The Predator – annyira rossz, hogy jó?

Simán a földbe lehetne döngölni a Predator filmek legújabb darabját, de igazából pont átlépte azt a szintet, hogy a rosszsága már szórakoztató volt. Főleg, hogy pár hagyományos poén is volt benne.

Komolyan mondom, még ha nem is tudnánk, hogy hányszor mentek utóforgatni a fiúk, akkor is kitalálható lenne, hogy a stúdió és a producerek hathatós közreműködése miatt ilyen elbaszott a darab. Konkrétan Shane Black már többször bizonyította: képes egy rendes filmet összetenni — hogy kinek mennyire tetszik a Kiss Kiss vagy a Nice Guys, az más kérdés –, így lehetetlen, hogy az ennyire nevetségesen tekert történet, kalandokba beleeső karakterek csak az ő forgatókönyvéből születtek. Hiába csak két név van ott imdbn, ezen a filmen vagy 10 dudás érződik.

A történet… hát izé… Tudom, valaki mindjárt beírja, hogy az eredeti Predator története sem nagy megfejtés, és teljesen igaza van, de ott volt eleje, közepe, meg vége, és ezek szépen jöttek sorban, mindig faszán emelve a tétet. Itt meg belebotlanak dolgokba a szereplők, mert ezt kívánja a plot. Vagy olyasmit emelnek ki, aminek később nincs jelentősége, avagy simán kiszúrható az átírás és toldozás-foldozás. (Tippem például, hogy a kutyák sehol nem voltak eredetileg.) Amúgy egy Predator lezuhan a Földön, főszereplőnk belebotlik, aztán egy katonai szervezet is, és miközben vizsgálják, addig befut egy nagyobb Predator, aki az elsőt üldözi.

Ellenben, és de, és a többi ellenpontot felvezető írói fordulat: a karaktereken át mégis megragad valamit a régi Predator túlmacsóságából. Amikor az összeverődött katonák egymás között hülyülnek, akkor nem azon nevetünk, hogy milyen gagyi a film, hanem a tényleges poénokon, és a szórakozás faktort ez tornázza fel. Mert az idióta fordulatok idővel fárasztóak, a végső akcióra már ásítoztam kicsit, de Olivia Munn felébredése a hotelben, miközben pár őrült veszi körül, az működik.

Mint film még a gyengébb Predator 2-höz sem nő fel, sajnos nem hozta át a franchiset a 21. századba, viszonyt valami perverz módon egynek mégis elment. Azért örülök, hogy nem moziban.

60 hozzászólás a “The Predator – annyira rossz, hogy jó?” bejegyzéshez

  1. Én nagyon élveztem moziban. Klasszik 90-es akció-vígjáték feeling átjött de egy pár laposabb poén kimaradhatott volna és a “toldozás” is sajnos érezhető volt. A hétvégén valszeg eredeti nyelven is pótlásra kerül.

  2. Én ezért is fizettem ősszel, meg a Grindewald bűntetteiért is. Mindkettőért kár volt. Ha tv-ben látom, talán annyira nem zavart volna, de így moziban kiakasztóan gyengének éreztem.

  3. Mikor itt a blogon hangot adtam nem tetszésemnek, miszerint Shane Black írja és rendezi, többen bevédték a palit és lám lám igazam lett. Úgy elbaszta ahogy kell. Most a részletekbe nem mennék bele újra, kifakadtam már a premier után. Amúgy újráztam eredeti nyelven, de hiába, a véleményem nem változott meg. Amit értékelni tudok benne, hogy R és hogy a dilis katonai csapat működött számomra, közülük is kiemelném Thomas Janet és aki a társát alakította. Nem jut eszembe a neve. Ők ketten zseniálisak voltak.

  4. Moziban néztem nem kellett volna.
    De szerintem sem Black a hunyó a karakterek közötti hülyülés jó volt a 90-es évek akció feeling is meglehetett volna R besorolás is pipa de a toldozás foltozás nagyon nem tett jót a jeleneteknek. A kutyás de szerintem még a nagyobb Predator is hozzá lett toldozva a filmhez a végéről meg nem is beszélve. Szóval nagy kár érte lehetett volna jó Predator film de véleményem szerint összeroppant a stúdió nyomására sajnos ami nagy kár mert így csak AVP szinten van és kb szét is törte a frencsájz feltámasztását jó időre. Nagyon nagy kár érte.

  5. Én az szerencsére nem moziban néztem meg, és azt az időt is visszasírom amit erre az agypusztító szarra elpazaroltam. Ennyi logikai bukfencet rég nem láttam.

    SPOILER ALERT

    Az tetszett, hogy figyelembe veszik az előző filmeket, és az emberek sok mindent megtudtak a predatorokról, de könyörgöm arra az egyszerű dologra nem jöttek rá, hogy a sisakjukban van infravörös mód. :'(
    De még lehetne sorolni…

  6. SPOILER

    Nekem is a katonák poénkodása jött be, az adta a régi Predator hangulatot. Az akciójelenetek meg a kiskölyök viszont nagyon nem. Nem is értem minek kellet bele gyerek, az nem a Predator univerzumba való. Vagy ha már beletették, akkor igen is nyírják ki, na az lett volna a fordulat, az ütött volna. De hát ez Hollywood, itt ilyet nem csinálunk. Ami még gáz volt a két látens homokos katona közös öngyilkossága, na hát az valami hatalmas bullshit volt, ott majdnem kijöttem a moziból. (mert én ott néztem meg, mert hát mégiscsak Predator. :P )

  7. Amíg a nagy predator nem volt a filmben még azt hittem tetszeni fog,de aztán ment lejebb.

    Egy két szereplőt kivéve pl: a csaj és ..(nincs kedvem kinézni a neveket)szerintem nagyon gagyi szinészek voltak, vagy itt nem voltak a toppon.

    A predatort jó volt nézni még az akció is rendben volt.

    Nem is tudom,biztos Arnoldot és a “megszokott” arcokat hiányoltam…meg ez már túl vicces volt.Azért a Predator film komoly sci-fi ,abban is voltak poénok,de itt már röhejesre vették az egészet, tök mindegy ki hal meg,leszarod.Nekem ez volt a leggyengébb darabja a “french friesnak :-) “.

  8. Végre eljutottunk ide is… Félre ne értsétek én vhs blognak is szeretem ezt az oldalt. A filmről pedig…

    SPOILER

    Komolyan, a predátor jön… …jön, hogy gyűjtsön autizmust????! Kérem kapcsolja ki. Ezt vajon az előtt találták ki, hogy szanaszét szedték volna a filmet, hogy aztán újra összerakják random elemekkel, vagy ez az alapsztori része lett volna?
    A cgi predátor felesleges és gagyi a kutyáival együtt, a végső ütközet meg tévéfilm szint. Annyira sok és erős a negatívum, hogy a kis pozitív dolgok teljesen elvesznek mellettük.

    Így tönkre kúrni egy legendás frencsájzt azért teljesítmény. Ez nem AvP szint, ez AvP 2 szint. Azóta se hevertem ki.

  9. SPOULILER ON

    Na mint ősrégi, vér a/v/p fun, én is beszállnék az eszmecserébe.
    Alig vártam ezt a hulladékot, annak ellenére, hogy a sokak által vitatott részek is tetszettek eddig, még ha nem ismertem el h egy top film számomra, de élvezem nézni ezeket a karaktereket a vásznon.

    Na, ugyanez volt ebben is. Főleg az elején amikor ugrál fáról fára… Végre nem lomha szardarabot látok, hanem egy gyors, precíz, vérszomjas vadászt. Fel is ugrottam h Végre!

    A Hibridizáció mint ötlet rendben lenne, és azt is tudjuk h egyes klánok összebalhézhatnak

    De ez a túlcicomázott, elviccelt valami, amit összerakott Hawkins barátunk, ez szerintem túlzás.
    Tudnék sok mindent írni

    Na de, nem akarom teljesen részletezni az érzéseimet és a filmet. Voltak jó pillanatok, de összességében egy nagyon gagyi és egyben a leggyengébb darabja lett a franchise-nak ez a műremek.

    Ui: Ez a totál idétlen kutyás szarakodás, és hogy ugyanolyan hangja van mint a földi kutyáknak, liheg meg minden… hát az kiakasztott. Disney megölte nekem az SWt, ez a dili meg a másik kedvemcemet nyírta ki… szomorú

  10. Három jelenet miatt érdemes megnézni – busz, ébredés a motelben, és a főszereplő kecójába – Ezek annyira működnek hogy elbírja a többi B(Zs?) rész. Spoilert !!!! A végén az a Predator vadász hacuka mindennek a legalja volt. Spoiler vége!!!

  11. Ja még valami…

    F.fredericks
    A nagy részével egyetértek, amit írtál. De az, hogy a katonák poénkodása emlékeztet a régi filmre… ezt nem tudom hova rakni…
    A 87es filmben, mert remélem arra gondolsz, konkrétan a helikopterben van poénkodás, és annyi. Mindenki kőkemény, vérsapkás faszagyereknek érződik.
    Ez pedig nagyban hozzájárul a feszes hangulathoz. A másik fő eleme a filmnek a misztikuma. Ez mára elfelejtődött sajnos.

    A mostani filmben totál ellentétje van mindennek amit leírtam. Vicces, nyitott, gagyi…

    És egy észrevétel

    Ha belegondoltok, Hawkins 87es filmben hozott karaktere, személyisége, totál, egy az egyben ez a most alkotott filmje…..

  12. Mint mezei akció/vígjáték nagyon működött, sőt. A karakterek, a dinamika köztük teljesen rendben volt, a poénok is jók.
    Mint Predator film kegyetlenül szar, nem építi hanem rombolja a mítoszt, feleslegesen belemagyaráz, erőlködik, izzad.
    A vége, te édes jó istenem, a vége az egy 10 éves legnedvesebb álmainak manifesztációja, de egy 10 évestől nem várnánk többet. Komolyan, van bárki aki szerint a vége nem volt borzasztó cringe?
    (Nem rég jött a hír, hogy eredetileg nem is az lett volna a pod-ban, nyilván ez is a stúdió ugatásának hatása)

  13. Már a blockbusterwatch bejegyzésnél is írtam, de nekem nagyon tetszett, mint Predator film, simán megelőzte nálam még a Predator 2-t is. Pont azokat a dolgokat ragadta meg számomra ez a film, amit az eredetiben szerettem, de igazán csak akkor vigyorogtam, mint a tejbetök, amikor a klasszikus predator zenét bejátszották. Ha valaki szerette az első filmet az egyszerűen nem tudja ezt utálni, akármilyen hibák vannak benne. Így utólag belegondolva mekkora poén lett volna, ha még arnold papa is beköszön a filmben egy egysorosra. Én inkább ilyen predator filmekből kérnék még egy tucattal a sok AvP meg Nimród féle komolykodós szarokból. Lehet, hogy a franchise már kinőtte ezt a komolytalanságot, de ez amit Shane Black összeharácsolt méltó tisztelgés az eredeti film előtt, ami elindította az egészet.

  14. Tükör: aki látta az eredetit, az tudja csak utálni igazán.

    Ízlések és pofonok de ez a film gyalázat szar volt az elejétől a végéig.
    Én nem vagyok nagy AVP rajongó sőt az Alien filmeket kifejezetten nem kedvelem DE! Maga a karakterek érdekesek főleg a képergények/regények.

    Megnéztem ezt a celluloid hulladékot és rosszabb volt, mint amire számítottam.
    Szégyen, hogy Hollywoodban ilyen mocskok nemhogy moziba kerülhetnek, hanem egyáltalán elkészülnek.

  15. Én igazi katasztrófára számítottam, de helyette egy egyszer nézhető, szórakoztató mozit láttam. Kellően komolytalan volt, hogy ne zavarjon a cseppet sem meglepően előforduló hiba. Nem bántam meg, hogy rászántam az időt.

  16. @TheDoctor995
    Pedig szerintem 1990 óta ez az ELSŐ Predator film, ami beleillik abba a franchise-ba, amit az első két film képez, a két avp meg a predators túl messze áll az egésztől. Én nem a regények és játékokban feltuningolt univerzumhoz támasztom az elvárásaim, csupán a filmeket hasonlítom össze.
    Persze tele van logikai bukfenccel, de ha ez a “celluloid hulladék” 25 évvel korábban jön ki, akkor ott virítana a trilógia gyűjtői kiadás mindenkinek a polcán. Ez olyan, mint a Life-nál, nem szar a film, csak elkéstek vele 30 évet, amikor a zsanra még élt és nem volt minden sci-fi arra építve, hogy mindent tudományosan magyarázzon 70 percen keresztül, csak bedobtak a képedbe egy alient, elszórtak pár egysorost és örültél, mint majom a farkának, hogy ez fun.

  17. Tükör: Ebben egyetértek! Szerintem is simán ott lenne, legalábbis ha azt nézzük, hogy a Predator is -bocsi srácok- de egy fa egyszerű film volt amit manapság szétszednének. Én mondjuk azt akkor is jobbnak tartom ennél.
    Imádom Swarcit de szerintem azt is az idő szépítette meg. Alien dettó.

    A Life-ot nem láttam, pótolni akartam de sok jót nem hallottam róla

  18. “Persze tele van logikai bukfenccel, de ha ez a “celluloid hulladék” 25 évvel korábban jön ki, akkor ott virítana a trilógia gyűjtői kiadás mindenkinek a polcán.”

    ezzel nem értek egyet, sőt, ez az érvelés alapvetően rossznak tűnik úgy általában. Semmi, de semmi alapod nincs rá ez esetben, hiszen Arnoldnak is vagy az önironikus cuccai maradtak fenn (Commando), vagy pedig a jó-jó darabjai (pl a Predator, True Lies), míg rengeteg rosszabb filmje, a most taglaltra hasonlító szarul összetettek pedig egy polcon nincsenek kötelezően, csak pár kőkemény Arnold rajongónak.

    ” a Predator is -bocsi srácok- de egy fa egyszerű film volt amit manapság szétszednének.”

    szintén semmi alátámasztás nincs, hiszen tök hasonló egyszerű, de jó filmeket senki nem szed szét. Mittomén a Mad Maxen fanyalognak páran, de kevés filmértőt találsz, aki szanaszét szedné, pedig egyszerű a története. Szóval ez a kiszólás nagyon gyenge alapokon áll, nem igazán érv a film mellett.

    Értem, h tetszett, de ezek a védések mellémennek.

  19. Human: Félreértesz,nem védeni akartam! :D A Predator nekem nem számít akkora szentnek mint egyeseknek, sőt csak jobb mint a mostani ami meg nem nehéz

  20. Én bíz moziban néztem meg,és ahogy anno a KFT is megénekelte:Jót szórakoztam a pénzemért.
    Minden hibája kilométerekről látszodott,de nálam egyszerűen müködött ez a film.
    Azt hiszem jó pár másik filmet feltudnék sorolni,amiért inkább kértem volna vissza a pénzemet,csalódottságom által a pénztárból az adott film megnézése után.

  21. @human
    Jó, de nekem nem is célom, hogy meggyőzzek bárkit is, hogy nézze meg, csak egy vagyok a sok senki közül, aki idefingik a sok nem szeretem mellé egy szeretemet, vagy fordítva. Amikor leülsz nézni egy Die Hard-ot, Commando-t, vagy egy Lethal Weapon-t nem azon agyalsz, hogy mekkora logikai fasságok vannak benne vagy, hogy most csak azért került be ez és az a képbe, mert a plot megköveteli, csupán szórakozol az egészen.

    SPOILER:
    Jelenetek, amik miatt nekem ez a film belopózott a szívembe:
    – Amikor ülnek a buszban, motelben, mckenna házában és tolják a süketelést, teljesen rendben volt, nem volt unalmas.
    – Amikor a Predator felébred a boncasztalról, bedarál mindenkit, aztán kijut a laborból. Mondja azt bármelyik rajongó, hogy az nem volt fincsi.
    – Amikor a benga predator néz, hogy a gyerek folyamat kilövi az álcát a gépen.
    – Amikor jön a helikopter és bejátszák az eredeti zenét.
    – Az erdős jelenet, miután előnyt ad nekik a benga (az űrhajós részig, onnantól már annyira nem).
    – A film végén a predator gyakó ruha szerintem elég izmos lett, eszembe nem jutott volna, hogy ilyet kitalálnak, de bejött

    Nyilván több dolog volt, ami nem tetszett, de ez kb. 6x több dolog ami tetszett ebben a filmben, mint az ez előtti 3 filmben összesen, amiben predator volt és szerintem emiatt már érdemes megnézni egy Predator rajongónak.

  22. tükör:
    SPOILER:
    Hát ahogyan a laborban fogta a fegyvert meg betörte vele az üveget az top rész volt.

  23. Shane eredeti forgatókönyve teljesen másképp nézett ki. Ha emlékeztek az első forgatási képekre ott két alap Predator volt az emberek között az egyik egy nő a másik meg egy férfi egyed. Ők a hibbant csapat oldalán álltak volna a berserker Predik ellen(kinézetbe ezek a a Nimród filmjében látottakra hasonlítottak volna). A női Predatornak lett volna jelenete egy emberi nővel plusz az autistagyerekkel akivel összehaverkodik és a gyerek ezért tanulja meg a Predik nyelvét.
    A Predatorok eredetileg azért jönnek a Földre ,hogy azon embereket megkeressék akik már legyőztek Predatorokat mivel bennük szövetségest láttak. A hajón lévő kapszula tartalmára több válasz volt eleinte:
    – csak a folytatásba derül ki mi van benne
    – egy hibrid lett volna benne
    – egy arctámadó lett volna benne.

    Predatorok és a hibbantak között sok humor forrás volt eredetileg, kvázi egy buddy movie lett volna az egész. (amiben Shane legjobb). A végére a túlélők a nő az apa és a gyerek meg a kapszula lettek volna és Arnie befutott volna hogy jöjjenek velük és a film ezzel ért volna véget.
    Na már most a Foxnak nem tetszett a buddy movie vonal ezért Shanenek megmondták ,hogy a film felét forgassa újra.
    És ebből lett ez a film. Ami egészen a film utolsó feléig jó de onnan borzalmas.
    Szórakoztató de sajnos a Fox elbaltázta.

  24. Mielött végigolvasnám a kommenteket. Ez egy baromi jó film lett, végig szorakoztam rajta. Már az elején valahogy eldölt bennem hogy még csak véletlenűl se kezdjek itt hasonlítgatni semmihez sem ezt a filmet. És bejött :) Sikerült nem túl komolyan vennie magát hála égnek. És ez lett a szerencséje és gondolol így a rendezőnek se volt a megfelelési kényszer sztem a nyakán. Valahol ez egy nagyon jó kis karikatúra sci fi parodia lett Predátor módra. Nagyon nagy balgaság lenne összehasonlítani az első résszel. Az első résznek az elszigeteltség, a magára maradt pár emberkének a kamaradrámája volt egy vadásszal( Lásd Alien első rész) Ott nem voltak városlakok, gyerekek, anyukák, tinédzserek, külváros. stb stb, amik komolytalanná tudják tenni ez ilyen zsánert. Ahogy a hatalmas dzsungelből kivitték a predátort ott sztem megszünt a feeling amiért jó volt az első rész. Plusz egy olyan kraizmatikus emberke mint svarci a másik felét adta a sikernek, mint megfelelő ellenfél. Egyszerüen nem szabad hasonlitgatni amig nem teremtenek egy olyan környezetet és történetet addig felejtő :) Ez viszont nagyon szorakoztató volt 9/10

  25. “Amikor leülsz nézni egy Die Hard-ot, Commando-t, vagy egy Lethal Weapon-t nem azon agyalsz, hogy mekkora logikai fasságok vannak benne vagy, hogy most csak azért került be ez és az a képbe, mert a plot megköveteli, csupán szórakozol az egészen.”

    de miért hozol feszes scripteket, amik jól vannak összetéve az itteni toldozott foldozott mellé példának, mintha egy szinten lennének. egyszerűen nem így van, de végig úgy érvelsz, mintha a lethal weapon script meg ez az utóforgatott agyonvágott szörny ugyanolyan lenne, csak a régit nem merjük bántani, mert akármi. Nem, a régi azért klasszikus, mert jó, nem azért, mert régi. sok régi akciófilmre már senki nem emlékszik, mert olyan szar, mint a the predator itt, ami 2 év múlva senkinek nem fog az eszébe jutni.

  26. Nálam alpvetés, hogy ha egy 16+ vagy durvább filmben van gyerek/szerelmi szál/dögös bige, aki keménykedik, akkor azok a filmek általában gagyik. Vannak kivételek, nem sok.
    Ez bejött.
    Mint átlag amcsi hent múvi elmegy, de mint a korábbi filmek és eddigi könyvek, stb által felépített univerzum foyltatása…hát nem. Egyszerűen rombolja ezeket. A 24. hsz (Aronys) által írtak – ami SB eredeti ötlete – inkább illettek volna ide.
    Nekem 1-2 poén és 1-2 pár mp-es kúl jelenet nem teszi a filmet szórakoztatóvá, jóvá.
    Sajnos csalódás volt, még az AVP-ken is jobban szórakoztam. A film utolsó laboros jelenete meg, meh…pfff…

    Ha ez a stúdió vezetőinek döntéseit “dícséri”, akkor ott ezek után oltári nagy kirúgási hullámnak kellett volna következnie.

    A színészekkel, rendezéssel nem volt bajom, de a forgatókönyv, sztori, megvalósítás az mind ultragáz.

    Az eddigi Predi filmek közül ez lesz az első, amit nem fogok 2 évente újranézni, max 10 évente.

  27. Itt többen is felhoznak régi, 80-as, 90-es évekbeli mozikat, mondván, hogy a retro érzés miatt tartjuk sokan azokat viszonyítási alapnak, mint jó filmek. Hát nem. Nem az emlékek és retro hangulat, egyebek miatt, hanem azért, mert mai szemmel is élvezetes, jól megvalósított és oltári szórakoztató JÓ filmek. Ezért dícsérjük még mindig azokat.

  28. De hiszen én is pont ezt mondtam, hogy azért voltak jók, mert szórakoztatóak és ezért is tudja az ember megnézni őket akár 30x is (nem azért mert retro, nekem nem retro az amin felnövök), de nem a feszes, mély történetvezetés miatt, ne nevettessük már ki magunkat.
    Általában amelyik filmnek kibaszott ütős története van, azt nem nézed újra 30x, mert akárhányszor újranézed romlik az élmény. Hanem inkább azokat a filmeket nézi meg ezerszer, aminél nem számít, hogy tudja mi fog történni minden másodpercben, akkor is ugyanolyan jól szórakozik.
    Szerintem túl nagyok az elvárások, páran itt egy űrből jövő gerincoszlopokat tépő ágli mádöfákörről várnak epikus galaktikus történeteket.

  29. Én nem néztem még meg,de már az előzetesből látszott,hogy full gagyi.Igazából már az akció jelenetnél látszik a gagyi pirotechnika,meg a kamerabealllítás és képminőség is alsó kategóriás.
    Néha nem értem azokat akik minden fosra beülnek,kivéve ha fanok,mert akkor vártak egy jó Predator filmet,de nem kapták meg sajnos.

  30. Human én elmentem rá moziban de kár volt tényleg.Kurva sötét volt a film és ez rohadtul zavart.AAlig lehetett látni valamit.A katonák interakciói viszont tényleg jók voltak.Nevettem párszor.

  31. tükör: most direkt nem akarod érteni? nem írom le harmadszor ugyanazt. Nézd meg hogy épül fel az egyszerű régi Lethal Weapon, hogy változnak a karakterei, és nézd meg ezt ahol belebotlanak dolgokba a szereplők. Kurva nagy különbség van, hiába egyszerű a történet (sőt, ha úgy nézzük, akkor a The Predator még túl is van bonyolítva:P). Nem lehet mindent egy helyre söpörni, hogy egyszerű-egyszerű, mert ez sokkal bonyolultabb kérdés.

  32. Pár hete adta a tévé a Halálos fegyver 3-at ami azért jó párszor lepörgött már korábban. De hogy 2 perc alatt annyi jó duma elhangzott – és ez már a vége fele volt – amit manapság egy teljes film nem tartalmaz.

  33. Ez van, nem szerethetünk minden filmet mindketten, nem akartalak felzaklatni, én biztos többször is megnézem ezt a szart és élvezni is fogom :D

  34. Nagyjából mindent leírtatok, én jól szórakoztam rajta, bármennyire is gyengécske volt objektíven nézve (gondolom föleg az utólagos belenyúlkálás miatt).

    Viszont ami szerintem hatalmas visszatérő poén, mikor a már megszelidült predogtól mindig megijednek, mikor váratlanul felbukkan a sarkon :-D Nem magyarázzák túl, csak egy pillanatra megszeppennek, aztán megy tovább minden :-)

  35. Öcsém, nem voltam rest végigolvasni az összes hozzászólást, de egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy mi volt ebben a filmben a szar :D én moziban néztem és baromi jól szórakoztam. Ami itt a legtöbb ember szemét szúrja azt én észre sem vettem, mert a karakterek és a dumák feldobták a filmet és engem simán végigvittek a film végéig :D Azt sem igazán értem, hogy mégis mit toldoztak-foltoztak ezen a filmen? Nekem kereknek tűnt. Bár én leszarom az utóforgatásokat, főleg ha ilyen szórakoztató a végeredmény.

  36. Toldozott-foltozottnak tűnt, de talán mert nem vagyok ős (sem más) Predatoros, nem utáltam nagyon. Egynek elment, főleg a régi utalások és néhány szöveg miatt. A “get to the choppers”-nél konkrétan felröhögtem. Szóval lett volna ebben potenciál, kár, hogy ez lett belőle.

  37. Nem kell komyolan venni. Egy korkert kis akcio vigjatek. Lehet itt belekotni sokmindenbe, meg jatzsani, hogy ezert emg azert nem mukodott a film. A vilag leges legjobb filmjet is utalja valaki. En ezt moziban lattam, es nem bantam meg. Akciok nem rosszak, nehol rohogtunk rajta. Lehet egyzsernezheto darab, de annak nagyon jo

  38. Ayrons:

    A kijött hírek és kritikák ellenére az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy kapunk egy Predator univerzumban játszódó echte Shane Black mozit, így számomra is elég nagy csalódás lett a végtermék.

    B***za + az általad leírt változatot mennyivel jobb lett volna nézni a moziban, mint ezt. Marhára érdekelne belőle egy ilyen totál újravágott director’s cut, de tudom hogy ez nem reális.

  39. Én élveztem a filmet.
    Főleg azért is mert itt már megmerték tenni azt, amit már a 2010-es Ragadozókban kellett volna (aminek a sztorijában sok lehetőség volt). Vagyis nem sajnálták a pénzt és az enrgiát a produkcióra. És ezt legfőképpen az akcióra meg a látványra értem. Itt végre megint az éreztem, hogy egy Predatort látok és nem egy jelmezes fickót, mint az előző részben.
    Viszont azért volt ami 2 dolog, ami zavart. Az első, hogy már megint csak 2 Predatort láthatunk az egész filmben, ahelyet, hogy a főhősök végre egy 15-20 klánnal küzdenének. Az azért már durva lett volna.
    A másik meg a film első felében szereplő “áruló” Predator. Az öltözéke menő volt, de a pofája… Muszáj volt úgy kinéznie, hogy tisztára úgy nézzen ki, mint az első Predator? Főleg, hogy a korábbi filmekben azért a szörnyek kinézte nagyon eltérő volt.

  40. Szar volt, mert szar volt. Leginkább a lobotomizált predator kutya vágta a ki gránátostűl a bizotsitékot.

  41. Én élveztem, tényleg nem szabad komolyan venni ezt a filmet. Viszont a moziban a 3D baszottul sötét volt. Konkrétan folyamat le-fel húztam a szemüveget, alig láttam valamit abban a szarban. Ez egyedi eset volt vagy másnak is ennyire rossz volt?

  42. Csokosz: Hát az igaz, hogy olyan szintű poénkodás mint ebben a filmben többször is volt, az csak odafelé a chopperben volt. De ezek a poénok kellettek ebbe a fimbe.

    SPOILER

    Ayrons: Basszus, ez az eredeti koncepció nagyon tetszett volna (bár, hogy a kiscsávó ott is életbe marad, az nem).

  43. Moziban néztem. Sajnos nem tudtam előre, hogy ez egy paródia film lesz (komolyan ezt nem gondolhatták).
    Végig csak a fejemet fogtam, hogy mi ez a fos, amit nézek.

  44. A maga műfajában a Predator egyszerűen kurva jó film. Nem az idő szépítette meg és a retró érzés. Aki szereti már akkor megszerette , mikor látta anno és azóta is.
    Van néhány film amit olyan faszán megcsináltak annak idején, hogy most is megállja a helyét, ahogy ezt is leírták már. No meg persze köszönhető Stan Winstonnak is.
    Szerencse, hogy kukázták az eredeti lényt…hazavágta volna a filmet

  45. Komolyan nem értem és számomra hihetetlen, hogy páran élvezték ezt a filmet és még próbáljátok is védeni. Ennyire nincs agyatok vagy kitudjátok kapcsolni?
    Már az alapkoncepció, a fő sztori szál egy nagy szar: predator megérkezik, hogy ajándékot, a ‘predatorgyilkos’ felszerelést átadja az emberiségnek, de megérkezése után rögtön levág mindenkit majd a laborban is halomra öli az embereket!
    Mi van ha nem zuhan le az űrhajója, mert nem üldözi senki és megérkezik ahogy azt eltervezte?! Leszáll, átadja a cuccot, iszik egy kávét aztán szevasztok mennem kell, mert amúgy én egy áruló predator vagyok és a genetikailag fejlettebb fajtársaim vadásznak rám?! Vagy hogy? Menedék jogot kért volna nálunk, hogy a cuccért cserébe itt maradhasson? Migráns predator. :D
    Már itt elvérzik a film és akkor a többi, sok apró hülyeséget még nem is írtam.
    A Nimrod féle Predators ezerszer jobban összerakott, értelmesebb film volt, ami úgy bővítette az univerzumot, hogy közben nem gyalázta meg az!

  46. Nem tudom te, hogy reagálnál, ha odamész egy bolygóra segíteni és arra ébredsz, hogy le vagy kötözve és szurkálnak tűkkel nálad primitívebb lények. Elkezdesz lekötözve érvelni velük? Nem csak egy kalitkába zárták, hanem konkrétan elkezdték analizálni, mint valami kísérleti egeret…

    Sokan meg a predator kutyákon akadtak fenn, aminek csak poén értéke volt, oké, nem vicces, de ezen, hogy nem lehet túllépni egy akció-vígjátéknál, mert ez egy akció vígjáték volt, nem egy dokumentum film. Az első két filmet ismerve, nem is tudom mi a francot várt itt pár ember, azokban is azon volt a hangsúly, hogy nem vette komolyan magát egyik sem.

    Ez olyan, mintha valaki azért nézne friday the 13th filmeket, mert be akar szarni a félelemtől.

  47. Oké, ideges volt, bedarált mindenkit. És a film elején? És ha a nagy dög nem nyírja ki, visszajut az űrhajóhoz, magához veszi a cuccot és mit csinál vele? Átadja egy civilnek vagy visszamegy a katonasághoz ahol tudnának mit kezdeni a felszereléssel és mit mond? Bocs hogy kinyírtam pár embert, de tessék hoztam ajándékot. A fajtám ellen való. Pfff életképtelen az egész film. Oké, hogy neked tetszik, de felesleges bevédeni, mert attól még nagyon rossz. Nem akció vígjáték volt ez hanem paródia és a széria meggyalázása.

  48. Spoiler
    Egy mondat:::
    “Az autizmus az evolució következő lépcsőfoka”

    Komolyan bazd meg, komolyan? Ez már annyira PC szar, hogy ennyi is elég volt hogy lehúzzam a filmet. Pont elég gáz hogy az esőember óta mindenki azt hajtja hogy “egyébként tudod hogy ők sokkal okosabbak mint mi csak nem tudják kifejezni magukat…” Persze, hogy, csak kár hogy az autistáknak csak kis része matek zseni. A többi meg csak szimplán zöldség.

  49. Végig olvastam a kommenteket.

    Bámulatos, hogy tudják ezt a fost szeretni páran 😂
    Én az első 2 Predator filmen nőttem fel és lehet mivel gyerekként láttam a 2 Avp-t azokat is élveztem (AvP:R-t azért mert brutális és jól eltalaltak benne a Predatort én őt tekintettem főszereplőnek neki “szurkoltam” de ennyi a pozitívum). Olvastam a könyveket, képregényeket ott nagyon jól kitagitottak az univerzumot jó ötletekkel és sztorikkal. 8 éve moziban már a Predatorsnal is húztam a számat de most azt is visszasirom ezután a mozi élmény után, nagyon újat akartak a filmmel de visszafelé sült el. Addig jó volt a film amíg meg nem jelet az a boszme Predator, nem elég hogy ultra gagyi volt ahogy kinézett a fos grafikatol. Ez a trend hogyha valami durvábban vezselyesebbet,erősebbet akarnak bemutatni akkor legyen kétszer akkora, kétszer olyan gonosz stb. ez mekkora hülyeség. Avp1ben 2 ajtós predatorok voltak 1 alien 2ot kinyirt egymás után, az AvpRben egy Predator aprította a rengeteg xenomorphot pedig felé akkora volt mint az előző filmekben lévők, igen a nagyok még kezdők voltak a másik meg tapasztalt vadász a lényeg hogy ha valami veszélyesebb, erősebb nem kell kétszer akkoranak lenni főleg ha jól kidolgozott látványra nem telik maradjanak a jelmezeknel az élethűbb mert én csak fogtam a fejem milyen gagyi volt a nagy szörny a mozgása is olyan mű volt teljesen kizokkentett a filmbol mikor benne volt. A végén meg az a RAGADOZÓ GYILKOS PÁNCZÉL… na az már franchise idegen dolog az rátette a pecsétet erre a szarkupacra.
    Ami jó volt a filmben az első 1 óra és a karakterek, minden más fos.

    Ha újat akartak akkor elég lett volna leadni a moziban ami a Predator 1-2 (talán még a Predatorst is ide sorolhatom de az szolga mód másolta az elsőt) csak más helyszínen és MÁS KORBAN játszódó filmmel. Már az frissitette volna a Predator univerzumot ha időben sokkal korábban vagy akár később játszódna a film.
    (elképzeltem egy Keresztapás időkben lévő maffia sztorit amibe egy Predator “szól bele”, vagy az a sztori ami képregenyben megjelent kb 20 éve egy Predator gyilkolt Londonban a 30as években. Igazából a lehetőségek korlatlanok lennének és szerintem ez a körök idosikok változtatása feldobta volna a dolgot annyira hogy ne boruljon a meglevő Predator univerzum alapja mint ebben a 2018as borzadájban.

  50. Más is levágta ahogyan a nyitójelenettel lenyúlták a Star wars nyitójeleneteket? Vicees volt :)

    Nekem a film első fele tetszett csak utána egyre romlott a sznvonal.
    Viszont tetsett, hogy talán a helyére került ez a franchise, egy pillanatra sem próbálta komolyan venni magát, a többi rész viszont igen (csak 2-t láttam)

  51. Csak pár képet néztem meg a film előtt, és azt gondoltam, na talán most sikerült…. sajnos nem. Predátor filmként nem. Meg lehet nézni (otthon), talán még szórakoztató is, viszont bármilyen idegen faj elvitte volna a hátán a filmet. Csak a Predátor nem. Nem így ismerjük, vagy pontosabban, nem ismerjük. Amit eddig tudni véltünk róluk, azzal épp csak a felszínt kapargattuk, vagy még azt se. És pont emiatt pisilte össze magát az ember amikor megjelent. Misztikus, kiszámíthatatlan, stb, de ezzel a sztorival sikerült kiherélni. Nem értem miért olyan nehéz előjönni egy jó sztorival. Egy rakás “ponyva” jelent meg az AvP égisze alatt, és mind klasszisokat ver rá pl. erre is.

  52. Ahogy én látom, szerintem a rendező leszarta, hogy milyen regények, játékok, vagy mivé nőtte magát az univerzum, ő csak az eredeti film szellemiségében próbált valamit összerakni, ami nem veszi túl komolyan magát. Nem az volt a célja, hogy a néző összepisilje magát a félelemtől, meg az atmoszférától (amire mondjuk az Alien franchise épített), hanem hogy jól szórakozzon, ahogy a kigyúrt, brutálisan felfegyverzett, ultra-badass karakterek pisilik össze magukat egy darab idegen vadásztól. Egy olyan sci-fit képvisel a Predator (1987), amiben meglehetett játszani C kategóriás gore filmeket megszégyenítő brutalitást, néha meg egy-két faviccel kiköszönt, csak hogy biztosítsák a nézőt, hogy még mindig csak egy filmet néznek, így azok még élvezik is. Ez a szellemiség ment tovább a Predator 2-be is, ahol kicsit lejjebb csavarták a humort és kapott egy nyomozósabb vonalat az egész, hogy még abszurdabb legyen, hogy egy hétköznapi zsaru próbál most szembeszállni azzal, amivel még egy csapat elit kommandósnak se nagyon sikerült. De mivel poénból bedobtak egy Alien koponyát a filmbe (mert az Aliens és az Alien 3, amelyek szintén ekkoriban jelentek meg, hasonlóan komolytalan elemeket is tartalmazott) utána megindult a fantáziája minden írónak és megszülettek, a komoly és nyomasztó horror/sci-fi termékek, amelyek az alap 8. utas a halált vették alapul (ami valódba egy túlélő horror és nem komédia) és teljesen más irányba vitték el az egész Predator sorozatot, ami részletekig taglalja az idegen technológiát, a fajok eredetét, szokásaikat, mit esznek, mit szarnak, hogyan szaporodnak, hányszor jártak a földön, mit csináltak eddig (amik mind abszolút lényegtelenek voltak az első két filmben, senkit sem érdekelt), mintha valami tudományos értekezlet lenne egy valódi fajról. Az első két film nem erről szólt, és szerintem Shane Black, bár kicsit átesett a ló túloldalára, de mégis több köze van az új filmjének az első kettőhöz, mint bárminek, ami már a regényekre vagy az avp univerzumra épül. Ettől még valaki utálhatja ezt, mert ő komoly sci-fi-re vágyik, de feltételezem ő inkább Prometheus/8. utas a halál rajongó, minthogy, mondjuk Braindead rajongó lenne.

  53. Számomra pont azok voltak a film gyenge pontjai, amikor meg akart valamit magyarázni “tudományosan”, az egész dns sztori, a hibridek, hogy mi a céljuk valójában, stb. amiket tulajdonképpen a legutóbbi pár film is erőltetett, de sokkal durvábban.

  54. Pont ma néztem meg másodjára, még mindig tetszik. Még mindig azt tudom mondani, hogy teljesen érthető volt a kisebb predi akciója a laborban, hiszen az is tisztán látszott, hogy az emberek támadtak ott is először (egyrészt lefogta a laborköpenyes csávó, azt csak megharapta, aztán meg egyből elkezdték lőni gépfegyverrel, miközben ő még nem csak, hogy fegyvertelen volt, de még védőruha sem volt rajta, meg is sérült több helyen).

    Amit még külön kiemelnék, hogy Gary Busey-nek (aki a Predator 2-ben Peter Keyes-t alakította) a fia Jake Busey ebben a filmben szintén a Keyes nevet viseli, az egyik tudós a laborban a film elején, zseniális húzás volt szerintem.

    SPOILER
    A végén másodjára már annyira nem tetszett a ragadozó gyilkos ruha, jobb lenne volna, ha egy facehugger ugrik ki (akikkel néztem és most látták először, ők is arra számítottak, anélkül, hogy én felvetettem volna).
    Illetve még amit még mindig sajnálok, hogy a kisebb predi olyan gyorsan le lett rendezve, annak ellenére, hogy a filmben többször is mutatta, hogy nem ellenséges az emberekkel és csak védekezett).
    Az eredeti predator filmből a bejátszás minden alkalommal, amikor megjelent egy helikopter még mindig nagyon bejött, imádtam.
    SPOILER VÉGE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.