BrightBurn-előzetes: mi lenne, ha Superman nem hősnek nőne fel

Azt hiszem muszáj az elejére tennem: nem James Gunn filmje, ő csak producer az egész mögött. Mondjuk ha megnézzük az írókat, akkor mindjárt érthető lesz, hogy miért: Mark Gunn & Brian Gunn. A rendező amúgy David Yarovesky (The Hive).

A történet már érdekesebb: egy család gyerekért imádkozik, amikor lehuzhan az égből egy. Pont, mint a Superman történetben, még pár beállítás is ismerős lehet a hős eddigi filmjeiből. Csak hogy ez a srác nem a jó oldal felé hajlik… Bizony, horrorba csap át a film.

human
írta
2018. 12. 09. 04:08
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “BrightBurn-előzetes: mi lenne, ha Superman nem hősnek nőne fel” bejegyzéshez

  1. Ez most elkezdett érdekelni, még moziban nézős is akár. Kíváncsi vagyok, mi lesz a srác “kriptonítja”.

  2. Ja, eddig azon volt a sírás, hogy nem a folyton mosolygós Superman-t látjuk. De egy ilyen értelmezés, mint ami a fenti trailerben van most hirtelen milyen jó lenne?

  3. Hát mi lenne más mint a szeretet?

    Majd anya lebeszéli a végén és inkább öngyi lesz, minthogy bántsa anyát.

  4. A srác nem mosolyog eleget, not muh Superman
    repeater aka Zsírfeka: Az igazival nem lehet új, másfajta történeteket elmondani szabadon, de mivel ez csak másolat így nyugodtan mehet még horror is, meg nem mindegy melyik visionary neve van a projecten
    Konkrétan még a Man of Steel betűtípus is használva van hehe

  5. engem az érdekelne, hogy hogy lehet ez sony film? ha a szülőket meg a srácot is máshogy hívják, meg más helyen játszódik, akkor csinálhat a sony egy “superman” filmet? szóval a Warner is csinálhatna egy Pókember filmet, ha nem Pókembernek, Peter Parkernek, May néninek stb nevezik a karaktereket, de minden másban egyezik?

  6. speedster! Szerintem így működik a dolog, hogy lehet hasonló történetet csinálni, csak a nevek nem egyezhetnek.

  7. Pontosan így kéne csinálni már régóta…így “megkínaisítani” a dolgokat és láthatnánk többféle megközelítést. Nem évtizedekig 1 féle nézetet. Aztán felőlem rá lehet fogni, hogy dehát ez olyan mint a batman, vasember, pókember stb. Ettől még az igaziak megmaradnak….a másolatok meg boldogítanak mást.

  8. Ezen most én is filóztam.Nem jogvédettek ezek a karakterek?Úgy értem más stúdió nem használhat fel olyan dolgokat ami már kicsit is hasonlít a Warner tulajdonában lévő karakterre.nem?

  9. Ez még jó is lehetne ha nem másolnák a Supermant. Ez gyakorlatilag a Red Son csak Amerikában és a rendes nevek nélkül no meg horror műfajban.

    Mint film akár jó is lehet de én azért ezt kissé sértésnek érzem. Ez kb olyan mint azok a gagyi Pókember, Star Wars vagy Superman filmek amiket a törökök csinálnak csak ez jobbnak tűnik. :D

    Egyébként a főszereplő gyerek nagyon irritáló pedig ilyet nem szoktam mondani. Mondjuk az is lehet hogy azért mert az egész ahogy van erőltetett úgymond figyelemfelkeltés semmi több.

  10. DarkEgale
    “Ez még jó is lehetne ha nem másolnák a Supermant.”

    valamit nagyon félrenézhettél, mert ennek az a LÉNYEGE hogy tudatosan másolják supermant és elvárják a nézőktől is hogy ezzel tisztában legyenek. ha nem másolnák, nem létezne ez a film… jeez, a film esszencián fennakadni, hogy csak azzal van a baj:D

  11. @user-maat-re: gondolom a The Asylum stúdióról te még nem hallottál, már 20 éve kitalálták ezt, amit leírtál.

  12. Hát ez zseniális. Nagyon várom. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz ebből pereskedés.
    Ezzel Warner nagyott bukott, igy már nem lenne ujdonság a náci, vagy komcsk szupcsi.

    Szinte várom, hogy a nagyrosbol átjöjjön a milliárdos, árva böregér ember 😂

  13. Lévén,hogy a Warner kukázta saját hibájából Supermant,nekem egyáltalán nincs ellenemre egy ilyen film, ezt egyébként ők is eljátszhatták volna, legalább egy picit valami módon,,és talán jobban érthető lett volna Batman indíttatása,ezáltal jobb film a BvS.

    Én várom,jónak tűnik ez a nézőpont,bár az tényleg tuti per,ha esetleg tényleg lesz valami színes kő gyenge pontja a srácnak.
    Nem hinném hogy a szeretet ide elég lesz, elég pszichon gyilkol abban a maszkban. XD

  14. tükör. Itt sem Asylumozik senki. Én sem arra gondoltam. Ez sem néz ki gagyi, direkt agymenésnek, C mozi, trashnek a film. Arra gondoltam, h lehetnének hős filmek igazán eredeti, nem szokványos sztorikkal amik nem tartoznak egyik képregényhez sem. Ha bárki nekiállhatna rendezni mert nem kellene foglalkozni nagy stúdiókkal, jogokkal tudom is én. De biztos, hogy a legtöbb ember azonosítaná a hősöket egy marvel-dc-akármilyen hőssel.

  15. lordboxi:miért pereskednének,semmilyen szinten nem említik supermant!?lehet,hogy hasonlít rá,de nem ugyanaz.

  16. fiú: Megölöm apát!
    anya: Akkor MÁR TAlán ölj meg engem is!
    fiú: Márta? Ne haragudj! Úgy sajnálok mindent! :'(
    VÉGE

  17. Feelgood.
    Azért ez nem ilyen egyszerü. Az egész egy szelli termék, amit itt másolnak. Nem kell konkrét említésnek lennie, elég ha nagyon hadonlit. Nézd meg a Samsung, iPhone pert a formaterv miatt. Itt is simán nekimehetnek, persze nem.jelenti, hogy nyernek is.
    User
    Az a baj, hogy még lehetne is ilyen unuverzumhoz tartozó, ugyanis rengeteg zseniális képregény amit nem filmesítenek meg.
    Ez az egész mozi verzió egy felhigitott vizes fos. Én egy darabig vártam, hogy talán ha elég rajongo lesz, mernek normális filmeket csinálni, de nem.

  18. Nekem paródia hatást kelt ezzekel a beállításokkal, vágásokkal, betűtípussal. Az elgondolás érdekes, de túlságosan hasonlít, gyakorlatilag 1:1 másolat, csak nem segít, hanem öldököl. Kb két éve jelent meg a Midnight Special című film, kb a Stranger Things-szel (meg Looper-rel) megegyező történettel. Tök egyértelmű volt a párhuzam, de sokkal izlesesebben tálalva, nem éreztem a “Meet the Spartan” minőséget, nem úgy mint ennél.

  19. Moziba nem rohannék rá. Kíváncsian várom mennyi plusz pénzt kapar össze a superman “utóíz” miatt. Erős mezőnyben találja magát HA így marad a hazai bemutató: Brightburn, Aladdin, John Wick 3: Parabellum, Ad Astra. Majd nyilvános vetítésen meghallgatom egy ilyen felhozatalból ki mit választ.

  20. EpicZurg: ott a pont. A Midnight Special a rendező és a főszereplők miatt is tisztességes hommage és újraértelmezés volt, meg persze sok-sok kritika azusa déli részének bigottsága ellen. Ez itt amúgy engem felettébb érdekel. Félő, hogy nagyon horrorba viszik el az irányt, mindenesetre a képi megjelenés és a klasszikus történet felskiccelése szimpi. Meg a maszkos ámok is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.