Joker-előzetes: mi kell még?

Lássuk, hogy a nem teljesen a DCU-ba illő Joker filmhez mit sütöttek ki. A főszereplő Joaquin Phoenix. A rendező Todd Philips. A történetben Joker csak boldogságot akar hozni a világba, de az élet pofáncsapja. Durván.

Ez eddig hangulatos, és nem tipikus képregényfilmes kinézetű. A zsáneren belül simán a várólista élén landolt. Mondjuk igazából már a rendező és főszereplő miatt is érdekelt, de ez a videó is feltüzelt.

95 hozzászólás a “Joker-előzetes: mi kell még?” bejegyzéshez

  1. Ez nem Joker. Tudom mi a Multiverzum stb nem kell kioktatni de ez így nem Joker ugyanis ez a karakter NEM működik Batman nélkül.

  2. Ez nagyon baró nem is vártam kevesebbet mondjuk. Lehet csak én vagyok ezzel így de nekem enyhén szólva is Logan feelingje van. Főleg azért mert ez is kilóg a tipikus képregényesek közül.

  3. Hát nálam eddig működik! De azért az eddigi tapasztalatok óvatosságra intenek :P

  4. Joker soha nem érdekelt különösebben.

    Amúgy a filmnek az előzetes alapján mindenképpen érdekes hangulata van, de szerintem otthon nézős lesz.

  5. Gotham finale Joker trailer

    nalam az a Joker trailere a napnak

    ez meg mindig annyit er mint mikor cask forgatasi kepet lattam belole (nekem)

  6. Eddig vártam nagyon, most már inkább közömbös vagyok ezzel kapcsolatban, mert ebben az előzetesben egy darab Joker nem volt a cím ellenére.
    A Gotham sori ugrott be róla, ahol minden karakternek évekig húzzák az originjét, de sosem érnek célba, mint valami véget nem érő előjáték.
    Lehet teljesen más hatást értek volna el, ha a filmnek más lenne a címe és nem Gotham-ben játszódik, mert ha ezt a két dolgot kiveszik, kb. annyi köze van a Joker-hez, mint Ropi, a bohóchoz, viszont önmagában meg lehet érdekesebb lenne a film.

  7. Felkeltette az érdeklődésemet, de egyelőre nem rohannék moziba. Egy trailert még megnézek.
    Batmannal kapcsolatban, nem lepődnék meg, ha valamilyen módon benne lenne, kevés játékidővel. Lehet csak rejtegetik.

  8. Eddig is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban a trailer csak megerősített benne.
    Valaki az elején nagyon jól leírta h. Joker nem működik Batman nélkül és tökéletesen igaza van, de nem gondolom hogy csak ez lesz a problémája a filmnek! Biztos hogy megosztó lesz.
    elsőre így a trailert nézve csak az ugrott be, hogy: – Mi a szar ez???

  9. Elsőre ez egy művészieskedős fosnak tűnik nekem ,amit majd egy minimális akcióval töltenek fel!Eddig sem nagyon érdekelt,innentől pedig még kevésbé .Persze majd megnézem,hogy jó volt e amit gondolok róla vagy esetleg meg tud e lepni.A saját magukat Réz Andrásnak képzelő egyszerű filmrajongók persze teljesen odalesznek majd tőle,ezt már előre látom! :)

  10. Ott kezdődik a baj, hogy Arthur.
    Holott a DC Comics egyik legnagyobb misztikuma, hogy Joker-nek nincs rendes neve. Van sztori ahol Batman megtudja. De ha jól emlékszem sose derül ki.
    Namost ez felveti bennem a gondolatot, és egyben a filmmel kapcsolatos egyik legnagyobb kérdést is szerintem. Hogy akkor most ez mennyire lesz Joker film? És mennyire lesz egy Psycho bohócról szóló dráma, akit csak Joker-nek hívnak. Ezzel a rendező pengeélen táncol. És Batman-nek valamilyen formában benne kell lennie.

    Ettől függetlenül én bizakodom, az a nevetés nagyon beteg a trailerben. És remélem, hogy ez a trailer nagyon keveset mutatott.

  11. Nem tudom… érdekes de SEMMI késztetést sem érzek, hogy ezt most azonnal moziban megnézzem. És nem azért mert nincs benn Supermanos Zúzás vagy éppen Bitumen. Ha nem Joker lenne a címe, hanem egy jóravaló ember megzakkanásáról szólna akkor oké lenne de JOKER név elég magas elvárásokat választ.

    És akkor meg ki volt a Gangsta Joker a SS-ben?

    Jó-jó persze elmondták, hogy különálló film lesz de az egy univerzumon belüli ENNYIRE különálló filmek kora kb 2008-ban (Vasember 1) végleg lejárt.

    Ja és hogy Batman nélkül nem teljes? Semmi baj? Majd az utolsó 5 percbe bevágják Batmant ahogy elfogja. :) És nem kizárt, hoyg tényleg ez fog történni.

  12. szjoe: ha már így általánosítasz, akkor meg magukat Puzsérnak képzelők pedig már most osztják :)

  13. LEHET SPOILER

    Batman benne van :) legalábbis Bruce Wayne, a kisgyerek, akinek az arcát húzza mosolyra Phoenix a kerítés mögött

  14. Hát ez kurvajó! Bejött az első helyre a dc-váró listán. Igazi elmebeteg bohóchorror. Szép lassan bekattan a csóka, aztán jöhet egy két gyilkosság. HahhahahaHAaha!

  15. LnB: én nem tudom, a ’89-es Batmanben is volt neve, ha minden igaz Jack Napier és senkit nem zavart :)

  16. Szerintem lehetne jó,engem nagyon megfogott a hangulata,hagyjuk ezt a Joker Batman nélkül dumát.Batman is jól megvan Joker nélkül nem hianyoznak egymásnak.
    Abban reménykedem,hogy a trailer nagy része a film első felében van aztán jöhet az átváltozás és a zúzás.
    Ha így kezdte volna a DC és ebből építkeznek tíz évig akkor százszor többre viszik mint a Marvel.

  17. Érdekes látni a kommenteket: “Ez nem is Joker” stb.
    Gondolom a többség azt se tudja ki Joker csak látott pár filmet esetleg játszott a játékokkal.

    hadd tisztázzak egy dolgot. Joker neve 2017-ben lett végleg kánonosítva a képregényekben. Mégpedig a zseniális “White Knight” képregényben. És igen Jack Napier lett ahogy legtöbben ismerik talán. De ez egy teljesen új sztori nem muszáj a képregényeket követni főleg hogy külön csak Joker ered sztori nem is nagyon van mert mindben van Batman.

    A másik dolog hogy aki ebben nem látott semmi Jokerest az valóban nem ismeri a karaktert. Elég csak elolvasni a jegyzetén szereplő utolsó mondatot: “People expect you to behave as if you don’t”

    Vagy ahogy mozog, ahogy nevet. És ha már nevetés, nézzétek meg az arcát mikor magát is mosolyogni kényszeríti. Az ott 100%-ig Jokeres. Joker nem egy szimpla agyament bűnöző hanem egy szociopata állat komoly betegséggel nyaktól felfelé. Az egész bohóc álarc azért született meg anno mert egy nagyon szomorú emberről volt szó aki ennek ellenére is mosolyogni akart a világra ezért festett magára mosolyt hogy ne lássák az igazi érzéseit és ebből ered az is hogy a tetteit még maga Batman se tudta megjósolni soha.

    Szóval ha nem túl nagy kérés ne állítsunk olyan sületlenséget a karakterről amiket már most olvasni internet szerte ha nem ismeritek a karaktert.

    Amúgy a kis srác akinek a száját széthúzta hogy mosolyogjon tippre Bruce lesz mert elég drágának tűnő ruhában flangált.

  18. Én is Jack Napiernek emlékszem abban.

    Valamint ja elég gazdag környéknek tűnik ahol a gyereket megmosolyogtatja. Szerintem is Bruce. Ez nekem olyan, hogy a Gothamben is mivel ott még most kezd felnőni a gonoszok meg már azok amik, miattuk is születik meg Batman és nem fordítva, ennyi. A világfájdalom, amit ez okozni tud.
    A fényképezést már ennyiből is látni, hogy szép. Abban biztos vagyok, hogy Francis Conroy miatt el is fogom sírni magam, már eleve a You were never really here jutott eszembe kicsit a mami miatt.
    A füzetében pedig a szöveg: the worst part about having a mental illness is people expect you to behave as if you DoNT
    mmmuahh*séf kéz

    Csak ilyenekből nem lehet 10 évre építkezni, kell a sokszínűség, jó az hogy idén van Shazam és van egy ilyen Joker, vagy jövőre WW84 és Birds of Prey tök különböző nőkkel.

  19. Ja még annyit hogy elvileg ha igazak a hírek akkor ez egy Hard R-ratinges film lesz. Majd Human kijavít ha rosszul tudnám.

    @Prof. William: Kb 100 féle Joker van szóval nem tudom ez miért meglepő.

  20. Ben
    Amúgy szinte biztos,hogy ő az.De sajnos akkor idősíkban nagyon elcsúszik kb.80 éves lenne Joker amikor összecsapnak :)

  21. Gyerekek! Joker van betmen nelkul, betmen nincs Joker nelkul, mint az koztudott. Szoval a film tokeletesen megfelel egy JOKER cimu alkotasnak. Teny, hogy nem egy tipikus szuperhos mozi, de szerintem ez pont nem lesz baj. Jonak tunik.

  22. Érdekesnek tűnik eddig, JP remek lesz szerintem, és a kellő hangulat is megvan. Nekem úgy fest, hogy egy taxidriver szerű karakterdráma lesz ez.

  23. Norman Bates Jokernek maszkírozva.
    Vagy egy mindent felülíró csoda és kasszasiker alapmű lesz ez a film,vagy ordas nagy bukta.

  24. Szerintem, vagyis reménykedek hogy titkolják meg a full beteg szadista énjét a trailerben.

  25. Zsírfeka
    Ne legyen franchise,csak 3 film maximum és mindenki Happy Face lesz :)

  26. Joker mukodik Batman nelkul de Batman nem mukodik Joker nelkul?
    Komolyan?

    Pinguin
    Riddler
    Poison Ivy
    Bane
    2Face
    Mr Freeze
    Scarecrow
    Ra’s Al ghul
    Deadshot
    Deadstroke

    cask hirtelen par ikonikus Batman ellenfel akikkel siman elvan Joker nelkul
    nincs megegy karakter a comics vilagban akinek annyi ikonikus ellenfele lenne mint Batmannek (sztem meg Pokembernel is tobb ellenfele van aki hires es kozkedvelt lett)
    asszem errol ennyit :D

  27. Nekem Taxisofor hangulat jott at. Ez mondjuk jo dolog lenne, de semmi koze nincs a joker barmelyik valtozatahoz. Talan a Ledger felehez egy picit.

    Ha nem lattam volna nem is olyan regen a You Were Never Really Here-t, akkor lehet utne ez a trailer, de igy sajna nem.

    Amugy erdekes, hogy 1:40-nel mintha Alec Baldwint lattam volna.

  28. Én várom.

    De azért remélem nem egy Batman mentes univerzumban játszódik. Legalább megemlítik a Sötét lovagot a filmben, vagy cameozik.
    Vagy esetleg a film befejezése az lehetne
    SPOILER (már ha annak számít):
    Összetűzésbe kerül Batman-nel és miatta belezuhanna abba vegyszeres üstbe.
    SPOILER VÉGE.

  29. Nekem az a bajom ezzel az előzetessel, hogy egyáltalán nem is mutatták az elborult eszelős Joker karaktert még mindig.
    Engem nem érdekel, hogy nincs benne batman meg a többi, vagy hogy teljesen máshogy néz ki, mint a megszokott, de amit ebben mutattak, az alapján meg nem mondaná senki, hogy ez itt Joker, ha nem nyomnák az ember arcába a címmel.
    Még azt is nehéz megállapítani, hogy most Phoenix magát Joker-t játssza a filmben, vagy ez most megint csak egy karakter lesz, akiből ihletet merít valamelyik igazi Joker a sok közül és ha az utóbbi, akkor egyáltalán benne lesz Joker a filmben? Vagy tegyük fel, hogy Phoenix a Joker, de akkor miért a búbánatos, néha mosolygós oldalával reklámozzák a filmet? Vagy ne mutassanak semmit az előzetesben az egész karakterből, vagy toljanak egy olyat, amitől komolyan lehet ezt venni. A minimum az lenne, hogy nevetve szétkalapál valakit egy pajszerral… mondjuk egy gyereket, az olyan lavinát indítana a neten…

  30. na még egy film, amit idén moziban nézek, így már lesz 3 biztosan. :D (na jó 5, mindegy)

    nagyon jónak néz ki, de valami még hiányzik azért – a szadizmus – bár gondolom ez csak karakter trailer és nem sztori, de nem is baj.

  31. tükör
    Gyereket? Te beteg barom.Ha megadnád a címed,lemennék a garázsba és megkeresném a pajszert.
    Csak a vicc kedvéért…

  32. Hagyjuk már ezt a ” ti nem ismeritek Jokert ” dumát.
    De ismerjük és 2008-ban tökéletesen be is mutatták , ott mindenki dobott egy hátast tőle.
    Ő Joker volt ez meg nem tudom mi, egyelőre csak egy bohóc

  33. @Kempesbaba: Azt vágod, hogy pont ez történt az egyik leghíresebb képregénybe Jokerrel, ugye? Egy szadista állatról van szó egy 18 karikás filmben, nem egy szülinapi zsúros bohócról… Nem arra céloztam, hogy én örömömet lelem abban, ha ilyet látok, végig se tudnám nézni, de ha téged pár írott szó már tettlegességig vezetne, belőled simán kinézném azt a Jokert is, amiről írtam. Rólad is lehetne egy film, aki az internetezőket üldözi egy pajszerral pár komment miatt lol

  34. chegue111111: Nem szeretnék vitázni veled de a kommented pont engem igazol. A filmek SOHA egyetlen egyszer sem merítettek az igazi Jokerből. Mindegyik a már kész Jokert mutatta be. Az átlagos embert egyik sem amikor még mentális betegsége volt. Ez csak egy teaser de ahogy írtam már ebben is látszik, hogy mennyire beteg. Mármint szó szerint beteg az elméje. És ezenfelül azt is tökéletesen bemutatja a teaser hogy mi kell ahhoz hogy valakiből bűnöző legyen.

    Ha ismered Joker akkor nyilván ismered a talán leghíresebb szlogenjét is.
    “All it takes is one bad day” és akkor szerintem ezzel a mondattal szépen körül is írtam a videót.

    Amúgy fentebb írták hogy hiányolják a videóból az eszelős Jokert. Szerintem meg pont végig eszelős. Sőt az utolsó jelenetek pont az igazi Jokert mutatják be. Tippre a liftes rész egy gyilkosság után lesz és ha közelről megnézitek, a sminkje alatt mosolyog is eléggé creepy módon.

  35. tükör
    Ha ez tényleg így van (nem vágom ezt a sztorit ennyire) akkor elnézésedet kérem.
    Amúgy ha ilyesmit akár csak jelzés szinten is megvalósítanának egy filmben,akkor a mai meetoo meg hasonló légkörben nem csak a készítők de talán még a stúdió is örökre elvágná magát a szakmában

  36. Ezt a DarkEagle gyereket igazán ki lehetne innen csapni a magas lóról való dumája meg a sötétséget miatt ami a fellengzős kommentjeibol átjön
    Menj már innen ezzel a baromsaggal meg mely elemzéssel hogy mi nem ismerjük a Jokert. Fantasztikus hogy elolvastad a WhIte Knightot (vagy a Wikipédiát róla) de az is bőven egy elszeparalt univerzum pont mint ez. Csak ott van a Batman. Ott van Joker. A Joker. Nem úgy mint itt.
    Lehet Ezt csurni-csavarni de ez a karakter teljes mértékben érdektelen Batman nélkül.
    Sőt olyannyira hogy o maga is egyszer “normális lett” miután megölte Brucet. Vagy a TDKR (nem abban a filmben ) amikor egészen addig kataton állapotban van amit o vissza nem tér.
    Ez az egész értelme a kettőjük kapcsolata.
    Amúgy meg oké külön feldolgozás más mint a többi értjük. De ettől meg nem lesz jó. És ami eddig lejött az nem jo

  37. bár várom, de tényleg ez a “nem olvastatok képregényt” már fárasztó. El kell fogadni, hogy sokaknak az eddig mozgóképen látott Joker alapján kialakult kép az, amibe érkezik ez a film. És így nem győzte meg őket. Ennyi.

  38. Érdekes…. Phoenix ha nem esik-kel az egész film alatt, akkor meg megverik, elütik, stb? :D Várom amúgy nagyon, a hangulat elvan találva

  39. hát nem tudom amúgy, nekem eléggé bejön pl. a Gotham sorozat és ott az a Joker kezdemény (Valeska) egészen jól elvan még rendes Batman nélkül is. és ebben a filmben is egy Joker kezdeményt látunk szerintem, ennyi alapján.

    a másik: nekem tetszett Jack Nicholson Jokere. nagyon tetszett, amit Heath Ledger csinált, az zseniális volt. de baromi jó a sorozatban a Jerome (meg a másik) Valeskát alakító színész is. és most ez a Joker is baromira okés, csak mint karakter. ha a mindenem lenne ez az univerzum, talán furcsán néznék én is, amikor valami újat akarnának belegyömöszölni. de így csak örülök, hogy többféle megközelítésből is láthatom ugyanazt az érdekes figurát.

  40. human
    A te mondandódhoz kapcsolódva: a moziba járók (és ez alapján a bevételt generálók) többsége az eddigi filmekből ismerik Joker karakterét. Tehát ha ettől gyökeresen eltérnek, az egyszerű mozinéző nem fog tudni mit kezdeni a filmel

  41. Lehet meredek lenne, de jelzés szinten (off screen) egy nem gyerekeknek szóló filmben még elférne, főleg, ha kis költségvetésű.
    Lásd a 16 karikás injustice játékokban az Joker speciálja, hogy egy elektromos székben szétsüti a másik karaktert, egy másikban meg közvetlen közelről fejbe lövi a másikat egy revolverrel, legyen az nő, gyerek, vagy férfi.
    Ledger a The Dark Knight-ban felrobbantott egy kórházat.
    Az egyik képregényben székhez kötözve halálra verte egy az egyik Robin-t(aki még gyerek volt) egy másikban 13 gyereket robbantott fel egy iskolában.
    A lényeg, hogy ne akarják úgy bemutatni majd Jokert, hogy a néző szimpatizáljon vele, hogy ő csak csóri, akinek rosszul jött ki az élet és nem tehet semmiről. Mutassák csak meg, hogy ez egy szadista barom, aki ellen a rendőrség is tehetetlen, és ezért van szükség batman-re meg a többire. Kb. erre akartam kilyukadni. Ő nem egy vicces figura, csak ő maga nevet a saját pszichopata viccein, egy Joker filmben is azt kellene érzékeltetniük, hogy a néző Joker ellen szurkoljon.

  42. Ez a Joaquin Phoenix nem semmi fazon.Maga a trailer nekem nagyon felemás, de amit ez az ürge csinál benne azt látni akarom!

  43. Ez a zene alatta nagyon tetszett :)
    JP szerintem nagyon jól el fogja adni a karaktert, a Nyughatatlan óta nagyon bírom a játékát. Szerintem be is rekesztem a trailer-ek nézegetését, októberben irány egy jó kis mozi :)

    Hogy mennyire Joker: én nem olvastam képregényt, de az elmúlt 15-20 évben elég sok filmes adaptációt láttam már (könyvből film, mangából film, animéből film, filmből film, stb.), és valahogy sosem zavart, hogy egy vadi új szereplőgárda, egy vadi új rendezővel egy vadi új történetet hogyan akar elmesélni. Ha egy franchise-on belüli szerepről van szó (u.az a színész esetén főleg), akkor nyilván jó a folytonosság a karakterben-vonalvezetésben.
    Ez a kánon része vagy nem része dolog a SW-szal meg a MARVEL-lel/DC-vel jött be a tudatomba, de én valahogy nem tudom problémának érezni, hogy ha egy film az egyik, vagy pont a másik.
    Legyen jó filmként – lehetőleg önállóan is, ne pedig sorozatrészként, legyen jó story, meg legyen némileg tehetséges főszereplő és rendező. Utóbbi kettőnél nincs okom nem reménykedni, remélem a story is adni fogja :)

  44. human: Én nem akarok meggyőzni senkit. Nem érdekel az sem ha valakinek nem jön be. Egyszerűen csak nem szeretem mikor valaki úgy nyilatkozik, hogy nem is tudja miről beszél. És igazából ahhoz még képregény sem kell hogy az embernek leessen annyi, hogy igen is van Joker Batman nélkül és fordítva. Meg úgy alapjáraton az zavar de nagyon hogy az emberek látnak egy verziót majd onnantól minden más szar és nem lehet mást alkotni.

    Ez megint a tipikus bs, hogy ha nem újítanak akkor az a baj, ha meg mégis akkor az a baj. A képregényt én most kizárólag azért hoztam fel mert abban mutatták be eddig egyedül a mentális oldalát Jokernek. Talán még a Killing Joke ami kivétel de az animációt hagyjuk inkább mégis mert baromira nem lett jó.

    TheDoctor: A kommented megint csak engem igazol. Kettőnk közül te személyeskedtél nem én. Ha meg nem tetszik a véleményem ignoráld. Ennyi. A vita kedvéért elmondom hogy gyakorlatilag minden Batman képregényt elolvastam, így elég jól ismerem mindkét karaktert. Fentebb írta más is hogy nem csak Joker létezik a Batman világában hanem van jó pár másik ikonikus ellensége is. Nyilván vannak olyan sztorik amik kifejezetten arra épülnek hogy Joker nem tud meglenni Bruce nélkül de attól ez még nem általános igazság. Azok a sztorik ugyan úgy elseworlds sztorik mint ez.

  45. nekem meg abból van elegem,hogy mindig mindenki Ledger-hez viszonyítanak mindent, meg aki látta a Sötét lovagot, azt hiszi mindent tud Batmanről és Jokerről, és egyáltalán nem nyitottak arra, hogy esetleg más fajta megvilágításban lássuk a karaktereket.

  46. Az már most jól látszik, hogy megosztó lesz, legalábbis amíg meg nem lehet nézni :)
    Vicces, ahogy itt arról megy a vita ki ismeri az “igazi” Jokert. Az eszébe jutott már valakinek, hogy nincs “igazi” Joker? :)
    Én nem vagyok képregénybuzi, de ha jól tudom ott is ábrázolták többféle képpen – szóval mindenkinek más Joker jön be (mit szóljanak pl. a Jared Leto féle Joker rajongók, ahoz képest ez ég és föld :D )

    Számomra az működött igazán, hogy a Nolan féle verziókban mindig megmaradt a titokzatossága a származását illetően, sosem tudtuk meg igazán honnan jött és mik alakították – ennél fogva nálam egy eredet történet inkább hátrányból indul, de azért érdekel a film, és Ledger óta megtanultam, hogy nem ítélkezem elhamarkodottan :)

  47. Kempesbaba: igen, ez látszik eddig. Érdekes lesz ahogy ez a reklámkampány alakul majd. Ugye most még semmi VFX nincs kész, nemrég végeztek a forgatással, így kötött volt mit használhatnak az első teaserben, szóval majd meglátjuk miképp alakul az általános vélemény fél év alatt.

  48. AZ spoiler de ott is mi történt a kisgyerekkel, 18as karikát rá és szétverheti
    Ez a nem ismered a képregényt dolog, szerintem DarkE nem jönne vele, ha ahelyett, hogy az emberek azt mondanák ez nem Joker, az lenne hogy ez nem tetszik nekem, nem jön be. A mozis közönség eddigi filmekben megszokott dolgaira és hogy mit tudnak ezután elfogadni, meg én azt mondanám, hogy egyrészt ne nézzük már ennyire le a közönséget, főleg hogy ennek a filmnek nem is kell hatalmas tömeg, hogy sikeres legyen, másrészt meg a közönséget jó próbára tenni. Legyen ez a Joker film baromira megosztó és eddig működik is, mert akkor olyan döntések vannak benne, amik nem egy tesztközönségnek hajoltak be bokát fogva.

  49. Mekare
    Sajnos hollywood így működik, hogy vagy behajolnak a közönségnek bokát fogva,vagy még a film költségei sem jönnek be. Az álomgyár nem arról híres (különösen nem mostanság) hogy túlzott kockázatot vállalna…

  50. Kempesbaba: Ezért is nem egy cgi heavy filmet trailerét láttad most, hanem ezt. A Joker már csak a neve miatt behozza azt a pénzt amiből készült, ellentétben a hasonló drámákkal itt egy húzó márkanévvel indultak eleve. 55 milkából készült a Joker, nem 250.

  51. igen, remélem bejön több ilyen “közepes” költségvetésú dolog hollywoodnak, mert akkor újra tudnának ott kísérletezni. Reklám után ha a Joker 200 millát hoz akkor már valszeg pénzüknél lesznek.

  52. Mekare
    Én nem hallottam ezt az összeget,de ha csak a ,,márkanévvel” akarják eladni ezt a filmet akkor nagyot hibáznak

  53. Szerintem nincs Joker Batman nélkül hisz az ő közreműködésével esik bele a Red Hood a vegyszeres dézsába. Ettől függetlenül akár csak a Gotham simán jó lehet Elseworlds sztoriként. Másodjára nézve a trailert a karakter design még mindig nem tetszik de látom már, hogy egyáltalán nem biztos, hogy végleges. Minden más fasza és ha jó lesz a sztori nagy potenciál lehet ebben.

  54. Én nem mondtam, hogy a készítők csak márkanévvel akarják eladni, szerintem látni már ebben is, hogy ennél többet adott bele mind a szereplőgárda, mind a rendező. De az öltönyösöknek akik adták azt az 55 millát könnyebben kicsúszott a kezéből az a pénz erre úgy, hogy tudják Joker húzónév és ez így lenne több ilyen karakterrel, akivel ezt a kisebb költségvetést meglehetne csinálni

  55. Engem aztán nem érdekel mi volt a képregényekben, meg a filmekben, Phoenix a Joker, nekem ennyi elég, látni akarom :)

  56. Eddigi 30 évem alatt találkoztam elég sok Jokerrel ilyen olyan platformon, nekem a trailerben szereplő távol áll tőle, de bármi lehet.
    Egy tuti hogy ez a film nagyon megosztó, az látszik a kommentek mennyiségéből és jellegéből.
    Tény 2008-ban nagyon magasra tették a lécet (független Joker karakterének keletkezési idejétől számítva idáig kiadott mindennemű vele kapcsolatos történettől) , olyan magasra, hogy nagyon könnyű leverni.

  57. Todd Philips nem egy Scorsese (az ő filmjeiből merít a Joker) de emiatt látom nem kell aggódni mert Phoenix az egészet elviszi a hátán. Jól sikerült a trailer. Jól teszi a DC, hogy multiverzumot csinál.

  58. Aki úgy ült neki ennek a trailernek,h nem tette félre se a képregényt (ahol am is volt vagy 750 feldolgozás, ugyanennyi multiverzumban), se a karakter ikonikus múltját, sem az eddigi filmeket amikben Joker volt,az nem nagyon követte a híreket. :D Egy új értelmezés, egy friss feldolgozás, jó rendező, Phoenix, hangulatos trailer, remélhetőleg minőségi film. Én kifejezetten örülök ennek a filmnek,hogy elkészül, felüdülés lesz a nagy univerzumosdi közben.

  59. A főszereplő jo választás. Viszont remélem nem kell majd sajnálni szegény jokert, h a gonosz világ tette ilyenné. De amúgy jo ember.

  60. Vitto

    Hidd el azok akik majd a bevételeket termelik egy “átlag” néző lehet még trailert sem néz csak beül a név miatt. És mindenki egy bizonyos Jokerre fog gondolni aki nem ez. Vagyis akkorát nagyot kell durrannia a filmnek.

  61. Én csak a filmes Jokereket ismerem…nekem az ötlet, miszerint rendes fickó volt, csak az élet rossz volt hozzá… nem tetszik.

  62. kicsit off, de ide kívánkozik. a Glass-t is sokan tré “képregényes” filmnek tartják, de szerintem inkább egy emberközelibb hőstípusról szól (van is egy ilyen sorozat valamelyik dokun Stan Lee-vel RIP). “akár” még ugyanabban az univerzumban is játszódhatna és ez filmben (Glass) látott lezárás “inspirálja”, hogy Jokerré váljon.
    el tudok vonatkoztatni attól, hogy létezett Supernemből is vagy féltucat megközelítés, felvezetés. ezzel a filmmel sincs baj, a közönség majd eldönti, hogy kell e neki.
    viszont úgy tűnik már kész közeli lehet a film (az utómunkát leszámítva) mégis őszig várnak a bemutatóval, ami azt sugallja reménykednek az oscar jelölésben. bár nem hiszem, hogy 2009 után újra esélyes a szerep a jelölése.

  63. Elkezdtem olvasni a kommenteket, és megy a vita az igazi Joker-ől. :D
    Egy dolog tuti, párszor már feldolgozták a karaktert, szerintem ezt mindenki elismeri. A képregények, régi-új, filmek régi-új, rajzfilm stb. Innentől kezdve szíve joga szerintem, hogy kinek melyik tetszik. Nekem, és ezzel vannak egy páran, Heath Ledger Jokere volt a legautentikusabb. Az ő karakter ábrázolására mondom azt, hogy én is így képzelném el. Egy anarchista gyilkos pszichopata, aki káoszt akar teremteni maga körül, és mindenáron be akarja bizonyítani, hogy az emberek alapvetően milyen alávalóak tudnak lenni. :D
    Erre itt van ez a Joker film, ami ennyiből akár futhatna a Tragikus komikus címen is. Megint egy másik szemszög, de egy teljes film erről a karakterről. Engem ez is érdekel. Nyilván mondom, hasonlítani lehet, de a sok eltérés miatt nehéz, én megpróbálom nem ezt tenni. Inkább majd csak élvezni ezt a látásmódot is.

  64. Ez valami másnak tűnik mint a Batman-es Joker.
    Mintha egy bohócos dráma lenne és nem is Batman ellenfeléről szólna.

  65. Engem totál megvett. Egy korábbi poszthoz írtam mit várok tőle és ez a trailer tökéletesen megadta. Az csak bónusz, hogy a superhero movie “fanok” kiakadnak tőle :D
    Ez egy dráma lesz és nem egy agyoneffektezett lövöldözős-harcolós tucatfilm. Tényleg akkora baj, hogy nem a lötyitől lesz gonosz hanem a társadalomtól? Vagy hogy feltehetőleg nem lesz Batman benne? Kit érdekel, a film címe Joker és én személy szerint zokon is venném ha lenne benne bőregér. A Wayne család benne van a trailerben is, bőven elég annyi belőlük.
    Btw szerintem a Nolan trilógia is azért működött, mert emberibb volt meg elképzelhetőbb.

  66. Nem a film hangulatával van baj, vagy, hogy nincs benne szmötyi vagy batman, inkább azzal, hogy ő nem Joker, hanem Arthur Fleck, olyan, mint Valeska volt a Gotham-ben, egy inspiráció Joker-nek(akit nem Phoenix fog játszani), ha lesz egyáltalán folytatás, de ezt meg úgy oldják meg, hogy ez a sok “inspirációs karakter” már mindent megcsinál Joker előtt, amit neki kellene… Mindenki Phoenix Joker-jét akarta látni…
    Ez után mi akadálya lesz annak, hogy csináljanak még ezer filmet, amiben meg már nem is Joker elődjét akarják bemutatni, hanem hogy ki inspirálta Arthur Fleck-et, mert még kiderül, hogy ő sem eredeti figura… Ez a baj.
    Legközelebb jön egy film, hogy Zorro előtt már volt egyszer egy noname fekete ruhás igazságtevő, akiről még nem hallottál sohasem, de Zorro ismerte és őt koppintotta, majd jól elmesélik nekünk.

  67. “Teaser Trailer” és máris temetik, mert nem olyan amilyen Joker-t megszoktunk. Minden egyes Batman-el kapcsolatos filmben, sorozatban egy új Joker-t ismerhettünk meg hol előélettel hol anélkül. Egy olyan fiktív szereplőről van szó, akinek ezer előtörténete és megvalósítása lehet.

    Pontosan ez a veleje a karakternek, annyira összetett a beteg pszichopata bohóc, hogy ez a tény eddig senkit sem zavart. Jack Nicholson és Heath Ledger eléggé magasra tette a lécet és az ők alakítása során alakult ki ez a filmes Joker kép.

    2p 22mp után hogyan lehet megmondani egy teljesen új adaptációról, hogy szar lesz és egyáltalán nem lesz Joker a Joker??? Új rendező, új színész, új film és a maradék 2 órát nem is láttuk a filmből.

    Rögtön látszik, hogy ez egy pszicho dráma lesz (megint újítanak vele) és igen ígéretesnek tűnik. Phoenix jó színész, igazán megérdemelné azt az esélyt, hogy a film megnézése után mondjunk róla véleményt, ne az első trailer után :D

    Az új kísérletező filmek trailerjeit fikázó professzionálisan képzett filmet letorrentezők minek írkálnak egyáltalán, ha úgy is otthon nézős lesz? (Akikről tudjuk, hogy letöltik otthon, mert ha sajnálják rá azt az 1500 Ft-ot, akkor nem fogják megvenni otthonra a jóval drágább DVD vagy Blu-Ray lemezeket) Ha tényleg szar film lesz, akkor minek pazarolnak el arra otthon időt, hogy szenvedjenek 2 órán keresztül? Ha mégsem lesz szar film miért kell lehordani már az első előzetesnél egy abszolút korlátolt és szubjektív tévhit miatt?

    Ha kijött és szar lett, el lehet mondani. Míg nem jött ki és senki sem látta nem.

  68. tükör: Tök jó meglátás, de engem speciel nem zavarna az sem ha Jokert, mint fogalmat, eszmét vagy inspirációt mutatnák be korrektül és nem, mint a tényleges karaktert. Akárki lehet Joker, ahogy Batman álarcát is felveszik tök átlag polgárok. Egyébként csak az Arthur név miatt gondolod, hogy ő nem Joker vagy.. ?

    Elég csak a black fridayes videókra gondolnom és máris nem olyan távoli a hétköznapi bekattanás.
    Amúgy a kis Brucie is azért kattan meg, mert kinyírják a családját, ha őt lehet sajnálni akkor a “gonoszt” miért nem?

  69. Szerintem nem elég “őrült” ez alapján, amit eddig láttunk, a név is gyanús, a korkülönbség is Bruce-hoz képest, túlságosan eltér minden korábbi Joker-től, hogy multiverzummal magyarázzuk. Ennyi erővel, ahogy korábban írtam Ropi bohócot is lehetne egy alternatív univerzumban létező Jokernek nevezni, de bármelyik parti bohócot is.
    A filmet ettől függetlenül nem temetem, csak a címe piszkálja a csőröm, de nagyon, meg az, hogy Phoenix nagyon brutális Joker lehetne, de egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy nem csak, hogy nem fog kiteljesedni a karakter, de talán a film végén meg is hal.

  70. Nem a lötyitől lett Joker gonosz, már előtte is az volt. Egyébként a legtöbb sztoriban ami róla szól mindig is Gotham taszította gonoszságba és ez a legtöbb szereplővel így van. Épp ez Gotham lényege és az egész Batman mítosz lényege is igazából hogy mivé tud tenni egy embert egyetlen rossz nap. Nem véletlen mondták olyan sokszor hogy Batman nem az a hős akire Gothamnek szüksége van hanem az akit megérdemel és ez Jokerre és más gonoszra is ugyan úgy igaz.

    Eredendő gonosz pedig nem igazán van. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal 31 év alatt hogy valaki megszületett és rögtön gonosz volt.

  71. Nekem abból a pár másodperces kis test screen videóból is átjött az őrület, ez a teaser meg csak hozzátett. Persze nyilván nem mindenkinek ugyanazt jelenti, de pl Nicholson Jokere sehol sincs őrület szinten. Imádtam, de az a forma nem volt beteg, félelmetes vagy egy Arkhamba illő forma az én látásmódomban.

  72. Nekem a Ryan Gosling film, a Drive jutott eszembe. Ott volt a karakter ilyen túlszabályozott pszihopata, ott éreztem ugyanezt, mint ennél a Jokernél. A Driverben ott nem volt kifejtve, hogy hova jutott “fejben” az ottani antihős, itt azért több idő jut erre.

  73. Végre eljutottam ide is:D

    Én Phoenix miatt kicsit elfogult vagyok, hiába van kevés igazán jó filmje, itt totálisan berántott. Ennyi alapján nem érzem azt, hogy a vége főcím után bárki szimpatizálna az általa körvonalazott karakterrel, vagy sajnálná. Zseniális, mennyire át tudott szellemülni és mennyire átjön belőle az az őrület, amivel a hétköznap embere nem tud mit kezdeni – nekem.
    A fényképezés is szép, meg igazából én egyetlen képregényt sem olvastam, csak a filmekből alakult ki egyfajta kép és leginkább a Ledger féle Joker után kezdtem töprengeni azon, hogy, miként lett az, ami. És valahogy a fenti előzetest látva az fogalmazódott meg bennem, hogy igen, talán valami ilyesmit képzeltem el.
    Egyelőre azt mondanám, hogy simán moziban nézős, de majd a teljes előzetes után meglássuk’, valóban megéri-e a mozit és berángatni az uramat is

  74. Batman nélkül nincs Joker? :D Miért, amíg Wayne nem lett denevérember, addig a nem létező Joker kikapcsolt állapotban figyelt egy vitrinben, vagy hogy? :D Marhára volt Joker Batman előtt. Volt egy élete, ami legalább részben olyanná tette, amilyenné. A másik rész mindig is benne volt, ott lapult lelkének legsötétebb zúgaiban.

    Már most látszik, hogy Phoenix zseniális lesz. És szerencsére ez nem egy szokásos, egykaptafás, rémunalom, tiniknek szóló képregényfilm lesz, hanem dráma. És ez így van jól.

  75. Különös hangulata van és nem úgy tűnik, mintha ebből bármilyen szinten is képregényfilm lenne. Sokkal inkább tűnik egy sötét drámának egy rossz csillagzat alatt született emberről, mint Batman ellensége megszületésének. A trailer alapján Batman marhára nem is illene ide, legfeljebb a nolan-i módon újraértelmezett változat.

  76. ez kurvajó. szeretem, mikor egy képregényfilm komoly, mint egy jobbfajta dráma. jó a gyerekes szórakozás néha, de ilyen is kell. és kicsit sem érdekel, hogy ez nem az igazi joker, vagy ez végre az igazi joker, vagy hogy nem működik batman nélkül, bánom is én. heath ledger brutál jó volt, jared leto egy ripacs, és ez megint nagyon komolynak és elborultnak tűnik. mozi<3

  77. Engem nem érdekel a képregény fanok siráma, az egész Batman izé. Ez egy film lesz, amit egy barom jó színész fog a vállán vinni.
    Szentségimádásra meg ott a szervezett vallás.

  78. az a baj hogy nekem ez meg mindig olyan mintha lenne egy film a kovi leirassal:

    Egy urhajo raktereben talalt kisbaba gyorsan szereto csaladra talal a Nemzetkozi Urallomason dolgozo alkalmazottak kozott. Alig huszonevesen vegre az egyik SpaceX hajoval visszaviszik a folder, ahol Elon Musk twitter fiokjat fogja kezelni.

    Mindemellett kepessegek hijjan, rendkivuli lelkesedessel uldozi a bunt RetroPolice utcain, a fejere huzott alsogatyaban.
    Egy dolog kepes cask ot ugy kiboritani hogy vissza akarjon utazni az ISS-re az pedig a 14%os tisztasagu voros rez (mert pont ilyennel volt burkolva az ISS mosdojaba vezeto vizvezetek, ami alatt megtalaltak)

    A cime: Superman

    es akkor az ember arra gondol: ooo … oke… hogy mi?!

    nagyjabol igy tudom elmagyarazni mia gondom (meg szerintem a nagy tobbsegnek is) ezzel az egesszel…

  79. előbb megborult, mint Phoenix a filmben:D de ha a brightburn-höz került volna, akkor se érteném

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.