Kidumáló: Spider-Man: Homecoming

Mivel nekem a mozizás még hosszú ideig ugrott, meg nem is érdekel annyira ez a Marvel-film kivételesen, így megadnám nektek a hangot. Mi az igazság, jó?

Most tényleg fiatal alakítja a tini Pókembert, meg 80-as évek hangulata, meg ilyenek összeadódnak valami jó filmmé, vagy mellément? Ha jól olvastam, akkor az akciókat igyekeztek kis szinten tartani, ami gondolom azt jelenti, hogy nem a világ megmentése a cél.

A tovább mögé még beteszem a kezdő képsorokat, ha már kiadták a héten.

38 hozzászólás a “Kidumáló: Spider-Man: Homecoming” bejegyzéshez

  1. Spoiler mentesen:

    Nagyon jó lett! Minden percét élveztem. Tom Holland kitűnő választás volt, ahogy Michael Keaton is. A keselyű amúgy nagyon BADASS! Az eddigi Pókember filmek közül nálam ez lett a best. Már ma nézném a következő részt.

  2. Most jovok a mozibol. Igaz elvarasok nelkul ultem be, mer nekem Holland inkabb irritalo, mint szimpatikus, igy most kellemesen csalodtam. Bar nalam meg mindig a Sam Raimi fele trilogia a kedvencem :)

  3. Közel zseniális.

    A bál előtti kocsis jelenet anyagilag tök fillér rész, de húsz év múlva is simán be fog ugrani, annyira pengés és fojtogató.

  4. Korrekt kis darab, helyenként csúnya üresjáratokkal, viszont kiváló színészi játékkal.

    Tom Holland szerencsés, hogy mennyire jó kisugárzása van, mert azért Downey Jr., Keaton, de még Jon Favreau is lopnák ám a show-t. (Mellékesen: hihetetlen, hogy pont a Vulture-ből sikerült az eddigi legkarakteresebb Pókember-főellenséget megcsinálni, Dafoe meg Molina is elbújhatnak mögötte).

    Az egyik legnagyobb erénye, hogy önálló filmként is bőven megállja a helyét, miközben az univerzum-terjesztés is megy azért.

    Feleslegesnek tartom elkezdeni beékelgetni, hogy melyik AmKap-nál volt jobb és melyik Vasembernél rosszabb, mert összességében mégiscsak “másabb”, mint a tisztán Marvel-filmek. Szerintem a többség elvárásainak megfelelt, és ez a lényeg.

  5. Jó, kicsit kilóg a Marvel filmek közül a tinifilmek irányába, de negatívumok nélkül (már ha valakit nem zavar önmagában a zsáner).
    Ami külön jó, nem volt előtörténet, de még a főgonosznak is alapból megvolt a repülő izéje, nem volt 25 perces videó, ahogy heggeszti össze meg rájön dolgokra. Semmi fölösleges felvezetés, cserébe feljődés azért igen.
    Vulture jó, a gépe nagyon bejött, pedig eddig sose szerettem.
    Valamint több helyen egészen vicces, erőlködés nélkül.
    Akcióbuziknak nem feltétlenül ajánlom, abban közepes/gyengébb, amúgy viszont igen, jó film lett.

  6. Ha egy filmnek úgy van vége, hogy még nézném tovább, az nagyon ritka. Ezt néztem volna tovább, pedig 2+ órás! Előzetes alapján abszolút érdektelen volt, de mivel Marvel film, ezért “kötelező” moziban nézni, tehát négyesben beültünk rá. Nagyon pozitív csalódás, meglepődtem.
    Jól össze van rakva az egész, nincs túl sok, se túl kevés semmiből, csak pont annyi, amennyi kell. Idén az eddigi legjobb blockbusternek tartom, de a WW-t még sajnos nem láttam.

  7. Számomra nagyon lassú volt. Az akció jelenetek mások, elvégre Spiderman nem rakétákkal vagy lézerrel rombol, csak ugrál.

    A film pedig nagyon tini. Itt Spiderman még csak 15 éves, a hozzá tartozó tinédzser problémákkal. Első szerelem, középiskolai butaságok.

    Őszintén, az első 20 perc után ki akartam jönni a moziból, annyira lapos volt. Végig néztem, végül nem bántam meg, de azért nem egy túl jó film. Bármelyik előző verzió jobb volt, ez nekem túl hosszú, túl tinis, túl lapos.

  8. Nagyon, nagyon, nagy meglepetés. Szeretem a képregény filmeket, de a tini filmeket nagyon nem. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz ennek a kettőnek az elegyéből. Az egyik legjobb Marvel film lett.
    Micheal Keaton remek választás volt. Végig gondolva a teljes Marvel univerzumot, arra jutottam, hogy a legjobb főgonosz volt eddig, pedig úgy mond a motivációja az egyik leginkább “kisstílűbb”.
    Robert Downey Jr. szintén kiváló, jól áll neki a már megszokott szerep. De az is, ahogy felvette mellé a mentor szerepét is.

    SPOILER
    A fordulat és az utána következő jelenetek, mint pl. az autós párbeszéd nagyon tetszett. Az is, ahogy hozzá fűzték a storyt univerzum további elemeihez: új Avengers központ, Vasember jelenetei, Amerika kapitány, Happy, Pepper visszatérése, stb. Nem volt túleröltetve.
    A végen Marisa Tomei “Mi a f…” felkiáltása jó lezárás volt. :)

    Ami nem jött be az Péter haverja, a kezdeti poénok után kifejezetten idegesített.

  9. Tegnap néztem, nem voltak nagy elvárásaim, mert már nagyon unom a marvel filmeket. Csak azért mentem el, mert Pókember gyerekkorom hőse. Hatalmas meglepetés volt a film! Nem a szokásos üres akciómozi. Ez egy igazi Pókember-film! A történet érdekes, izgalmas, teljesen korrekt, nagyszerű ellenféllel. És a film vicces, nagyon! Sokkal többet nevetett a mozi rajta, mint a legtöbb vígjátékon az elmúlt években! Ötletes, friss, szórakoztató film. Valószínűleg a fiatalabb látvány és akciófüggő korosztálynak kevésbé fog bejönni, de nekem tökéletes volt! Ajánlom!

  10. Jó lett a szinkron??
    A cinema-nál a Wonder Woman-hez hasonlóan csak normál 3D-ben van angol nyelv……(annál az a döntés született, hogy majd itthon)
    Nagy dilemmában vagyok.

  11. A tini vonal nem volt gáz,amitől sokan félnek. Nekem kellemes meglepetés volt,mert sokkal jobb,mint vártam. A poénok tényleg viccesek, a színészek is jók, és kevés nyári filmről lehet elmondani,hogy szórakoztató volt. Egyedül az a duci srác értetlensége volt kicsit túltolva,ami idegesítő volt már. Tényleg jó lett,most nem a szokásos Marvel hype,a semmire.

  12. @muhaddib Bocsi, tényleg nem kötekedésből, de neked Maguire verziója nem volt túl tini? Már azon kívül, hogy a színész nyilván idősebb volt, a filmek 80%-a arról szólt, hogy “jaj-jaj lúzer vagyok, brühühű, nem kapom meg a lányt” Fostos tinidráma három filmen keresztül, szar karakterekkel. Holland verziója ezzel szemben szimpatikus, képregényhű, olyan, amilyennek Pókinak lennie kell.

  13. Az iskolai része kicsit Kurt Russel gyerekkori Disney filmjeit juttatta az eszembe :D
    Meg jó volt, ahogy lazán beemelték a MCU-ba, (pl. Amerika Kapitány videói :) ), viszont nem volt túlzásba véve.

  14. Legjobb pókember film, bár nekem az MCU-n belül nem tartozik a legerősebb filmek közé.

    SPOILER:

    A stáblista legvégén lévő (második) extra jelenet üt! Mindenképp érdemes megnézni…

  15. Azért ebből a Robert Downey Jr.-ól már rohadtul elegem van, miét kell minden Marvel-moziba beleerőltetni? Nélküle ennyire nem tudják eladni a filmet? Egyedül emiatt nem fogom moziban megnézni ezt a filmet.

  16. @w77

    Mi volt? Kinyomta vetítőt a vége előtt a köcsög mozigépész, pedig még az emberek fele ott várta a stáblista utáni jelenetet.

  17. tortadara
    Neee…. :D Az kemény. Amúgy meg elmesélve nem jó, látni kell – vagy kellett volna.

  18. Én sokat ekézem mostanában a Marvel filmeket, de ez tényleg kurva jó volt. Kb a Vasember óta nem szórakoztam ilyen jól “single”hero filmen. Ami nem adta: az elején a bevezetés, hogy MJ mennyire bugris cigány lány (sajnos sejthető volt a film közepe fele, hogy ő lesz az) meg hogy
    a fő gonosz karaktere kb sehol sem volt szerintem, de összességében nem vettek el ezek az élményből. A végén az akció kicsit gyér volt, ott nálam megült a film, de összességében rég nem szórakoztam ilyen jól moziban.
    A Ferris Buller poénok miatt meg külön köszönet!

    Am’ bassza meg akkor, aki mellettem ült, megkérdeztem, hogy lesz-e még egy jelenet a stáb végén, mire rávágta a nemet és hülyén nézett rám. Pécs-20:00ás vetítés, 8. sor közepe, hallod öreg ha olvasod, baszd meg!

  19. Rohadt jó volt, laza, vicces, amilyennek a CV-s feltűnés alapján várta az ember, csak most a saját közegében volt. A tinivonal meg abszolút nem zavaró.
    Az akció is rendben volt. Stark nincs túlzásba vive, csak amennyire muszáj annyira van benne. Holland nagyon jó a szerepben és Keaton is remek ellenlábas.

    Human ha jobban leszel mindenképpen nézd meg. Van benne egy jelenet neked.

    @tortadara:

    SPOILER

    Cap beszél a filmben többször feltűnő videók stílusában arról, hogy a katona egyik legfontosabb tulajdonsága a türelem, hogy i tudjon várni olyan dolgokat amiket érdemes, vagy amiket nem. Aztán belekérdez a kamerába, hogy mennyi van még belőle és elsötétül a kép. :D

  20. 8/10
    A film valóban kiemelkedő a működő karaktereivel, vicces mozzanataival, üdítő történetével, meglepő fordulataival és remek színészeivel. DE. És ez tényleg gy nagy de. Emiatt kár volt rebootolni, Legalábbis ilyen hamar és így félbehagyva egy sorozatot. A Webb széria tökéletesen adaptálta a képregényt amíg ez. Meh. Értem, hogy az emberek nem akarnak újabb Ben bácsit, pókcsípést, Gwen-t, Mj-t meg miegymást látni, de ezzel nem vagyok kibékülve akkor sem. A bevezetőben bőven elég lett volna ahogy Peter az erejét megszerzi és meghal a bácsikája. Egy kis montázsban tökéletes lett volna. Vagy legalább említhették volna meg. Nagyon remélem, hogy a folytatásokban erre sor kerül. Amit még feltétlenül meg kell említenem mert ez tényleg gusztustalan a marketingesektől, hogy Vasember és Pókember nem is “száll” közösen sehova. Úgy értem, hogy amivel már az első trailerben nyerték el kb mindenki tetszését meg rengeteg plakáton, hogy Póki és Vasember együtt indulnak valahova. Nos ez teljesen hiányzik a filmből. Semmi ilyesmi nincs. Átvágták a nézőket. Ettől függetlenül még szerintem így is borzasztó a marketing ugyanis tényleg láttad az egész filmet ha a második vagy harmadik előzetest meglested. Hiába vannak meglepő fordulatok és poénos jelenetek amik nincsenek a reklámokban, akkor is azt fogod érezni a film végén, hogy nem is rejtegettek nagyon semmit.
    Látványról: A CGI jó. Nem hibátlan. Többször feltűnik, hogy műpókember ugrál ott neked. Mondjuk legalább nem úgy mint a Polgárháborúban végig. Na akkor lett volna igazán gáz. A színvilága is tetszett.
    Zene: Na az elmegy kategória. Semmire nem emlékszel a film után a régi pókember rajzfilm témán( ami a Marvel logo alatt megy) meg a Blitzkrig Bop-on kívűl.
    Legjobb Pókember film? Áááááá.
    Inkább csinálták volna meg a Csodálatos Pókember 3-at aztán kaphattuk volna az MCU-ba Pókit. Még mindig azt gondolom, Garfield az igazi pókember. Hiába Tom lelkesedése a karakter iránt és remek alakítása, meg az, hogyan szövik bele a hálófejűt ( haha rossz volt tudom) a bosszúállók világába, eddig nem bizonyították, hogy tényleg az a Pókember aki képregényekben volt. Majd talán a következő filmekben meggyőznek.
    SPOILER:
    Csak feltételezem de szerintem Zendaya ( miért nem használja a normális nevét???? ) nem Mary Jane lesz, csupán MJ-vel fogja becézni Peter, mivel vélhetően ő lesz a szerelme később. Ugyanis az előző filmekben ellőtték Gwent és Mary Janet, emiatt készítők jobbnak látják, ha újabb karakterrel drukkolnak elő barátnőként akit “összeraknak” más karakterekből.

  21. Még nem láttam, csak furcsálom, hogy nem dübörögnek a kommentek. Ez olyan furcsa. Mindenki dicséri (kritikák), de talán mégis csak egy “meh”? Kíváncsi leszek a bevételeire.

    Ja, még mielőtt: nem vagyok marvel hater, sőt Pókember gyerekkorom legnagyobb kedvence.

  22. Korrekt kis eredettörténet.
    SPOILER
    Tetszett, hogy csak utalás szintjén volt meg a csípés éa Ben bácsi halála. May néni tényleg kis naiv és dögös. Szépen beillesztették a történetet az univerzumba. Tom Holland sem irritáló, viszont a haverja olyan szinten idegesítő volt, hogy legszívesebben a 2. jeleneténél kiírtam volna valahogy…
    A poénok nem voltak rosszak, bár nem volt olyan sok, Keaton pedig tökéletesen hozza a főgenya karakterét.
    SPOILER VÉGE

    De mindezek ellenére nálam nincs a legjobb Pókember filmek között. Nekem túlságosan olyan óvatos/semmilyen volt, nem váltotta ki azt a nagy katarzist. Teljesen más, mint az előző 2 Pókember film. És igen…Ebben az univerzumban nem tudom elképzelni se Venom-ot, se Carnage-et, de még Daredevilt. Ez a film elsősorban gyerekeknek készült, egy 130 perces vígjáték.

    Nálam 6/10

  23. Nekem az is furcsa, hogy a Ferris Buller poént/poénokat (a bálra készülődés) senki sem említi :D nemár!

  24. Ez nem Pókember-, hanem Pókkölyök film. Lehet, hogy önmagában élvezhető, de csúnyán keveredik benne a valódi és a már rég lefutott Ultimate-verzió. Én egy harmincas Pókemberre várnék, de erre vajmi kevés esély van, mert ebből trilógiát akarnak. Pedig a Morlun-Ezékiel-Másik történetfolyamból (személyes kedvenc) is lehetne egy háromrészest rittyenteni. Minden hibája ellenére nálam még mindig a Raimi-trilógia viszi a pálmát.

  25. Kibaszott jó volt,messze a legjobb pókfilm. Mindenből pont elég,jó rendezés,színészek,jó filmzene,elrepült a 2 órás játékidő. A poénokból rengeteg volt,volt hogy az egész terem hangosan nevetett. Finom,mindenből eleget adó,egyáltalán nem izzadtságszagú film(ezt nagyon ritkán érzem képregényfilmeknél),jó volt megnézni

  26. Titpik marvel film, ezek minden előnyével/hibájával… egynek elment. Érdemes megnézni, voltak benne jó jelenetek, de összességében nekem csalódás egy kicsit, bőven van benne üresjárat. Nem akarok Szemrájmizni, de ebből pont az hiányzott ami abban megvolt. Volt a filmeknek “lelke” (1-2nek legalábbis) Most nyilván nem romantikus filmet várok, de pl az első rész végén mikor Peter nemet mondd MJ-nek, Danny Elfan zenéjével, hát a szívem szakadt meg… Vagy mikor Oki doki “megjavul”…. Ehhez képest

    SPOILER********

    kb 0 érdeklődést váltott ki belőlem, h nem jöttek össze a feka csajjal… Vagy, h Keaton átment betyárbecsület huszárba.

    SPOILER OFF.

    A színészek jók, Keaton nagyon Keaton :D

  27. Na ez baromi jó volt :) Keaton Volture-re, a Ferris Buller utalások, az akció, Keaton-Holland jelenetek,Pókember minden úgy egyben. Csak kaprazott a szemen, vagy bele akarom képzelni, de a Volture első megjelenésénék, mikor felrepül egy pillanatra a Hold elé az egy Batman-Keaton referencia lett volna??? Biztos képzelődöm. :)
    És a hangvágás is! Főleg a Volture jelenteknél. Pöpec.
    Idén eddig jó éve van a képregényfilmeknek, minőségben is, minden stúdiónál.

  28. Human, elsősorban jobbulást kívánok, másrészt viszont – még ha elég is már neked a Marvel-áradatból – tényleg nem ezzel a filmmel kellene elkezdeni a hanyagolást. Igazi szerethető, feelgood, kikapcsolós mozi, nekem is rettenetes napjaim voltak mostanában, de ezt a filmet az elejétől a végéig őszintén végigmosolyogtam, és azóta is jobb a kedvem :D (utoljára az első Iron Man és az első Avengers dobott fel ennyire)

  29. Az teljesen érthető, csak szerintem úgy is lehetett érteni a posztodat, hogy ez az egész film úgy ahogy van, nem érdekel. Csodálkoztam is :D De megbeszéltük. Mielőbbi gyógyulást kívánok: szintén 10+ éve olvasód

  30. Nem vagyok Spidey-fan. Így ültem be rá. És kegyetlenül hatalmas pozitív meglepetés!
    Tom Holland eszméletlenül jó a szerepben, RDJ Iron Man-je óta taolán a legjobb casting Marveléknél. A tinivonal 3x fölött is élvezhető, éppen azért mert minden cringeworthy kamasz pillanatot tökéletesen élethűen és átérezhetően hoz, emlékeket idéz.
    Keaton zseniális Vulture, az egyik legjobb Marvel-főgonosz, ha nem a legjobb, mert egészen plauzibilis, és emberi.
    Starkot/RDJ-t szépen visszafogottan integrálták, nem Iron Man 4-et nézünk – pedig a trailerek alapján ezt vártam.
    Nekem talán ez az Iron Man 1 mellett a best Marvel film.
    A vége főcím utáni második jelenet meg – hát Marvel, sz*** le! :)))
    Feelgood, nyári, nálam 10/10

  31. Spoiler!

    Pozitívumok: Jó az alapsztori, Parker karaktere jól el lett találva, jól be lett építve az univerzumba. Kicsit képregényidegen ugyan, hogy Vasember a kezdeti szerencsétlenkedéseknél is már ott mentorálja Parker-t. Az eredeti sztoriban azért sokáig szólózik, maga készíti a hálóvetőit, a folyadékot, a ruhát. Itt mondjuk ötletesen megoldották, hogy egy film alatt le lehessen tudni ezt a high-tech Stark cuccokkal. Haladni kell a korral, ma már azért életszerűtlen lett volna, ha egy tizenéves srác May néni szobájában eszkábál hálóvetőt, ruhát, jeladót, hálófolyadékot.

    Negatívum:

    Kicsit sok a tinis ökörködés, Ned karaktere egy idő után fárasztó (Ned Leeds a képregényben Hobgoblin, avagy Vészmanó, Pókember halálos ellensége lesz, miutàn megtalálja a Zöld Manó raktárait..itt ez a veszély nem fenyeget :D )
    Látszik, hogy vacilláltak rajta, csináljanak-e színesbőrű Parker-t, engedve a nyilvánvaló elvárásnak, vagy ha már nem, mindenki más legyen-e az. És választottak. Flash Thompson indián, Ned Leeds néger, Mary Jane Watson aktuális inkarnációja pedig egy social justice warrior cigány lány, aki már rutinból jár tüntetésekre, és álmában is az elnyomottakért küzd. Peter első szerelme pedig Gwen Stacy helyett egy szép csoki leány, természetesen. Nincs ezzel semmi baj, csak bűzlik a dolog a politikától. Ahogy hallom, Amerikában elég komoly állapotok vannak már az egyetemeken is ilyen téren. Nem tudom eldönteni, hogy ez itt most fricska, korrajz vagy propaganda-e.
    Hallottam olyan pletykát, hogy később be akarják hozni Miles Morales-t is Parker helyett. Nem lepődnék meg.

    Összességében tetszett a film, főleg a meglepően kellemes visszafogottsága (nem látunk robbanásokat és repkedést minden második percben), és a karakterek kimunkáltsága miatt. E téren messze üti a Raimi trilógia karikatúra-szerű, és a Webb-féle filmek papírmasé figuráit is.
    Szimpatikus Pete esendősége,majrézása, kezdeti szerencsétlenkedése is, ezt sokkal jobban eltalálták, mint a régi filmek “egyből szuperhős vagyol, legyakok mindenkit” hősét.
    Ami hiányzott: Jonah Jameson , meg a Daily Bugle :D

  32. Még annyit: Keaton nagyon jól adta Vulture-t, viszont fele annyira nem volt fenyegető és félelmetes gonosz, mint Green Goblin és Octopus a Raimi féle, vagy Lizard és Electro a Webb filmekből. Utóbbiak pszichopaták is voltak, Vulture-től pedig igazából se félni nem lehet, se utálni nem lehet.
    Bizonyos szempontból ezt pozitívumnak is tekinthetjük, nagyon emberire sikerült gonosz lett.

  33. nem értem azokat, akik újra látnák Ben bácsi halálát, de azt nagyon adnám, ha a folytatásban lenne egy visszaemlékezés, és abban Tobey lenne Ben bácsi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.