Röviden: Night School

Méghogy nincsenek sztárok manapság: ez a vígját csak és kizárólag Kevin Hart miatt jutott el a 100 millióig. Nyilván milliárdig egy név már nem tud elvinni valamit, de a közepes költségvetésnél még vannak akik képesek nagy teljesítményre.

Mindezt azért mondom, mert a Night School valami siralmas volt. Igazából nem is film, hanem pár szkeccs ötlet összefűzve egy siralmas történettel. El lehet mosolyodni párszor, ha az épp aktuális jelenetben levő poén elmegy, viszont amint filmként, a nagyobb képként tekintünk rá, akkor máris bosszankodhatunk.

A főszereplő egy középiskolából kibukott, de azért sikeres csávó, aki a munkahelye megszűnése után rájön, hogy minden értelmesebb helyre legalább érettségi az elvárás. Nosza, el is megy a régi sulijába esti tagozatra. Nehezítés a diszlexiája, és az örökölt hülyesége, meg az is, hogy a jelenleg igazgat egy olyan csávó, aki még középiskolából neheztel rá. Közben még van valami szál a menyasszonyával is, aki elől titkolja, hogy milyen is az élete. Meg… Igazából már ezen látszik, az alap tákoltságán, hogy mennyire vehették komolyan a filmet.

Benne lettem volna egy agykikapcsolósba, azért is ültem elé (még mielőtt ráveszem magam egy nagyobb projektre), sőt, tudjátok, még az elszállt vígjátékokat is szeretem, de ez elsuhant mellettem, vagy nem tudom. Semmiképp nem ajánlott. Pedig olyan jó lenne, ha több értelmes vígjáték készülne.

human
írta
2019. 02. 08. 18:50
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Röviden: Night School” bejegyzéshez

  1. Sajnos nem készül jó vígjáték. Mi volt az utolsó jó vígjáték amit láttunk? Továbbmegyek, mi volt az utolsó film, amin sokat nevettünk?
    Nem jut eszembe sok minden sajnos.

  2. fiti: nem nézel jó komédiãt, ergó nincs is jó komédia. érdekes logika. ebből inkább az következne, hogy szarul választasz filmet.

    igen, a game night zseni volt, az instant család is nagyon jól sikerült, de rohadtul nem kell messzire nézni (sem ami a premier időpontját, sem ami a származási helyet illeti) ahhoz, hogy az ember vicces filmeket találjon. akadnak bőven, de azzal egyetértek, hogy nem biztos, hogy a nagy hollywoodi popcornok között kell keresni, inkább a fenti két film által kėpviselt 30-40 milliós csoportban.

    a február itthon elég kopár lesz, de a hevi túra nagyon fasza komédia, a meztelen befutó pedig teljesen kész, csak néhol tül érzelmes.

  3. évek óta nem láttam én se jó amcsi vígjátékot.
    nekem a game night sem tetszett igazán.
    viszont a magyarok sztem most kezdenek feljönni.
    a nyitva meg a buék is nagyon jó volt szerintem.

  4. Pista bátyád:
    Félre értessz, nem választok rosszul. Eleve rossz és közepes kritikás vígjátékot meg se nézek. Ha mégis belenézek, tuti olyan, hogy fél óra is kinyomom. Ergó, nincsenek jó vígjátékok. Game Night…pff…na jó, egynek elment, de fogjuk rá, hogy jó volt. Más esetleg 2018-ból?
    Se vicces vígjáték, se igényes paródia, 90-es, 2000-es években mennyi volt? Mai napig azokat ismétlik a tv adók is, vajon miért?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.