert az nem most megy :)

    @Abu: nem hitettek el semmit, jól megreklámozták és ennyi. Én elvittem egy barátnőmet, aki nem látott még egy részt sem… és úgy jött ki hogy tetszett neki a film. Miért baj ez? Ha Star Wars rajongó vagy akkor ennek csak örülhetsz, ha meg nem akkor meg mit érdekel? …

  18. @bob: Pedig rocconak igaza van. Amióta elkezdődött a hype a hetedik rész körül azóta lett a legtöbb ember Star Wars fan. Itt nem elsősorban a film, sci-fi vagy Star Wars rajongókra gondolok, hanem az hétköznapi moziba járókra. Most azok az ismerőseim posztolgatták a premier napi Star Wars jegyüket, akik pár éve még “gagyinak” és “gyerekesnek” titulálták. Számtalanszor keveredtem baráti társaságokban is vitába a Star Warsról és általában mindig alulmaradtam sajnos.
    Nincs ezzel gond, mert ilyen az ember, de ne tegyünk úgy mintha az egész világ már epedve várta volna a folytatást…

  19. 28. bob:
    Én szeretem a star wars, és pont ezért volt kiábrándító nekem a film, hogy 1-2 kivételtől eltekintve a 4. és 5. rész teljes értékű remake-je volt. Mintha ugyan azt megnéztem volna felújítva. 1 perccel nem tett hozzá semmit az eddig ismertekhez.

    Azt viszont aláírom, hogy ki ezt látja elsőnek, annak biztos hogy a lélegzete elakad. De akkor ne folytatásnak reklámozzák be, és akkor nincs probléma.
    Akkor is beülök ha “reboot”-olnak, de akkor úgy ülök be hogy tudom. Nem várom ennyire, nem ott kell csalódva rájönnöm.

  20. Jah és igen, nekem is vannak ismerőseim, akik nem hogy a star wars iránti átlagos rajongást, de magát a mozibajárást is hülyeségnek tartják.
    Ehhez képest elsőként volt jegyük, BP IMAX vagy VIP vetítésekre … pfff …

    Úgyhogy igen, elhitették az emberekkel hogy star warst nézni menő :D

  21. “elhitették az emberekkel hogy star warst nézni menő”

    a star wars mindig is menő volt, aki meg felül egy hype-vonatra, azokat úgy hívják, hogy távirányító-emberek. akit érdekel, az úgyis megnézi, aki meg annak ellenére nézi meg, hogy érdekli, az meg meg is érdemli, aztán ne sírjon, hogy a szemét dizni meggazdagszik rajta. másfelől meg szeretném az embereket felnőttnek nézni, hogy ha vesz egy darth vaderes májkrémet, azt azért veszi, mert tetszik neki és nem azért mert kimosták az agyát, hogy az menő. nekem is van makettem meg figurám, de nem azért mert mondta a hatalom, hanem mert TETSZIK.

  22. eskü, lassan minden filmnél felmerül a divat-nem divat téma, kezdem magam a gyerekkoromban érezni, amikor a depesesek összevesztek a popperekkel meg a rokkerekkel :D

  23. @Habba: emlékeim szerint az előző három résznél is tele voltak a termek…. most nyilván rátesz a social media is, hogy látod ki mit csinál, 15 éve nem volt ilyen, de a hype akkor is nagy volt.. hogy a fenébe ne lett volna nagy, mikor 20 év után jött egy Star Wars mozi. Továbbra sem értem miért baj ha emberek, akiket eddig nem érdekelt az SW most elmennek és megnézik. Neked ettől rosszabb lesz? Nem hiszem. Azt se tudom mit jelent az hogy menő lett megnézni.. mégis ez miben nyilvánul meg? …

    Milyen vitákba keveredtél? Én max olyan beszélgetésekbe, hogy nem értik mi tetszik rajta.. na és? Én meg nem értem mi tetszik nekik a Harry Potteren, Lotr-n vagy éppen bármi máson, sokat nem lehet ezen vitatkozni :)

  24. Nem értem az embereket továbbra sem. Remake miatt sírnak, pedig a filmnek köze nem volt remake-hez. Egy halálcsillag szerű fegyver volt benne, de ennyi. Szuperfegyver nélkül mégis mi a tökömmel törne hatalomra egy hatalom ? 1 hisztis kamasz erőhasználóval ?!

    Az episode 6 is egy Remake volt senki sem sírt rajta, hogy milyen sz.r film lenne. (mert nem is az, de a lényege ugyan az).

    Aki szerint pedig nem hozott újat a 7. rész az szimplán hülye vagy retardált.

    Sorolnék párat:
    First Order – > Új szervezet, egy birodalomból épülő valami, ami most gyakorlatilag a starkiller base pusztulásával nullázódott.
    Ren lovagrend -> NEM Sith -ek és nem Jedik, tehát a SW univerzumon belül egy tök új szervezet, amiről egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen eszméket képviselnek
    Snoke ->Az egyik legérdekesebb karakter és fosásig van vele a youtube, hogy valóban Darth Plagueis -e vagy sem. Ha igen az gyakorlatilag új szemszögbe helyezi az eddigi összes filmet.
    Kylo Ren -> A sötét oldalon ismerjük meg és a “fény” ellen harcol. Ilyen sem volt még..
    Rey -> Női főszereplő, aki erőérzékeny. Szintén nem volt még a 6 részen belül ilyen.
    SPOILER !!!!

    Főszereplő halála: Sokak kedvenc szereplőjének halála: Ilyet sem léptek még meg. Obi-t nem sorolnom ide, mert a 4. részben nem volt idő megismerni, tehát nagyon érzések sem kötődhettek hozzá. Ha az 1-2-3 után jött volna a 4 rész más lenne a helyzet, de nem így van.

    Ezek után, aki azt mondja, hogy semmi újdonság nincs a filmben az vagy szatyorban él, vagy csak fikázni ült be a moziba.
    Ezen kívül kíváncsi lennék, hogy a fanyalgók milyen story-t találtak volna ki a 6. rész után. Mert elég komplett és lezárt story-t kellett folytatni. Ennél jobban nem igazán lehetett volna felvenni a fonalat (szerintem).

  25. H3lios- Túl sok lehetőséget hagysz számomra azzal, hogy először még csak hülye vagy retardált vagyok, mert nem látok benne újdonságot, aztán már felkínálod, hogy szatyorban is élek vagy csak fikázni ülök be a moziba. Elkényeztetsz!

    Vicces félretéve elmész te a faszomba, hogy neked ez nem remake . Ha meg a jobb storyra vágysz, írok neked olyat, amiben a galaxis legádázabb csodafegyveréhez a gyenge pontot nem egy takarító mondja meg (ott már a hátam mögött pisszegett kb 5 sornyi ember a moziban, hogy ez most valami k*rva vicc akar lenni).

  26. Alfie, ott a pont – mondom ezt annak ellenere, hogy letojtam mindent, es elveztem a filmet. Viszont egyaltalan nem tartom jonak a sztorijat, nagyon biztonsagi jatekra mentek.

  27. Amúgy én rengeteg jelenetnél/szereplőnél éreztem azt, hogy mintha csak a eladható játékfigurák miatt rakták volna bele a filmbe. Kezdve BB-8 cukifaktorával, a piros kezű C3PO-n át, a sokkolót pörgető/lángszórós rohamosztagosig…

    Nyilván a korábbi filmeknél is így volt, de itt most nagyon feltűnő volt nekem.

  28. Engem csak magának a filmnek a szereplése érdekel. Rajta volt az idei Top-10-es listámon, és szerintem a 2. legjobb Star Wars film idáig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.