Kidumáló: Warcraft

Úgy tűnik, hogy mégis csak és kizárólag a rajongóknak készítették a Warcraft filmet. Meglátjuk ez anyagilag milyen döntésnek bizonyult, de aki nem játszott a játékokkal, az elég sok helyen unatkozhat majd a film alatt. Szóval nem ez lesz az új fantasy mestermű, ami nem csak a játékfeldolgozásokat, hanem a fantasykat is feléleszti.

img5

Viszont aki imádta a játékokat, az elolvad majd az “ezt milyen jól mutatták meg” “hú az a helyszín szebb, mint reméltem” és a többi apróságon, miközben az átlagnéző csak pislog az expozíción, a ráöntött agyonvágott információhalmazon, mire a cselekmény végre eljut az első fordulópontjához, csatájához.

Nyilván lesz olyan, aki sosem szerette a Warcraftot, és most lenyűgözte a film, de átlapozva pár kritikát ők lesznek azért kisebbségben, legalábbis erre tippelnék. Baromi kíváncsi vagyok, hogy ez anyagilag miképp sül majd el, de erre már várnunk kell 17 napot, mert Amerika két héttel utánunk látja csak.

Ezek csak olyan esetleges vitaindító gondolatok voltak a kritikák alapján, nekem sajnos nem fér bele most, hogy ezt megnézzem, de nem akartam poszt nélkül hagyni. Na lehet kidumálni.

67 hozzászólás a “Kidumáló: Warcraft” bejegyzéshez

  1. En nem vagyok WoWos de a Warcraft 1-3 a kedvenc jatekaim kozott vannak. Szoval ezt nem hagynam ki semmi penzert.

  2. Mint rajongó eléggé éreztem azt, hogy próbálták picit mindkét célközönséget kiszolgálni, viszont néhol a két szék közé ültek. Nem volt egyszerű dolguk így, hogy az elejétől akarták elmesélni, mivel a filmbeli események után jöttek igazán a jó történetek a játékokban is. Nekem ezektől függetlenül tetszett, de közel sem tökéletes. Viszont félek attól, hogy nem hozza a megfelelő számokat és nem kap esélyt a folytatás.

  3. Most jöttem ki a moziból és mondhatom hogy nekem tetszett. A világ jól fel van építve, a cselekmény is rendben volt, illetve ami szerintem a legfontosabb hogy volt súlya az egésznek. Remélem a pénztáraknál kellően meg lesz támogatva a nézők által és lesz folytatás.

  4. Sajna az élet közbeszólt, és csak jövő héten megyek majd rá, de legalább szigorúan 2D feliratosan.

    Ezért viszont addig is reménykedtem itt egy kritikában :(
    Ebben az esetben a kidumálást segítendő én eddig ezt találtam a legjobban összeszedettnek:

    https://www.youtube.com/watch?v=iOwzX9fJJN0

    Ez számomra elég volt, hogy kb minden anyagot és interjút megtekintve belőjem, mire számíthatok, és ez alapján, mint oldschool WarCraft játékos már nagyon vágom a centit.

    Ha a film nem szar, és végig szórakoztat (egy esetleges extended edition meg talán feloldja az összecsapottság érzését is), akkor én már megnyugodtam… főleg, hogy igazából ez a sztori talán leggyengébb része egyébként is, a lényeg még csak ezután jön majd.

    Persze, csak ha jók lesznek a bevételek, ami még bárhogy elsülhet, mert bár amcsi kritikusok szerintem darabokra tépik majd, és részben emiatt hazájában nem számítok nagy pénzekre, de európai régiókban, plusz japán, korea a kritikák is sokkal jobbak, és az előzetes adatok szerint a bankrobbantás sem marad el. Hogy mekkora lesz aztán ez a bankrobbantás, azon múlik majd, hogy lesz-e Thrall meg Arthas is a nagy vásznon… Na meg aztán majd StarCraft, Diablo, meg Overwatch filmek.

    Lehet, hogy a film alig lesz jobb, mint átlagos, mégis könnyen lehet, hogy erre emlékezünk majd vissza, mint a Blizzard Cinematic Universe megteremtőjére.

    Persze, ha végre megnéztem majd, akkor lehet, hogy az előzetes elvárásomhoz képest jócskán alul, vagy akár épp felül értékelem majd… erre térjünk vissza jövő héten.

    Addig is aki gondolkozik rajta, szerintem nyugodtan menjen el rá, tippre a látvány és a harcok miatt már el lehet rajta szórakozni, még ha a körítés annyira semmilyen is, hogy ezeken kívül nem marad meg bennünk sok minden.

    u.i.: Azért abban reménykedem, hogy Durotan tényleg annyira jó lett, egy ilyen jól eltalált központi karakter már emlékezetessé tehet egy átlagos filmet is.

  5. Fene, pedig kiváncsi lettem volna a kritikádra human, mert az eddigi egyedüli magyar kritika, amit láttam szinte mintha csak egy copy-paste+translate verziója lenne a The Wrap-es értékelésnek, ami meg hát…. Kritikán aluli kritika…

  6. Bár egyébként ezt a “kritikák alapján”-dolgot se igazán értem.
    Eddig kőkemény 12 értékelés van nyilvántartva Rottenen, és csak azok alapján áll 38%-ra a film.Ez azért még nem akkora fene nagy szám, hogy véglegesen le lehessen írni belőle a filmet!
    És ezek mind angol nyelvű kritikák, ezzel szemben a neten böngészve lehet találni nem egy pozitív hangévtelű, nem angol értékelést is!

  7. Hogy pontosítsak jó pár clickbait oldal megszegte az embargót, cask hogy mielőbb habzó szájjal egy olyan filmbe téphessenek, ami még 2 hétig nem látható a régiójukban.
    De még ezt az információt nem tudva is, olvass beléjük bátran, csöpög belőlük az előítélet, ezek után komolyan vehetetlenek (azért nem mindegyik, tisztelet az 1-2 kivételnek).

  8. Azt a “top” kritikust, aki a dragonball evolúcióra 4/5öt ad azt nem is lehet komolyan venni :D

  9. Roberto: Ne is nézd meg! Nehogy véletlenül saját magadnak kelljen eldöntened, hogy tetszik-e. Állj be abba a sorba, ahol többen vannak!

    DeadMan: Ezért irtam én múltkor az X-MEN-el kapcsolatban, hogy nem engedném, hogy 2 héttel a bemutató előtt jelenjenek meg kritikák. A premier után aztán úgyis mindenki mondhat, amit akar.

  10. zsocso: Nem is feltétlenül az embargók szükségességéről, vagy feleslegességéről akartam ezzel vitát nyitni, csak a jelen helyzet az, hogy volt egy embargójuk, ami még az amcsi bemutató előtt lejárt volna, de 1-2-en ennyire nem bírták magukban tartani a filmmel kapcsolatos gyűlöletüket (mint írtam, ezekből fröcsög az előítélet, bárki látatlanban elolvassa és komolyan vehetetlenek). Mások meg clickbaitnek rakták ki, hogy könnyű kattintásokat szerezzenek a többiek előtt (illetve ez a két csoport szerintem összefolyik). Ez se nem fair dolog, se nem tudom komolyan venni annak a véleményét, még akkor is, ha aztán utólag tényleg kiderül, hogy a WarCraft rosszabb film, mint a Super Mario Bros, és a CGI gyengébb egy mobiljáték reklámjánál (igen, ezek a krikikákból nem szószerint idézetek).

  11. zsocso: nézzünk meg minden filmet!!! ja hogy annyi pénz és idő egy átlagembernek nem áll endelkezésére. No de nem baj, azért ne szelektáljon senki sem előre semmi alapján. hagyjuk már ezt a hülye érvet, nyilván te is választasz valmai alapján, és baromi sok filmet kihagysz.

  12. Kozmosz: ha ő mondana negatívat egyedül a filmről az baromi jó lenne, de nincs így. meg a posztban sem azt írom, hogy mindenki lehúzza.

  13. Khmmm … beszippantott … jól szórakoztam… aki ismeri a világot , annak a film minden kockája érdekes. Annyi érdekes helyszín, hogy nem is lehetett mindent hirtelen beazonosítani, mert jött a következő. A párom aki azért utálja a WOW világát, mert tőle vesz el időt, azt mondta nem gondolta lesznek benne emberek is :), de tetszett neki. Nyílván ezer dologba bele lehetne kötni, de nekem egyetlen kifogásolni valóm van. Miért van vége.

  14. Szerintem teljesen jó volt a film, bár én sokat játszottam warcraft 1-3 -al.. szerintem jól fogták meg, tetszett a világa. Persze aki nem ismeri a játékot annak lehet nem fog átjönni…

  15. Sajnos nem lett jó.
    Nagyjából ismerve az univerzumot, tudtam ki kicsoda, mi miért történik, de így is borzasztóan lukas volt a sztori. Egyszerűen egy csomó dolog nem derül ki. A karakterek meg tényleg semmilyenek, és hiába nem egy akció hullámvasút az egész, a sokszor borzasztó párbeszédek sem visznek előrébb, hogy kihozzák a szereplőkből amit lehetne. Ezen semmilyen színész nem tudna segíteni.
    A látványra olyan szempontból nem lehet panasz, hogy tényleg egy az egyben visszaadja a játékokat, de időnként már túlzóan giccsbe hajlik. Az akciók meg időnként követhetetlenek az animált orkokkal.

    A film után továbbra is áll az, amit régóta mondanak a rajongók, hogy a Blizzardnak magának kéne az átvezető videók minőségében és stílusában filmet csinálni. Más stílus nyilván egy pár perces videó, meg egy egész estés film, de ott pár képpel meg két mondat narrációval sokszor többet mesélnek el mint itt.

  16. Én 95-ben kezdtem anno a wc2-vel. Aztán wc3, belenéztem wowba is párszor. Eléggé féltem a filmtől, hogy elrontják, de végül nem tudok belekötni, nagyon kellemes csalódás volt számomra. Baromi látványos, élvezhető. Nekem visszaadta az igazi Orcs and Humans feelinget, az igazi warcraftot. Többször nézős, várom a folytatást, 9/10. Good job.

  17. A warcraft nem egy egyszerű világ és direkt az egyik legegyszerűbb részhez nyúltak a történelméből. Az hogy vannak olyan részletek amik nagyobb jelentőséggel bírnak egy gamernek mint egy random embernek az természetes hisz játék adaptáció, de az attól még nem lesz érthetetlen a random emberünknek csak szimplán részletes. Nem hiszem, hogy ettől rossz lehetne.
    És mellesleg mint gamer nem azt várom el hogy pont olyan legyen mint a játék hisz a játékban alapbol egy ember méretre nagyjából akkora mint egy orc és nem azért mert az orc kicsi hanem mert az ember akkora mint a GoT-ból a “Mountain”. Millió egyéb dolgot kitudnék emelni, de a Marvel filmek sem azért lettek olyan faszák, mert 100%-ban pont olyanok mint a képregény és igen pont ezzel kritizálták, ezt a filmet is eddig amiket olvastam kritikák alapján, de nem hiszem, hogy ebben a filmben erről lenne szó, csak bonyolultabb a világa mint egy Iron Man-nek. Szimplán szar kritikák voltak. Néha nem értem a kritikák konszenzusát mért olyan amilyen, gyakran vicc kategória.

  18. Lastchance: mert aki nem ismeri a világot, annak nem egyértelmű ki kivel és hol van, főleg ha percenként váltanak helyszínt az elején. aki mindenkiről tud, és játékon belül átlátta az egészet, annak ez is elég, mint látjuk a példádon, úgy tűnik nekik van célozva a film.

  19. Már több helyen elmondtam és talán itt is leírtam, hogy egyáltalán nem estem hasra az előzetesektől. Látványorgiát ígért, de valahogy bicegett nekem az egész. De ma abszolút nyitottan és reményekkel telve ültem be a megszokott 8. sorunkba, hogy végre elmerüljek Azeroth világának csodáiban.

    De nem sikerült.

    A film nézése közben több filmes kapcsolódás is eszembe jutott. Pár közülük:
    “Ilyen lehetett volna, ha Uwe Boll összeáll Michael Bay-vel és Bay költségvetésével dolgozhatott volna…”
    “Anno az Aliens vs. Predator második részénél is azt szajkózták, hogy baromi jó lesz, mert rajongók készítik…”
    “Az Eragon is de jó volt könyvben…”
    És még sorolhatnám.

    Az első, ami a filmről eszembe jut, így pár órával a vége után, hogy rohadtul untam. Egyetlen szereplő nevére sem emlékszem (na jó, Lothar) és egy igazán emlékezetes jelenetet nem tudok felidézni.

    Látványban nagyon ott volt, messze jobb volt, mint amit az előzetesek ígértek, nem éreztem szinte sehol a greenboxos bénázást, de hát az ILM műhelyéből ezt a minőséget szoktuk meg. Az orkok remekül ki voltak dolgozva, és nagyon tetszett, hogy minden fontosabb ork szereplő egyedi volt. Az arcuk, a ruházatuk, minden. Ami érdekes, hogy az emberekről ez már nem mondható el ennyire. Totál egyen fazonok, zéró karizma, még a királynak és Lotharnak sem sikerült egyetlen olyan jelenetet sem írni, amiben megvillanthatták volna azon képességüket, ami kiemelkedő vezetővé tette őket. A félvér lány és Lothar kapcsolata meg inkább kínos volt, mint romantikus. Nem beszélve arról, hogy a szereplők motivációi valahol a vágószobában maradhattak, mert a legtöbb cselekedetük csak lóg a levegőben.

    Egyértelmű volt a készítők célja, hogy egy rengeteg apró utalással és kikacsintással operáló eredettörténetet tegyenek le az asztalra, ami a netes áradozásokat olvasva a rajongók felé sikerült is, de hogy azok, akik soha nem játszottak a játékokkal, mennyire fogják ezt az egészet érteni… Na az már sokkal nagyobb gondot jelenthet. És valószínű, hogy ez a mozinézők számának zuhanásában is meg fog mutatkozni, mert amíg tegnap szinte teltházzal ment a premier a Halasi Moziban, addig ma alig voltunk bő tucatnyian. És ha elfogynak a rajongók, akkor bizony ez a film is hihetetlen tempóban fog szerintem eltűnni a süllyesztőben, mint az összes eddigi számítógépes játékadaptáció. Egyszer-kétszer megnézzük talán, mert csak a kedvenc játékunkat ültették át filmvászonra, de aztán szépen el is felejtjük.

    Persze a Warcrafttal ezt elég nehéz lesz megcsinálni, hiszen annyi minden marad magyarázat és megoldás nélkül a végén, hogy itt tényleg csak akkor nem fog második rész készülni, ha az első héten elfogynak a játékok rajongói, akik teherautószámra szállítanák a zöldhasúakat a Blizzard főhadiszállására.

  20. Én szinte teljesen tudatlanul ültem be és be kell valljam, nem voltam képben. Elég sokszor. Szerintem őrült jól néz ki. Tetszett a történetvezetés, még ha a nagy részében kiszámítható is volt. Minden esetre így nekem összességében nem tetszett annyira, mint vártam.

  21. Nekem nagyon bejott, eszre sem vettem, hogy elment a 2 ora. Siman 8/10, teljesen beszippantott, a latvany amitol feltem, az is kimagasloan jo volt. A tortnet nekem vilagos, így ezt nem is tudom objektiven megitelni, tobb mint 10 ezer ora wow es sok ezer w1-3, konyv, satobbi utan.

    Jo par dolgot atirtak az eredeti tortenethez kepest, de ezzel egyutt tudok elni. Ha mindentol elvonatkoztatok sem tudom felfogni, hogy egyesek 30-40 szazalekot adtak a filmre, dobbenet szerintem. Legalabb 6/10, de csak ha kifejezetten mindenbe bele akarok kotni, szoval inkabb tobb.

    Mindegy, ne foglalkozzatok a kritikakkal, menjetek, nezzetek meg magatok, a nezok nagyobb resze szerette, inkabb csak az ujsagirok huzzak le ezerrel.

  22. Most jöttem a moziból. Én ismerem és szeretem a játékokat, a film is tetszett. Elvittem páromat is, akinek nem sok köze volt eddig a Warcrafthoz és ő is ugyanúgy élvezte a filmet. Talán még jobban is.

    Szerintem érdemes érte pénzt adni ha valaki megteheti, főleg mert a játékokból kiindulva egy esetleges folytatásban nem semmi potenciál van.

  23. Zsocso:ne húzd fel magad amúgy sem néztem volna meg az xmen lesz helyette bár azt is lehúzta human,de attól még megnézem mint ahogy a bvs-t is pedig az is szét lett fikázva…ami érdekel arra mindenképp beülök csak érdekelt human véleménye nem csak lihegni járok ide… puszi ;)

  24. hát basszus, én oda meg vissza vagyok a filmtől, én úgy jöttem ki a moziból, hogy kb. még 2-3 órán keresztül eltudnám nézni.

    Nagyon nehéz dolguk lehetett a készítőknek, hogy a rajongóknak is megfeleljenek és az átlag nézőnek is.
    Én családommal néztem, ők kb. semmit nem tudtak erről de nagyon tetszett nekik.

    Én nagyon sokat vártam a filmtől és nagyon reménykedtem h ne legyen elkúrva… sőt a trailerekben se lőttek el mindent.
    Kellemes meglepetés volt látni azokat a fajokat akik a további részekben kapnak szerepet (ha lesznek további részek).

    Szerintem ez egy teljesen vállalható produkció, indulásnak teljesen jó.
    A készítőknek nincs miért szégyenkezniük.
    Le a kalappal a számítógépes technológia előtt is.

  25. human: 8/10 osszefoglalva a kritikak? MC 30 korul mozog, RT szinten.
    Azert az messze van a 8/10-tol, amit en mondtam :)

    Vagy arra gondolsz, hogy volt 2 media, akik 6/10-et adtak? Mert arra meg azt irtam, hogy ha nagyon durvan szorszalhasogato akarok lenni, akkor 6/10, de a cikkek kozul a kifejezetten pozitivak voltak 6/10-ek, nem pedig a fanyalgok.

    Az a problemam az egesszel, hogy van egy elkepszto prekoncepcio a reviewerekben a “jatekos” filmekkel kapcsolatban es ezen kb. semmi nem tud valtoztatni, lehetne akarmilyen jo a film, igy helybol hatrannyal indul.

    Akik pedig Uwe Bollhoz meg Dragon Ballhoz hasonlitjak a filmet azok tenyleg nem tudom hol elnek.
    na de tenyleg, peace, love, unity, menjetek nezni, hogy legyen folytatas :)))

  26. Abu: jam, engem is teljesen berantott, porogtem meg utana par orat rajta, ami nagyon ritka nalam. Hetvegen el is megyek megint, easter egg spottingra :)

  27. mondhatni totál ismeretlen számomra a jelen világ,mert játszottam a 3. résszel,de az még pár generációval később jön,habár fene se tudja pontosan az idősíkokat

    a lényeg h a látvány és a világ megfogna,de 2 órában nem sikerült felvezetni a dolgokat,sztem túl kapkodó lett úgy,hogy közben unalmas is sajnos

    majd a folytatás,amiben már nem kell alapokat fektetni és ismerkedni hanem jöhet a valós konfliktus

  28. Most néztem meg. Szerintem nagyon jó lett, a karakterek kidolgozása is perfekt. Nekem még az is tetszett, hogy attól függően, hogy melyik faj szemszögéből van a történés, a másik beszéde teljesen idegen és csak a félvér ért midnent. Szerintem a szinkronnal sem volt probléma, ellenben a zene lehetett volna epicebb is.
    Egy bajom volt csak, még legalább +30 perc játékidő kellett volna, hogy kellően elmeséljenek mindent, hogy azok is képbe legyenek, akik a WC világát nem ismerik. Valamint az utolsó 10 perc kicsit össze lett csapva.
    Simán 8/10.
    Remélem hoz annyit, hogy folytassák.

  29. mert a fanok nem pontozták fel imdbn akár megnézés nélkül, ugye? 5000 szavazat aminek 61 %-a 10/10… arról nem is beszélve, hogy pár pozitív kritika gamersiteokról van, akik úgy mellesleg írtak a filmről.

  30. tortadara:

    Ne aggódj volt az 9-en is. Amint pontozni lehetett, az a 20-30 troll, aki a message boardokon is már hónapok óta kövérre hízlalta magát egyből dobott rá egy 1-est. A fanok meg megíjedtek, és elkezdtek 10-eseket szórni, csak ők ugye jóval többen voltak. A végeredmény meg kb az, hogy a végső pontszám egy átlagembernek kb belőhető az imdb és a rotten közé, de önmagában mindkettő pontozás nagyon elbaszott (a rottent már írtam miért fentebb).

  31. Rottentomatos amúgy miért ennyire “mérvadó”? Szerintem valami tragédia, mennyire őrült pontszámok vannak. Kifejezetten gyenge filmeket húznak fel. Hihetetlen, hogy szóba jön bármilyen értékelésnél mint szempont. Egy null az az oldal. IMDB ezzel szemben szerintem sokkal reálisabb, a maga kilengéseivel (fel-le). A TOP 250-ben tényleg jó filmek vannak.

    Ez a film meg tetszett. Én rajongó lévén iszonyatosan szurkolok nekik, hogy jól is hozzon a konyhára. Látszanak a hibái, pl döbbenet, hogy a CGI orkok mennyivel “emberibbek”, élettel telibbek, igazi karakterek a kissé unalmas emberszereplők mellett. És ha már CGI… karakter szinten nagyon szépen ki van dolgozva, a tájak viszont kicsit nekem műnek hatnak. Főleg azért, mert nagyon ragaszkodtak az eredeti megjelenítéshez. Szerintem ebben pl el lehetett volna szakadni a játéktól.

    Prince of Persia óta a legjobb játékadaptáció. Olyan 10/7 körül.

  32. 13. human : Abszolút nem azt mondom, hogy nézzünk meg minden filmet. De annak sem látom sok értelmét, hogy 2 héttel a bemutató előtt földbe döngöljenek egy filmet még ha rossz is, mert igy elriasztják azokat, akik esetleg megnézték volna. Én nap mint nap találkozok ezzel a jelenséggel a munkahelyemen is. A kollégáim tudják, hogy nagy filmrajongó vagyok és szinte hetente jönnek hozzám kérdezni, hogy pl. mit gondolok a Warcraftról, mert hallották, hogy szar és igy inkább kihagyják. Én filmrajongóként azt szeretném, hogy minél több film készüljön. Ha most bukik egy nagy költségvetésü fantasy az miért jó? Legközelebb kétszer is meggondolná egy stúdió, hogy ad-e pénzt egy ilyen projektre.

  33. Zsocso: én azt mondom a gyenge filmek bukjanak, de ez nem gyenge, nem egy Eragon teszem azt… és nagyon szomorú lennék ha nem folytatnák. Szóval ha máshogy nem hát a Blizzard remélem beleöl némi lovét a 2. részben. Optimálisan 3 filmmel számolok, a sztori maga úgyis végtelen, de 3 generációnyi anyagot érdemes feldolgozni.

  34. Ja és HUMAN! Azt elfelejtettem mondani, hogy fanatikus haverral néztük, és mindketten hoztuk a 0 WarCraft ismerettel rendelkező barátnőket (oké, barátnőm anno egy keveset Hearthstonezott), és ők azt mondták, hogy jól követhető volt és tetszett neki (mertek volna mást mondani, hahaha!)

    Na de most komolyan, azt mondták jól fel volt építve és rendben volt. Sőt! Kíváncsiak a folytatásra. Engem őszintén szólva ezért is lomboz le a negatív kritika. Évek óta nem voltam ennyire izgatott egy film előtt mint tegnap. A Corvin moziban viszont csalódtam. Jó 2 éve voltam utoljára ott, de ez az ülés elhelyezés botrányos. Kb betakarta a feliratot az előttem ülő, amúgy átlagos magasságú fickó.

  35. Ha ez a film nem Blizzard féle Warcraft címen futna,akkor mindenki a Király nevében és a többi vérgagyi fantasy adaptációs filmekkel emlegetnék egy lapon.
    Történetvezetés a dialógusokkal és a színészi játékkal együtt borzasztó volt,rengeteg eseménynél fogtam a fejem,hogy miért nem hoztak ki belőle többet…miért b@lfaszkodnak a szereplők az adott jeleneteknél.
    -szpójler alört-

    (Leginkább Lothar fiának halálán égtem ki és Travis ottani játékánál..olyan fejet vágott mint akinek szorulása van…semmi bosszúérzete nem volt az egésznek….Aztán a kocsma jelenetes gyászolásnál mikor Garona már félig a szájában van miközben Lothar a könnyeivel küzd…na az wtf volt a javából…a Guldan vs. Durotan harcnál a random orc “Szégyeld magad!” beszólás után pedig kikívánkozott belőlem a “Csúnya rossz ork,fujj!” mondat…annyira idétlen volt az egész. :D ).

    De egy biztos..szépen állt a szőr az orkok hátán…az a részletesség dícséretre méltó,csak kár hogy én nem azért megye kegy moziba hogy számítógép animációra élvezzek.

  36. Matthew: Persze, bukjon a rossz film. Ez rendben van. De ne két héttel a bemutató előtt bukjon, amikor még az érdeklődők 99 százaléka nem is látta. Érted mit akarok mondani ezzel?

  37. Nah megnéztem és hát a véleményem:

    Végre igazi fantasy, igazi orkokkal, nem elcseszett LotRossal…

    Nálam sima 9/10, és az SC is kapott egy mpt így simán megérte :)

  38. Zsocso: szerintem kapásból ott hibáztak, hogy nem amerikai premierrel indítottak.

  39. human ezt most azt hittem ugy írtad hogy meg sem nézted. Most még is ugy reagálsz rá hogy mekkora szar követhetetlen mintha megnézted volna, így is úgy us vicc kategória az érvelésed még anélkül is hogy figyelmesen elolvastad volna mit írtam.

  40. Nah pont most olvastam egy másik site-on egy hozzászólást, amiben látok igazságot. Rám pl. teljesen igaz.

    “ez a film azoknak a legjobb, akik ismerik a játékokat alapszinten, de a történettel eddig nem foglalkoztak. Sem a fanatikusoknak, sem az érintetleneknek nem váltja meg a világot.”

    Nekem 2szernézős, persze ez nem volt előre eldöntve csak így alakult :D

  41. Én ezt a filmet jó 11 éve vártam. Egy igazi Warcraft fannak tekintem magam. :D
    Voltaképp ennél jobban sosem vártam egy filmet se. Érdemes venni rá a jegyet, főleg a 3D vetítésekre. Ezt úgy mondom, mint néző és nem mint rajongó.
    Nagyon röviden foglalom össze SPOILEREKKEL: Tényleg túl gyors a film. Nem maradunk szinte egyik helyszínen se sokáig, így tényleg nehezen marad meg a nézőben valami. Egy bővített változatra van szükség. Abban kifejezetten csalódott vagyok, hogy a tavaly bemutatott jelenetekből rendesen kivagdostak ezt azt. Már az elején szembeötlő a vágás: Egyből a kapu előtt vannak Durotan-ék, amikor még csak a táborba érkeztek meg. De a hogyan készült videókban is vannak jelenetek amik egyszerűen nincsenek a filmben.
    Durotan halála túl hamar jött. Alig ismertem meg. Biztos vagyok benne, hogy neki még legalább negyedórát szántak a készítők.

    Ami még nem tetszett: – A zene lehetett volna gazdagabb. A Gyűrűk Urában az az egyik legjobb pozitívum, hogy még arra is ügyeltek, hogy minden helyszínnek, szituációnak külön témája van. Itt ezt nem teljesen kapja meg a néző.
    – A szinkron nem lett a legjobb. A helyszínek és a nevek lefordítás kiváló volt. Csak az a baj, hogy néha nem lehet érteni, mit mondanak az orkok.
    Ez a film nem mérhető fel a Gyűrűk Urához vagy éppen a Hobbithoz. De szerintem ha kap egy rendezői változatot könnyen változhat a véleményem. 9/10

  42. A botrányos dialógusokhoz szólnék hozzá egy picit:

    A király előtt áll Lothar meg a félvér Zöldike. Már nem emlékszem, hogy min ment a vita (talán azon, hogy hazudnak-e az orkok), de amikor ezek ketten elkezdték a De igen! De nem! De igen! De nem! De igen! De nem! “vitát”, na ott kerestem volna egy életlen tárgyat, amivel a forgatókönyvíró kasztrálását készítettem volna elő. A másik pedig a már fentebb említett ork “Szégyeld magad!” mondat volt. Most ez komoly akart lenni, vagy csak a 6 éveseknek is el kellett magyarázni, hogy miért volt csúnya dolog, amit az ork sámán csinált?

    Plusz ami nálam még kiverte a biztosítékot, hogy egy ilyen aprólékosan kidolgozott látványvilágban hogyhogy nem voltak látható harc közbeni sérülések, karcolások és KOSZ??? A harcok után is olyan makulátlanok voltak a főbb szereplők páncéljai, mintha mi sem történt volna. Ez egy James Bond filmben még oké, de itt? Az egyik szereplőt átszúrják egy akkora karommal, ami a szomszéd faluban ér véget, de nem jön ki elől? Mi van???

    Én totál azt érzem, hogy itt igen komoly elvakult rajongás kell ahhoz, hogy ezek az ordas hibák ne verjék ki valakinek a szemét és az agyát. De nincs is ezzel semmi baj. Van olyan ismerősöm, akinek a Justin Bieber film is tetszett… :D Van az a rajongás valami vagy valaki iránt, hogy egyszerűen csak ignoráljuk a józan észt. És most nem arról beszélek, hogy miért így vagy úgy néz ki egy varázslat, mert abba igen nagy hülyeség lenne belekötni, de az, hogy egy csatában nem lesz koszos a páncél vagy épp nem véres a penge, na ezek normális megvalósítása már nem igényelt volna metafizikai tanulmányokat! :D

  43. Brutálisan jól nyitott nálunk a Warcraft: A kezdetek 》》》 Remélem nemzetközi szinten is ez lesz.

  44. Matthew: nálunk premier szinte teltház, másnap mi alig 20-an voltunk, és a további vetítésekre sincs összesen 50 helyfoglalás a következő két hétre.

  45. A 2d feliratos vetítéseken nálunk is kellemes csendes hangulat várható (mondjuk én így is szeretem), de a 3d vetítéseken nem is olyan rossz a foglalások aránya, IMAX-be meg jövő heti alkalmakat is ahogy nézegetem elég jól tele vannak foglalásokkal.

    Na nem mintha a mi piacunk lenne a mérvadó.
    Igazából az amcsi piac számítana a legtöbbet és tippre ott teljesít majd a körülményekhez képest leggyengébben, de ha egyéb piacokon elég nagyot robbant, még termelhet eleget, hogy ne legyen kérdéses a folytatás.

  46. Nagyon jó volt. Dráma is volt benne kellöen. Azért nem árt ismerni játékot hozzá :)

  47. Holnap akár nézném is a következőt. Teljesen fasza volt, bár aki nem játszott warcraft témájú játékkal annak lehet nem tetszett.

  48. A látvány, a zene, a hangulat és a szépen kidolgozott apró részletek teljesen felülírnak olyan filmkészítési problémákat, mint a vágás, vagy az elég sablonos karakterek. Hosszú idő után egy olyan fantasy, ami rohadtul érdemes moziban nézni!

  49. Én mint nagyjából jártas WarCraftos csütörtökön megnéztem. Nekem tetszett.

    A megvalósítás, animációk, effektek eszméletlenül zseniálisan lettek kivitelezve :O Orkok “mountok” (többit nem lövöm le) félelmetesen jól megvannak csinálva :O
    Pár dologban eltér a “hivatalos” lore-tól, igaz egyikünk sincs 100% képben vele, de sok mindent összetudtunk szedni. Viszont aki nem jártas a WarCraft világban, annak lehet nem lesz annyira jó, csak egy felejthető fantasy.
    Ami még nagyon tetszett tele volt ilyen apróbb elrejtett rajongóknak szánt dolgokkal :) Szóval a “csendesebb” jeleneteknél megéri a háttért nézni. :D
    Egy negatívumot tudnék írni, hogy kicsit “sűrű” volt + nézném már a következő részt :D kb “végtelen” lehetőségük van új filmekre. :)
    Megéri megnézni!

  50. Sikerült nekem is megnéztem ezt a csodát, és én is szeretném most megosztani veletek a szubjektív véleményem: Azt kell hogy mondjam, hogy gamerként és nagy WoW-osként, számomra ez a film egy hatalmas csalódás lett.

    Azt aláírom, hogy eszméletlenül szép a CGI, az akciók jók és élvezetesek, hihetetlen jó érzés volt látni mozivásznon a helyeket ahol megannyi órát töltöttem el farkasokat vagy murlocokat kergetve.

    Viszont filmként egész egyszerűen rossz. A történet lore-hű, ez tény. Viszont annyira kapkod, ugrál a helyszínek között és annyi mindent kihagy, hogy a film felében a karakterek mindenfélét cselekednek, anélkül, hogy bármelyikük motivációját vagy miértjét megértenék (vagy legalább odahintenék, hogy kb ezért na…).
    A film szerintem unalmas, annak ellenére, hogy úgy kapkod, hogy alig lehet követni. Ráadásul az ember színészek sem voltak a legjobbak, sikerült a készítőknek több érzelmet kicsikarni egy CGI-orkból, mint a hús-vér színészekből. Mindez tálalva olyan nevetséges dialógusokkal, hogy csak néztem a moziban, hogy “ez most komoly?”.

    Ami még valamiért zavart, hogy az emberi karakterek egyszerűen kilógtak ebből a teljesen CGI világból. Minden egyes jelenetben azt éreztem, hogy ezek nem oda valók.

    Én úgy érzem, hogy ez a film késett egy kellemes 10 évet, és bár a WoW-fanok imádni fogják (bár vannak olyan kivételek mint én), kétlem, hogy komoly sikereket érne el, mint önálló film (vagy potenciális film-sorozat).

    Röviden:
    Látvány: 10/10
    Történet: 4/10
    Hangulat: 6/10
    Színészek és párbeszédek: 3/10
    Összesen: 6/10

  51. Mivel PlayStationon nőttem fel sosem Warcraftoztam, tehát nem ismerem abból a szemszögből a játékot. De a film nagyon jó volt!!! Lehet el kellene vonatkoztatni a játéktól azoknak akik ahhoz hasonlították. Ilyen filmekre van szükség, hogy az emberek ne feledjék, miért érdemes moziba járni. ;) Semmi gond nem volt a storyval, tökéletesen élvezhető volt minden téren.

  52. Mint játék adaptáció, tényleg előrelépés, a CGI profi, de ennyi a pozitívum. A karakterek egysíkúak, a halálozások semmi érzelmet nem váltanak ki, mert igazából nem is tudunk ennyire kibontatlan karakterek iránt érezni bármit is. Az érzelmesnek szánt jelenetek röhejesek. Egyszerűen van egy alaphangulata a filmnek, és hirtelen megtörik egy kis érzelem kedvéért, de olyan durván, hogy érzed, hogy most “LEGYÉ’ SZOMORÚ!’. “MOST SAJNÁLD ŐT!”. Egy olyan embert, akit fél órája ismersz, és semmit nem tudsz róla. Nem mükszik. A zene nagyon epikus, a CGI, mint mondtam hihetetlen, de e mellé társul a legfantáziátlanabb operatőri munka. Semmi az égvilágon nincs emlékezetes pózba, beállításba mutatva, csak úgy ott van, és szép mert 2016-os technológia, tetsszen! Nem lehet egyszerűen felidézni egyetlen olyan jelenetet, amin végigfut a laikus néző hátán a libabőr – lehet hogy a játékosok számára ez máshogy jön le, de mint játékélménytől függetlenül, ami pluszt adna hozzá, semmi “Váó”. Attól még, hogy elrepülünk egy gyönyörű város felett, vagy 100 város felett, nem lesz epikus, csak szép.
    A sztori zavaros, gyakran a csavarok nem egyértelműek, ha nem vagyunk tisztában pl az ork faj kultúrájával, ezért a különböző fordulatoknál a szánkba kell rágni, elmagyarázni, hogy ez meg az miért fontos. Sajnos ez a magyarázat általában aztán történik, miután megesik az a fontos esemény. Így az ember egy ideig zavarva ül, hogy most ez miért is van így, nem tud hogy reagálni, mert nincs kellő infója, ezért utólag így odamondja valaki, hogy ez a dolog miért jelentős.
    A zene nagyon jó, gyakran komolyan epikusabb mint az, ami a vásznon történik, a film nyitózenéje pedig valami elképesztően magasztosan ultrakirály, legalábbis egy fantasy film pont ilyet érdemel.
    Viszont minden pozitívum és negatívum ellenére, ami a legjobban meghatározta a filmet, az a vágás. Az valami istenkáromlóan borzasztó. Értem én hogy ki “kellett” vágni 40 percet, de úgy történnek a dolgok, mintha az egész egy hiperaktív kaland lenne, ahol ugrálunk ide oda folyamatosan, és a fő szál mellett még ráadásul így odasúgnak a karakterek plusz infókat: “Az orkok kinyírtak egy előőrsöt. Védekeznünk kell, a királynak lépnie kell. A király felesége amúgy az én nővérem, ezt még idemondom.” meg ilyenek. Azt meg mondja meg valaki, hogy Lotharnak miért néger a nővére. Mert ez valami evidens dolog, hogy a nemesi házak és katonai vezetők rokonságai más rasszba tartoznak? pont azoknál az embereknél, ahol a családi vér tisztasága az egyik legfontosabb? De ez az utolsó csak apróság. voltak cuki easter eggek, murloc pl, meg pár vicc, amik közül a fele működött is, viszont teljesen nem tudok haragudni a filmre. olyan egyszer nézős, alkalmanként agyzsibbasztós cucc, amit sokkal jobban meg lehetett volna alkotni.
    6/10. többet jóindulattal se tudok adni, viszont minden rosszindulat ellenére kevesebbet se tudok adni.

  53. Rajongó vagyok úgyhogy azt hiszem ezzel mindent el is mondtam :D
    Én imádtam a filmet. Ami hibákat itt felsorolnak a “nagyok” arra én nem is figyeltem oda. Mindenki várja a “nagy és lélegzet elállitó epikusságot” Hát öcsém, akkor nézz olyan filmet (ha van egyáltalán) amiben van nagy és lélegzet elállitó epikusság azt jólvan :D Az igaz, hogy a WC világának legjobb sztorijai ez után játszódnak, de ha azzal kezdik, akkor meg azért nyiiigna a nép mert nincs eleje. Igazából nem is értem mit szeretnének nézni az emberek a moziban, ha sem a látvánnyal sem a sztorival nincsenek soha megelégedve :D

  54. “Mindenki várja a “nagy és lélegzet elállitó epikusságot” Hát öcsém, akkor nézz olyan filmet (ha van egyáltalán) amiben van nagy és lélegzet elállitó epikusság azt jólvan :D”

    egy 150 milliós blockbustertől ne várjanak ilyet? aha.

  55. Én anno csak a W3-al játszottam, de a sztorival nem voltam képben, barátnőm meg nem is ismerte ezt a világot, mégis mindkettőnknek nagyon bejött. Szerintem elképesztő részletességű a megvalósítás, a sztori teljes mértékben követhető (nem is értem azt aki ezért fanyalog).
    Simán 9/10 a részemről. Jöjjön a folytatás!

  56. Megnéztem és azt kell mondjam, hogy kibaszott jó lett. Alig várom hogy megjelenjen és megnézhessem a 40 perccel hosszabb változatot.

  57. én most láttam. Nem igazán játszottam egyik játékkal sem, valamiért kimaradtak.
    De a lényeg hogy összességében tetszett a film. Főleg az ork oldal. Most először nem éreztem hogy CGI animációt nézek, volt bennük élet (nagy plusz pont). A negatívumot csak ez emberi oldalról tudok mondani, picit súlytalan volt, talán a színészek miatt.
    Bíztam is benne hogy sikeres legyen a film, így remélhetőleg a jövőben lesz még hasonlóan jól kivitelezett játék adaptáció.
    Egy Starcraft filmre szerintem mindenki benevezne…

  58. Nekem kicsit tul sok volt a szin es tul kevés a.. minden más. A forgatókönyv érhetett volna még pár napot, mert ezen tul sokat nem töprenghettek. Szóval éppen meg lehet nézni, de hiányzott valami belőle.

    Az olyan dolgokat meg nem tudom hova tenni, h pl a végére kiderul, h a fő mágusnál, a kis varázsló kölök is erősebb.. A jelenetek sem tartottak semmi meglepetést, semmi olyan nem volt benne, amire azt mondanám, h ilyet még nem láttunk. Izgalmasnak nem nevezném.
    10/6

    (Tényleg fura, h elvileg a szakma legjobb emberei csak ennyire képesek, azzal a háttérrel.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.