Kidumáló: Venom

Még ha a pénz nem is számítana, valahogy nincs kedvem utazással majdnem 4 órát a Venom filmbe ölni. Már a trailerek közben sem kapott el a hype, amin nem segít, hogy a héten miket lehetett hallani a minőségéről. Ezt aláhúzta a kritikai embargó, ami nagyon ritkán jelent jót, többnyire egy szar filmnél igyekszik így kontrollálni a hangulatot a stúdió.

Viszont ez akkora filmnek tűnik így ősszel, hogy tuti sokan elmentek rá, így a kibeszélés lehetőségét nem akarnám elvenni tőlük. Tippre a legjobb értékelések is csak oda jutnak majd, hogy Tom Hardy jó volt, de azért a film maximum 6/10. Egyszernézhető. Jó esetben. Bár szerintem az R vs. PG-13 kavarás miatt még kevesebb védő lesz, mint általában az ilyennek kinézőknél szokott, mert sok Venom-fant már az elején lepattintott a filmet gyártó Sony.

Ha a kritikai összegzést nézzük, akkor 71 pénzért dolgozó, normális helyre publikáló kritikusból 21 szerint nézhető. Ők is csak 4,4/10-ig tudják felhúzni a pontszámát a filmnek. A metacritiken 3,3/10. A végére legyen még egy végső TV-spot.

human
írta
2018. 10. 04. 18:01
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Kidumáló: Venom” bejegyzéshez

  1. Reggel azt mondták a rádióban, h Hardy szerint ő elérte a csúcsot, és szeretné befejezni a színészkedést, inkább csak rendezne, lol…

  2. Igen deni. Utána meg azt mondta, hogy egy csomószor eljátszaná még Venomot. Szóval nem lehet tudni, hogy mi igaz és mi nem.

  3. Úristen Human te melyik moziba jarsz es honnan? 2 óra oda vissza annyit egy nőért nem utaznék, nemhogy egy filmért :D

  4. Csak hogy a filmről is legyen komment :D
    Maga a film a brutalitásából nem vesztett érezhetően a PG-13 miatt, kivéve egy dolgot: Egy csöpp vér sincs benne. Kaszabolnak, fejeket csócsálnak, de egy csepp vér se.
    Ettől függetlenül maga a film kifejezetten jó, hatalmas dumákkal (többet röhögtem ezen mint az Angol János 3-an…).
    Hatalmas plusz pont Tom és Venom kapcsolata és szájkaratéi. És az hogy szépen lassan indul be a film, de sajnos nem lettek elég karakteresek a karakterek ettől független.
    Mindenkinek tudom ajánlani (akit nem rettent meg a morbid humor), de csak az átlagosnál kicsit szórakoztatóbb popcorn film. Viszont a Hagya és a Darázsnál ezt mérföldekkel jobban élveztem, csak hogy egy a közelmúlt Marveles filmjéhez hasonlítsam.

  5. A film első fele szerintem kritikán aluli volt. Utána valamennyire magára talált, de ott sem tudott kilépni a középszerből. Borzalmasan erőtlen és identitászavaros lett. A Venom-Brock dinamika tényleg jó, de ez kb csak a játékidő 20%-át teszi ki vagy annyit sem.
    Amúgy a film besorolása szörnyen képmutató. Fejeket zabálnak fel, és halomra ölik az embereket, de nem raknak rá felnőtt korhatárt, mert nincs benne vér… Hát mi a f*sz???
    Ja és aki Woody Harrelson parókáját kitalálta, az mondjon le. Elröhögtem magam mikor megláttam.

  6. Én még nem láttam, rohanni nem fogok de annyit hadd tegyek hozzá hogy manapság már semmit se jelent az embargó. Elvégre most nagy a hajcihő a Daredevil S3 miatt is hogy még azokat a Twitter posztokat is töröltették amikben pozitív véleményeket írtak azok akik láthatták az első 6 részt.

    Szerintem egyszerűen rájöttek a stúdiók hogy az embergóval annyit el tudnak érni hogy többen mennek el a filmekre. Bár engem sosem érdekel se a Rotten se más pont. El szoktam olvasni pár kritikát de ennyi. Lehet hogy ami nálam a világ legjobb filmje az másnál a legszarabb.

    Egyébként én a Venomról eddig mindenhol azt olvastam kb hogy nem rossz, bár kissé túllőttek vele a célon és a PG-13 nagyon nem tesz jót neki de ezen kívül nem rossz film. Viszont a scriptet senki se dicsérte. Tom papát viszont mindenki ami nem akkora meglepetés.

    Valahol amúgy azt olvastam már nem tudom hol hogy a Venom bekerül az MCU-ba is? Ez elég WTF hír számomra mert eléggé a semmiből jött ha igaz.

  7. Király volt a Venom. Simán jöhet még ebből. Brock és a szimbióta kapcsolata a film legjobb részei.

  8. Gyerekes bugyutasag, egy nagy katyvasz. Ha bevállaltak volna egy 18as akcióhorrort akkor százszor jobb lett volna, igy egy komolytalan hülyeség es csak Hardy miatt nem nezhetetlen.

  9. ez jó film volt! A duó szerintem remekül működik (még ha a szinkronban a Bane-szűrőt is tették rá Venom hangjára és olyan, mintha vele beszélgetne :-), nekem nincs bajom a sztori részével sem, a vér meg… hát nincs. Az egyébként nem mutatott fejleharapásnál se.
    Kíváncsi vagyok, majd elolvasom, hogy milyen okokból húzzák le a kritikák. Ami utólag idegesít, mert öregszem és egyébként nem csak ennél a filmnél zavaró, amikor egy pozitív hős szemrebbenés nélkül menekül/üldöz a legnagyobb forgalomban, vélhetőleg több tucat halottat maga után hagyva a roncsokban a látványos akciók közepette.

  10. Szerintem siman jo volt. Hard eszmeletlenul jo ebben a szerepben es tenyleg lubickol. Venom megjelenitese es teljesen korrekt volt. Riot kevesbe, de mint kotelezo elso gonosz szamithato volt, hogy a oidolgozottsagara keves figyelmet forditanak majd. Zavartak picit a vagasok a ket symbiota között, de tul lehet elni. Egyebkent elso Venom filmnek teljesen okes volt. Aki a F4hez hasonlitja vagy a macsaka ohoz annak harapja le Venom a fejet,mert egy buta se**. Nezzetek meg es varom a folytatast!! (stablista utani jelent omg, de ütött)

  11. “Bár szerintem az R vs. PG-13 kavarás miatt még kevesebb védő lesz, mint általában az ilyennek kinézőknél szokott, mert sok Venom-fant már az elején lepattintott a filmet gyártó Sony.”

    Ezt amugy nem ertem. Egy Pokember epregeny karakterrol beszelunk, mar azon felrohogok, hogy “Venom-fan”. Ha van rosszabb, mint a picsogo Star Wars geekek, akkor azok a magukat nagykorunak gondolo “Venom-fanok” :D

  12. Majd előbb Taboo 2. évad, meg még legalább 2 Mad Max film a Fury Road minőségében aztán majd abbahagyhatja.

    A Venom egy teljesen korrekt kis móka volt.

  13. Na… Ez a film közel sem olyan katasztrofális, mint amilyennek be lett harangozva és sok helyen le lett írva. A játékidő sem volt túltolva. Én kifejezetten élveztem. A besorolást értem…De mondjuk ha lenne egy 12 éves gyerekem, biztosan nem ülnék be rá… Van jó pár horrorisztikus, brutális jelenet a filmben, káromkodnak is. Szóval bátrabban hozzá lehetett volna ehhez nyúlni. De ez van…
    Amúgy Hardy remek, az akciók jók, Venom iszonyat jól néz ki, eredettörténetnek tökéletes.
    SPOILER
    Simán össze lehetett volna hozni az Élet című filmet ezzel, megdobva még jobban a marketinget.
    Riot is nagyon menőn néz ki, kapunk She-Venomot, humort…
    SPOILER VÉGE
    Összességében marha jól szórakoztam. A zenék is bejönnek (Eminem betétdala kifejezetten brutális).
    A Sony nem csinált szerintem gagyit. Nyilván nem egy filmtörténelmi alkotás, de az MCU több darabját lekörözi nálam. Simán 7/10.
    Egyedül a horrorelemet hiányoltam, valamint több képregényes kikacsintást. De amúgy faja film lett, mindenképp várom a folytatást/folytatásokat, akár Pókember nélkül is. Ha kicsit merészebben el mernének menni a horrorosabb, brutálisabb irányba, mondjuk Morbiussal kezdve, akkor Hardy Venomja szerintem el bírná vinni ezt az új univerzumot.

  14. Kezdem azt érezni, hogy egyes emberekből, annyira hiányzik az egyéniség, hogy azért mert a sok teát eltartott újjal szürcsölő filmkritikus lehúzta a filmet, akkor ők se tudnak mást mondani, minthogy milyen rossz lett… Mert az a trendi, hogy beállj a trollok közé, mellé, etc…
    Egyáltalán nem lett rossz…
    Kifejezetten tetszett…
    Najó… K**va jó volt…
    Aki meg más véleményen van, annak meg csak annyit, hogy… PUSSY

  15. kezdem azt érezni, hogy az 1 approved írással rendelkező kommentelők bizonyos része kamu itt. Az egyik ilyen az Cyberdin pl nulla múlttal rendelkezik a blogon ezen a nicken (és baszott elolvasni a fölötte levő kommenteket?). Vajon a hazai forgalmazók is fizetnek embereket, h körbejárjanak?

  16. [múlt nélküli éltető kommentelő – a szerk.]

    Tényleg nem lett rossz. Sőt. Nagyon szórakoztató volt.
    Talán még 20 perccel lehetett volna hosszabb. Szívesen elnéztem volna még ha hosszabb a lezáró nagy jelenet, vagy pár hétköznapi helyzet bekerül a filmbe az egyesülés után.

  17. Cyberdin valós személy, csak nagyon ritkán szólal fel, amikor nagy böszmeséget lát, hall, tapasztal…
    Amúgy majd pont, amiatt lesz több bevétele egy filmnek, mert itt valaki egy pozitív kommentet elolvas…
    Ennél sokkal-sokkal nagyobb a közöny az emberekben… Leszarják a másik véleményét.

  18. nekem nem hiányzott, hogy húzzanak egy Deadpoolt és először vadásszon rá Pókember, végén meg mint két BFF harcoljanak Riot ellen…

  19. Minden eddig készült képregény filmet láttam és a nagy részük tetszett, még ha mindegyiknek voltak gyengeségei. Ez összességében nem tetszett. Hozzáteszem, sajnos csak szinkronosan tudtam megnézni. Az biztos, hogy sokat rontott rajt a szinkron színészek hanglejtése. Nem tudom látták-e mi történik a filmben, mikor felmondták a szövegüket, de voltak jelenetek ahol abszolút nem passzolt a stílus ahogy megszólaltak.
    Voltak közben azért látványos részek, de túlságosan kapkodásnak érződött az egész. Az elején sokáig nem történt semmi, aztán hirtelen félórába beletuszkoltak egy rakás dolgot, végét pedig összecsapták.
    A lények hátteréről semmit nem tudtunk meg azon kívül, hogy valahogy egy rakétán idekerültek. (pontosan hogy is?)
    Nem vártam komoly filmet, de túlságosan elidiótáskodták sok helyen. Nem nézném meg újra alapesetben, de kíváncsiságból miután kijött a bluray, eredeti hanggal újranézem.
    Az Upgrade sokkal jobban megoldotta a “szimbiótás” alapkoncepciót.

  20. 24: Állítólag nem látják a filmet, a szinkronrendező mondja el, hogy kb mi történik az adott jelenetben.

  21. Szerintem, helyén kezelve totàl vàllalhatò film.
    Műfajàbòl adòdòan nem kell vilàgmegváltást várni tôle, de élvezhetô, nekem olyan 6/10 volt.

    Egyedül néztem, pròbaképp, hogy hétvégén a 12-13-14 éves rokonsággal meg tudnánk nézni v sem. (na jò, Tomhardy miatt is )
    Hàt, nem. Kicsit két szék közül a pad alà estek a besorolással. Az éjszakai felkeltéseket megelôzendô, gyereket nem viszünk rà, de sajnos nem is vérpancsolòs.

  22. Hát srácok nagyon csípem hardyt meg a karaktert is,akartam is hogy jó legyen de miután elolvastam az első kritikákat be voltam szarva hogy menni fog a levesbe.Hála isten a jegy már le volt foglalva.Óriási pozitív csalódás volt..ízlések és pofonok nyilván. Nem akarok senkit meggyőzni,de aki ugyanúgy várta a filmet,adjon neki egy esélyt,még ha a premier utáni kritikák el is vették esetleg a kedvét.Eredeti nyelven néztük de annyit csak nem vesz el belőle a magyar szinkron,hogy nagyon ótvar legyen :D

  23. Szerintem sem váltja meg a világot, de az előzetes negatív kritikák valóban túlzóak és indokolatlanok. Nyílván elbírt volna egy jobb forgatókönyvet meg több vért, de egy mozijegyet megér így is szerintem.

  24. A képregényes Venomot ismerem valamennyire – amiket magyarul is kiadtak mostanában vagy akár 20 éve.
    A film alternatív univerzum, a rajzfilmek is, a képregényben is sok alt. univerzum volt. Eltérő Venommal, Vérontóval stb., miért ne férne bele egy olyan Venom, akinek nincs köze Pókemberhez?
    Ezt csak azért írtam le, mert megfogom nézni moziban, és az előbbiek miatt nem indít hátránnyal a szememben, mint sokaknál.

  25. 10/4 – nagyon gyenge. Nem sok értékelhető dolog jut eszembe a filmből. Venom Hardy párbeszédek számomra kínosak, magyar szinkronnal legalább is. Riot Venom végső csata ásítós, kb egy szinten van a Hulk Abomination harccal. A film eleje megint csak unalmas, nem tudta megalapozni a karaktereket, azt hogy érdekeljen a sorsuk. Van jópár következmények nélküli WTF jelenet is, mint pl a sok rendőr kicsinálása vagy a végén a bolti rabló elintézése, majd ezek utána lazán sétálgat az utcán mintha mise történt volna.
    A pg13 rész szerintem nem oszt vagy szoroz a film kapcsán, ha véresre csinálják is ugyan olyan gagyi marad az egész.
    Egyetlen rész ami tetszett a szimbiótával történő első ismerkedős szakasz, és az első venomos zúzás a szobában a csatlósok ellen, aminek egy része a trailerben is volt.

  26. Sokkal jobb lett vna ha marad a korhatár!
    Amúgy nem volt rossz de kifejezetten jó se!
    Pro és Kontra érveket már irták feljebb !
    1. stáblista utáni jelenet nagyon üt de a második hát komolyan én éreztem magam kínosan! Nem tudom azt az ,,univerzum” ot 6 éves kor felett ki tudja élvezni!!! Remélem film nem lesz belőle!!!
    Kicsi OFF: tele volt a terem de kb 25 en vártuk meg az 1. stáblista utáni jelenetet a 2. at meg már kb 10 en!! Hát sok a birka….

  27. Sajnos nagyon érezni hogy R-nek készült és utána vágták vissza fogyaszthatóbbra. Ez úgy félórányi játékidő, ami baromira hiányzik miután Eddie megkapja a szimbiótát, onnantol tulpörög néha a múvi.
    Hatalmas ötlet volt buddycop comedyre venni a kapcsolatukat, igazábol az a képekben és gondolatokban történő kommunikáció ami a képregényben eggyé teszi őket az ilyen szinten filmre vihetetlen lett volna.

    A lehúzó kritikák viszont totál értelmetlenek, felesleges Marvel hasonlítgatások, ez klasszikus értelemben gyártott képregényfilm, nem épit univerzumot. És eskü hogy egy két hónap múlva szívesen nézem újra, mert totál leköt. Egy Marvel filmet, aminél a hype arra van kiélezve hogy ki kivel bunyózik majd, meg egyetlen nagy csavar köré épül a sztori, azt nehezebb gondtalanul újrázni. Nekem az Infinity War pl. a mai napig nem ment újra de a moziban először totál élveztem. Winter Soldier szintúgy. Panther szintúgy, pedig elvileg ezek a legjobb darabjaik a 20 filmből.
    Szerintem ez a baj itt, hogy elkezdik úgy producelni ezeket a filmeket, mint ahogy az bevált tizenéveken keresztül, aztán a vágás közbeni tesztvetitéseken sípolnak a producerek és korhatárral meg marvellel példálóznak. Ennek a filmnek bazi jól állt volna az R, és ha nem vágják szét, még a Shane Black féle egymásnak beszólogatós buddy filmek mellé is oda merném sorolni.
    Szerintem megéri azt a 4 óra vonatozást. A végén levő bossfight miatt még talán a 3D-t is.

  28. Elmentem (moziba), megnéztem(eredeti hangon)…meeehh. Langyos, ökörködős, semmi(Predator érzésem volt a végére). Sokkal zsigeribb élményre számítottam, reménykedtem hogy talán egy ici-picit ‘horroros’ lesz, urambocsá’ moralizálós. Nyilván egyik sem jött be. Tini-trash popcorn mozi lett, amit kifejezetten sajnálok, mert ennél sokkal több volt a témában. Helyenként meglegyintett a gagyi-érzés a film nézése közben :(
    Valahol mondták, hogy mekkora anti-hős lesz ő és majd ‘összecsap’ az Avengers tagokkal. Előbbinek buta, utóbbihoz meg nagyon kevés ez a Venom. Én is 2 órát utaztam érte és csalódtam a filmnen. 4/10 de CSAK azért, mert nem akarok belegondolni a látottakba.

  29. Tegnap neztem, minimalis elvarasokkal ultem be, Venomrol igazabol annyit tudtam elotte, amit a Pokember 3-ban, meg anno par Poekmber rajzfilmben lattam, szinte semmit. Ehhez kepest pozitiv csalodas volt.Reg szorakoztam ennyire jot moziban :D Az a masfel ora pedig ugy elroppent, hogy meg is lepett, amikor vege lett… Ha lesz folytatas, es remelem, hogy lesz, kivancsi leszek hogy oldjak meg a PG-13-at, leven belengettek mar, hogy ki jonne, rola meg azota hallgattam egy kis infot, es hat minden csak nem PG-13 :D

    Btw ezzel a lendulettel megneztem a Gaga-s oscarbait filmet is… A zene jo, Bradley jo, de mindenhol istenitik a filmet, valahogy tucat. 5/10, egy het mulva sztem semmire nem emlekszem majd belole…

  30. Volt valaha Marvel filmben DC-s utalás? (Na jó, a Deadpoolban volt, de annál ez természetes)
    Spoiler
    “Ez az ő kryptonitja?”
    Azért ezen elmosolyodtam :)

  31. WE ARE HUNGRY

    Most jövök a moziból, én imádtam. Bárcsak beemelnék a Venomot az MCU-ba így, ahogy van, Hardyval. Egy problémám volt csak vele: a hosszú, részletes felvezetés után hirtelen ért véget. De amúgy fasza.

    SPOILER
    Volt Stan Lee cameo! Örültem neki.

  32. Tegnap megnéztem én is a Venomot… nagyon vártam… Venom karaktere és Hardy miatt is. Kritikák annyira lehútak korábban, hogy teljesen elment a kedvem tőle, nem akartam megnézni. Nagyon nehezen vettem rá magam, de mégis moziba mentem hogy saját véleményt alkossak… és teljesen rendben volt a film…nem azt mondom hogy 10/10 vagy akár 9 pontot érdemel.. de lekötött, jó volt… és nem értem miért kellett ennyire lehúzni hogy tényleg elmenjen az ember kedve… holott tök jó a film.. alkalmas a kikapcsolódásra… és hogy 2 órára elfeledkezzen az ember más dolgokról…

  33. Ugyan nem indokoltan, de szintiszta trash a film. Annyira szar, hogy mar jo kategoria. Legalabbis en igy neztem, mert mashogy szerintem keptelenseg kezelni. Az egesz forgatokonyv szornyu, a parbeszedek annyira irracionalisak es ostobak, hogy nem tudom elhinni, hogy a keszitok nem poennak szantak.

    Total hulyules az egesz, csak mig mondjuk a Deadpoolnal ez szandekos volt, itt nem, de szorakoztatott :D

    Marmint ki tesz meg egy vezna indiai sracot, akiben nulla karizma vagy barmifele tekintely lenne egy fogonosznak? :D szintiszta trollkodas. Soha nem neznem ujra, de egyszer tenyleg elment. Nem olyan rossz, mint a hire, es igazabol a studionak is azert volt nagy szerencseje szerintem, mert a kozonseg jol fogadta, senki sem vette komolyan… marmint erre fel a nagy bevetel, illetve jol idozitettek, mert pont semmi mas nem ment akkor, ami ilyen lazabb szorakoztatas lett volna. A Halloween-nek kesobb volt a premierje, de az amugy is R-es volt. En arra mentem itt Londonban szombat keso delutani idpontra. Voltunk vagy 20-an a teremben.

    Utana viszont az eloter tele volt tinikkel meg szulokkel, akiknek a java resz ugy gyanitom, hogy a Venomra erkezett, nem a Halloweenre :) (esetleg a Star is Bornra).

  34. Ha a Deadpoolokat kiveszem a képletből akkor nekem az elmúlt évek legjobb marvel filmje. Egyszer nézős de kellemesen csalódtam.

  35. Ez is kissé identitászavarban szenvedő film lett. Ha mertek volna húzni egy Deadpoolt, sőt elmennek egy még horrrorosabb fekete humoros irányba akkor egy ilyen eredettörténetes, kissé bugyuta forgatókönyvből is nagyot lehetett volna durrantani.

    Mindezek ellenére azt mondom nagyon jól szórakoztam. Venomról lényegében nulla előismeretem volt, azt hittem a pókember valami gonosz alteregója vagy hasonló.

    Hardy nagyon odatette magát, a Venom-Brock részek nagyon felhúzzák a filmet nálam, ebből jöhetett volna még több. Mellékszereplők viszont valóban elég gyenguszok voltak karakterek és színészi munka téren is sajnos.

    Akciók is hozták a tipikus képregényfilmes szintet, de volt benne pár kreatívabb húzás is, effektek se lógtak ki se pozitív se negatív irányban.

    Szinkron felteszem erősen lehúzta a dolgokat, én eredeti nyelven néztem ezt is, poénok ütöttek, párbeszédeket nem éreztem bugyutábbnak az átlagnál.

    Kashim:
    A film közepe felé volt azt hiszem szó erről, az alapítvány rakétákat küld ki lakható bolygókat keresve, az egyik rakéta tesz egy kitérőt hazafelé megnézni közelebbről egy üstököst, azon találják a lényeket és hazahoznak belőlük párat. Főgonosz azért lopja el a rakétát hogy hozza a haverokat erre a kompatibilis gazdatestekkel és táplálékkal teli bolygóra. Én azt mondom hogy első filmnél a túl sok infó megöli a misztikumot. Nekem ennyi elég volt, ha lesz második rész majd úgyis megtudunk többet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.