Megerősítve a The Dark Tower-film Stephen King regényei alapján

Mármint a film készülése van megerősítve. Pár hónappal ezelőtt fepörögtek a pletykák, most végre be is jelentettek mindent. 7 héten belül kezdik a forgatás Dél-Afrikában. A hős Idris Elba lesz, a gonoszt, Walter Padickkot Matthew McConaughey alakítja. A rendező Nikolaj Arcel.

darktowerheader2

Nem a széria első könyvével kezdenek, hanem belevágnak a közepébe – A The Waste Land, a 3. regény lesz az alap. Stephen King szerint ez a rajongóknak elsőre furcsa lesz, de mivel a sztori nem változik, csak máshogy kerül vászonra, így végül mindenki elfogadja majd.

44 hozzászólás a “Megerősítve a The Dark Tower-film Stephen King regényei alapján” bejegyzéshez

  1. Ritka szarul hangzik. Ez igy Elbával, Tiranával meg a harmadik könyvnél kezdéssel eleve halálra van itélve. Kössz nem.

  2. Szerettem a harmadik könyvet, de csak azért, mert már ismertem a szereplők előtörténeteit. Az első két könyv az, ami igazán bevonzza az olvasót ebbe a világba, nehéz elképzelni, hogy azok nélkül működne.

  3. Nos, sajnálom, hogy nem követik a könyvek sorrendjét, így nem igazán tudom elképzelni, hogy hogyan fog összeállni…SPOILER pl. Jake paradoxon? ahhoz megkerülhetetlenek az első könyv történései…és akkor kihagyják a legjobb részeket a 2. könyvből, mikor összeszedi a ka-tet-et? SPOILER VÉGE és bírom Idris Elbát, de basszus Roland az archetípusa a jéghideg kék szemű westernhősnek…mindegy, legalább lesz belőle film :D

  4. Emlékszem még egy könyvsorozatra, amit nem az elején kezdtek el… És tudjuk mi lett szegény Narnia krónikáival is… :D

  5. Hát ez egy rohadt nagy kérdőjel így. A főszereplőket jól választották, viszont ez a kavarás a sztorival tényleg nem értem miért kellett. Azért remélem jó sül ki belőle. Egyébként nekem is a sorozat első fele tetszett jobban.

  6. Idris Elba jó választás? Könyörgöm Rolandot Clint Eastwoodról mintázták, hogy lenne jó választás Elba? Arról nem is beszélve, hogy igy súlytalanná válik Susannah története. Igenis fontos volt a könyvben, hogy Roland fehér, Susannah fekete.

  7. Majd lesz Susannah fehér azt jó :P
    Egyébként meg burkolt ösztönzés talán, hogy vegyék meg a könyveket, hogy képbe hozzák magukat a 3. részig. :)

  8. Egyre jobb. Inkább elolvasom még egyszer a sorozatot de erre a gyalázkodásra nem vagyok kiváncsi.

  9. Szánalmas. Fordítva még oké lenne, hogy Elba a feketébe öltözött ember, de így. Egyik kedvencem Kingtől a Torony-ciklus, de így engem ez nem érdekel, majd talán otthon. Nem arról van szó, hogy teljesen leírom, lehet, hogy egy nagyon látványos kis film lesz belőle ami szórakoztató, de az alapkoncepcióval súlyos bajok vannak. Olyan ez mint az F4 Fáklyája. Kellett azt is erőltetni, még ha nem is CSAK azért volt bukta a film…

  10. Az külön jó jel, hogy 2017 január a premier. A stúdió is roppant mód bízik benne.

  11. Venom, honnan jön a 2017 január? 7 hét múlva kezdenek, az már majdnem április vége. Full forgatás, utómunka, mittomén = nem hiszem, hogy jövő januárban nézzük. Egyébként McConaughey nem hiszem, hogy belemenne bármibe mostanság, amiről nem szilárd meggyőződése, hogy jó, és a karrier reboot óta nem is igazán hibázott. Én bízom benne most is. Egyedül ez a rendező nagy kérdőjel nekem. De szerintem ne írjuk le előre, két jó színész a főszerepekben, kis csavar a bele a lecsóba kezdéssel, szerintem nem szokványos castinggal, hátha megcsinálják.

  12. Honnan jött ez a “ha január, akkor nem bízik a stúdió meg bukik minden”? Akkor januárban nem is kéne semmit filmet vetíteniük?

  13. januárban szoktak temetni, ez van jó sok éve, oda teszik a szar filmeket, gondolom az ünnepek után kevesebb ember is megy abban a hónapban.

  14. Én sosem értettem azokat az embereket, akik azért hisztiznek, mert fekete színész játszik egy eredendően fehér karaktert. Erre most nem ismerek magamra. Rám mindent lehet mondani, de hogy rasszista lennék azt tényleg nem. Messze áll tőlem mint Makó…. Idris Elbát is kedvelem, jó színésznek tartom.

    DE ROLAND FEHÉR, EGY KLASSZIK WESTERNHŐS, OLYAN HIDEG, KÉK SZEMEKKEL, HOGY AMIKOR MEGLÁTJÁK, A NŐK BELEBOLONDULNAK A FÉRFIAK PEDIG HÁTRÉBB LÉPNEK KETTŐT.

    Fogalmam sincs, hogyan támadtak ilyen gondolataim, nem tudom mi van, szégyelljem-e magam, vagy mit csináljak. Még a fekete fáklya sem érdekelt különösebben, vallom, hogy csak jó színsz kell, meg egy remek forgatókönyv, a többi teljesen mindegy. De ezt most valahogy nem értem, teljesen értetlenül állok a döntés előtt. Remélem nem indítok flame-et, és ígérem, hogy soha többé nem fogok ezen háborogni, de BASSZUS, A GILEÁDI ROLAND FEHÉR

    (Egyébként ez a torony történet nem a legerősebb sztorija Kingnek, és bizony a legelső kötet volt a legjobb.)

  15. Mindenki nyugodjon le a csába. Majd ha kijön az első trailer, még akkor se nem tudhatjuk hogy jó lesz-e ? Én várom, szerettem a sorozatot, főleg ha olvastál mást is King-től. Szinte minden regénye valamilyen kapcsolatban áll azzal a világgal.

  16. Talán eltévesztették és Elba Susannaht alakítja majd… vagy kap egy olyan durva makeup-ot mint Robert Downey Jr. a Trópusi Viharban :D

  17. Biztos nagyot fog ütni az árnyak hölgye és az emberek meglepődve fogják nézni Susanna bőrszínét, mert még nem láttak, de a Harcos akiről szinte mindenki tud nem lesz gáz, hogy fekete.
    Ez most Oscar bojkott miatt?
    Chris Rock:
    “Adjunk több esélyt a feketéknek bizonyítani!”
    Ezt úgy értjük, hogy vegyünk egy tök fehér szerepet és adjuk oda egy feketének és persze írjuk át az egész történetet, hogy igazodjon.
    Engem leginkább az idegesít ebben, hogy ha egy fehér ember kapna egy teljesen egyértelmű fekete szerepet (pl. Black Panther), akkor ott gyújtogatások lennének az utcán.

  18. Birom Idris Elbát de várom már a pillanatot, amikor egy fekete karaktert fehér szinészre biznak majd.

  19. Végre mások is kezdik érteni azt, hogy mit érez egy fan, ha fekete Fáklyát lát..

  20. Akkor ezt bebuktam basszus. Mégiscsak rasszista vagyok XD Mondjuk még úgysem mondtak rám ilyet, épp ideje volt már.

  21. human: Emellett a logika mellett haladva mindenki rasszista, mert vagy azt mondja, hogy az es akkor miert ne lenne az, vagy azt mondja, hogy nem az, de akkor az. :D
    Pelda: nem vagyok rasszista, de azert furcsan neznek (illetve nem neznek) egy filmet a II. vilaghaborurol, neger Hitlerrel es maori Sztalinnal. … Bar a fene tudja, ebben lenne kraft. Roland nem neger, rasszizmus ide vagy oda.

  22. Na, ez jó, mert a 3. rész volt a kedvencem. :) Persze kellene hozzá legalább a második is, ahol összejön a ka-tet. Az elsőt nem sajnálom, én nem is olvastam, de minden infó benne volt a későbbi könyvekben. (Nem lehetett kapni egy boltban sem, amikor olvastam, e-book meg még nem volt!) Ezért utólag sem éreztem a késztetést, hogy elolvassam.

    De hogy basszus miért pont Idris Elba… A könyvben konkrétan szerepel, hogy Rolang úgy néz ki, mint Clint Eastwood a Sergio Leone filmekben!!! Oké, hogy PC-nek kell lennie, de pont ezért nem fog majd ütni a Susannah vonal. :(

    Ezek elfelejtették az apjuk arcát!

    Ennek a sorozatnak a megfilmesítéséhez legalább annyi szeretet és alázat kellene, mint amit Jacksonék a Gyűrűk ura trilógiába beleraktak. Szép nagy bukta lesz.

  23. ” Az elsőt nem sajnálom, én nem is olvastam, de minden infó benne volt a későbbi könyvekben.” :DDDDDDD
    Az info lehet, hogy benne volt, de a hangulat, na az nem.

  24. Az első rész nagyon hangulatos szerintem is. Olvasás közben az az érzése az embernek, hogy SK csak leült, elkapta a flow és csak írta írta írta. (Fogalmam sincs mennyi idő alatt írta meg, de ez volt az érzésem.)

    Igaz, az első rész története lehet beleférne egy sorozat 60 perces pilotjába is.

  25. Gondolom akkor a következő Spawn filmben mondjuk Charlie Hunnam, vagy egy hasonló fizimiskájú színész játtsza Al Simmons-t…

  26. Na és a Blade reboot-ról se feledkezzünk meg. Egy Dolph Lundgren szerű karakterrel ki lehet fejezni a művészi szabadságot…

  27. Nightstalker: Hitler létező személy volt, Roland egy kitalált figura. Szerintem félreértetted amúgy amit írtam, a kijelentés a vicces, a “nem vagyok rasszista”, hiszen aki tényleg nem az, az csak leírja amit gondol védekezés nélkül, érvekkel, aki előre takarózik az mindig tudja, hogy borzasztóan rasszista dolgot fog mondani a következő mondatban.

    Most egy fantasy-scifiről beszélünk, amiben tény, hogy cowboy-szerű a főhős, de ide max Elba eddigi szerepeit lehetne hozni ellenpéldának… amik között nincs olyan, ami alapján kijelenthető, hogy szar cowboy lesz. Ha megnézzük a Luthert, akkor bizony bőven megvan benne a magányos harcos, szikár minőség. A Book of Eli-ban is fekete volt a cowboyszerű főhős, és működött, nem?

    (mindezt úgy, hogy szerintem sem a legjobb casting ez így, de a “nem vagyok rasszista” kijelentés mindig borzasztóan hangzik – mennyivel normálisabb pl. “nem tudom elképzelni Elbát a szerepben, elveszítjük a fekete-fehér dinamikát miatta, ami fontos rész volt a Dark Towerekben”)

  28. Értem, szóval akkor a burkolt rasszizmus az jöhet? Ne viccelj már human… szerintem az ilyen szövegek még a “nem vagyok rasszista, de…” kijelentéseknél is rosszabbul hangzanak.

  29. Nem volt bennem rasszista szándék, még akkor sem, ha szerencsétlen/elcsépelt fordulatot használtam is. Szerintem tisztelettel kellene nyúlni ehhez a harmincakárhány éves történethez, amiben a főhős egy fehér cowboy. Hiába jössz nekem a Book of Eli-val, ez nem a Book of Eli, hanem a Setét torony. Teljesen mindegy, hogy abban jó volt Denzel vagy nem (persze, hogy jó volt). És tényleg kedvelem Elbát is. Leegyszerüsíted a kommentem, rányomod a rasszista kártyát és ezzel beragad a vita.

    Rossz a casting. Régen volt egy pletyka, hogy Javier Bardem lenne Roland. Na rá azt mondanám, hogy tökéletes választás. De még Mekkánegi is jobb lenne.

  30. human: Ertem. Igy korrekt.

    Idezet a wikipediarol: ” He identifies Clint Eastwood’s “Man with No Name” character as one of the major inspirations for the protagonist, Roland Deschain.” A he az itt King. Szoval ezert. Namost, ha ugy olvasol egy konyvet, hogy exlicite elmondja az iro, milyennek kepzeld el a fohost es aztan kapsz egy explicite nem ugy kinezot…
    Mint Jack Reacher, aki konyvben 2 meter kozeli benga allat, filmen meg… :D

  31. Ez a film már most megbukott. És nem csak azért, mert Roland fekete lesz, bár aki olvasta a regényt, tudja, hogy ez itt, ebben a történetben igenis probléma, és nem a rassz miatt. Hanem mert egyértelműen meg van írva a karakter egy hideg szürkéskék szemű, szikár alaknak. És a történetben van egy déli származású, fekete női karakter is, akinek viszont ki van hangsúlyozva a fekete mivolta,ami meghatározza a Rolandhoz, és a többi szereplőhöz való viszonyát is.
    Ez egy rossz casting. És én se vagyok rasszista, az ég világon semmi problémám a más bőrszínű emberekkel, sok fekete színész van a kedvenceim között.
    De ahogy feljebb írtam, akkor jöjjön a Spawn, és a Blade reboot fehér színésszel, és meg kell nézni, hogy a képregények rajongói mit fognak szólni hozzá. Biztosan van, akinek tök mindegy, de szerintem a nagyjának nem. Mert nem olynanak ismerték meg. Ennyi.
    Agyrém az egész.

  32. Azt viszont megértem, hogy ai nem olvasta a regényeket, azt megbotránkoztatja a fanyalgás Idris Elba miatt, és neki nyilván rasszizmusnak tűnik ez. Na de hát akkor el kell olvasni a regényeket….

  33. Lehet ezt ragozni össze-vissza de rossz választás a fekete Roland, a fekete Fáklya, a fekete King Pin, a fekete Jimmy Olsen stb. Ne mondja nekem senki, hogy nem találnak megfelelő fehér szinészeket ezekre a szerepekre. Josh Trank is lenyilatkozta, hogy azért választotta B.Jordant, mert a haverja volt. Nincs ezek mögött a castingok mögött semmi szakmai ok.

  34. Azt akartam végül is kihozni a dologból, hogy ha így állnak a regényhez már a szereplóválogatás terén is, akkor várhatóan más dolgokat is hasonlóan fognak kezelni…avagy tekerik, ahogy épp eszébe jut a forgatókönyvírónak-rendezőnek. Ebből így aztán sok minden lesz, csak a regényekhez méltó film nem.
    King történeteinek filmes feldolgozásain amúgy is átok ül, talán 2-3 van, ami jól sikerült, a többi az csak jó esetben szódával megy el…Ehhez a világhoz pedig nem ártana nagyobb tisztelettel nyúlni, hogy ne valami B-szintű fantasy fos legyen belőle a vásznon.

  35. Nem olvastam a regényeket, habár tervben van illetve a Hosszú Hazaút képregényfüzet itt figyel a polcomon.

    Én itt humannal értek egyet.

    Részben elfogadom azoknak az indoklását akik azt mondják, hogy a főszereplőnek fehérnek kell lennie, mert egy másik szereplő bőrszíne a későbbiekben fontos lesz, de szeretném felhívni a figyelmet, hogy pl a Trónok Harca sorozat is másképp alakul mint a könyv. Vagy ott van a Hobbit amihez azért sokat hozzátettek, bár ahhoz kár volt. Illetve a Marsi se volt éppen könyvhű.
    Hopp és eszembe jutott a Dűne is…

    Lehet, hogy az általatok említett rész nem lesz olyan jelentős vagy teljesen máshogy oldják meg illetve mást emelnek majd ki, szerintem végigrágták ezt rendesen.

    Az idézett wikipedia rész pedig csak azt hangsúlyozza, hogy a főhős olyan mint a Clint Eastwood játszotta(!) karakter.
    Nekem, így látatlanban Idris Elba mint cowboy bejövős.

    Egy szó mint száz, várjuk ki a végét.

  36. Randal, akkor lehetőleg még a film megtekintése előtt olvasd el a regénysorozatot, legalább a Calla-i farkasok c részig. Az az ötödik.
    Ha ezután is fenntartod a leírt véleményed, akkor oké.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.