2 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 6×24: Olyan, mint a Blade Runner” bejegyzéshez

  1. Megszólítva érzem magam, mert én írtam, hogy 6 filmből áll számomra a Star Wars. A trailereknél DIREKT nem is kommenteltem, mert a VII után tudom, a VIII nem nekem szól. (Az előzetes szinkron nem relevéáns, Stohl is rendben van.)

    Human elmondta a lényeget: nem volt JÓL elmesélve, ennyi. Továbbmegyek, nem is kellett volna elmesélni, mert a VI-nál vége, pont, finito. Lehet persze sztorizni, bőrt lehúzni, mert kurva nagy az az univerzum, Lucas már csak a prequelekkel is kibővítette rendesen. De a Disney fosik: Kylo Ren gyenge, a 6-7 közti események nincsenek kellően megmagyarázva (tudom Battlefront II-zzek, köszi), banális, buta az egész. Az egyetlen értékelhető karakter Rey, a nagy öregek is inkább csak le vannak járatva benne.

    (Hogy miért jobb nekem a Baljós Árnyak leírtam a blogomban. Google, Megvédem a Star Warst – tudom, mindig erre hivatkozok, de nem írnám le százszor.)

    A Rogue One sokkal jobb lehetett volna VII-nél, mert valahol új mert lenni (háborús film), szürke karakterek is voltak benne, DE rommá lett vágva, a végét átírták, a főszereplők ködösek, nincsenek kibontva, némelyik full felesleges (Saw), a CGI színészek meg tönkrevágták a nosztalgiát számomra.

  2. Sziasztok, hogy-hogy csak youtube-rakerült fel ez a rész és nyilvanosvetites.hu-ra meg nem?

    A Star Wars-hoz annyit, hogy nem nagyon értem, hogy lehet valakinél előrébb a prequel trilógia bármelyik része, mint az Ep7?

    Még nekem sincs előrébb az Ep1, pedig engem az vonzott be (10 évesen) az SW univerzumba, tehát jócskán van gyerekkori nosztalgiaszerű kötődés hozzá, mégis nálam 2 éve az Ep7-nek a felépített gigamegahype-ot sikerült megugrania és hihetetlen nagy élmény volt megnézni.
    Persze második nézésre már figyeltem a mindenhol leírt gyengeségeire, akkor is sokkal Star Wars-abb, mint bármelyik prequel.

    Hogy miért? “Elhasznált” univerzum a steril blue screenre vetített elnagyolt helyszínek helyett, fénykardcsatánál nem azt érzem, hogy legyen már vége, mert egy unalmas, akrobatikus, betanult szar (Ep2, Ep3 összes fénykardos jelenete), hanem hogy tényleg az életükért küzdenek, erőből, zsigerből, valamint nincsenek túlhasználva a fénykardok, csak amikor tényleg szükség van rájuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.