A Venom a legújabb katasztrófa?

Kedd van, szóval lehet hangolódni a csütörtöki-hétvégi Venom nézésre. Egyrészt befutottak a premier utáni első reakciók: igazán kiemelkedő éltetés nincs. Elvileg vannak a filmnek jó pillanatai, de sok minden nem működik belőle. Van olyan oltás is, ami a Catwomanhez hasonlítja a művet. Mondjuk Hardy alakítását sokan szerették. Nem mellesleg hétfő éjszakával csak a közösségi hálózatos embargónak volt vége, a tényleges kritikai még tart, RT pontszám sincs se semmi. Ez mindig jót jelent. Nem.

Utóbbihoz, vagyis a főszereplő alakításához van még egy kis plusz infó is, miszerint egy interjúban Hardy azt mondta, hogy a kedvenc részeit, vagy 30 percet kivágták a filmből. Ez főleg sötét humort, meg “mad puppeteering”-et jelent. Bár a G-13 átszabás miatt némi igazság is van benne valószínűleg, de azért poént kerítenek a helyzet köré. Vicces, mert Leto is hasonló módon viccelődött Joker karakterével a Squadnál…

Újabb Sony mesterhúzásnak lehetünk szemtanúi? Persze mindenki nézze meg nyugodtan, úgysincs képregényfilmes ellenfele mostanában, és talán még segít is ez a felvezetés, ledolgozza az elvárásokat, ki lehet jönni “nem is volt annyira rossz” hangulatban.

human
írta
2018. 10. 02. 14:30
megjelenés
44
hozzászolás


44 hozzászólás a “A Venom a legújabb katasztrófa?” bejegyzéshez

  1. Könyörgöm adják már vissza az MCU-nak Venomot és a többieket.
    Egyértelmű,hogy ez a szerencsétlen Sony nem tud mit kezdeni velük.
    Én eddig terveztem elmenni rá, de lehet inkább másra költöm azt a 3 ezer forintot…
    Ideje lenne a Sonynak is tolni egy Foxot és szépen visszavinni, ami náluk van.

  2. Volt szó egy Tom Holland-os cameo jelenetről, az tényleg le lett forgatva? Ha igen, a tippem az, hogy kb. a Marvel döntötte el, hogy a Sony mennyire csinált jót neki, mennyire akarja majd a saját pókemberét barátkoztatni venommal :). Úgy néz ki ettől se kell félni.

  3. TheDoctor995:
    Kétlem hogy a MARVEL (disney) bevállalna egy R kategóriás képregényfilmet. Ha meg telenyomnák a szokásos MARVEL-es poénkodásokkal, akkor azzal szépen ki is nyírnák a filmet. Venomnak PG13-as karikával semmi értelme, de erre még a Sony se jött rá.

  4. Szegeny Hardy, ha szerencseje van Deadpool lehet majd ot is meglatogatja egy extra jelentben mikozben meg az eredeti forgatokonyvet olvasgatja.

  5. 5-6 pontisra tippeltem első 3 előzetrs után. Általában 90%ban eltalálom a trailerek után a film pontszámát, de rengeteg helyen olvasom hogy egy rakás sz@r lett szóval szerintem még túl is pontiztam. 3-4 pontos lesz max.

  6. Utálom amikor igazam van és azt kell mondanom,hogy : “Megmondtam!” Számomra az utolsó elötti szöget a moziba menetel koporsójába az a PG-13-om adta és az utolsót ezek az előzetes és nem éppen hízelgő kritikák! A 2004-es Catwoman akkor is szar volt a maga idejében és ha ahoz hasonlítják ezt akkor megspórolom én is a mozijegy árát azán majd letorrentez…khm majd otthon megnézem!
    A múltkor volt egy promó fotósorazat a szereplőkkel és azt a szomorúságot
    avagy közömbösséget az arcukon már eleve rossz jelként lehetett felfogni,mint amikor ők már tudták azt amit mi még akkor csak sejtettünk,hogy ez a film is el lett baltázva! Hihetetlen,hogy olyan szinten megy a barkácsolás bizonyos filmgyártóknál (lásd most a SONY),hogy ilyen fércmunkákat adnak ki,elötte persze agyon hypeolva aztán meg “lesz ami lesz” majd csak visszahozza a költségeket! A Sony a filmipar Ubisoft-ja komolyan! :/ Sajnálom,hogy ismét egy szeméttel lettünk “gazdagabbak”!
    És bocs Human,hogy itt már sok film első cikkjeinél is szoktam károgni,mint egy vészmadár,de amikor rossz megérzésem van egy-egy alkotással kapcsolatban azt nem tartom magamban! Bár már nagyon szeretnék egyszer csalódni,úgy igazán csalódni,KELLEMESEN!

  7. Csak tudni kell a helyen kezelni a filmet. A film sose volt R besorolasu, ami ki lett vagva az nemhogy nem a veres jelenet, hanem meg utana is forgattak par jelenetet, ezzel a fejleharapasok szamat megduplaztak a filmben.

    A sztori, a parbeszedek, poenok (turd in the wind) mind egy fiatal korosztalynak szol. Hardy is elmondta tobbszor hogy a kisfianak csinalta a filmet.

    Ezekbol az kovetkezik, hogy ha valaki egy Dark Knightot akar, akkor ne nezze meg a filmet, csalodni fog. Ha meg tudsz nezni egy foleg also tizeneves korosztalynak szant filmet, akkor minden tovabbi nelkul tudod majd elvezni.

  8. Az MCU megmutatta, hogy tud jó képregényfilmeket csinálni (és nyilván kevésbé jókat ) és továbbra is tartom: nem kell R-besorolás egy jó Venom filmhez. Deadpool 2 is R-volt, aztán mégsem lett több egy felejthető baromkodásnál.
    Nem beszélve arról, hogy Pokembernek jót tenne egy fasza kis szimbióta sztori a filmekben. Akár több filmen át is viselhetné. de nem, kapjuk ezeket a szarokat továbbra is. Remek.

  9. Az MCuban lehetne egy web of shadows játék alapján szóló történet. Na azt adnám.

  10. Lefoglalva a vasárnapi esti, sajnos 3D, sajnos szinkronos jegy.
    Mellesleg nem hiszem el, hogy a környéken nem tudom megnézni feliratosan… még reménykedek hogy hátha bejön, jah és remélem kurva sötét lesz hogy a 3D miatt semmit se lássak.

  11. Sosem értettem azokat akik várnak egy filmet, aztán jön egy (szar) kritika és már meg se akarják nézni. Könyörgöm ha érdekel egy film nézd meg, lehet, hogy neked tetszik, ne a kritikán múljon már :D

  12. A Mission Impossible ota nem voltam moziban, annyira érdektelen minden, ami azóta kijött..

  13. 9.Walker

    “hanem meg utana is forgattak par jelenetet, ezzel a fejleharapasok szamat megduplaztak a filmben”

    VS

    “A sztori, a parbeszedek, poenok (turd in the wind) mind egy fiatal korosztalynak szol. Hardy is elmondta tobbszor hogy a kisfianak csinalta a filmet.”

    Nekem ez ellentmondásos, ezek szerint a Sony direkt fanatizálja az erőszak felé a tiniket?

    Mondjuk én terveztem megnézni, de lehet, hogy ez a csúnya megfázás pont jókor jött és nem vesztek semmit azzal, hogy nem nézem meg moziban.

  14. Wittgen

    Eredetileg egy fejet se harapot le Venom (ha megnezitek, rajottok) es az egesz swat kommandos jelenetet utolag forgattak le (latni is majd Tom Hardyn, hogy kicsit ossze van esve) es beraktak utolag egy gyors fejleharapast, mert kulonben teljesen felhaborodtak volna a rajongok, hogy annyi sincs benne.

    Amugy lattatok minden Venom jelenetet a filmbol, jo ha 5 percet lesz a vasznon. Viszont Tom Hardy jateka az, ami szerintem erdekesse teszi a filmet. Eleg erdekesen hozza a karaktert.

  15. Szerintem már az előzetese is nevetséges volt, az a CGI, te jó ég… Igaz, Venom karakterét egy idő után a képregényben is elcseszték – így kell egy nagyszerűen eltalált figurát teljesen kinyírni.

    Tom Hardy pedig nyomokban sem tartalmaz Eddie Brockot…

  16. eddig vártam, de nem tudtam, hogy PG13, főleg amennyi “gonoszkodást” mutattak az előzetesben…

  17. Júniusba azt mondta a rendező ,hogy a Venom R besorolású is lehet és simán és miért is ne egy ilyen karakter megérdemli az R-t szóval hagyjuk ezt :D

  18. Igazából egy jó kis PR fogás volt az előzetes összevágása,de a filmben nem lesznek benne a keményebb jelenetek,mondjuk én amúgy is kihagytam volna,de akit érdekel az lehet,hogy csalódni fog.

  19. Én eddig vártam, de látom, hogy csak szinkronos és felirat nélküli változat van itthon. Bocsánat, de nem értek TomHardy-ul, szóval megvárom a BluRay-t a kivágott jelenettekkel. :D

  20. Ha volt pofájuk Pegi 13-asra csinálni akkor nagyon remelem hogy szakmailag es anyagilag is nagy bukta lesz.

  21. Helyes-helyes az összes képregényes baromság bukjon csak meg és tűnjenek el végképp a mozikból.

  22. a kritikák szerint nem túl jó, de akik beírják ide, hogy “na megmondtam előre” azok is látták már? mert nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a “Spider-Man 3”-ban levő venomnál rosszabb lett ez? ha nem, akkor mi az összehasonlítási alap, a The Godfather trilógia?

    én kb. egy deadpool szintű, egyszer nézhetős agymenést várok ettől a filmtől, remélem annyit tud.

  23. De most komolyan, van aki hátast dobott a trailertől?
    Mert szerintem írtó gagyi az egész.

  24. A Sony és PG-13 párosítás eleve elrendelte ennek a filmnek, hogy harmat gyenge lesz. Remélem anyagilag is bukik majd mint a huzat. Hardyt kedvelem, remélem legközelebb körültekintőbb lesz mit vállal el.

  25. Itt valami nem stimmel. Nem lehet ennyire rossz. Mintha generálnák valakik ezt a nagy lehúzást. Nincs esetleg a filmnek valami ellenlábasa?

  26. Állítólag a Lady Gaga fanok pörögtek be, hogy minél jobban lehúzzák a filmet és a Star is Born meg hasítson, de könnyen lehet hogy ez egy összeesküvés elmélet és szimplán a film rossz.
    Kiderül, jövőhéten meglessük mindenképp. Ha rossz már csak azért is.
    És nem a PG-13-mal van a baj, ha arra tervezik a filmet, azzal van baj ha egy R-es filmet PG-13–ra vágnak. Ahogy itt is, és ha igaz hogy hiányzik az a 30 perc, gyanús hogy Blueray-en már bővített R-esen nézzük. Ha még érdekel a mozis után persze.

  27. Kifli: vedd le a fóliát a fejedről. nem véletlen volt mindenen embargó, a Sony is tudja mi az ábra, nincs itt összeesküvés.

    “Állítólag a Lady Gaga fanok pörögtek be, hogy minél jobban lehúzzák a filmet ”

    úristen… ezt senki sem gondolhatja komolyan. Főleg, hogy tök más piac a két film.

  28. :) Ne engem kérdezz. Ezzel fogadott az internet ma reggel, mindenre akad egy jó kis conspiracy, elhinni az már más kérdés. (főleg mert a Star is Born kb. sikerre van ítélve amúgy is, bár megnézném azt a lobbit, ami behúzza Venomból kiábrándul képregény rajongókat A Star is born-ra :D)

  29. Tükör:

    “a kritikák szerint nem túl jó, de akik beírják ide, hogy “na megmondtam előre” azok is látták már? mert nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a “Spider-Man 3”-ban levő venomnál rosszabb lett ez? ha nem, akkor mi az összehasonlítási alap, a The Godfather trilógia?”

    mert ha egyszer ettél életedben hamburgert és az patkányhúsból készült, akkor legközelebb, ha nem bűzlik a kajád, már elérte a tisztességes színvonalat?

    ennek a filmnek soha nem az volt a célja, hogy esetleg jobb lesz a Spiderman 3 Venomjánál, hanem hogy felhúzhatnak rá egy teljes univerzumot -> ilyen esetben nem lehet ennyire alacsonyan a léc (hiába kritikák jöttek csak ki eddig és látatlanban okoskodik mindenki.)

    ennek a filmnek kutya kötelessége lett volna ilyen Sony tervek mellett az év legjobb képregényfilmjei közé sorolódni (és direkt nem mondok évtizedet, hogy kisebb legyen a merítés) és már erről kéne járni a szóbeszédnek, nem pedig Catwoman hasonlóságokat emlegetni.

  30. a sony eddigi univerzum építős mókái alapján az lett volna ostobaság, ha valaki abba éli bele magát, hogy itt rittyentenek egy MCU-t a semmiből.
    sokan már akkor eldöntötték, hogy gyűlölni fogják ezt a filmet, amikor kiderült, hogy spider-man nem lesz benne, mások ott kezdték el bojkottálni, amikor kiderült, hogy nem fog húscafat, anyázás és kefélés az arcukba ömleni minden 5. percben, van aki pedig pár kritika után úgy dönt, hogy esélyt sem ad a filmnek (bármilyen filmről legyen szó).

    szóval szerintem itt pár ember olyasmit várt el, amire ez a film soha nem lett volna képes. én még nem láttam a venom-ot, szóval nem tudom mennyire lett szar, de még ha human lehúzná a klotyón, akkor is adok neki egy esélyt majd, pedig az esetek kb. 65%-ában ugyanazokat a filmeket szeretjük.

    én csak azt remélem, hogy nem kell az első fél óra után kisétálnom a filmről és az előzetesek alapján + tom hardy miatt a spider-man 3 féle venomnál már jobb helyzetből indul.

  31. szerintem senki nem MCU-t várt tőlük, hanem csak annyit, hogy összeraknak egy jó mozit, amire lehet valamit építeni – ha már eleve ez a terv.

    ha egy film jó, akkor meg tök mindegy ki dönti el, hogy utálni, vagy bojkottálni fogja, úgyis megtalálja a közönségét, meg a helyét a franchise-ok között. szóval nem feltétlen a néző a hülye, akinek elvárásai vannak, hanem a készítők, akik látszólag még egy 10/6 mozit sem tudnak összerakni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.