16 hozzászólás a “Két Alien-kisfilm is nézhető: Containment, Specimen” bejegyzéshez

  1. Spoiler?
    Egyszer már igazán bánthatnának mondjuk egy kígyót, vagy krokodilt, nem mindig szegény blökiket..

    Amúgy nem is rossz kisfilmek eddig, legalábbis szerintem

  2. Nagyon jó lett.

    blady:
    Spoiler
    Ez nem csak egy android volt, nem egy valódi kutya. Mondjuk eléggé ötletes volt.

  3. Máshová írtam, de ide is bemásolom.

    Totál jellegtelen, a már megszokott Alien-sablonokból építkezik ez is és az előző kisfilm is. A 20th CF spúr módon megspórolta egy rendes film költségét, helyette készíttetett 6 db (az eddigiek és a továbbiak szinopszisai alapján) zéró kreativitással megírt kisfilmet és le van tudva a nagy évforduló. Azt is mondhatnám, hogy Blomkamp nem készíthette el a filmjét (ami alaphangon nem is baj, mert szerintem is hülyeség a korábbi folytatásokat babrálni), de azért a fentieknek meg a Terminátornak örülünk, mert milyen frankó. Szerintem meg nem az. Ilyen, a fentiekhez hasonló jeleneteket bármelyik A/4-es rajongó felskiccel, ha kap maga mellé egy normális stábot meg egy normális, filmezésben minimálisan jártas producert akkor meg is rendezi. De kérdem én: miért nincs a 6 kisfilm között egy animációs se? Miért nincs legalább egy olyan, ami pl. alternatív nézőpontot használ – pl. egy kutya/macska szemszögéből mesél el valamit, vagy urambocsá’ egy idegen nézőpontjából? Részemről ez lett volna kreatív ötlet, nem a fentiek és nem akarom elhinni, hogy az 500 pályázatból egy se volt, ami ezeket felvetette volna.

  4. a specimen a maga egyszerűségében is ötletesebb,mint a prometheus covenant vonal összeségében.

  5. A speciment tetszett, de a kutyus sorsa miatt kb. egy ismerősömnek se ajánlanám… A másik rövidfilm gyenge lett szerintem.

  6. A Containmentben az az esés hihetetlenül béna. Párszor vissza kellett tekernem mire “megértettem”. Az első filmet kár volt elkészíteni. A Specimen viszont tetszett. Nem nagy eresztés, de jó.

  7. @Dagadt: uh wow ezt még nem láttam, köszi :D teljesen a véletlen műve. Lehet az annihilation miatt írtam, abban ugyan volt kroki, de az már emlékeim szerint döglött volt :D

  8. A Specimen egy fokkal már jobb volt, de még mindig felejtős, mint minden ami az utóbbi időben készült a név alatt mozgóanyag szempontból.
    Pedig nagyon szeretnék most már látni valami igazán jót :(

  9. Olyat kellene csinálni amikor már az Alien-ek kievolúciósodnak és mennek az emberek kolonizáni őket és menekülnek előlünk és a fegyverek elől. Az új ötlet lenne ;)
    Az hogy mindig mi hullunk (vagy a kutyák) már elég uncsi…

  10. Vagy egy olyan koncepció, amiben már az alienek az idomított jószágok, amikkel lehet menni megvadult alienekre vadászni:D
    Mintha erről 1x már láttam volna tervet, de nem nagyon akaródzott senki filmrevinni

  11. Hihetetlen, hogy több, mint 500 forgatókönyvből ezeket választották ki…. Nem azért, de ezekbe sok művészi teljesítményt nem kellett beletenni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.