Folytatódik a szexuális zaklatásos botránysorozat: Louis CK a következő

A NYTimes-ban 5 nő nyilatkozott arról, hogy Louie elővette a szerszámát előttük és nekiállt maszturbálni.

As soon as they sat down in his room, still wrapped in their winter jackets and hats, Louis C.K. asked if he could take out his penis, the women said.

They thought it was a joke and laughed it off. “And then he really did it,” Ms. Goodman said in an interview with The New York Times. “He proceeded to take all of his clothes off, and get completely naked, and started masturbating.”

Itt az árnyalja a képet, hogy rákérdezett mindig, és nem ért hozzájuk, “csak” nézniük kellett. Sőt, mintha az esetek mind 2009 előtt történtek volna, ami után ráébredt a hibáira, és nekiállt bocsánatot kérni a nőktől a viselkedéséért. Szóval nem gyerekeket szexuálisan kielégítő Spacey vagy nőkre magát fizikailag erőltető Weinstein. Nemsokára kiderül, hogy ez mit jelent a karrierje szempontjából. Az biztos, hogy az I Love You, Daddy premierje elmarad.

Sőt, Louie mellé még több csontváz került elő:

  • Portia De Rossi azt mondja, hogy Steven Seagal zaklatta, bár fizikai kontakt itt sem volt, de utalt a casting díványra.
  • A Prison Breakből ismert Robert Kneppert azzal vádolja a Gas Food Lodging kosztümöse, hogy fogdosta az 1991-es forgatás alatt. Knepper tagadja a vádakat.
  • Charlie Sheenről azt mondják, hogy a Lucas forgatásán megerőszakolta a 13 éves Corey Haimet.
  • Jeffery Tambor is tagad, de az Amazon vizsgálódik az ellene felmerült gyanúsítások ügyében.
  • Matthew Weinert, aki anno a Mad Man showrunnere volt is meggyanúsította szexuális zaklatással az egyik írónő az akkori stábjából.

Látjátok, van aki tagad, és egy vallomás alapján senkit sem rúgnak ki.

Ha már szóbakerült a téma: többen feltették, hogy csak vádolgatnak ismeretlenek a semmibe, amiből semmi nem lesz. Hát Terry Crews feljelentést tett a rendőrségen is az őt markolászó ügyében. Szintén a rendőrség elkezdett nyomozni a Corey Feldman által említett los angelesi pedofil közösség ügyében, ami alatt a filmszakmába kerülő gyerekek zaklatását kell érteni. Ha jól emlékszem Weinstein pár ügyét is vizsgálják már.

human
írta
2017. 11. 10. 02:41
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Folytatódik a szexuális zaklatásos botránysorozat: Louis CK a következő” bejegyzéshez

  1. Casey Affleck is mehet a listahoz, bar az is egy regebbi ugy, mikor Oscart kapott akor kerult felszinre eloszor, de par napja megint lehetet olvasni rola.

  2. Human

    Nem bántásképpen, de filmportál révén én például a filmhíreknek jobban örülnék, mint ezeknek a (számomra) felesleges celebhíreknek. Tudom, nem kötelező elolvasni, de ezekre ott van az index, origo stb.

  3. ez nem csak bulvár, ami most megy hw-ban, az alapjaiban fog megváltoztatni pár dolgot, és pár év múlva a weinstein utána korszakról tudunk majd beszélni. kérdés, hogy jobb filmeket szül e majd.

  4. Szerintem izgalmasabb és érdekesebb erről olvasni mint az utolsó nevenincs filmtrailer posztokra várni :)

  5. turrican: akkor a cím alapján már láthatnàd,hogy nem neked való iromány és simán kihagyod ennyi.

    Azt gondolom ezek nem a szokásos értelemben vett” celebhírek”, hanem nagyon is komoly dolgok.
    Mint amikor a papokról kiderült a sok ocsmányság amit aztán a nagyvásznon is bemutattak.

  6. Mik ezek a vádak? Utazást tett rá? Fogdosta? Teljesen kifordult magából ez az egész… Végül pont azok nem fognak figyelmet kapni, akiket tényleg megerőszakoltak vagy bántalmaztak.

  7. turrican

    a celebhírek nagyon nem ez a kategória. ez az ügy alapjaiban forgatja fel a világot, ezzel együtt a filmszakmát. sokan az áldozatok közül most látják csak, hogy az emberek figyelnek arra, amit mondanak, lehetőséget kaptak arra, amire eddig nem. ezért nem meglepő, h egyre több ilyen ügy kerül felszínre, akár úgy is, h évek múltak el azóta. viszont az valóban szomorú, h összevonva a weinsteinnel meg cosbyval kerül szóba mondjuk louis ck is.

  8. Gyula

    ez tényleg érdekes kérdés, de ha csavarunk rajta egyet, onnan is nézhető a dolog, h vajon hány igéretes tehetségből nem lett ünnepelt zseni azért, mert egy ilyen trauma örökre elvágta a szakmától?

  9. Látjátok, van aki tagad, és egy vallomás alapján senkit sem rúgnak ki.

    Hát de épp ez az, hogy nem, már csak elég Spaceyre gondolni. Azóta persze jött a többi szarzuhatag, de az első után már ment a szenyózás.

    Sheen esete, eléggé szürreális a story, a gyerek akit állítólag … 86ban volt két forgatás közben és az áldozat barátja mesélte most el, hiszen az áldozat meghalt évekkel ezelőtt. Most nem azért, de ez mi???

  10. 7: nem ertek egyet. Ha az utalgatokat es a fogdosokat is megmogyorozzak, akkor nem lesz egy suttyo sem, aki azt gondolja, hogy van az a kis suttyosag, amivel meg elmehet nyugodtan.
    Aztan meg… Az hogy esne, ha mondjuk Kevin baratunk “csak” simogatna egy kicsit, mi van abban? Vagy csak megkerdezne, hogy ugye nem zavar, ha alad nyul? Kozben esetleg utalna ra, hogy ki is rughat, ha valami nem tetszik…
    Ne relativizalj.

  11. Nem akarom nagyon belefolyni, de egyik “áldozat” sem említette azt, hogy szóban/tettben megfenyegette bármelyik állítólagos zaklató is, tudniillik, ha ellenáll, akkor ki lesz rúgva.

    Nekem kicsit olyan szaga van az egésznek, hogy a szereposztó dívány megvolt, az általa elérni szándékozott 15 perc hírnév is, azonban az elmúlt évtizedekben mégsem lett ezekből sztárgázsis író/rendező/színész, meg ugye libamájra sem telik, csak párizsis zsömlére, és így akarnak ismét rivaldafénybe kerülni. Meg persze pár millió $-ral lehúzni, akit csak lehet.

  12. “kérdés, hogy jobb filmeket szül e majd.”

    Dehogy. Lehullik pár fej, bukunk pár tehetséget és tervezett filmet, de ez nem változtat majd a filmek minőségén semmit sem, vannak más tehetségek, akik normális emberek és így nem kell kiírni őket utóforgatásokkal a filmekből, szimplán váltják ezeket a betegeket, ennyi.

  13. Vajon mennyi tehetség ment veszendőbe hogy szexuálisan zaklatták? derüljön ki minden hogy tiszta legyen a lap.

  14. Elolvastam az eredeti NY Times cikket. Ami feltűnt, hogy 1) kérdezett előtte 2) igent mondtak, belementek 3) egy szó nincs arról, hogy akár csak egy ujjal is hozzájuk ért volna, nem hogy kényszerített volna 4) nem élt vissza hatalommal, fenyegetett kirúgással/ígért előnyt cserébe, legalábbis nem is utalnak ilyesmire a cikkben 5) volt aki simán nemet mondott, nem volt következménye, sőt, forgattak tovább, a nő nem állította le a produktiót 6) bocsánatot kért utólag, évekkel ezelőtt, tehát nem is a botrány hatására, hanem önszántából, valószínűleg tényleg megbánta – talán ezt bizonyítja, jópár éves a legfrissebb sztori is.

    Csak arra akarok kilyukadni, hogy üdv a ló túloldalán Hollywood! A következő remélem az lesz, hogy valami Zs-kategóriás realityszereplő beperli az utánafüttyentő munkásokat is.

  15. Olyan ez, mint a forgalom – mindig csapatostul jönnek szembe az autók, ritkán jön csak egy-egy. Nem is bánom. Ideje annak, hogy napvilágra kerüljenek azok a példák, melyek tudnak segíteni abban (nagyon remélem), hogy a későbbiekben ez ritkábban (én szeretném remélni, hogy sosem, de az eszem mást súg) forduljon elő, ne legyenek ilyen bátrak a Weinsteinhez hasonlók. Sokan vannak, akik megjátszották ezt, ő csak egy a sok közül, s szerintem rég be kellett volna dobni őket a mély vízbe – de jobb később, mint soha.

  16. Ránézett, ajánlatot tett, hozzá sem ért, stb.
    Amúgy a törvényben a zaklatás fogalom az rendszeres inzultust jelent. Nincs olyan, hogy szexuális zaklatás a törvényben, szexuális bűncselekmény van, meg zaklatás. Jó lenne ezt is tisztába tenni, mert az, hogy bemondom, hogy megdugnálak az nem zaklatás. Ha kiteszem elé a farkamat az sem az. Ha mindennap elmondom, megírom smsben, bedobom a postaládába, akkor már az.

  17. Én nagyon bírom Louis CK-t, és nem tudom mi lesz most vele, ha nem beszélhet többé a maszturbációról. Minden előadásán szóba kerül legalább egyszer. Sokszor el is játszva azt a közönségnek. :D

  18. Az lehet hogy ma csak ajánlatat tett, holnap meg csak rámarkol, de mi lesz jövöhéten?
    Ezek szexuális ragadozók. Egy idő után már nem ajánlatot tesz, vagy kér, hanem akarja is. Mert ugye már nem lesz elég izgalmas a natúr maszti más előtt. Vagy a sima rámarkolás.
    Nem kell mosdatni senkit! Ez a gyerek is, egy szexuális ragadozó, csak ennek (szándékosan nem azt irtam, hogy neki) még az is új volt, így izgalmas.
    Kész.
    Wittgen ez már szőrszálhasogatás csak. A lényeg, hogy szépen sorban hozzák fel, a legkisebb dolgot is! Mert lehet 20 éve még ajánlatot tett, de már azóta lehet annyira elfajult, hogy van mögötte pár tényleges eröszak.
    Nem kell elbagatellizálni…

  19. Zordon bácsi

    Ez sajnos nem ennyire fekete és fehér. Neked is igazad van ebben, nem szabad engedni kicsit sem ezt a dolgot, de mint az előző ilyen posztban, ide is csak ezt tudom írni, hogy ez szubjektív dolog. Van akinél ez belefér. Ahány ember, annyi fajta neveltetés, szociális és érzelmi intelligencia éstb. Egy seggmarkolástól nem leszel sexuális ragadozó. Ne érts félre, ez nem fér bele sehogy, kurva nagy parasztság, de ettől nem leszel a következő Polanksi.

  20. Ezeknek az ügyeknek a nagy része mind amellet ,hogy szexuális zaklatások , szinte mind a munkával kapcsolatosak , és szinte mindnél alá-fölé rendeltségi viszonyban , hatalmi pozícióból estek neki a munkatársuknak, vagy csak utalgattak , vagy csak elő is vették, ez az én szememben hatalommal való visszaélés, kb olyan mint a korrupció. Persze lehet mondani hogy nem, és elfutni, sírni feljelenteni …. de látszik hogy ez olyan mélyen a rendszer része volt hogy, Seth Mcfairlane ugyan honnan szopta elő pont Kevin Spacey-t a Family Guy-ba pár éve, ha ez a probléma nem lett volna rendszerszintű.. Ez sok embernek lesz amúgy rossz mert ezek az emberek betegek nem tudnak uralkodni magukon , ha most a karrirerjükbe kerülhet ugyan mit fognak tenni azután amikor ráeszmáélnek kivel és mit tettek. És a másik, kizárt hogy ez csak a filmszakmában működik így, tuti hogy máshol is ilyen a rendszer.

  21. “Nekem kicsit olyan szaga van az egésznek, hogy a szereposztó dívány megvolt, az általa elérni szándékozott 15 perc hírnév is, azonban az elmúlt évtizedekben mégsem lett ezekből sztárgázsis író/rendező/színész”

    szerintem olvasd el jobban a történeteket mielőtt gyártod az elméleteket.

  22. Nem otthon lakok, nem nagyon követem mi történik, de kérdezem, otthon nem volt még senki meg gyanúsítva?
    Szerintem ebben is “jobban teljesítünk”…
    Vajna bácsi nyilván még markolaszott pár lányt az ő idejében…

  23. Mondjuk ha CK csak beleegyezéssel csinálta, akkor ez az ügy más (főleg ha már évekkel ezelőtt bocsánatot kért a hölgyektől, még mielőtt kiderült volna). Nem értem miért (volt) jó ez neki, de eddigiek alapján ezt csak egy fura figura, fura tettei voltak. Kár emiatt összemosni a weinstein üggyel (amiben szintén vannak fura pillanatok). Nem élt vissza hatalmával, csak “kicsit” perverz az alak.

    De alapvetően ezeket az ügyeket mint egyfajta megtisztulásnak látni is badarság, eddig is voltak ilyen esetek hasonló hatásokkal és mégis újra kialakult. Itt inkább nagyobb képben kell látni Amerika (de úgy általában a nyugati világ) társadalom változásának folyamatait.

  24. Én nem értem, hogy lehet ennyi degenerált Hollywoodban? Ha csak a fele igaz ezeknek a híreknek, akkor is kihányom a belem ezektől az emberektől. És ezek a művészemberek? Egész Hollywood elmehet a büdös pics@ba amikor kiállnak papolni az ilyen-olyan értékekről, meg girlpower meg egyenlőség és miegymás, közben MINDEN színész tud ezekről, csak félti a kis seggét. Most meg megy a kenés minden színésztől, hogy hát húú, hát ez de durva meg blabla….Képmutató bagázs. Undorító az egész. Ha a világnak lenne egy kis esze gyakorlatilag nem mennének amerikai filmre egy évig, hogy az összes színésznek és filmesnek beintsenek.

  25. Degenerált? Szerintem nem, egyszerűen olyan magasan voltak, hogy azt gondolták mindent megtehetnek és nem fogták vissza magukat, csinálták amit sokan csinálnának ha nem lennének törvények és büntetések. A legtöbb ember ugyanezt teszi, csak másképp vagy más mértékekben. A legkisebb hatalommal is vissza lehet élni, nem kell kizárólag szexuális értelemben gondolkodni. Én azt gondolom, hogy akik ténylegesen erőszakolnak, azokat tényleg büntetni kell, egyértelmű, hogy ilyet nem szabad. Viszont ott már nagyon kérdéses a helyzet, ahol verbális utalás történt vagy szinte bármi más, fizikai kontakt és erőszak nélkül. Ha ezeket elkezdik ugyanúgy büntetni, akkor van egy rossz hírem szinte az összes férfinak (tisztelet az angyali kivételeknek).

  26. Ja és lehagytam a végéről, hogy sok nő is megteszi ugyanezt, csak a társadalomban az egyelőre még teljesen másképp csapódik le.

  27. wheeler: a női vonal is átalakul, hiszen ott volt a modell aki szexualizálta a 14 éves Stranger Things sztárt és kapott ő is rendesen a fejére.

  28. A Próféta: Jaja, a nagy halakat nem tudjak lebuktatni, csak az olyan kispályásokat, mint Weinstein…

  29. Lenny: csak hogy pl amerikában ha hozzáérsz valakihez az már zaklatásnak minősül, és fel is jelenthet ha akar….

  30. Akkor ideje ezt a témát is megfilmesíteni.
    Erre a szerepre még lenne esélye Spaceynek.Talán egy Oscart is hozna neki,ha mindent belead vagy az is elég, ha csak önmagát adja.

  31. wheeler:
    “csinálták amit sokan csinálnának ha nem lennének törvények és büntetések. ”

    Tehát te is 19 évesen rámásznál egy 13 éves gyerekre, ha nem lenne büntetve. Vagy maszturbálnál egy szobában nők előtt. Nyilván nem a seggfogdosásról van szó, vagy egy pikáns beszólásról. De a pedofiliára, meg nyilvános maszturbálásra ne mondjuk már, hogy “azt teszik amit más is tenne, ha tehetné”….

  32. DM: kiragadtad azokat a ritka példákat, amik a most kirobbantak közül is szélsőségesnek számítanak. Nyilván látod, hogy legtöbbjük felnőtt nőket zaklatott. Egyébként szerintem nem kevés példa van arra a való életbe is, hogy 13-14 éves lányokra rámásznák 18 fölötti csávók (persze tudom, Charlie Sheen srácra mászott rá, de ez már egyéni preferencia…meg nem mindegy hogy egy 40+ vagy egy 19 éves teszi ezt, jogilag persze mindegy, gyakorlatilag meg nyilván nem). Elég kimenni pár budapesti szórakozóhelyre szerintem és bőven lesz lehetőség incidenseket válogatni. De mivel erőszak történt, ha hinni lehet a pletykáknak, nincs miről beszélni, nyilván bűnt követett el.

  33. “gyerekeket szexuálisan kielégítő Spacey”

    Ööö, biztos vagy benne, hogy a “kielégítő” a megfelelő szó arra, ami történt? :(

  34. reatard: megfogtad a lényeget

    wheeler:
    igen, történnek a való életben is ezek a dolgok (sajnos). nyilván! De ezzel nem lehet elintézni a dolgot, vagy legyinteni. Meg rámásznak 18-19 éves csávók 14 éves lányokra. Azoknak ugyanúgy eltörném a karjukat (a farkukat csak azért nem mondom, mert férfi emberként átérzem ennek a brutalitását :)), mint Charlie Sheennek. Csak hogy ezeket a “mások is csinálnak ilyeneket” emberekre mindig úgy tekintettem, mint a világ söpredékeire. Volt bennem egy olyan naivitás, hogy ezekre a színész legendákra úgy tekintettem, mint akik valami erkölcsi tartással is bírnak, mert hogy valamiért úgy gondolja az ember, hogy a nagy művészek valahogy a “köznép” felett állnak. Ezért gondolom, hogy amikor Kevin Spacey rámszik egy kisfiúra, az nem ugyanaz a kategória, mint amikor egy utolsó vidéki 26 éves sutyerák rámászik egy 13 éves lányra. Szerintem. Illetve ugyanaz, erkölcsileg ugyanolyan söpredéknek tartom Kevin Spaceyt, mint a vidéki suttyót (ezzel nyilván nem a vidékieket támadom). Attól még persze rohadt nagy színész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.