Kidumáló: Geostorm

Nem akarom, hogy teljesen elvesszenek a kommentek a heti premiernél, szóval gyűjtsük ide a beszámolókat. Mert komolyan, aki megnézte, az írjon már pár szót, hogy mi vette rá és milyen volt.


Azért kérdezem amúgy, mert szarnak tűnt a film, de nem annyira, ami már jó, mert vicces, hanem olyan közepesen melegnek, ami még unalmas is egyben. Pedig városok pusztulnak el benne, meg Boening gép zuhan az égből megfagyva, viszont a katasztrófa rész nem tűnt Holnapután & 2012 szintű pusztításpornónak.

Ja hogy a film története is legyen itt, ha a google véletlen ezt a posztot dobja valakinek: műholdakkal irányítja az emberiség az időjárást, de ez a rendszer rossz kezekbe kerül. Vagyis elsőre csak úgy tűnik, hogy elromlott, de már a trailer is lelőtte a fordulatot. És közben valamiért még az elnököt is túszul kell ejteni.

Amúgy mit keres a Geostormban Mr. Sparta? Bár ha azt veszem, hogy Gerard Butler épp nemrég került kórházba mert méhméreg oltással kezelte az izomlázát, akkor már semmi sem lep meg a karrierjében tett döntései közül.

human
írta
2017. 10. 21. 10:26
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Kidumáló: Geostorm” bejegyzéshez

  1. 1. Mindig szerettem a világvége filmeket, de moziban még egyet se láttam korábban. Valahogy azt éreztem ez érdekfeszítőbb történetet fog elmesélni. Így is lett. Az időjárásról amúgy is mindenki beszél.
    2. Butlert is bírom igaz kevés jó szerepet pakolt le. (Törvénytisztelő polgár [rendezői változat!], Támadás a fehér ház ellen 1, Géppisztolyos prédikátor).

    Spoiler ON:
    A rombolás kb annyi, mint amit megmutattak. Inkább krimi, mint katasztrófa film.

    Ez nem az Armageddon. Hozta amit elvártam. Könnyed agykikapcsolós popcorn film egy lehetséges jövőkép bemutatásával. Aki nem tudja eldönteni menjen rá vagy sem annak lehet érdemesebb megvárni a januári webes kiadást így nem érzi majd pénzkidobásnak.

  2. Bar a katasztrofa jelenetekbel lattunk szebbeket jobbakat, ami az urben jatszodik az nagyon jol nez ki, es ez teszi ki a film nagy reszet, ezert nem is banja senki, hogy nem haltak az emberek ketszer ennyi ideig. A krimi resz meglepoen jo, es az akcio is rendben van, az urvihar kialkulasanak masodperc pontossagu visszaszmlalasan kivul.. a poenok is rendben voltak. En elveztem, tobbet hozott mint amit vartam. Imaxben a 3D is okes volt, sima mozikban meg mar regita lemondtam errol, azok nezhetetlenek.

  3. A sima (nem 3D) mozi kapcsán én is már sokszor csalódtam, de a cinemapink (mammut mozi) képe nagyon szép, bár ezt most pont nem ott néztük:D mindegy, a lényeg:
    Én még mindig szeretem a katasztrófafilmeket. Valahogy olyan érzéssel néztem anno az első előzetest, hogy szinte már mindegy, mit rombolnak le, de jó lenne nem egy ezredik Emmerich-szerű agymenést látni. És jó volt ezzel az érzéssel kibandukolni a teremből. Számomra újszerű volt, hogy ilyen köntösbe bújtattak egy krimi-thrillert. Emiatt tudott lekötni végig. Óriási pluszpont jár neki ezért.
    Butler (imádom az ürgét:D de nem Mr Sparta mivolta miatt) tudott hozni egy olyan karaktert, aki nem ész nélkül rohangál, mint pók a falon és nem szuperhősként, látvanyosan próbál megmenteni mindenkit. Számomra nagyon szerethető volt és az erőltetettség szikrája nélkül tudott vicces lenni.
    Pluszpont illeti a női karaktereket is, amiért nemcsak kellékként szerepeltették őket.
    A negatívum az, hogy sajna tényleg ellőttek minden látványos részt az előzetesekben, de nem mindegyikre emlékeztem, szóval ugyan nem váltottak ki álleszakadást, de volt, hogy egy-két jelenet felkúsztatta a szemöldökömet. Főleg az űrállomás jelenetei. Tökszép volt. Könnyed kikapcsolódást ígért és azt meg is kaptam.

  4. Nagyon kevés a katasztrófafilm, így mindnek örülök már előre, ezt nem tudom, milyen, de biztos jó lesz, pláne, hogy az űrben is játszódik, ami az egyik kedvenc helyem.
    Meg fogja közelíteni a Pokoli torony című filmet? Nem, de valszeg soha semmi sem fogja. Legalábbis számomra. A léc pedig az utóbbi 10-15 évben eleve nagyon alacsonyra került, szóval csak pozitív meglepetés érhet. Ha tévedtem, hát ez van, majd meglátjuk. :)

  5. “…aki megnézte, az írjon már pár szót, hogy mi vette rá…” ezen mekkorát vigyorogtam! Amúgy én is megnézném, ha úgy alakulna. Simán váĺlalható kategória.

  6. megvezetett, mint az Utazók.:)
    Egy izgalmas látványos világvége filmre készültünk a bemutató alapján. Unalmas, hosszú, vontatott történetet kaptunk, sok klisével..Alig vártam már, hogy vége legyen a mozinak.

  7. Komolyan nem értem minek kellett bele (egyetlen jelenetre!) az Oscar jelölt Mare Winningham, ahelyett hogy az ISS-IV kapiányi posztjára egy ismert badass pumát hívtak volna. Andy Garcia elment még a Szellemirtókban new york-i polgármesternek, amerikai elnöknek nekem ripacsszerü volt. Ed Harrisröl szerintem csak a film végére derült ki, hogy ő a külügyminiszter. És miért nem nyírta ki egy vihar a tenyérbemászó, de mindig magát az elötérbe helyező politikustípust képviselő Richard Schifft. A mellékszereplők (a kockacsaj, a fenti csapat) két mondatos szerepre vállalkoztak és ezt a sztori is csak elösegíti. A katasztrófajelenetek profik, de rövidek és tét nélküliek. Nincs főszereplő szeretett rokona veszélyben vagy bármi. Láthatóan a meghívott tudományos szakértő elėg szűkszavú vagy totál fantáziátlan volt, mert sem a fennti kütyü müködési elvéről nem mesélnek, sem az árát nem vágják egymás fejéhez.
    Volt már tv-verzióban is jobb sztorijú. Sajna a 990,- DVD megjelenéskor talán ajándékba kérem. De inkább nem.

  8. Olyan ideges lettem, hogy újranéztem a 2012 című filmet, ami az irritáló kislány és családfő ellenére tökéletes katasztrófapornónak bizonyult annyi év elteltével is. A Geostorm vacak. Nincs mit szépíteni rajta. Egyébként kedvelem a katasztrófafilmeket és örök kedvenc a Twister, ami a legjobb.
    A Geostormban olyan silány párbeszédek voltak, hogy néhányszor kínomban elfordítottam a fejemet, hogy ne kelljen néznem a nem létező színészi játékot.

  9. “Egyébként kedvelem a katasztrófafilmeket és örök kedvenc a Twister, ami a legjobb.”

    A repülő tehenes? Na ne már :D

  10. rettenetesen idegesített, hogy alig volt olyan jelenete a filmnek, amit ne láttunk volna korábban más katasztrófa-mozikban. felszínes, közhelyes, szar.

  11. Ma megnéztem.Az idei felhozatalból ez volt a második film ami tetszett.Az IT után.Látvány rendben minimális feszültség volt szerintem jó volt.Kiemelném hogy a soundtrack egész jó volt alatta.Olyan régebbi stílusu de tetszett.Pozitív csalódás volt.
    Egy mozit megért.

  12. Engem az érdekelt, hogy mennyire kampány-jellegű a film, és mennyit mondanak el az összeesküvés-elméletekből.

    Innen elborult (én szóltam)
    A ’90-es évek elején adott az Enron Weather egy ajánlatot a volt KGST-országoknak időjárás szabályozásra. Ennek volt a része többek között idehaza a lokátor-balhé a Zengőn, és a neten mindenhol a HAARP-cikkek és videók sora, manapság meg a chemtrail. Ehhez tartozik az A hülyeség kora dokumentalista stílusú filmje is. A demokrata párti politika klímairányú törekvései pedig mindezt vastagon aláhúzták, főleg Obama-val, egészen a diCaprio-féle klímaváltozás ENSZ-nagyköveti pozícióig, aminek a NatGeo-s film lett a vége (Before the flood).
    Egyszerűen érdekelt, hogy miről mit hogyan fest elénk Hollywood ma.

    Innen a filmről
    A katasztrófa-jelleget nem érzékeltette eléggé, mert manapság Michael Bay vagy Bruckheimer vagy Emmerich után ennyi “vágókép” és moneyshoot már kevés. Az emberi kapcsolatok traumája adja meg egy katasztrófa mélységét, és azt nem láttuk. A testvéri kapcsolat elég jól volt kidolgozva, de az apa-lánya viszony nem. Rövid volt a játékidő egy kimunkált darabhoz. Az “ez van” stílusú karakterábrázolás is kevés manapság szerintem (gondolok itt a söröző Butlerra).
    A demokrata párti kampányt megkaptuk, és az sem sántított, hogy nem az elnök fogja a gyeplőt, hanem… Ed Harris jól hozta a karaktert, szerintem kevés játékidőt kapott.
    Az időkkel jobban játszhattak volna, és nem csak a percre pontos viharszimulációban, hanem mondjuk a végén is, amikor esetleg legalább annyit közölnek a nézővel, hogy mennyi hónap (év) kell az újjáépítéshez.
    Az űrbéli jelenetek jók voltak, de ami mindig is zavart, azt nem tudták eloszlatni: hogy mennyi fémet és más anyagot kell egy ilyen rendszerhez felhasználni. Az ipar, ami létrehozza a műholdhálót magában elég lenne az ökológiai pusztítás visszafordíthatatlanságához, és akkor a multiplikálódott űrsikló kilövő állomásokról még nem beszéltem. :(
    Földi fizikából és járművek mechanikai képességeiből, töréstesztjeiből, olvadó gumiabroncsból egyelőre elégtelen a film. (Az elektromos smart és az önvezető merci-taxi) Az űrben kb. rendben van ugyanez (legalábbis bennem nem keltette azt az érzetet, hogy meseszerű)
    A krimi rész nagyon jó volt, főként mert a bizalom volt a nyomozás alapja. Ebben kapott egy nagyon emberi vonulatot a történet földön és űrben egyaránt, amit sikerült elb@szni a világmentő Butlerrel – mert elkapkodva mutatták be, és ez Bruce Willis dolga (legalábbis ő jobban hozta anno)
    Hiányzott a műholdháló működési elve, mert amit látunk (meleg Moszkvában, esőoszlatás egy metropolisz felett), azt csak megtippelni tudta a néző, és csak egy esetben mondják el, hogy hanghullámokkal lassít egy műhold valamit a légkörben – ami azért gáz, mert a “Star Wars óta” tudjuk, hogy nem terjed a hang az űrben… Szóval tudományos tanácsadónak inkább elmennék legközelebb én.

    A 3D rendben volt, a hangzás is.

    Összességében megerősítette az összeesküvés-elméleteket, de nem adott semmit ahhoz, hogy sajátomnak érezzem akár a klíma-problémát, akár a filmbéli karakterek emberi nagyságát.

    6 jégesőt adok rá a 10-ből.

  13. Az előbb jutottam el odáig, hogy megnézzem.
    Szerintem inkább tévéfilm volt, mint mozi, tisztára ugyanolyan megoldásokat használtak a sztoriban. Egyszer elment kriminek, de sajnos tényleg sok sebből vérzett még az a műfaj is, a katasztrófa meg említésre sem méltó, sőt, még azt a keveset is úgy oldották meg, mint egy tévéfilmben, a The Impossible egyetlen partszakaszán több ember volt, mint itt a mutatott városokban együttvéve, nagyon spórolós érzete volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.