Fahrenheit 451-előzetes

Michael B. Jordan (Creed) és Michael Shannon (Take Shelter) a könyvégetők. A mostani Fahrenheit 451-feldolgozást Ramin Bahrani (99 Homes) rendezi, és a történet középpontjában álló “tűzoltók” pusztítják az írott múltat, hogy a drog-szerű média mindent elmoshasson és irányíthatóak legyenek az emberek.

Lehet idén át kell gondolnom amit az HBO filmjeiről gondolok. Persze sorozatban mindig erősek voltak. Hát most lehet másban is belehúznak, hiszen ez egész jónak néz ki.

Backup:

9 hozzászólás a “Fahrenheit 451-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nekem is az Equilibrium jutott eszembe, de az előzetes alapján az volt az első benyomásom, hogy nem fogják túlszárnyalni. Meglátjuk..

  2. az eredeti fordítás szerint “tűzőrök”. ami egy találó fordítás a firefighterre, és a kontextusba is illik.

  3. lol, ez az equlibrium trailer nem oregedett szepen :) hat nehez lesz tulszarnyalni az tuti ;) tekinthetjuk akar egyfajta folytatasnak

  4. Az eredeti mű egy klasszikus. A Fahrenheit 451 szellemisége és mondani valója sokkal aktuálisabb ma mint valaha. A kormányok mindig is az emberek irányításáról szóltak és ezek a filmek az eredeti könyv is ez ellen szólal fel. Az Equlibrium nekem túl “elrugaszkodottan” futurista volt és ez se a jelenkorba kalauzol minket el. Lehetséges, hogy félnek a jelenkorba bele tenni egy ilyen moviet?!? ;P

  5. gegory: a sci-fi többnyire a jelen kor problémáit boncolgatta jövőbeli környezetben, ez nem újdonság.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.