16 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 614: Wonderful” bejegyzéshez

  1. Ma delutan hallgattam meg ezt az adast youtube-on, de mivel ott nem igazan szokott senki kommentelni, gondoltam ide irok le par sort.

    The Mummy – ahogy nezem rotten-en, ez a film valoban rettenet lehet, megis valamifele kesztetest erzek, hogy moziban nezzem meg, hatha osszekapnak annyi penzt, hogy jojjon egy ujabb Dark Universe film :D

    Seven sisters – durva volt a heten, hogy mire eljutottam a bejegyzeshez, megneztem a trailert, mar nem lehetett kommentelni :D Sot elegge foghijas volt a hozzaszolasok sora, sajnalom, hogy nem sikerult folyamataban latnom, erdekelt volna hogy fajult el a teljes kommentzarlatig a dolog :D

    Gyilkossag az Orient expresszen – tudom, mar elcsepelt, de ujfent leirom, ugyan maga a tortenet valoban halas, mert kis terben jatszodik, viszonylag keves embert mozgat, igy konnyen adaptalhato, de a Finney-s verzio annyira zsenialis volt – szinkronnal lattam, az eredeti sajna nem tudom milyen lehet -, hogy azt nehez lesz uberelni. Mellesleg ti lattatok azt a feldolgozast? Am valoban Depp jatsza Ratchett-et, es azert nincs az etkezoben, mert halott :D Emigy szerintem ez az egyik leghiresebb Poirot tortenet. Es Christie egesz eletmuvebol is, ezen kivul ha fel kellene sorolnom parat persze menne, de ez lenne az elso, a Tiz kicsi neger/indian meg a masik… Btw, abbol volt szinhazi verzio is, aminek mas a vege, mint a konyvnek, amit szinten Christie irt. :)

    Alien – itt reszben Wayne-nel ertek egyet. Ebben a storyban mar nem nagyon van mit elmondani. Illetve hat meglehetne magyarazni dolgokat, de nem feltetlenul erdemes… Mondom ezt ugy, hogy minden Alien filmet kedveltem valamennyire. A Prometheusszal se volt bajom. Kiveve a – es most jonnek majd a kovek – Bolygo neve halal. Az nekem valahogy egyaltalan nem jott be. Meg a Feltamad a halal is jobban tetszett :D – es ezt most nem trollkodasbol mondom :)
    Blomkamp Alien filmhez meg nem tudom mit szoljak… 3 filmet jegyez eddig. Ebbol a D9-et 2x kellett megneznem, mer elsore baromira nem tetszett, foleg a kezikameras megoldas miatt. Aztan ott az Elisium es a Chappie – amik legnagylelkubben is csak elmentek. Erre most mindenki azon sir, hogy miert nem csinalhatott Alien filmet… Kerdem en miert? Jo benne volt a potencial, hogy minosegben inkabb D9 lett volna, mint Chappie, de ha megsem, akkor meg azon sirt volna mindenki…

    WW – csutortokon neztuk meg egy haverommal a filmet, es egesz uton hazafele ezen kattogott az agyam, mert elotte mindenhol azt olvastam, hogy mennyire zsenialis, meg hogy Oscar dijat ide meg oda, en meg a mozi utan ezt nem ereztem. Legjobb esetben is csak elment ez a produkcio… Bar nem tudnam megmondani mit kellett volna produkalniuk, hogy azt mondjam na ez kiraly volt. Amugy nekem nem esett le a film kozben, hogy ki lesz Ares :D Vegig meg voltam gyozodve, hogy Ludendorff az… :D A loveszarkos resz engem is zavart, de nekem az mar a trailerben se jott be, mert nincs az az isten, hogy ne talalja el legalabb par repesz, vagy valami… + a vegen a bossfight, na az egyaltalan nem kellett volna… siman lehetett volna valami olyat meglepniuk, hogy a kard elporlasztasa utan Ares lelep… utana kellene nezni egyebkent, de az elso vilaghaboruban nem tudom mennyire volt gyakori az ejtoernyo… Amennyire nekem remlik, Az elit alakulatban – II VH, ok voltak az elso ejtoernyos alakulatok… De az a jelenet a repuloben nekem is picit sok volt. felesleges, mert ennyi erovel a foldon is felrobbanthattak volna a repulot… :D Az meg, hogy Steve Trevort visszahozzak, kerlek ne… Eleg baj az, hogy tendencia lett a kepregenyfilmeknel, hogy mindenki vagy halhatatlan, vagy konnyen feltamaszthato… Ideje lenne ezen valtoztatni.

  2. Ehhez a részhez még nem volt szerencsém, csak szetetném elmondani, hogy teljesen rákaptam a podcastjaitokra. Szóval köszi meg minden, csakígytovább. :)

  3. @Csiki: Bár létezett már akkoriban kezdetleges ejtőernyő, de senki nem használta repülőkön. Mert a vezetők úgy gondolták, hogyha ilyen rendelkezésükre áll, akkor a baj első jelére ki fognak ugrani a gépből. Úgyhogy senki nem kapott ilyet.

  4. Gadot, a t nem néma

    Top Gun-t tényleg nem 30 évesen kell elsőre látni, de akkor is mindig ízlés kérdése marad ez is, mert még mindig újranézhetőbb számomra, mint pl az Indiana Jones filmek, amikre úgy emlékeztem, hogy jók és aztán pár éve halálra untam magam rajtuk,de a Top Gunon nem, vagy nem annyira.

    Alien: el kéne dönteniük, hogy melyik stílusban akarnak tovább menni és abba kéne hagyni a kavarást. Mert ha csak horroros, a szörny szétcsesz stílusban indulnának neki, akkor oké és az ember úgy ül neki, ahogy a kong skull islandnek is, hogy na akkor itt a legfőbb az h két nagy szörny szétverje egymást…a sci-fi részt meg filozofálgatást akkor hanyagoljuk…vagy dobjuk ki a horrort és csináljunk vmi hard sci-fit kevesebből ebben a világban…

    WonderWomanhez (Spoiler?):
    A third actot én is gyengébbek ítélném, bár az első kettő annyira jó volt hogy nemcsoda, de ha arról szólna csak, hogy legyőzöm a főgonoszt és puff akkor főleg…mert ja akkor marveles, legyőztem főgonoszt vége. De itt nem Árész elpicsázása a legfontosabb rész,hanem h mi történik Dianaval, főleg h így Zeusz is megtette már elvileg ugye, mégis túlélte, ezután meg tudjuk mi történt az első világháború után, nem hiszem hogy feltétlen halott lenne végleg.
    Árész meg igen főleg a tudást adja, de azért mondja h a betarthatatlan fegyverszüneteket ő segít megkötni…szerintem az külön jó, hogy ő nem a németeknél tevékenykedik és ilyen téren Mr Varga…Lupin…David Thewlis jó választás, ami viszont nem volt jó, hogy isteni formájában is ő volt azzal az ál-izmos testtel, vagy h anno a Zeusz harc után is azzal a bajusszal tolta volna? Na nem, a nagy harc után jobb lett volna, ha megkap a kék páncéljához hasonlót és mondjuk csak a szemei látszódnak ki,de gondolom már csak Steppenwolf miatt se akartak ilyet…
    Honnan tudták, hogy időzítő van? Nos a csapat “akik semmit sem csinálnak” szedi össze az infót, a Chief nézi az egyik helyen a térképet, h a szállítmány Londonba megy, Samiir felmászik a repülőgépbe és meglátja az időzítőt …mutatják.
    Minél erősebb annál inkább talál rá Árész mondja Hippolyta, felmászni a kőfalon is könnyebb lett volna az elejétől, ha tudja mire képes…ebben a filmben folyamatosan lesz erősebb, sérthetetlenebb, istenesebb…de még mindig nem tart ott ahol lehetne, még a film végén sem…és hogyha a következő rész a BvS és a JL után játszódik esetleg, akkor majd 100 évig nem harcol olyan ellenséggel, aki ki tudná belőle hozni, ami még benne van…szerintem a repülés, amit oly sokan kívánnak is valahol innen fog jönni, esetleg a JL nagy főgonosza elleni harca löki tovább és szintet lép, mint egy rpg-ben és új skillek jönnek :D
    btw ha egész életedben nem máson nősz fel, mint a görög istenekről szőtt történetekről stb stb, akkor azt miért cáfolnád meg attól, hogy felnőtt vagy nem gyerek?
    Én ölelkeznék akárkivel, ha végignéztem volna h két isten harcol és túléltem btw XD
    Honnan jön le hogy a sharpshooter sokat ölt és ettől kivan? Hát tán a kocsmában mondták, h ő volt az egyik legjobb. Nem tud lőni ja, ptsd-s..a tábortüzes jelenetnél rémálmok gyötrik aztán ugye elvonul a Chief kimondja hangosan a közönségnek meg Diananak, hogy gyötrik a holtak…vagy vmi ilyesmi a pontos mondatra nem emlékszem, de valami hasonló. Az meg, hogy miért őket viszi Steve magukkal, hát azt látni, h történelmük van már, ismerik egymást, így bennük jobban megbízik és ez egy titkos akció.
    A BvSben Diana Princenek hívják, a stewardess Miss Prince-zi…szóval használják már ott is a nevet

  5. Gal Gadot nevét Gál Gádót-nak kell ejteni kicsit megnyomva a “t”-t. Egyébként ez már változtatott név mivel az eredeti családneve Greenstein volt de a szülei megváltoztatták. :D

    Még annyit mivel belekötettetek a ruha váltásba, WW szinte ugyan olyan gyors mint Superman csak mondom. A ruháját meg nyilvánvalóan a lónál hagyta ezért öltözött át gyorsan. :D

  6. Amúgy vicces, hogy a kollégák abba kötnek bele amik egytől egyig meg voltak magyarázva a nézőknek is. Chief azért nem csinál már semmit mert nem akar, a nyelvész csak nyelvész és volt, a lövész meg azért nem lő amit Human te is mondtál. Még rémálmai is voltak Diana ébresztette fel őt.

    Egyébként WW az egész film alatt fél gőzzel arcolt vagy még annyival sem. Hiszen azt se tudta ki ő és milyen erős. A film végén tolja ki szinte maxra először az erejét ott pl látszik is hogy már sebezhetetlen hiszen Ares nyomja neki a fém darabkákat de valami láthatatlan pajzs megvédi őt pont mint Arest. ÉS ugye a film végén már repülni is tud. Mondjuk ezen sokan vitatkoznak hogy az csak egy nagy ugrás, az Ares harc közben meg levegés mikor beviszi a végsőt neki de szerintem már az is repülés hisz a lebegés is repülés valamilyen szinten.

    Az viszont tényleg igaz hogy Ares csalódás volt de azért ha belegondolunk ez nem is csoda hiszen a film konkrétan feldolgozta az egész Amerika Kaptány szériát az elejétől a végéig. Az 1. résztől a CW-ig. :D

    A gáz meg azért nem jelent fent veszélyt mivel ott szétoszlik a levegőben és mivel felrobbnatották rögtön el is párolgott mivel ott fenn ugye teljesen más a levegő légköre, szó szerint pajzs ezért nem repülhetnek a repülők olyan magasan a valóságban is.

    De amúgy igen sok dolgot fel lehetne írni minuszként a filmnek de ezek mind apróságok szerintem amik nem csak a Marvel filmekben de a filmek 80%-ban benne vannak. Nagyon kevés olyan filmet láttam ami a végére nem ült le vagy már nem volt olyan jó mint az első harmada.

  7. Abszolút egyetértek most az urakkal, a ww egyszer bőven nézhető volt, de semmi extra. Egy átlag képregényfilm és kész, nem értem én se ezt a nagy éltetést. Az első fele még oké, de a vége már katasztrofálisan rossz volt, ahol ‘gonosz’ egy vicc, a töltelék karakterek meg feleslegesek. Úgy látszik ebben a filmtípusban, ha van eleje, közepe, és vége, nagyjából története, már isteníteni kell. Ha az abszolút középszer kell a népnek akkor istenítsék csak, azt fogják kapni.

  8. A mérgesgázt, ha nem láttátok volna a vegyész nő is tűzzel hatástalanította, szóval robbantani kellett! Az időzítőt meg nagyon szépen mutatták egy óra formájában.
    Ares nem halt meg lesz még a továbbiakban is.
    A kézizéval való védekezést már régóta tudta… kiderült!
    A sérülései is kiderültek és egyre jobban erősödött, ez is látszott :D
    Sok mindenbe bele akartok kötni :D

  9. Most komolyan az a baj h a tenger közepén az első világháborúig senki nem hajózott arra? :D A NAGY TENGEREN? és pont ott kéne hajóznia mindenkinek? :) Egyébként 5öd ennyien éltek a Földön, mint most.
    A csónakosok, meg maga a hajó legénysége. A nyílt tengeren nem evezős csónakokkal indultak el, hanem a hajóról indultak el velük, mert látták arra lezuhanni a repülőt :D A maradék meg elsüllyedt és vagy később levadászták őket, ha túl is élték…

    Nem csak Diananak esett le, hogy a lövész offos, ezt a rémálmos mókájából is le lehetett vágni, meg a Chris Pine is mondta, szóval én is innen tudtam meg :))

  10. Saoirse Ronan nevét inkább ö-vel mondja: Szörsa szerűségnek
    Bár az egyik videóban pont úgy mondja, hogy a Szörsa és Szirsa között valahol.

    Valamelyik műsorban csináltak neki egy táblát könnyítésnek, ott ez volt az angoloknak: My name is Sur-sha

    Life: Hétvégén elkezdtem nézni, de kilőttem, mert már nem bírtam tovább azt a sok hülyeséget, amit csináltak. Kritikák után is úgy voltam vele, hogy annyira csak nem vészes, de az sajnos.

  11. Mekare: pár dolgot ebből én is említettem, de szerintem te már azért többször láttad, így nyilván jobban megmaradt még több mutatott apróság. Viszont szerintem én is így védtem, hogy Diana útja és ennek van alárendelve sok minden.

    Kormányzó: szerintem a gáznál mi is erre jutottunk végül. ahogy a sérüléseknél is. Ellenben a nagy hajó-csónakos dolog annyira nem volt megmagyarázva, talán az egyetlen tényleges hiba a film első kétharmadában.

  12. human: Igen említettél, meg védted, de sok mindent azért is írtam be ennek ellenére pl, mert a másik két társad közül (bocs nem tudom névhez kötni melyik mondta melyiket) szóval közülük az egyik jól emlékezett pl az időzítős dologra tán, de a másik olyan magabiztossággal állította, hogy nem mutattak semmi ilyet, hogy úgy lett elkönyvelve végül
    De ez is, vagy a charlie-t gyötrik a holtak dolog, mind megvolt elsőre, meg a többieknek is, mert utána kibeszéltük és mindig más emberekkel mentem, szegények ki lettek vallatva :D…de még így is a nagy hajót hátul pl nem tudom felidézni, de még egyszer utoljára elmegyek a héten :D végre nem 3D-ben lesz itt, ha nem ragad magával túlságosan, ami elől történik majd megpróbálom megfigyelni mi megy ott a hajó körül…de igazából úgyis megállítva jó az ilyet
    Ma meghozta a postás az Art of the film könyvet, meg a regényváltozatot is, de bár az utóbbiban ugye hatalmas az esélye, h foglalkoztak vele…az magát ezt a “filmes hibát” nem javítaná ki, mert azt ott kellett volna megmutatni..
    De ahogy írják a többiek, hogy zátonyra futott a cucc akkor a maradék katonákat azok az amazonok elintézték, akik nem mentek tanácskozni…vagy azok is akik ott voltak, mert a partról már a tanácsterembe váltanak és a pontos eltelt időt nem tudni

  13. @ DarkEagle

    Gálgádó az inkább egy troll sámán a world of warcraftból.

    A kézi izével való védekezésről annyit, hogy Zeusz Aegis nevű pajzsából készült és mindentől véd, szóval simán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.