A Disney idén és a jövőben: Alien, Planet of the Apes

A CinemaConon a Disney beszélt az idei évéről, ami itt egy képben össze is van foglalva. Hát tarolják a piacot. És hmhm, rajta van a New Mutants is a képen, be akarják mutatni idén.

Viszont azt is elejtették, persze mindenféle konkrétum nélkül, hogy az alábbi franchiseokkal számolnak a jövőben: Avatar (ez nem meglepő), Maze Runner, Alien, Planet of the Apes. Sőt, a Kingsmanről is szó volt, meg a Deadpoolról. Ugye ez mind olyasmi, ami a Disney-Fox összeolvadással került hozzájuk.

58 hozzászólás a “A Disney idén és a jövőben: Alien, Planet of the Apes” bejegyzéshez

  1. Kíváncsi vagyok hogy az Alien és A majmok bolygója frencsájszal mit kezdenek?! Előbbinek mindenképp jót tenne egy kis vérfrissítés, elkell felejteni a Prometheust és a Covenantot. Utóbbit viszont simán lehetne tovább vinni, egy negyedik részt még bőven elbírna a széria.

  2. Covenantot egy az egyben törölni a David alkotta Xenomorph-os ostobasággal meg a többi logikátlan szenvedéssel együtt. Folytassák a 2. résztől azt jónapot, a Disney kezében talán lehet jövője.

  3. Szerintem meg fejezzék csak be, zárják le egy harmadik, befejező résszel, engem érdekel a történet. Aztán felőlem mehet a Reboot.

  4. A 40 éves jubileumra kijött short-okat csinálják meg minisorozatként. Plusz évente jöjjön ki egy nagyjátékfilm,és igen fejezzék be a promi vonalat egy harmadik résszel.

  5. Fantasztikus hír! Human munkáltatója hosszútávra tervez, így neki még pár évig nem kell elmenni szenet lapátolni, a nyájas olvasóközönség is megkapja betevőjét és én is elláthatom szuperhősi teendőimet! Átlagemberként a középszerűségért harcolok, erre a szintre kívánom felemelni minden erőmmel ezt a blogot is!

  6. BoNo: Lesz a Disneynek R-es vonala, nem csak 13 alatti :D Ahogy a Deadpoolt is bejelentette Alan Horn és Bob Iger, hogy R marad….

    Mi a baja mindenkinek az Alien 3-al? Senki sem veszi bele a franchise-be, pedig szerintem vállalható a maga módján.

  7. Soldierdsgn: Mindenképp jobb mint a 4., a Prometheus meg a furulyázós. Hicks és Newt off screen halála nagyon nagy hiba volt viszont.

  8. Soldierdsgn

    Szerintem is. Ha valamit lenne értelme utólag digitálisan feljavítani, akkor az az Alien 3. Mindössze azt a borzalmas cgi lényt kéne lecserélni és kapnánk egy teljes értékű Alien-filmet.

  9. Hehe, a Penguins-ről nekem Benedict Cucumberbatch jut eszembe, meg a pingvinekről szóló természetfilmje, ahol nem tudta kimondani rendesen ezt a szót :D :D

    A New Mutants nagyon érdekel, kíváncsi leszek az első kritikákra. Ha nem nagyon húzzák le a föld alá, akkor irány a mozi :)

    Az Artemis Fowl is érdekesnek tűnik, pár hete olvastam róla először, de kíváncsi vagyok, jöhet valami friss franchise.

    A Planet of the Apes mondjuk meglepett; még a 3. részt nem néztem meg, de én úgy tudtam, hogy az egy kerek, lezárt dolog, és feltételeztem, hogy egy ideig nem fogják megpiszkálni (mert amúgy nem lett akkor pénzügyi siker – vagy ezek szerint mégis?)… hmm, kíváncsi leszek, hogy milyen ötlet az, amit érdemesnek vélnek filmre vinni. Remélem nem csak valami Charlton Heston-os verzió remake.

    A Maze Runner könyvekről azt hittem, mind fel lett dolgozva – ezek szerint mégsem? Ez is meglepi, bár még két rész lemaradásom abban is van, annyira nem jött ki jól, hogy volt 1-2 év csúszás egy baleset miatt.

  10. 29.

    A Maze Runner engem is meglepett, azt hittem lezárták.
    Van két előzmény kötete is amúgy, hogy mi történt a világgal, de igazából ez a része volt érdekes csak, a szereplők sztorija (nekem) nem jött át igazán.

  11. Innen kb csak a Planet of the Apes et várom, de csak ha nem reboot. Ebbe az ujonnan felépitett közegbe jöhetne a klasszikus idöutazo story. Az mér kiderült ebben a trilogiábam, hogy eltűnt az űrhajó, ugyhogy szabad a pálya

  12. lordboxi: úúúú tényleg, most jöhet az eredeti story. Erre nem is gondoltam eddig, na arra kíváncsi leszek! :) Remélhetőleg az lesz!

    Ha jól emlékszem már a Lázadásban fellövik az űrhajót.

  13. lordboxi

    A War-nak végül is úgy lett vége, hogy simán folytatható. Ha tudják tartani a minőséget, ne hagyják abba!

  14. @Mate815:
    egyébként az eredeti scriptben, amit William Gibson (Neuromancer) írt még benne élt mindenki (Newt, Hicks). meg tudsz róla győzödni, mert nemrég képregényként kiadták (a szerintem remek ötletét):

    https://readcomiconline.to/Comic/William-Gibson-s-Alien-3

    aztán developmnet hell-be csapott át a script is és az egész készítés. közben rengeteget változott minden és mindenki a forgatáskor, azért lett olyan amilyen a film. az eredeti végével nem is került forgalomba, csak az alternatív befejezéssel.

  15. a végén a dizninél végzi minden valaha kedvenc frencsájzom, hát ennek annyira azért nem örülök. belőlük azt is kinézem, hogy hozzányúlnak a BTTF-hez, ami nagyon fájna.

  16. *öhm, hozzányúlnának, már ha Foxos lenne, de nem az, csak a dizni van olyan gátlástalan, ennyit akartam kinyögni.

  17. Átlagember: ez a legviccesebb téveszme még mindig, hogy a disney kis random magyar blogoknak fizet :D nem akarlak letörni, de a kommenteken is látszik, na meg a disneyé a filmpiac 40%-a már a fox felvásárlásával, hogy azért van róluk ennyi cikk.

    “Hozzáértését dicséri, hogy korábbi – építő jelleggel született – értékes kommentjeim is a szemetesben végezték.”

    és ha megfogadtam egy részét? Mi a cél, hogy lássák a te javaslatod, vagy hogy jótanácsot adj? Na meg persze kinek mi az értékes komment. Nekem pl. ez nem, amit most írok, de teszek még egy próbát arra, hogy beszélgessünk. Ha komolyan segíteni akarnál levelet írnál szerintem, nem ezt csinálnád, amit szóval, szóval az igazi céljaid a viselkedésed felfedi.

    Azt meg végképp nem értem, hogy miért vagy kiakadva az Avengers játékos posztra még mindig, hiszen nem az összes játékbábús posztot szoktam kitenni, csak az Endgame kapta meg eddig talán idén, mivel az év blockbuster eseménye. Ez tisztán látszik a körülötte levő érdeklődésen, és a bábuk mutattak valami új infót elvileg. Nem azért voltak kinn, hogy vegyék az olvasók, mert nagyjából senki sem teszi azt itt.

  18. Feelgood

    A hozzászólásokért, amiket kénye-kedve szerint moderál. Tegnap speciel filmről volt szó, ugyanúgy törölt a kommentjeimmel együtt, meg azt is aki felhívta rá a figyelmét, lehetne megengedőbb is, mert közel sem volt off a téma. Ha nem is függeszti fel ezirányú tevékenységét, legalább az oldalt átkeresztelhetné human insect (hmm önreflexió lenne? vagy csak nem tud angolul :) véleménye filmekről és szabadságjogokról, vagy valami hasonlóra.

  19. oké, de Human bevallottan nem kritikus, inkább ismertetőket ír és ez legalább egy őszinte dolog és ez itt soha nem ment másként. itt nem tartok attól, hogy valaki fizet neki a véleményéért, igazodási pontnak éppen megteszi amit ír. még csak el sem kell fogadni, nem néz hülyének, ha mást gondolsz egy filmről amit ő – ez pedig nem igazán mondható el a többi “hivatásos” kritikusról, akiknél ott a bölcsek köve. szerintük. szerintem meg a repijegy van ott a zsebükben, szkész.

    amit ide írtál azzal meg az a bajom, hogy valami agendának tűnik, aminek igazából tök kevés köze van a filmekhez és inkább szól egy titokzatos harcról, ami a háttérben zajlik a nézők hülyítése érdekében. na most ha a törölt dolgaid is ilyenek, akkor tökre nem hiányoznak senkinek.

    másrészt éppen itt vicces ezzel jönni, amikor többen is azért nyígnak folyton (én is általában), hogy ezek a gigacégek már szarnak a filmművészetre, egyszerű termékeket gyártanak fókuszcsoportozás alapján, a rendezőket futószalag melletti munkásként kezelik, és nuku alkotói szabadság, nuku kockázat. és hát olyanok is a blockbusterek egyre inkább, sajnos. de ezt Human is tökéletesen tudja. csak nem lehet folyton erről témázni, mert akkor a kutya nem járna ide.

  20. Átlagember: a posztok mindig human véleménye volt filmekről, ez egy blog, a kommentekben pedig az olvasóké, és ha a filmekről beszéltek, akkor sosem lettek törölve, hiába nem értettünk egyet. Így alakult ki valami közösség féle. Ha viszont emberek oltásába mentek, akkor kénytelen voltam moderálni. Most is, ha azt írnád, hogy a Disney szerinted ezért meg azért borzasztó amit csinál, semmi baj nem lenne (sőt, még egyet is értünk valamiben, bár lehet nem olvastad a fox felvásárlás közben az oldalt), és lehet érdekes vita alakult volna ki, de ez a felesleges és témaelterelő oltogatás elviszi onnan a társalgást. Hiába hibázok néha, azért többnyire tudom mi az ami sokaknak felesleges komment, hiába érzi 3 ember érdekesnek. Teljes anarchiára biztos van más oldal.

  21. Átlagember:
    Csak azt az egyet nem értem, ha ennyire ki vagy borulva ennek a blognak a tartalmától, akkor mi a fészkes fenének jársz ide??
    Gondolom fanyalogni arról, ami neked nem tetszik lényegesen egyszerűbb, mint megkeresni a megfelelő környezetet, hogy arról beszélgess ami az ízlésednek elfogadható, urambocsá kedvelhető :P Az már befektetett munkát igényelne ugye?

    A fellengzős, magaslóról lereszkedős hozzáállásod meglehetősen pszeudointellektuel köntösbe van csomagolva, eléggé hiteltelen. Nagyképűen úgy állítod be azokat, akik szeretik a popkultúra bármilyen szeletét, mintha amellett csak Mekibe járnának kajálni, az estéiket meg a Tények nézésével töltenék. Annyira elképzelhetetlen, hogy valaki több dolog iránt is érdeklődik?

    Ha csak az elmúlt pár hetemet nézem, voltam James Heather és Maribou State koncerten, megnéztem Mark Rothko, Sagmeister, Wes Anderson, David Lynch, Görgei stb kiállításokat, ledaráltam a The OA-t, tartottam egy Terence Hill maratont a szülinapja miatt, megnéztem az Aranypolgárt, a Radírfejet, a Veszett a világot, a Harmadik típusú találkozásokat, és elolvastam a Fábri Zoltán életéről egy könyvet :) Ma pedig kitörő örömmel vettem meg a Végjátékra a jegyet. Harcolok a középszerűségért :P

    Trollkodásnak uncsi vagy, iróniának meg humortalan, szóval inkább keress valami hobbit, és ne szennyezd ezt a helyet. Van itt egy tök jó közösség… ugyan nem szoktam túl sokat írni, de rendszeresen jövök olvasni a cikkeket, meg a kommenteket, mert teljesen jó beszélgetések szoktak kialakulni.

  22. arról lehet tudni valamit hogy a Percy Jackson jogok még a FOX-nál voltak? mert akkor kiváncsi leszek, Disney tervez-e valamit vele (jó lenne egy live action sori vagy animációs is akár a Disney+-ra)

  23. Human!
    Jó lenne tudni mi alapján moderálsz.
    Mert “djtomek” hozzászólása ugyan terjedelmesre sikeredett de azon kívül, hogy ugyanúgy fikázik valakit mint korábban “átlagember” nem igazán kapcsolódik a blog jelenlegi témájához.

  24. Teljesen mindegy milyen Alien filmet csinálnak mert 10 emberből 8-nak baja lesz vele. Én örülök ha egyáltalán készül legyen az Covenant folytatás vagy Alien 5 vagy más.

  25. A Prometheus / Covenant vonalat lezárni egy 3. résszel, ahol megmutatják a Space Jockeyt ( elefántszerű hatalmas formájában), akik létrehozták az alsóbbrendű tervezőket, akik ellopták a Space Jockey-któl a fekete trutymót……… a végét kifuttatni valahogy az LV423-ra és annyi – lezárni. És kezdhetnének egy új trilógiát – elhagyva a David / Ripley vonalat.

  26. Kifli: most várjuk Átlagember (és sok más név:) válaszát ezekre, ugye én is írtam neki, kicsit engedtem az offtopikot, de djtomek is az igen. Törölve lesz ha lezárult a vita, de tisztán látszik már a kérdéseden is, hogy ismét félrevitte az off a témát, csak ha nem válaszol senki, és kipucolom szónélkül, akkor meg ugye azon ment volna a negativitás. Pedig én is szívesebben olvasnék (és olvasok, kösz mindenkinek, aki igyekszik) a témához kapcsolódó kommenteket.

  27. És úgy, hogy az LV423 -on nem egy tervező zuhant volna le a Derelict-el, hanem egy Space Jockey. Ez magyarázná a méretbeli különbséget és bővítené is az univerzumot. Nekem nem jött be hogy a tervezők totál emberszerűek (vagyis az ember néz ki tervezőszerűen). Tudom Scott azt mondta hogy az első Alienben is egy tervező volt a pilóta, de a Prometheusban amikor Shaw a pasijával beszélget, akkor mondja a csávó, hogy leveheti a keresztet, mert tudjuk, hogy nem isten teremtett bennünket és Shaw visszakérdez, hogy rendben, de a tervezőket ki teremtette? Ergo még be lehetne hozni a Space Jockey-t úgy, hogy nem kellene kukázni az eddigieket. Sőt erősítené a párhuzamot a teremtmény a teremtő ellen fordul vonalon mert ahogy az ember fellázadt isten ellen, David fellázadt az emberek ellen úgy a tervezők is fellázadhattak a Space Jockey-k ellen.

  28. én nem akadok, fenn ha nincs itt a kommentem, amit Alien 3 témakörben írtam (biztos meg van az oka).
    akit érdekel az eredeti William Gibson viziója az Alien III-ról, így kereshet rá:
    “william gibson alien 3 comic online”
    a múlt héten vált teljessé a története, amit a FOX nem akart és átíratta számtalanszor.

  29. Eddig nem lett még említve, de Ford V Ferrari, Matt Damon, Christian Bale… WOW
    Remélem a Rush után kapunk ismét egy remek autóversenyzős filmet :)

  30. Szóval ha jól számolom 22 film van a képen, ami átlag majdnem 2 film/hónap. Ezzel nagyon nehéz lesz versenyezni. Felvásárlásra felkészül a halál szélén táncoló MGM? Szerintem itt néhány éven belül elég sötét világ fog kibontakozni, de ne legyen igazam.

  31. Elkezdtem kereseni a Pókembert a képen, de aztán rájöttem, hogy az Sony, nem Disney.

  32. Ben:
    Az nekem is a radaromon van. Elcsúsztatták nyárról az őszi szezonra gondolom néhány díjban reménykedve.

  33. A Ford V Ferrari filmet én már idén is néztem volna:D eléggé várós.

    Csatlakozom ahhoz a táborhoz, akik azon a véleményen vannak, hogy tökmindegy milyen Alien film készül, én is örülök ha lesz.

    És holmi Átlagemberek ne bántsák Humaaant, meghalnék Filmbuzi blog nélkül

  34. Mindjuk az Alien és Planet Apes,nem tudom milyen szinten áll,de nem fogják nagyon erőltetni,jövőre még biztos nem vágnak bele.
    Egyébként néztétek az első Avengers jegyeket ebayen?15 ezer dolcsiért elvihető villámáron amúgy 2500 -ról indul a licit :)

  35. Ja hogy engedted az offot… úgy hogy törölted a hozzászólásaim 95%-át. Nagyvonalú :) Biztos sértőek voltak. Már itt kezdődik a mi nézeteltérésünk. Szerintem nem lehet mindig minden egyén lelkivilágára tekintettel lenni, mert akkor egy olyan kilúgozott diskurzust kapunk, mint amik többnyire itt olvashatók. Ez maga a politikai korrektség, amit megvalósítasz. És hogy az végső soron mennyire kártékony (és nevével ellentétben kicsit sem korrekt), annak belátásához elég megnézni az oszkár díj körüli fekete mizériát. Természetesen ha ezt szóvá teszem megy a bann, pedig hát csöppet sem off (épp az érintettek tartják folyamatosan porondon). De egyébként sem hiszek az off-ban. Akadnak kivételek, de általában egy film önmagában kevéssé érdekes. Azok a kérdések érdekesek, amiket felvet a nézőben. Éppenséggel a Get out kimondta, hogy a feketék a legjobb atléták (ami igaz is) és mindenki tapsol. A DNS felfedezője kimondja, hogy a feketék genetikailag kevésbé intelligensek, mint a többi embertípus, erre utólag elveszik a Nobel-díját. Nem ugyanez megy itt is?

    Azt mondod a nézők részéről is a dizni termékeire van igény. Ha ez igaz, (részben az, részben meg mesterségesen generált az az igény) úgy miért ne kritizálhatnám a közönséget? Ez a hozzáállás vezet a hópelyhek generációjához, akik képtelenek megvédeni az álláspontjukat, ehelyett beírják hogy human légyszi töröld már ezt a tagot. Persze törölve is lettem, mert a sértett kisebbségnek alanyi jogon igaza van, pusztán azáltal hogy sértettséget mutat.

  36. ja szóval te tényleg egy alt-right hülye vagy, akkor bocsánat, azt hittem csalnak a megérzéseim, de már megint nem. remélem olvasod még ezt, mielőtt human törli a többivel együtt: senkit nem érdekel az üres fehér felsőbbrendűségedet ért elképzelt támadások miatti seggfájásod.

    Nem. Ide. Tartozik. Senkit. Nem. Érdekel. Itt. Ez. Nem. Az. A. Hely.

    menjél a youtube-ra tombolni, hogy a (az amúgy rakás szar) Captain Marvel miatt mégsem ment csődbe az egész hülye dizni, pedig hát a megmondóemberek megmondták előre – csakhogy a nézők meg leszarták őket.

    attól jó ez az oldal, hogy szinte teljesen hiányzik innen az, amit te nyomatsz és ha van is ilyen-olyan vélemény, a lényegi párbeszéd (hát ha van éppen) az a filmek körül bonyolódik általában és nem a DNS meg a bőrszín körül. szevasz.

  37. “Szerintem nem lehet mindig minden egyén lelkivilágára tekintettel lenni” ja akkor nyugodtan töröllek a jövőben, mert láthatóan mérgezted a topikot? Amúgy meg nem csak te lettél törölve az “engedem az offot” előttről, ne játszd az áldozatot, azok is akik téged küldtek a picsába, de ugye az nem stimmel ahhoz a képhez amit vetítesz.

    “De egyébként sem hiszek az off-ban” de ennek a magánsitenak az üzemeltetője hisz, mivel látta mi alakul ki ha nincs moderálás. Értelmetlen baromság, ahol már értelmes emberberek nem is akarnak megszólalni, hiszen rég nem arról van szó, amire kattintottak, mert érdekelte őket.

  38. Mondjuk ez igaz amúgy teljesen jogosnak tartom,hogy ne legyen itt is trollkodás.Pont elég felületen megy a felesleges nyírbálás,úgyhogy maradjunk a filmeknél,bár azért lehetnél egy kicsit lazább,néha jó egy kicsit összekülönbözni :)
    UI:ha mégis törölsz egy nevet,abból ért az ember,de tehetnéd úgy hogy nem tiltod az ip cimet is vagy a tököm se tudja mit,mert ha hozzá akarok szólni akkor mindig át kell váltanom 4G-re,mert a wifin keresztül nem engedi és ezért nagyon utállak ;)

  39. Ha jól látom, a képen már fel sem tüntetik a Foxot, minden simán csak Disney. Komolyan azt hittem, legalább a látszatra adnak majd, de úgy tűnik, a Foxból csak label marad…

  40. Rohadt fárasztó már, hogy néhány ember folyamatosan hőzöng indokolatlanul egy csomó cikk alatt (minden fórumon). El akarják hitetni, vagy talán ők maguk is elhiszik, hogy sértettek, és a többséget képviselik. Valójában pedig a rettentő hangos és idegesítő kisebbség.
    Anno a Love, Simon trailere alatt pl. ami kommenteket láttam mielőtt (jogosan) le lettek tiltva, hát van baj sok embernél… Látjuk, hogy frusztráltak vagytok, kommentelgetéssel nem lesz jobb. Aki meg a legjelentéktelenebb dolgokon is képes kiakadni, az kezdjen bele egy önismereti tréningbe.

    A hozzászólások törlését én megértem. Ez Human blogja, az ő szabályai. Nem kellene még csak meg sem magyaráznia, hogy mit miért töröl, ha akarja a blogot is törölheti egyik napról a másikra.

  41. Alien és Planet of the Apes nagy kedvenceim, örülök, ha jönnek új részek. Maze Runnert is szerettem.

    22 filmből azért törvényszerű pár bukás is.

  42. Átlagembernek azért elég sok mindenben igaza van, bár a féktelen fikázás és off topic tényleg irritáló tud lenni.

  43. Az offon túl vissza térhetnénk rá, hogy miért is volt jó film az Alien 3? Első körben halott volt a 3 karakterből kettő aki számított, Bishop google fordító lett kb, az alien botrány volt benne, meg a színészek is…

  44. Artox: Nekem szerintem a börtön hangulat volt, ami megfogott és akkoriban nem foglalkoztam a cgi-vel és ez szépítheti. Most persze bántja a szemem. Emlékszem, hogy engem is durván érintett a 2 karakter halála az elején, de én azt a filmen belüli drámának éltem meg és nem csalódottságként.
    A vége is bejött, a Terminator 2-t idézte. :)

  45. Szerintem nem csak a két karakter halála miatt volt gáz az Alien 3 hanem mert miden szinten visszalépés volt az első kettőhöz képest. Számomra érthetetlen az is mire ment el 50 millió amikor a második 18-ból készült… sokkal olcsóbnak érződik mint az első két rész ez valószínüleg a gyenge rendezés/menedzsment hibája is. Én szivesen elfelejteném ezt és az utánna érkező részeket.

  46. hülyeséget írtam, Ford v Ferrarit idén novemberre írja az imdb, nem tudom, miért rémlett, hogy csak jövőre láthatjuk. Ettől persze eltolhatják még egyszer..

    Egyébként az Alien kapcsán: csak jól csinálja a Disney, ha nem temeti a szekrény mélyére a témát, hiszen azon kevés univerzumok közé tartozik, amikből nagyon sok mindent, sokféleképpen lehet kihozni és akár tetszik a népnek, akár nem, a lényeg, hogy még mindig érdekli az embereket, emiatt nem lesz veszteséges.

  47. A börtönös cucc oké lett volna ha nem az az elnagyolt szenvedés lett volna, a vége hiába Terminator-os, az is elég tré, főleg hogy már azzal felvezették az okádék 4. részt a DNS minta miatt… egyszóval vicc film volt, a 2.-tól lenne értelme folytatni, mert az még korrekt munka volt, nem úgy az utána következő 4…

  48. human says:
    2019. April 4 at 13:18
    Hiába hibázok néha, azért többnyire tudom mi az ami sokaknak felesleges komment, hiába érzi 3 ember érdekesnek.

    Akkor nem írtam, úgy voltam vele, hogy sag schon, de ha már ez a téma gondoltam megemlítem, hogy a RedLetterMedia-s Captain Marvel videós kommentem moderálását kicsit túlkapásnak éreztem.
    Azt totál megértem, ha az offtopic _dumcsit_ nem tolerálod, de ebben az esetben csak informálódni szeretett volna – nem is egy -ember, kérdés-válasz-pont. Ez nekem nem tűnik közösség bomlasztónak, épp ellenkezőleg, ezért lepődtem meg a moderáláson.

  49. Fishi: az átvitte captain marvelre a társalgást, sajnáltam h a posztban is megemlítettem. minden CM kérdést és választ töröltem, nem csak a tied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.