12 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 6×28: 2 jó sorozat és a király emberei” bejegyzéshez

  1. The Deuce-szal, Mindhunterrel kapcsolatban teljesen egyetértek, durva jók voltak. Franco ezzel győzött meg végleg és ha jól emlékszem rendezett is epizódot.

    Mária Magdolna filmmel kapcsolatban megéri még várni a felháborodásra, persze tényleg elég lightos az előzetes és nem tűnik megosztónak, de szerintem egy ilyen figura esetében nem is kell messzire menni, mint Gibsonnak az ultrabrutalitással és stb, hanem csak elmesélni egy nő történetét Jézus mellett, és csak egy kicsit reálisan belemenni mekkora hatással lehetnek egymásra a karakterek, és valószerűen ábrázolni egy ilyen női karaktert, ami így előzetesben nem tűnik polgárpukkasztónak, de ettől bizony simán eltudom képzelni, hogy jó sokan ledobják a hajukat :D
    majd meglátjuk végül milyen lett a film…a március végi bemutató oka szerintem az, hogy akkor van Húsvét kb, szóval akkor lehet egy ilyen filmmel szakítani, ezért nem mondanám, hogy furcsa az időpont.

  2. Ó már vártam a Kingsman 2 kibeszélését. Valahogy ilyesmi véleményekre számítottam. Nekem hozta az első rész szintjét. Könnyed szórakozás. Ami nem hangzott el és kiemelnék, hogy remekül használta ki a 141 percet. Nem éreztem se unalmas se túl hosszúra nyúlt részeket sem.

  3. A The Deuce nekem elég nagy csalódás volt. A korrajz hibátlan, nagyon jók a színészek, és ordít az egészről, hogy nem spórolták ki belőle a pénzt és az energiát, de nekem baromira hiányzott egy erősebb fő történetszál, ami ezt az egészet jobban összefogja. A vége felé már teljesen összefolytak az epizódok, mert minden részben ugyanazok a dolgok ismétlődtek: a stricik kemények, a kurvák sírnak, a rendőrök korruptkodnak, a seftelők meg seftelnek.

    Tényleg olyan az egész sorozat, hogy bármelyik epizódját megnézheted külön is, és szinte ugyanazt az élményt kapod, mintha a teljes egészét néznéd. Végig hoz egy állandó jó minőséget, de az egész csak úgy lógott a semmiben, és ezért a katarzis is elmaradt.
    6/10

    Ellenpéldának mondanám a Babylon Berlint, ahol szintén rengeteget dob az adott kor és a hangulat, de az erősebb fővonal miatt sokkal jobban érdekel, hogy hova futnak ki végül a különböző mellékszálak. 8,5/10

  4. Szerintem nem volt még róla szó, ezért szeretném ajánlani a DARK-ot. Német Netflix időutozós sci-fi thriller sorozat. Nálam üti a Stranger Things2-t, pedig az is bejött. :) Ez a komorabb, darkosabb vonal.
    Bocs, ha beszéltetek róla, még nem hallgattam meg az adást.

  5. Jó volt megint, köszi! :)
    Marvell-Netflix sorozatok: én human-nal értek egyet, meg ezt a junkien is írtam, hogy rettenetesen sok enyni adásidő ezekre. Kb 50%ra meg lehetne ezeket vágni. Daredevil 2-t is. A Hand-szál is addig volt jó míg az 1. évadban volt róla egy epizód, relytéjesen.
    Defenders-t is túl hosszú, pedig az nem semmi hamár egyszer csupán 8 rész… Valamint ami szintén alapvető baj, de ezt mondom mindig a mozis képregény “univerzum-filmekkel” is, hogy ezek egy lóf*szt univerzumfilmek, ugyanis nincsenek kitalálva az _összefüggések_ és belső törvényszerűségek amitől ez univerzum lenne, nem pedig csak különböző karakterek összehordása és egymásra dobálása.. Daredevil (de bárkit mondhatnék) képességei is jelenetről-jelenetre változnak, ahogy épp a forgatókönyv megkívánja. Ezért van hogy egyszer 3 sima verőemberrel is hosszasan küzd, aztán meg egy motorosbandával, aztán egy nindzsahadsereggel, meg a Defendersben már szuperképességűekkel is. A Defendersben ez a legviccesebb (na már ha az Avengers-től most eltekintünk), mert ott mindenkinek (természetesen az ellenség tagjainak is) jelenetről jelenetre változik hogy épp mennyire szuperek a szuperképességei.
    Viszont a dolog másik oldala hogy a casting és a színészek (kevés kivétellel) tényleg jók, a fényképezés is, az atmoszféra is. Hihetetlen két-arcú sorozatok.

    Kingsman: Golden Circle, én is a héten nézte meg, teljesen egyetértek az elhangzottakkal, csak szigorúbb vagyok hogy ez alapvetően a kukába való, viszont külön klippként persze kiadva a három-négy tök jól zenére vágott, vizuálisan is izgalmas, tényleg nagyon cool akciójelenetet, mert azok viszont kellenek. Na és igen, az amerikai elnök figurája, az zseniális volt! :)))
    Amit viszont még kiemelnék negatívumot, mert miután megnéztem elolvastam abelh kritikáját is, hát szerintem Elton John amikor még csak feltűnt az elején akkor legyen mondjuk +0,5 pont, meg közben is a híradó-bevágásnál mondjuk még talán-talán, de a végső akciójelenetben… az valami szégyengyalázat (és a poén is rém primitív volt) Összességében súlyos negatívum, de hát ezen kívül is ezer sebből vérzett persze a film.

    És még a múltkori adáshoz, csak akkor nem volt időm írni: Wayne-nel értek egyet, a Valerian-ban nekem is erőltetett volt a multidimenziós piac jelenet, és annyira egyébként sem tetszett vizuálisan sem.
    Amúgy voltak persze szép meg ötletes jelenetek a filmben, de összességében a béna sztori, a halálgagyi finálé, és a főszereplők castingja… (mindkettőé! Külön-külön és együtt is, és ráadásul így kerülnek a vászonra, hogy valami óriási évődés van köztük (zérónullasemmi kémiával), Valerian ráadásul sármőr nőcsábász (WTF!!!) és mindketten intergalaktikus szuperügynökök (zérónullasemmi kisugárzással) Ha minden más jó, ezen önmagában elvérzett volna. De hát minden más _sem_ volt jó sajnos.

  6. Bvr:

    az tény, hogy a végére teljes idiótaságba ültetik át. de amig az elején ott magában puffog, meg kis adagokban tolja a hülyeségeket…nekem üditő volt a sok kuszaság között.

    amúgy ahogy anno leirtam, nekem is az volt a fő problémám a filmmel, amit most Human és Wayne is emlitett, hogy egyszeruen nem áll össze. akad pár jó ötlet valóban, de az idiótaság itt már teljesen pejorativan jelenik meg.

    én nagyon haragszom erre a filmre és Vaughnra, mert az első rész szinte összes jó tulajdonságát zárójelezték, vagy ami még rosszabb, pocsékul idézték meg.

    Béla miatt SPOILER

    és Merlin megölését még mindig az elmúlt évek egyik legprimitebb, legostobább blockbuster jelenetének látom, pedig voltak itt Transformersek és társaik nagyobbnál nagyobb baromságokkal. nincs felépitve, nincs értelme, érzelmi katarzist akar elérni egy olyan pillanatban, ahol semmi igény nincs rá – és később sem vezetik le. értem én, hogy az is egy túltolt, szarkasztikus jelenet akart lenni, de ettől még nem lesz jó önmagában. amikor Harryt fejbelőtték az első részben, akkor teljesen lefagytam, itt meg fogtam a fejem.

    és akkor még ehhez jön a többi hülyeség, mint pl. a minden elektronikus dolgot hackelő óra, amivel Eggsy éppen szivatja a fémkarú csávót, mögötte meg ugyanabban (!) a jelenetben, ugyanazon a frame-en Harry rohangál egy ilyen órával a karján egy robotkutya elől. értem én, hogy nem kell logikát keresni egy ilyen agyömlésben, de ezek inkább szánalmasak voltak már.

  7. @abelh: igen, ahogy kezdték kis adagokban, úgy nekem is tetszett. Csak aztán a végén annyira fullba tolták, hogy villámgyorsan átbillentem hogy na akkor inkább vágták volna ki az egészet a filmből.
    Amit a spoilerben írtál azzal maximálisan egyetértek, “szerencsére” addigra már annyira lemondtam a filmről hogy tulajdonképpen mindegy.

  8. Az egyik adásban téma volt, hogy miért nincsenek értékelve az adások.
    Egy jó ideje nem jelennek meg a podcast appban (Pocket Casts – android) az adások vagy csak nagyon esetlegesen.
    Pl. ez az adás sem elérhető…
    Ez lehet egy oka az elmaradt értékeléseknek.

  9. Válasz arra, hogy miért nem csillagozom személy szerint az Itunes-ban a műsort, mert kocsiban hallgatom általában és úgy hogy előtte letöltöm :) Most viszont nem elérhető :(
    Pedig szeretem a műsorotokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.