Még a vágó is elismeri, hogy vicc a Bohemian Rhapsody ezen Oscarja

Az remélem megvan, hogy miközben sokan felháborodtak tök más díjakon, addig sunyiban a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a vágásért is Oscart kapott a Bohemian Rhapsody. Ennek egyszerű oka van: siralmas munka. Egyes vélemények szerint a díj annak szólt, hogy a vágás előtt még rosszabb volt, és a munkásember össze tudta rántani egy normális, iszonyat sokat kaszáló darabbá.

Van ez a jelenet, ami a legnagyobb kritikát kapta. Elég fejvakarós pár döntés benne. Már a rendező és operatőr részéről is, hiszen jó pár szög kimaradt a felvételkor, de még így is furcsa a vágás. Valószínűleg Brian May és a többiek “a közös jelenetekben ugyanannyi képernyőidőt kell kapjunk, mint Freddie” dolga játszott közre. Meg az, hogy a film első felét feszesebbre kellett szedni.

Na most az előbb linkelt videóról a vágó is azt mondja, hogy szégyelli.

Whenever I see it, I want to put a bag over my head, because that’s not my aesthetic. If there’s ever an extended version of the film where I can put a couple scenes back, I will recut that scene!

Mellékvágányként: Kínában ugye a meleg csókok kivágásával kerülhetett moziba, amiről kiderült, hogy sokkal többről van szó, minden utalást kivettek ami Mercury szexuális beállítottságára vonatkozott, ezáltal ugye sokkal érthetetlenebbé tették a filmet. Konkrétan a történetben így lyukak vannak. Gondoljunk vissza miket érinthet ez: amikor a nővel ugye átalakul a kapcsolatuk, amikor összeborul a banda Live Aid előtt, és ez csak két dolog ami beugrott és ahol a történet megsínylette a dolgot.

20 hozzászólás a “Még a vágó is elismeri, hogy vicc a Bohemian Rhapsody ezen Oscarja” bejegyzéshez

  1. Ha pedig Freddie egy leszbikus nő, akkor meglett volna a legjobb film is. De majd jövőre.

  2. Az Oscar már iskola példája annak, amikor a minőséget alárendelik silány érdekeknek.

  3. uristen, nem lattam a filmet, de ez a jelenet borzaszto volt.
    ha az oscart arra adtak, hogy a “legtobb vagast tartalmazo film”, akkor vegulis jogos a szobor…

  4. Hiába mentegetőzik a tag, ezt a jelenetet jól is meg lehetett volna vágni, amíg beszél egy szereplő, simán elidőzhet rajta hosszabb ideig is a kamera, totál felesleges volt váltogatnia ilyen sűrűn a szereplők között.

  5. A Bourne-ben lévő vágásoktól vannak akik rosszul lettek, az mégnem zavart, de itt konkrétan émelygés fogott el O.o
    Ha felpörgetnék 2-3xosára, akkor szépen lehetne vele epilepsziás rohamokat gerjeszeni.

  6. Nem akartam elhinni már azt sem, hogy jelölték a vágást Oscarra. Konkrétan az egyik legrosszabbul vágott film volt, amit az utóbbi időben láttam.

  7. Szerintem meg megérdemelte a díjat. Nem ezért a filmért, hanem a korábbiakért, amiket vágott Ottman.

    Amilyen káosz lehetett a forgatáson, jó, hogy ilyenre sikerült kihozni a végén.

    Egyébként, nem akarok senkit megbántani, de kb annyira érthettek a vágáshoz, mint amikor jönnek a kommentek, hogy “szar a CGI”. Na persze. Kétszer néztem a filmet moziban, nem émelyegtem és nem is volt zavaró a vágás. Lehet nem mestermunka, de nem is szégyenletes dolog.

  8. Ahogy a videóban is elhangzott, inkább a film egészén érezhető ha jó vagy rossz a vágás. Személy szerint ennél a jelentnél én is azt éreztem, hogy valami nem oké, de nem tudom mi. Ezért is meggyőző az elemző videó, hogy ez nem ért volna Oscart.

    Ami pedig Ottmant illeti, szerintem volt más érdemes film a felhozatalban még ha “korábbiakért” meg is kaphatta volna. (pl Deakins mennyit várt)

  9. Zoli: simán érezhetik a rossz vágást az emberek, mint a fenti videó, ha az neked teljesen rendben van, főleg így külön kiemelve, akkor szerintem te vagy az ideális mozibajáró a stúdiók számára.

  10. Szerencsétlen film….mit kapott már eddig is…és ezek után is :/ csoda hogy elkészült ezeket látva/hallva

  11. Nem láttam a filmet (nem is fogom) de az egyszerre kaotikus és ritmustalan vágáson kívül, az a filterezés, fények, háttér, mi az isten??!

  12. Uhh nem is emlékeztem erre a jelenetre..mintha porszem került volna a kamera “szemébe” és sokat pislogna:D
    Gyorsan játszanák le egymás után, én is biztos epilepsziás rohamot kapnék..
    Adták volna a Vice-nak mehh

  13. Zoli: igazad van rohadtúl nem értek a vágásokhoz, de ami itt történt attól elkezdtem szédülni szerintem ez egy gyakorlati tudástól független következmény, és kva kellemetlen :(
    és azért jegyeztem meg mert eddig ilyen még nem volt filmtől (max olyantól ami direkt arra készült)
    Filmet nem láttam, nem annak szólt és nem az operatőt ekéztem, egyszerűen meglepett hogy ezt váltotta ki.

  14. Zoli, egyetértek.
    Hirtelen vágó lett itt mindenki. :D

    Amíg nem vágtál legalább egy egyperces videót/kisfilmet (1 hét munka), azt se tudod miről beszélsz, szóval ne égesd magad. Én vágtam már.

    Gondolom azért kapta a film, mert a sok zenés klip nagyon patentül össze volt rakva, ahogy a vége koncert is.

    Az év legjobb filmjétől távol volt, mint Makó Jeruzsálemtől, de azért nem kellene agyatlan hordaként szajkózni a fikázást divatból.

    +1: 4-5 ember beszélget egy asztal körül és mindenki reakciója fontos. Ez egy nagyon nehéz feladat vágási szempontból.
    És lehet hogy csórikámnak megmondták hogy be kell vágnod minden arcot 4x, mert ez követeli a stúdió, kész passz.

    Van egy mondás: “a vágó nem a saját filmjét vágja”. Ő is egy alkalmazott, erről nem kéne megfeledkezni.

    Békesség

  15. Nem kell ahhoz vágónak lenni, hogy lásd a hibákat. Ha sok filmet nézel, akkor azért összetudod hasonlitani a jó vágást a rosszal. Ugyanez van a CGI-vel is. Nem vagyok szakember, de azt látom, hogy a Venomban és a Black Pantherben kurva rossz volt a CGI. A legjobb trükk az, amit észre sem veszel. De amikor annyira mü a karakter, hogy szinte ledobja a vászon, azért az elég szembetünő.

  16. Szerintem az sokkal gázabb, hogy egy filmet megvágva küldenek bármilyen országba. Szép lassan jön a korszak, amikor egy filmet mindenhol máshogy fognak tálalni, hogy az adott rezsimnek, ideológiának, vallásnak , akárminek megfeleljen? Olyan lesz mint egy hír, amit különböző módon tálalnak a különböző “hírközlők”…

  17. Amikor néztem a filmet, nekem nem tűnt fel hogy olyan oltári nagy gáz lenne ez a jelenet vagy baj lenne a vágással!
    Nem vont le az élvezeti értékéből. szórakoztató mint amilyennek lennie kell egy filmnek

  18. Kína más tésztaml. Ha nincs megvágva, akkor be se mutathatják annak az 1,5 milliárd embernek.10 év múlva már vágás nélkül is megetnek, most még nem.

  19. pontosan. aki nem szakács, az ne mondja már, hogy rossz ez a szétfőtt rizs és a száraz csirke. hirtelen 10millió gordon ramsay országa lettünk? pffff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.