Podcast: Nyilvános vetítés 506: Slow News

Mint a cím is jelzi, az Oscar előtti csendben vettük fel az adást, amikor a stúdiók nem siettek a nagy dobások reklámozásával.

506gone

Premierek: Grimsby, A War, Me Before You

Témák:
– Life on the Line hahaha
– Pete’s Dragon
– Uncharted
– How to Lose Weight in 4 Steps
– Pacific Rim 2

Gone Girl by Wayne

Letöltés, RSS, iTunes.

A tovább mögött helyben is hallgatható.

7 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 506: Slow News” bejegyzéshez

  1. Üdv!
    Rendszeres hallgatótok vagyok, jó a műsorotok!
    A mostani adásotokban a Holtodiglanról is beszéltetek. Én még moziba láttam a filmet, szóval már nem most volt, így csak arra emlékszem, hogy tetszett és egy érdekes thriller volt. A film mögöttes mondanivalójáról -már ha van neki ilyen- nem nagyon gondolkodtam el, de most hogy felelevenítettétek az emlékeket, kicsit más megvilágításban nézem a filmet. Gondoltam írok is róla pár gondolatot.
    Engem a film körüli felhajtás vonzott a moziba, az oscar jelölés, meg hogy Ben Affleck egy olyan filmben is jól alakít, amit nem Ő rendezett.
    Persze abban igazatok van, hogy nem volt valami bonyolult a sztori, kitalálható volt, hogy nem Ben a hunyó, de mondjuk nem azért mert, hogy Ő a jófiú, mert az egyáltalán nem volt. (Spoilerek) Csalta a feleségét, hazug, lusta, a felesége pénzén élősködő figura. Szóval a jelleme alapján még lehetett volna gyilkos is. De valószínűleg túl töketlen lett volna, hogy eltegye láb alól. Ez még nem nagy hiba, pl a The Fugitive-ben sem hittük egy percig sem hogy a jó Dr. Richard Kimble a gyilkos, mégis szeretjük a filmet, legalább is én biztos.
    Aztán a film közepénél már izgulni sincs miért, mert a halott nő is előkerül, ráadásul tök zakkant. Szóval innentől már el kell felejteni, hogy ez egy krimi szerű a film végi csattanóra kihegyezett alkotás lesz. Ez, ahogy ti is mondátok, egy párkapcsolatról szól, csak a végletekig eltúlozva minden szempontból. Nekem erről a filmről a (The War of the Roses) A rózsák háborúja ugrott be, ahol Michael Douglas és Kathleen Turner a Nílus gyöngye és a Smaragd románca után ismét egy párt játszottak, de nem olyan szerelmeteset, ahogy előtte. Ebben a filmben egy kiégett házaspárt alakítanak, ahol a két ember annyira egymás agyára megy, hogy a végén szó szerint kinyírják egymást.
    Szóval vissza a holtodiglanra. A végén megemlítettétek, hogy miért maradnak együtt, amikor az egyik már nem szereti a másikat, a másig meg tök őrült. Hiszen el is lehet válni kérem!
    Szerintem ez az igazán jó kérdés, és ez az, ami miatt a film is készülhetett. Mert ha kívülállóként ilyen tisztán látjuk, hogy két ember nem illik össze, akkor mondjuk, a saját életünkben miért nem vesszük észre. Itt a filmben ez el volt túlozva, de szerintem csak egy kicsit. Mert rengeteg ember él úgy –lehet akár az ismerőseink között is- akiknél az egyik fél alkoholista, veri, kihasználja, bántalmazza a másikat, a másik gyerekét, kutyáját stb. És ezek az emberek mégis együtt maradnak. Sőt, minta filmben, az életben is mindenki (a család, a bárátok, a rendőrség) félrenéz, és azt tanácsolja a gyengébb félnek hogy tűrjön, vagy maradjon csöndbe. Azért furcsa itt a filmben a felállás, mert itt nem a megszokott szerepekben vannak az emberek, itt a férfi az elnyomott, anyagilag függésben lévő fél, és a nő, akitől félni kéne.
    Szóval szerintem nem olyan rossza a film, a sztori sem, csak tudni kell, mi elé ülünk le. Ha arra számítunk, hogy ez egy csavaros krimi –mert hogy így is lett eladva- akkor csalódunk, ha meg úgy mint egy eléd durva társadalomkritika, akkor jó lesz, csak úgy senki nem nézi meg.

  2. Szerintem jó film a Holtodiglan, de az igazi ereje nem a történetben rejlik, hanem a hangulatában. :)

  3. meg a végét én nem semmilyennek értelmeztem inkább hátborzongatónak, mint a horrorfilmekben szokás
    nem az ember szórakoztatása és elgondolkodtatása a cél?

  4. Én imádtam a Holtodiglant, nagyon nem értek egyet most Wayne-el. Mozi óta már kétszer is újranéztem (eredeti hanggal másodjára nekem még nagyon élmény volt mint elsőre moziban). A végével először én sem voltam teljesen kibékülve, de másodjára már azt is elfogadtam. Szerintem pont az volt a cél, hogy továbbgondolja a néző hogy vajon mi lesz most velük azután hogy a csaj visszament, és direkt hagy maga után egy nyugtalanító érzést. A hangulata a filmnek szerintem fantasztikus, és végig lebilincselő a film (még újranézésekkor is). Nem elég egyszer megnézni, mert az apró nüanszok, részletek csak többszöri megnézés után vehetőek észre. Legalábbis én így voltam vele.

    MÁS: A Me before you az nem nyáron jön a mozikba? Én úgy láttam. + A Zootopiaról nem ejtettetek szót amit viszont most új premier volt múlt héten.

  5. En is meg szeretnem védeni a Holtodiglant, nálam bőven 8+os a film, ráadásul műfajon belül olyan ritkán van ilyen jo film, hogy az ilyen abszolút üdítő, es sok ilyen kellene meg a moziba. Egyetertek Humánnal, hogy a műfaj átköltözött a tv-be, ami jo is meg nem is, mert en nagyon hiányolom a mozikbol ezeket a filmeket.

    Btw, nem emlexem mar a fináléra pontosan, de valami kényszerhelyzet , zsarolás remlik. Valaki cáfolja, vagy erősítse. :) Ja meg annyi h rosamund pike nálam abban az évben a legjobb női alakítás volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.