Hellboy — pokoli időpazarlás

Amikor a Suicide Squad szelleme kísért. Pedig a Han Solo-val szemben itt aztán végképp nem fogható rá, hogy előre tudtunk mindent a forgatási nehézségekről, legalábbis nekem kimaradtak, a nézés közben mégis egyértelmű volt a problémák jelentős része a 10. perc után.

Hiába szoktak bejönni a trailerek alapján tett tippjeim, a Hellboy-nál iszonyat ügyes volt a marketing csapat az elején. Utána meg már kerültem a videókat. És ezt nem arra értem, hogy mindenki számára jónak tűnt a film, sok előre lehúzó kommentet olvasva azért valamennyire bólogattam magamban (bár a Resident Evil késői részeihez még a megtekintés után sem hasonlítanám), viszont olyan érzésem volt, hogy az esetleges bukta mellett nekem mégis be fog jönni. Pont ezért is tettem kivételt vele, és az iszonyat lehúzások ellenére mégsem hagytam ki. Tudom, hogy mindig az idővel jövök, és itt az újabb bizonyíték, hogy igazam van: utazással és várakozással vagy 4 órám és 2 ezer forintom bánja ezt a művet. Ebből az egyik pótolhatatlan az életben.

Nem lett annyira trash, ami már jó.

A történet szerint ugye jön a pokolból ez a Hellboy, aki a jövendölések szerint az apokalipszist hozza a Földre. Közben meg van egy Artúr király által darabokra vágott boszorka, aki azt akarja, hogy a sötétség lényei előjöhessenek a fényre, avagy az apokalipszist. Nyilván ha valakit a film elején darabokra vágnak, de még beszél a feje, akkor azt idővel összerakják majd, és visszanyeri az erejét. És erről szól a film, felvezetik Hellboy dilemmáját az apokalipszis kapcsán, miközben próbálják a boszorkány összerakását és hatalomra kerülését megakadályozni.

A probléma, hogy a film közben szinte végig érezni a producerek kezét. A rendező és a producerek sok mindenen összekaptak elvileg. Akadnak tényleg cool részek, és vicces beszólások, amikor pillanatokra jól szórakozunk, de ez nem menti meg a kupit, amit nézünk.

Az utóforgatott, meg átszinkronizált részek sem húzzák ki a szarból a filmet. De komolyan, annyiszor beszélnek háttal, meg a kerülik a “mond valamit → reagál”-kameraállásokat, miközben furcsán mozgatják a karaktereket a helyszínek között, hogy valószínűleg az utómunkában szedték össze értelmesé a történetet. De ide csak feleslegesen öntötték a pénzt, mert nem értek el vele semmit, ennél lehet jobb lett volna, ha a rendező szanaszét esett koncepcióját leadják további befektetett dollárok nélkül.

Vagy ha neki sem állnak ugye, hiszen nem látszik komoly koncepció ezen reboot mögött. Bár lehet tényleg csak annyi hangzott el a meetingen, hogy “na most véres lesz”.

Pedig az új Hellboy-t rendező Neil Marshall annyira jól kezdett régen: The Descent, Doomsday. Ezzel jó időre megkedveltem, és tessék, 11 év után is ezen két cím miatt kapta meg az esélyét, amivel nem élt.

26 hozzászólás a “Hellboy — pokoli időpazarlás” bejegyzéshez

  1. Gratulálok nekik. Így kell kinyirni újabb 10 évre (minimum) egy klassz és érdekes címet.

    Fel nem tudom fogni, ott a kész alapanyag. Jók is. Miért nem sikerül akkor egy épkézláb filmet összehozni? és itt nézek a DC-re is egyben…

  2. Én del Toro filmjeit nézve sosem gondoltam azt, hogy mennyivel jobb lenne ez vérrel meg pár beszúrt trágár szöveggel. Volt hangulat, kreatív mitológia, laza főhös, érdekes mellékkarakterek. Iszonyat nagy tévedés volt ezt újrahangolni, főleg így…

  3. (A végén mondjuk az a másfél perces apokalipszis elképesztően király volt. Tiszta Bloodborne-flessem volt tőle)

  4. Ez van sajnos. Azaz igazság hogy ez a film azért készült, hogy kielégítség azoknak az embereknek a vágyát akik anno fikázták a Ron Perlman-os verziót.
    A HellBoy konkrétan ugyan arra a sorsra jutott, mint a Predator és a Star Wars. Azt a két franchise is nagyrészt a fanyalgók miatt lett tönkre vágva.

  5. Marad hát nekem az örök kétkedés, hogy del Toro a nedves unalma után tudott volna-e egy jó hellboy3-at csinálni, az viszont biztos, hogy másnak nem sikerült jobbat csinálni.

  6. Milla Jovovich a főgonosz és még csodálkozik valaki hogy fos lett a a végeredmény?
    Persze,nem CSAK ő tehet róla,de Jovovich neve nekem előre garantálja hogy egy film sz*r lesz,már előre.Jó filmben nem tudom mikor láttam utoljára.
    Elnézést mindenkitől ha megbántok valakit.

  7. egy elszállt filmben direkt félig vicces castingként szerintem jó választás lehetett volna Jovovich is.

  8. 6. Nem mintha egy színészen bármi is múlna egy ilyen produkcióban. Te kb. olyan vagy – már elnézést – mint a kolléganőim, akiknek ajánlottam a csillag születiket, de Lady Gaga nevét hallva azt mondták, hogy az csak fos lehet, hiszen hogy néz már ki az a nő, azt ők nem nézik meg.

  9. Ez rettento lett. Ujat es “jobbat” szerintem egy kepregenyhubb atmoszferaval lehetett volna elerni, szaz hellboy story helyett parat kiragadni es akore egy melankolikusabb filmet felhuzni. Atgondolatlan es ugyetlen szornyuseg lett, amiben azt hiszik a karomkodas es a frocsogo gore meno, emiatt pedig teljesen indokolatlanna valt.

  10. Azért megnézem majd, a Predator-ban se értettünk egyet human-nel és nagyon akarom, hogy ez a film ne egy rakás kakinak bizonyuljon.

  11. 4

    “fanyalgók miatt lett tönkre vágva”

    Ezt a kijelentést szerintem te magad sem hiszed el.
    Azt gondolod, hogy a stúdiók a rajongóknak akarnak eleget tenni? Naív vagy ha így gondolkodsz.

  12. Ne már Human,
    az első előzetesen is látszott, hogy baromi gyenge lesz ez a film. A marketinges csapatról annyit, hogy a videón a cikra 120 ezer értékeléből 30 ezer negatív. Tehát már ott látszott, hogy ezzel valami gond lesz.

  13. Közben most nézem, hogy a Greenband előzetesen (1 nappal jött a Red band után) 2,7E LIKE vs 1,3E DISLIKE. Oké, nem kell hinni ennek, de azért ez minden csak nem váratlan. A Lionsgate a Robin Hood után továbbra is futószalagon gyártja a szart. Na majd jön John Wick és megmenti a helyzetet.

  14. Szerencsére mostanában mindig megérzem mit érdemes megnézni és mit nem,most megint jól döntöttem.Majd valamikor otthon.

  15. totoro
    Már nem azért de szerintem sokunknak van olyan színésze/színésznője aki miatt már előre feltételezhetünk egy színvonalat.Legtöbbünknek Seagal ilyen(nem,nem a korai filmjeiről beszélek amik között volt pár bűnös élvezet kategóriájú),nálam meg Jovovich,meg Seagal,Sandler,Melissa Mccarthy ilyen.Előre sejtek egy színvonalat,és általában bejön(ráadás hogy nem bírom őket túlzottan).

  16. Nekem minden színvonaltalanságával együtt már annyira szar volt, hogy végig imádtam. trash a javából! :D

  17. turrican:
    Dehogyis nem.

    Ugyebár bemutatkozott a Star Wars-szal (4-5-6) mindenki oda-vissza volt tőlük! Majd jött az előzmény trilógiával mindenki átkozta George Lucas-t és azt hajtogatták folyton, hogy “Bezzeg az eredeti trilógia mennyivel jobb volt.”! Na akkor az öreg lepasszolta az egész SW-t a Disney-nek, akik “tanulva” esetből elkezdték ontani a SW filmeket, amikben mindig ott van a Hallálcsillag, Darth Vader és a rohamosztagosok, mert az embereknek ez hiányzott!

    A predator-nál ugyanez az helyzet. Jött az első rész mindenki imádta, majd jött a folytatás és mindenki földbe döngölte, mert egy az egyben az első filmet másolták le. Aztán 2010-ben ezt meg tették a Ragadozókkal, de az sem tetszett senki. És végül úgy döntöttek, hogy Shane Black majd megoldja, mert ő író és rendező + még szerepelt az első Predator-ban is!

    És akkor a HellBoy! Mindenki rinyált a Ron Perlman-os verziónál, hogy ez nagyon gyerekbarát és nincsenek benne belezések! Most megkapták!

  18. Hát sajnos ezúttal valóban nem a kritikák voltak túl szigorúak én a 0-ra tekert elvárásokkal sem tudnám pozitívan értékelni a filmet. (talán a RT-s 15% túlzás, de 30% fölé azért nem lőném én sem, az meg már sovány vigasz)
    Mindezt mondom annak ellenére, hogy én speciel sosem szerettem a Del Toro-s filmeket, képregényt meg nem olvastam.
    Üdvözöltem az elképzelést, hogy 18+os filmet kapjunk mert amennyire tudtam azért a képregény is inkább ebbe a kategóriába mozog, ne meg Hellboy stílusa azért sokkal jobb egy olyan univerzumban ahol nem kötik erkölcsi béklyók :)
    De amit nagyon ügyesen eltaláltak a Deadpool-nál, azt itt sikerült legócskább pronyó humorral elbaszni.Hihetetlen mennyire nem ültek a beszólások és inkább volt olyan érzésem, mintha minden mozinéző legrosszabb rémálma írta volna az egysorosokat – tudjátok az a fajta suhogós melegítős proli aki azt hiszi mindenki hangosan nevet majd azon ahogy ő kommenteli a filmeket “magasröptű” poénokkal… ráadásul ezt mégjobban húzza negatív irányba a szinkron, de ezt a filmet sajnos az eredeti hangok sem mentenék meg a fájóan egyszerű alpáriságtól
    Túl harsány volt már a film és a véres akciójelenetek is már inkább parodisztikusak voltak mint sem a keménységet meg a faszaságot hangsúlyozó elemek. (ráadásul a tényleg jól sikerült szörnyeket kb addig láthatjuk ameddig a bemutatóban is :(
    A zenék ugyan egész jók voltak, de azt veszem észre manapság fordítva ülnek a lovon ezügyben és azt gondolják egy sablonos jelenetet majd a jó zene menővé tesz pedig az csak a tényleg jól sikerült jeleneteket tudja hangsúlyosabbá tenni, szarból nem fog itt sem egy jól eltalált zene sem építeni sajnos.
    kár érte, kiváló ügynök volt
    (ps: ráadásul már most biztos vagyok benne, hogy ez a bukás prudceri fordításban azt jelenti majd, hogy a marvel és shazam féle gyerek barát verzió a tuti biznisz és a 18+ miatt bukott meg a film pedig annak ehhez nem sok köze van sajnos)

  19. Angolul sikerült egyébként bárhol is vetíteniük? Csak szinkronos vetítéseket találok, egészen nevetséges…

  20. Szerintem a recsgő ropogó tükörforditású magyar forditás nagyon sokat beletett a film élvezhetetlenségébe, ám ettől még olyan az egész, mintha a három producer külön-külön dolgok miatt veszekedett volna a rendezővel, 3 irányba húzva szét az egészet. A jelenetek és helyszinek közti vágás az így semmi átúsztatás vagy lezárása az egyik jelenetnek, semmi baz. Egyik percben még a bunkerben beszélnek, és mondat közben átvág valami angliai helyszinre, ahol hatalmas betükkel a kép közepére kúrják, hogy MÁS HELYSZÍN. Tök felesleges párbeszédeken perceket időz a kamera, aztán a végén meg tök fasza jeleneteknél gyorsabban vág mint ahogy tapsolhatnál.
    A baba Yaga jelenetnél annyira az undorfaktorra figyeltek, hogy a tizenperces párbeszédnek semmi értelme nincs. Nagyon mellément ez.

  21. Az óriásölő jelenet a fel-le erősített zenével mint amikor a Serious Sam 3-al aprítottam. És akadt még pár amiről egyéb játékok ugrottak be. Amúgy a véres részeket megirigyelhetné pár mai horrorfilm. Én nem vagyok nagy Hellboy fan, ez a rész is egyszer lement, addig szórakoztatott, de többször nem akarom látni. Szóval langyos a végeredmény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.