29 hozzászólás a “Jönnek a toplisták is: 2017 a Sight & Sound szerint” bejegyzéshez

  1. Szamomra az elso is meglepo. Nem volt rossz film, de imo… wait! Ez csak egy toplista, szubjektiv. :)

  2. Nightstalker: A Get Out szerintem egy teljesen átlagos film volt, csak azért nem felejtettem még el, mert sokszor hírben van, de igen, minden lista szubjektív, nekem is vannak kedvenceim, amiket mások egyenesen utálnak. :)

  3. Sajnos elég keveset láttam belőle, így nehéz értékelni, de az biztos, hogy amiket már láttam, azok nekem messze lennének egy TOP listától. Csak példaképpen a Get Out szerintem egy baromira felfújt lufi lett, ami nekem nagyon nem adta azt, amit az előzetes vélemények ígértek. A Personal Shopperből meg kb. annyi maradt meg a kínszenvedésen kívül, hogy nem akarom többé meztelenül látni Kristen Stewartot…

  4. hát, ez még szubjektív listának is rossz. párat meg kell nézi belőle még ami érdekel, viszont a personal shopper itt benne az eléggé lehúzza a listát a szememben.

  5. ha elolvassátok a rövid idézetet a Get out-nál, akkor könnyű megérteni, hogy miért lett első. mondjuk személy szerint én nem értek vele egyet, de nem is vagyok kritikus meg pc-harcos

    az viszont milyen durva, hogy a twilight ‘sztárjai’ mindketten fent vannak a listán egy filmjükkel :D

  6. “ha elolvassátok a rövid idézetet a Get out-nál, akkor könnyű megérteni, hogy miért lett első. mondjuk személy szerint én nem értek vele egyet, de nem is vagyok kritikus meg pc-harcos”

    ugyan már, minden második krimiepizódra rá lehet ezt fogni, csak annak mondott újat ilyen téren, aki barlangban él

  7. A zömét nem láttam, az első helyen lévő meg egy tök átlagfilm volt, semmi kiemelkedő nem volt benne számomra.

    De ettől még értem miért egy ilyen film van az élen!

  8. Hogy a Ghost story hogy férhet el egy olyan listán, ami a legjobb filmeket rangsorolja…nem értem.

    Max. a legrosszabb filmek közé férhetne be. De még filmnek sem nevezném, csak kínlódásnak.

    Életem egyik legszörnyűbb élménye volt ez a “film”, senkinek sem ajánlom. Minősíthetetlen alkotás.

  9. A Get Out mint a liberálnácizmus kritikája? Merthogy ezt emelte ki a szerző. Ehhez képest a film egyetlen progresszívnak ható meglátása (ha jóindulatú és megengedő vagyok), hogy vannak fajok közti különbségek pl. a feketék jobb atléták. Ez azért valljuk be elég karcsú egy első helyhez de még egy századikhoz is.

  10. “Get Out első? XD Ez aztán komoly lista…”

    Nálad nem első? A te listád mitől komolyabb? Csak ha már ilyen dedós érvelésnél tartunk :D Számomra sem az év filmje, de attól még nem gondolom komolytalannak a listát.

  11. Blade Runnert mindenki elfelejti, a Get Out meg mindjárt a legjobb film. Igen, tényleg kurva nagy baj van az emberekkel.

  12. A Get Outot egy csomóan úgy lobogtatják, mint a rasszizmus elleni kinyilatkoztatás újkori zászlaját. De most vagy velem van a hiba, vagy félreértettem valamit, de nekem a film mondandóját röviden az egyik szereplő fogalmazta meg valahol a party közepén, hogy a világos bőrszín már nem menő, mert a négerek erősebbek, gyorsabbak, izmosabbak és még a gatyában is nagyobb van nekik… Szóval ha nagyon rasszizmusról akarunk beszélni, akkor ez a sztori nekem nem azt mondta, hogy szegény négerek hogy el vannak nyomva, hanem azt, hogy a sok csóri fehér gebeszkedik, hogy egy jobb emberré, négerré válhasson… Ha ezt az üzenetet szarkazmusnak vagy poénnak szánta a készítő, szerintem akkor is gáz, ha meg esetleg komolyan gondolta… Na akkor meg pláne.

    SPOILER!!! Nem beszélve arról, hogy a néger “szolgák” a nagypapa és a nagymama voltak, vagyis nem a négereket hajtották rabszolgasorba, hanem a fiatalabb, jobb testekbe költöztették a nagyszülőket.

  13. Ahogy így elnézem a listát tök nem meglepő, hogy a kiállítójának tetszett a Ghost Story, mondjuk nekem is. Mindenesetre a minősíthetetlenségtől, ha nem is jön be valakinek is messze kéne esnie, de mindegy. Szerintem ez a lista nekem már túl “elvont”
    5 filmet láttam róla, a többi vagy nem érdekelt vagy épp olyan, hogy elérhetetlen még, aztán mire lehetne rá menni itt helyben moziba, kijön jó minőségben alapítványilag pfff

  14. “Ahogy így elnézem a listát tök nem meglepő, hogy a kiállítójának tetszett a Ghost Story, mondjuk nekem is. ”

    első sor?

  15. jójó
    A tiéd még elolvastam az övékét nem :D Egy listánál még a filmekről való magyarázkodás se érdekel…
    De viszont így se lep meg
    Annál inkább a második hely, ahogy téged is..nem azért mert ne tetszett volna, csak az hogy?

  16. arra gondoltam, hogy 188 ember állította ki, nem egy, szóval sokan tették be a top5-be a ghost story-t

  17. human: Igen, a számot is láttam a felhívott figyelmű első sorban már, de a critics and curators dolog miatt nem lep meg hiába 188. Innen a blogos kommentekből összeszedve jobban meglepne nem? :D

  18. “A Get Outot egy csomóan úgy lobogtatják, mint a rasszizmus elleni kinyilatkoztatás ”

    Szerintem sem helytálló ez, mivel a filmben az egyetlen tömeggyilkos a főszereplő csóka volt :D

  19. Nem lepődtem meg a listán. A Sight & Soundnál ilyen szokott lenni. Nagyon gáz, hogy a Good Time és a Joaquin Phoenix film még nem volt nálunk moziban.

  20. én hatalmasat csalódtam a Get Outban, annyira nulla semmi volt.

    azért érdekel a többi film, hátha akad közte vmi jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.