6 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 627: Igazságot a sci-fiknek” bejegyzéshez

  1. nem szőrszálhasogatni akarok, de minden animációs filmnél előbb veszik fel a hangot. Anélkül nagyon nehéz lenne a karakterekre illeszteni a hangot, sokkal egyszerűbb az animátornak/rendezőnek a már meglévő hangra találni ki a mozgást. ettől függetlenül a színészek fontosak, hiszen sokszor befolyásolja az előadásuk módja a figurát, vagy annak kinézetét (pl. Gru – Steve Carell)
    szeretem a műsort hallgatni, köszii

  2. Valeriant moziban láttam utoljára, de egyetértek azzal a szegmenssel teljesen. Mármint nagyrészt, és a piac szerintem is nagyon fasza volt. Besson bácsi iszonyat kreatívan nyúlhatna hozzá a Green Lantern Corpshoz például,de társíróval.
    Amúgy én is köszönöm a podcastet, bár igazság szerint tízből nyolcszor pont nem értek egyet az elmondottakkal, vagy épp forgatom a szemem :D de munka közben hallgatni jó, meg hát nem kell ugye mindent szeretni.
    A képregényes témákról inkább nem mondok semmit :DD

  3. 1. Deadpool trailer szerintem annyira töményen zseniális, hogy remélhetőleg valami jót vetit előre. szerintem már 10x megnéztem a Bob Rossos részt csak belőle és sirva röhögök mindig – just beat it like it owes you money.

    2. Wrinkle in time tényleg gáz lehet, én Chris Pine-t nem értem belőle főleg, szerencsétlen már bármit megtenne, hogy kitörjön a szépfiú figurából. kéne neki egy új ügynök, mert Kirkben szerintem pont azt a sármos,csibész, de kedvelhető érző figurát hozta (meg WW-ben is), ami most Chris Pratt sajátja, pedig neki is jól áll és kevés ilyen van a piacon.

    3. Rocknak ezek mellett még ott a Ballers is :) lehet munkamániás, vagy most kihoz egy melóból akkora csekket, amire pár év múlva 3-ból sem lesz képes. szerintem üti ő a vasat, amig meleg és összeszedi a nyugdiját már most.

    4. Valeriannál egyértelmuen a castingon mentek (főleg) félre a dolgok, én szeretni akartam, de Valerian figurája nagyjából fél perc után már visszafordithatatlanul ellenszenves, ami azért nem semmi teljesitmény. kár érte, pedig tényleg elképesztő kreativ agyömlés az egész, Besson ezen ülhetett volna még kicsit és castingolhatott volna ügyesebben.

    5. szeretem Béla gondolatmeneteit, de a képregényessel egyáltalán nem értek egyet. nem olvastam utána a mufaj hatásmechanizmusának, szóval azt mondom, ahogy nekem csapódik le a dolog – ami miatt lehet az enyém is simán téves elképzelés.

    szerintem itt is sok minden függ a befogadói oldaltól is – én nem úgy rohanok át egy történeten, hogy lapozom, dialóg, next please, hanem tényleg elmélyülök a panelekben, a plánozásban, mintha mozgókép lenne, csak itt még szerencsésebb, mert kimeritve vannak előtted, “visszapörgethetsz” és idő kell, amig felépited magadnak a sztorit. könyvet is lehet fél szemmel olvasni, filmet nézni meg pláne. és egyes irók + rajzolók tényleg a sztorikat rendkivül ügyesen épitik és olyan egyedi, érdekes plánozást használnak, amit bármelyik operatőr megirigyelne.

    nem vagyok egy nagy képregényolvasó, de azzal élből szembemennék, hogy milyen muvészeti értéket is képviselnek egyáltalán. most nem bölcsész okoskodásként, de Varró Attila a Kult Comicsban ezt is tök jól kibontja és igyekszik kicsit lerombolni ezt a sztereotipiát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.