Rövidfilm: Zygote

Blomkamp (District 9) következő rövidfilmje, elvileg az utolsó az Oats Studios Vol 1.-ből. Ezúttal Dakota Fanning az egyik főszereplő.

Nem tudom kiderült-e a befektetők számára, hogy mennyire lesznek hajlandóak a nézők fizetni a vol 2-ért. Elvileg ez volt a céljuk ezzel az első adaggal. Na mindegy, lássuk az ingyenes anyagot.

human
írta
2017. 07. 13. 09:24
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Rövidfilm: Zygote” bejegyzéshez

  1. Esküszöm, mikor megláttam a képet, totál azt hittem, hogy Drew Barrymore van rajta.

  2. A Steamen igazából már most is lehet támogatni a projekteket. 5 Eurós áron lehet minden kis filmhez vásárolni egy ilyen DLC csomagot, nemcsak a filmek vannak benne, hanem concept artok, scriptek, háttérmunkák, meg mindenféle dolog, amit bele tudtak tolni, de persze ez inkább a támogatásról szól. Személy szerint szívesen beruháznék egy második évadra, egész üdítő volt ez 4 részes menet.
    Vagy nem is tudom mi lenne jó, ha pl. a Netflix vagy bárki esetleg felkarolná? De mondjuk az egész célja a studiók elől való menekülés is valahol.

    A Zygote is nagyon bejött, nemcsak a Dolog hangulata miatt, hanem megint jó kis sci-fi kérdés feltevések, amit hosszabban is ki lehetne bontani, és a lényezet is elég creepy-re sikerült. De megint nagyon néztem volna még tovább.

  3. Megnéztem ezeket a kisfilmeket, de engem egyáltalán nem győztek meg Blomkamp zsenialitásáról. B kat. horror mind. Műfajon belül nincs velük semmi baj, el lehet csámcsogni közben valami chipset, de olyan különösen eredeti, meg hűha faktort egyikben sem véltem felfedezni. Egyik sem érdekelne másfél-két órában, még akkor sem ha a több pénz miatt nyilvánvalóan jobb lenne a látvány.

    Most konkrétan ebben pl. mi a jó? Egy szimpla The Thing koppintás. Talán a vietnámos darabban éreztem valami különleges hangulatot… esetleg azt ki lehetne fejteni jobban. Mondjuk azt sem biztos, hogy megnézném, de abban, mintha lenne potenciál.

    A D9 az egyik kedvenc filmem, többször láttam, de tényleg olyan érzésem kezd lenni, mintha Blomkamp egy egyfilmes fazon lenne.

  4. “De megint nagyon néztem volna még tovább.”

    Érdekes, én kétpercenként mozgattam az egeret, hogy felugorjon a youtube idősávja (vagy mi a neve a lenti csíknak), hogy lássam mennyi van még hátra. XD

    Az is lehet, hogy ezek egyszerűen nem nekem készültek. Megesik, na bumm. Zseninek mindenesetre továbbra sem nevezném a fickót, és ez után a The Thing copy után én annak is örülök, hogy füstbe ment az Alien terve. Sorry

  5. a szörny tetszett, az eleje uncsi volt. mondjuk azért is mert a fickó beszédéből semmit nem értettem, pedig elvileg értek angolul, na mindegy.
    én szívesen néznék ilyesmi szörnyfilmet, ha sikerülne logikai bukfencektől mentesen megcsinálni, ebben jó volt hogy tudott félelmetes lenni meg jó ötlet volt a kézlevágás a végén, bár azt nem értem, miért ne jönne utána a szörny egy másik kezével kinyitva az ajtót.

  6. Nyilván nem lővi le a fő atrakciót ez csak izelítő a stúdióknak, hogy ez vsn “nulla forintból” és most adjátok a pénzt :-)

    Majdnem izgalmasabb volt mint Ridley legüjabb Alienje sajnos…

  7. Hát, ettől sem dobtam el az agyam; tényleg B-kategóriás horror az összes…

    Amúgy ezeknél a kisfilmeknél pont nem jönnek elő Blomkamp gyengeségei. Hangulatteremtésben és vizuális ötletekben eddig is jó volt, és ez 15-20 percekben itt is működik, hosszabban elnyújtva viszont már nem annyira.

  8. clegane:
    én se értettem semmit a fickó beszédéből, pedig perceken át mormogott és engem már egyenesen felháborított :D
    Ez szerintem se volt nagy dobás, de a Fire Base-nek volt egy érdekes hangulata, az beszippantott.

  9. A világok harcában , hogy én mennyire rosszulvoltam töle , az sok picsogás nyavajgás áááá.

  10. Olvasva a sok negatív hozzászólást, felmerül bennem a kétely, hogy talán velem van a hiba. Valamit lehet rosszul látok, vagy nem látok át?
    Én elképesztően élveztem ezt a rövidfilmet, a többivel együtt.
    Érteni kell a szöveget, ezért van feliratozva. Mindegyik koncepció ötletes, a nyers látvány felüdítő, a színészek jók. A párbeszédek és a történetmesélés nyilván nem mélységekig hatoló, ez érezhető de mégis magával tudott mindegyik ragadni.
    Blomkamp egy jó stúdióval, szabadkézzel és minimális büdzsével simán hozna egy District 9 szintű filmet. Szerintem ez a kísérlet teljesen jól sült el.
    Remélem sok hollywoodi góré látja és talán a fantáziáim valóra válnak hamarosan a mozivásznon.

  11. * SPOILER *

    A szörny a “fejénél” egy helyre csoportosította az asszimilált szemeket, ezért elképzelhető, hogy az ajtónyitó kezeket is ugyanúgy egy helyre passzírozta (kérdés, hogy standard módon csak az egyik kéz lett-e beszkennelve mindenkinél) és mivel pont azt a (jól láthatóan) külön csoportosított kart vágta le a csaj, ezért már nem lett volna értelme egy plusz percnyi “access denied, access denied, access denied, access denied…” ajtónyitogatós próbálkozásnak, hogy még baljóslatúbb befejezése legyen.
    Azért, bár szerintem is vastagon a The Thing koppintása, de más a koncepció, mivel ott a szörny sejtszinten cserélgette le saját sejtekre a pácienst, míg itt össze-gyurmázta “maga körül” a szörny a beolvasztott testrészeket. Persze mindkét film esetében az obszcén testhorror gyakorlatilag megegyezik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.