Avengers: Endgame. Vége?

Le lehet egy 11 éven át tartó filmsorozatot úgy zárni, hogy mindenki örül? Nyilván lesznek még MCU-filmek, de tudjuk, hogy bizonyos szinten ez valaminek a vége. Lezárult a “Star Wars Original Trilogy”. A mostani nemzedéknek, ha nem is minden filmjével, de hasonlót jelenthet ez az univerzum, mint a jelenleg 40 fölöttieknek a Star Wars a 80-as években.

Nem kertelek: megcsinálták. Az utóbbi években néha már döcögött a léc, amit a Captain Marvel le is ütött kicsit, viszont most jött Captain America, Thor, Iron Man, Hulk, Black Widow, Hawkeye (igen, még ő is), és szépen visszatette azt. Az eredeti karakterekkel gyönyörű keretet sikerült összehozni az eddigi MCU Phase-eknek.

Bár olyan érzés, mintha a kritikákra hallgattak volna, de mivel az Endgame egyszerre íródott az Infinity Warral, így ez csak részben igaz. Konkrétan a poénokra gondolok, mivel ezúttal keményebb a dráma (már képregényfilmes szinten), amit nem oldanak fel minden másodperccel valami beszólással. Persze a vágószobában is elhullhatott pár ezekből, de azért a forgatókönyv írása is ide vezetett, a komorabb témához. Azért nem Leftovers mélységben merültünk el a csettintés utáni időkben.

Amit mindenképp megemlítenék, hogy az Endgame tényleg az érzelmekről szól. Szépen lassan, sok visszautalással, néhol kacsintással, de összerántották a szálakat, és felhasználták őket egy csúcsponthoz. Vannak izgalmas részek közben is, és kivételesen a végső csatának is csak pár pillanata volt szemforgatós, de azért a film teljesen a karakterek eddigi, és mostani útjáról szól. És ez adott valamit az akcióhoz is.

Az biztos, hogy a reklámkampánynak is dicséret jár, főleg, hogy szembement a Marveles gyakorlattal. Emlékeztek még, amikor az Iron Mannél mindent a netre tettek szinte? Most meg tényleg csak a film elejéből mutatták a legtöbb dolgot. Persze megtehették, a többség a hype vonaton ült.

Azoktól kérdezem, akik már velem együtt túl vannak a megtekintésen: tényleg ez a kiszállási pont? Mert annak gyönyörű. És most jöhet az új nemzedék, sok új nézőnek is. Persze elmegyünk egy darabig, ez nyilvánvaló, de nem csak a színészek miatt hozom elő a kérdést, hanem mert az érzés is olyan egyelőre, mint mondjuk a Supernatural 6. évad. Már nem lehet logikusan összetartani az egészet, ez bizony jó pár kemény beszúrt “értse a néző” magyarázatnál tettenérhető itt is.

A címbe nem emeltem ki, hogy spoilermentes, hiszen az a normális a bemutató napján (ehh, akiknek most ki kell:), viszont a kommentekbe mindenképp jelöljétek, ha mégis elcsattintotok párat. Van bőven miről beszélni. Aki csak általános véleményt írna, az se tartsa vissza, bár nem hiszem, hogy egy komment, vagy akárcsak a fenti írás dönt a moziba menetelről ennél a filmnél. Dumáljuk inkább ki.

ui: nincs a végefőcím alatt jelenet, ezzel is aláhúzzák, hogy ez egy kilométerkő.

human
írta
2019. 04. 25. 15:46
megjelenés
175
hozzászolás


175 hozzászólás a “Avengers: Endgame. Vége?” bejegyzéshez

  1. Gyönyörű volt, tegnap este 22.40 IMAX fullon, az egész film eszméletlen szép, a 3 óra egyből elrepül. Nevettem, pityeregtem is egy résznél, sok volt a feszült pillanat, de feszengős talán semmi.

    Hatalmas filmélmény.

  2. Szerda este néztük, életemben először ültem úgy moziban, hogy teltház volt, az első sor legsarkában is ültek. Eddigi legmeghatározóbb moziélmény, mintha színházban ültem volna. Erről pedig spoilermentesen nem lehet részletesebben, úgyhogy

    SPOILER ON

    Volt hangos nevetés amikor Quill táncát és éneklését kívülről láttuk, ujjongó tapsvihar, amikor Cap felemelte a kalapácsot, meglepődött csend a Vormiron, és igen, könnyek amiután Strange felmutatta az ujját, hogy “this is the only way”. Onnan már tudta a terem, hogy mi várható, talán csak páran vívódtak belül, hogy nem ez nem lehet.

    És pont ez a vég, ami nekem lezárta, úgy jöttem ki, hogy KÖSZÖNÖM, de ez itt így kerek és nem haragudnék ha nem lenne több MCU film, ugyanis képregény filmnek megkockáztatom egyáltalán, de blockbuster sorozatnak is ezt felülmúlni hosszú ideig nem lehet.

    Spoiler off

    Human az SW-t emelte ki, én fiatalabb generáció vagyok, így ezt a Gyűrűk ura 3 mellé tenném a kispolcra, ahhoz tudnám hasonlítani, utoljára ennyire kielégítő és látványos történet lezárást ott láttam.

    mindenképpen újra nézős a következő hetekben.

  3. Nem értem a pityergőket, azért akkora érzelmeket nem váltott ki a film, max a vége volt szép ebben a tekintetben.

    Jó volt, de nekem támadt hiányérzetem néhol, és a humort infantilisnek találtam pár helyen. Scott pl teljesen hülyének lett véve…

    Jól megkavarták az egészet ahhoz, hogy ezt már ne lehessen folytatni, túl grandiózus lett.
    Most már egy földi csihipuhi nagyon tétnélkülinek fog tűnni bármelyik filmben, hiszen kinyílt a világ. Viszont mindent kihelyezni az űrbe meg túl scifis, azt sokak gyomra nem fogja bevenni.

    Egyszóval ez tényleg egy vég, komolyan lezárva az MCU földi pályafutását.

  4. Én most jöttem ki. Kellemes csalódás volt. Szerintem jobb is lett mint az Infinity War, aminek a befejezése hazavágta az egészet. Valóban szépen zárták le az Infinity Saga-t. Ez lesz az első Marvel film, amit moziban duplázok. A 3 óra miatt nem kell aggódni hamar elrepül.

    Bocsi
    SPOILER ALERT!!!!!!!!

    A teljes élményből levon az időutazás logikai bukfencei. Annyira azért nem zavar, mert elfogadom, hogy kellett ez a filmhez. De azért nagyon gyenge volt Banner magyarázata, hogy miért nem változik meg az idővonal. S ebből kifolyólag van egy hatalmas kérdés. Mi van Lokival?

  5. SPOILER

    Még annyi, hogy Danvers (Captain Marvel) teljesen felesleges volt ebbe az univerzumba. Túl erős, de mégsincs sehol amikor kellene.
    Ha megjelenik, akkor meg legyak mindenkit 3 mp alatt, miközben a többiek sz*rrá vannak verve.

    Nemár…

  6. SPOILER

    Én elég keserű szájízzel jöttem ki tegnap a vetítésről. Valamiért nagyon nem tetszett.
    Így aludva rá egyet aztán rájöttem mi ölte meg leginkább az egészet. A folyamatos “húú tapsolni akarok mert ez epikus lett” éljenzés. Még az olyan fing jeleneteknél is, mint amikor Kapitány a liftben odaszólt a kis kopaszhoz (remélem ez nem spoileres). És ez az egész filmet végigkísérte… Ez az állandó mindenért taps és éljenzés. Miért kell ezt?
    Így a legdrámaibb jelenetnél (ami a kedvenc karakteremről szólt) már úgy voltam, hogy legyen már vége.
    Őszintén szólva nagyon sajnálom. Még egyszer biztos meg fogom nézni, miután már lecsengett az egész és nem lesz tele a terem kényszeredetten ujjongó nézőkkel.
    Egy dolgot viszont fenntartok. Szerintem a poénkodást túltolták.

  7. SPOILER

    A kétharmadáig nagyon szerettem, de a nagy csatánál a moziban kitörő tapsvihar teljesen kizökkentett az élményből, onnantól kezdve kínosnak éreztem az egészet az utolsó gejl pillanatig. Kíváncsian várom másodszorra, most idegesítő emberek nélkül, milyen élmény lesz. Soha nem fogom megérteni a moziban tapsolást.

  8. Az Infinity War szerintem jobban összerakott darab volt, jobb ritmussal, de igazából nagyon nagy kihívás volt ezt megcsinálni, és szerintem jelesre vizsgáztak Russo-ék. A film inkább a karakterekről és arról a 21 filmről szólt amit együtt láttunk velük, így elnézhető a sok logikai bukfenc, bár azért csak egy kicsit kell belegondolni a film után és rögtön szétesik az egész.
    Ez a film a 6 eredeti csapattagról szólt, és nekik adott egy szép keretet.
    Human, a kérdésedre válaszolva szerintem inkább a Far from Home után lesz az a kiszállópont, nem hiába nincs bejelentve következő film. Nagyon nehéz lenne méltón folytatni ezeket, és nem is hiszem hogy lehetne pótolni Thanos-t mint minden film mögött ott leselkedő árnyékot. Innentől szerintem inkább a karakterek lesznek a központban, és az ő folytatásuk lesz, a pár évente érkező Avenger filmeket őszintén el sem tudom képzelni mivel lehet érdekessé tenni annyira hogy ne legyen hasonlítgatás meg méregetés az eddigiekhez.

    Ui: Nagyon örülök az endcredit scene dobásának, remélem innentől egyikben sem lesz, mert már értelmét és célját vesztette. Eleinte még jó volt látni pl Thor kalapácsát, de az utóbbi pár filmben már öncélú volt (pláne a GoG 2-nél…)

  9. SPOILER-ek

    az időutazás témával kapcsolatban: a napokban jártam utána épp egy másik sztorihoz néhány tudományos cikkben, hogy lehet-e valahogyan múltba (vagy bárhová) történő időutazást paradoxonmentesen tolni. És egyébként igen, lehet, multiverzum teóriát felhasználva – pont ezt a változatot mutatta be az Endgame is, de a Bioshock: Infinite is ezzel játszik. A filmben és a játékban is az a közös, hogy a legutolsó pillanatban viszont felborítják a szabályrendszerüket.

    Szóval ha te az “A” idővonalban élsz, amiben visszamész egy “x” pontra és ott változtatsz valamit, akkor ennek hatására létrejön “x”-ben egy “B” idővonal, ahol szétkúródnak a dolgok. Az “A” viszont így nem fog változni, hisz akkor előjönne a Grandparent Paradoxon. Az Ancient One és Hulk pont erről beszéltek és mutatták meg, ahogy az idővonal kisiklik és elágazik.

    Az egyetlen pont ami ezt felülírja és paradoxon-gyanús (bár még látnom kéne még egyszer hozzá a filmet) az az idős Cap a legvégén. Ott bármilyen magyarázatot olvastam eddig, az felborítja a fentebb leírtakat.

  10. Human
    Ha jól emlékszem az a sorozat korábban fog játszódni.
    Amúgy meg nem akarom most még nagyon szétspoilerezni a kommentszekciót, mert tudom, hogy sokan még nem látták. Azért van még pár kérdés. Pl.: Marvel Kapitány.
    De ami még nagy erénye a filmnek, hogy tökéletesen lezárták, de az eljövendő filmeknek megágyaztak.
    Speciel már most kurvára várom a Guardian of the Galaxy 3-at ha inne folytatják.

  11. SPOILER:

    gore: ennyi erővel ott is szétvált az idővonal, amikor félrement az első Tony-Ant-Man-Kapitány akció. Azt sem tették rendbe. Igazából pont erre utaltam fenn, hogy most már annyi apróság van, aminél félremegy az MCu, hogy ezt sokkal nehezebb egyben tartani, vagy a nézőnek el kell engedni minden kapaszkodót sokszor, ami meg simán csak a súlyból vesz el.

  12. Aki nem látta a filmet, az tényleg hagyja el a komment szekciót!
    Menjetek megnézni, JUST DO IT

    Megcsinálták! :)

    Ennyi, így kell.
    ((rád nézek, Lucasfilm -tudom, tudom Disney….))

    Nem tudom elképzelni, hogy hasonlóan teljesre meg tudna valaki csinálni egy filmes univerzumot 10+ filmmel és évvel.

    Első olyan nagyobb moziélményem volt, ahol minden napom az elmúlt fél évben azzal telt, hogy Neo-módra limbóztam a spoilerek elől. Egyetlen trailert vagy mozgóképet nem láttam róla (csak pár képet). Látom most sok helyen, hogy a trailerek csak az első fél órából vannak nagyrészt, de nem bántam meg, maradjunk ennyiben….. :) Kellemes meglepetés volt a lassúb ‘pace’ az Infinity War-hoz képest, annál nagyobbat üt a vége!

    Dolby Atmos hangzás egyébként sokat emel rajta szerintem, akinek van választási lehetősége még, ezen termek keresése megéri :)

    Nyilván rengeteg karakterrel történik itt rengeteg minden, de igazán 2 ember viszi a hátán, nekük minden jelenetük arany volt számomra. Írtam őket lent spoileresen.

    Egyetlen negatívumot ha mindenképp kellene keresni, akkor én is Captain Marvelt mondanám, mert ha megjelent akkor legszívesebben továbbmentem volna a következő jelenetre….
    …DE..

    SPOILER ON!!!

    Szerencsére ott annál nagyobb volt a kielégülés, mikor arcon lett tolva a power stone-nal, utána nem is volt jelenete, ha jól emlékszem :D
    Amik a legnagyobb hidegrázós feelinget adták:
    – Cap és Tony találkozása, mikor Tony kiszáll az Audiból (Civil War nézeteltérést itt láttam feloldódni)
    – Steve felemeli a kalapácsot
    – Tony a végén: ‘I love you 3000’

  13. Engem nem zavart, sőt, eléggé hozzátett az élményhez a stadionhangulat az Allee 7 órás vetítésén. jó volt együtt örülni a hidegrázós jeleneteknél, de ugyanakkor vágni lehetett a feszültséget egy-egy olyan pillanatnál. aki ott volt, annak köszi :D

    SPOILER

    nálam a csúcs az abszolút az Avengers Assemble volt, az MCU peak momentum.

  14. Amúgy most elkezdtem visszaolvasni a különböző teóriákat.
    Érdekes volt 😆😆😆
    S rájöttem, hogy lehet feloldani a logikai bukfenceket.
    Innen SPOILER
    Időhurokban voltak a Bosszúállók 1 óta.
    Banner beszélt a Tilda Swinton-féle mesterrel és, így tudomást szerzett Thanos létéről, s arról hogy Strange megnézi a lehetséges kimeneteleket így tudni fogja, hogy lehet legyőzni Thanost. Ahhoz, hogy ez működjön egy időhurokba rakta az univerzumot, amiből csak Thanos halála által lehet kilépni. Így amikor elbuknak előlről kezdődik az egész. Ráadás teljesen lényegtelen, hogy miképp lépnek ki az időhurokból. Így Loki meg az a pár kérdés tök lényegtelen, mert csak az a lényeg, hogy kijutottak.
    Vélemény?

  15. Jó film volt meg minden, tényleg kiszolgálták rendesen a népet és nyilvánvaló hogy ez az egyik legjobb MCU film sőt TOP 3-as simán. VISZONT ha az ember túllép a sok fanservice-en meg a képregényes és filmes utalásokon akkor k. sok baromságokat talál.

    SPOILERESEN említek párat hogy érthető legyen mi a gondom a filmmel amire még én is erős 8/10-et dobtam.

    A legjobban az zavart ami a végén történt Tony-val és Steve-el. Mindkét momentumot karakter idegennek éreztem. Cap sosem volt ilyen barom hogy visszamegy az időben a nője végett amivel ráadásul eltörölte Peggy addigi életét és családját is. Ő volt a csapat önfeláldozó morális része, erre Tony áldozza fel magát aki 1 órával azelőtt még arról magyarázott hogy ő leszar mindenkit mert neki már családja van, erre öngyilkos lesz és onnantól nem is számít a lánya? Eléggé nagy WTF. Oké nyilván megható volt meg minden én is megkönnyeztem de miután kiléptem a moziból fel voltam háborodva. Steve-nek nem a csajához kellett volna mennie a végén hanem Tony-t megmenteni mert azzal lett volna teljes a kör a kapcsolatuk terén és a kiszállás terén is. Ráadásul a képregényesek végre megkapták volna Kapitány halálát amire vártunk. Plusz itt jön képbe az időutazás megírása mert az valami irdatlan nagy blődség volt.Kapitány visszamegy mindent helyre rak majd leéli máshogy az egész életét? Akkor most kép Kapitány volt vagy mi mert ezt hazafele raktam össze magamban hogy arra az időpontra ment vissza mikor már az eredeti teste be volt fagyva hiszen a jövőben Sólyom úgy beszélt mintha mi sem történt volna szóval tuti hogy két Kapitány van csak ezt ugye az átlag néző lehet nem veszi észre majd. Az nyilván nem meglepetés a képregényeseknek hogy ő lesz az új Kapitány.

    Az időutazós dologban amúgy at egyik legnagyobb WTF talán Nebula és Gamora. Egyrészt az előbbi ugye lelőtte a saját énjét a múltból ergó a jövő énjének meg kellett volna halnia de mégsem halt meg. Gamora pedig ugye mivel nem halt meg hanem időt utazott Thanos-szal kihagyta az egész Galaxis Őrzői utazást ami megint egy kicseszett nagy plothole mert valamelyik részben pont ő menti meg az egész csapat életét ha jól rémlik.

    És akkor mondom a legnagyobb WTF-et. Thanos ugye időt utazott ergo az első csettintés meg sem történt alapból hiszen a köveket nem szerezte meg szóval hol van Vízió és azok akiket ő ölt meg szimplán csettintés nélkül? Ja és komolyan azt várják hogy a Fekete Özvegy film bejelentése után majd elhisszük hogy Nat meghalt. Mármint maga a jelenet az nagyon drámai volt számomra, pont mint anno Gamora de basszus megint ezek a kamu halálok.

    Szóval ha már 3 óra illett volna akkor megmagyarázni a dolgokat hogy a sok szar miatt ez egy alternatív valóság lett bár ezt nem fogja senki se kibogozni. Mentségükre legyen mondva igen kevés alkotás csinálta meg eddig jól az időutazást.

    Amúgy az mi a frász volt hogy Kapitány csak úgy felemeli és elkezd harcolni majd villámokat szórni Thor kalapácsával meg a fejszéjével is? Oké nagyon badass volt meg poénos meg minden de ez megint akkora epic fail hogy nem igaz. Vagy ez a Kapitány mennyivel méltóbb a két eszközre mint az aki anno az 1. Bosszúállókban nem tudta felemelni? Bár az tény hogy akkor egy picit megmozdult Thor nézett is de ennyi szóval akkor van egy fejlődési ciklusa a dolognak? :D

    És igen Marvel Kapitány itt abban a 10 percben többet ért 100x mint az egész filmjében 10-el megszorozva de mi szükség is volt rá? Mert hogy haszna nem volt az tuti. Oké Thanos hajóját legyakta mint állat meg láttuk hogy fel tudná venni a harcot vele hiszen Thanos megütni nem bírta a kesztyű nélkül csak az Erőkővel együtt de egyébként megint csak az van hogy láttuk hogy rohadt erős de nem lett használva mert akkor 1.5 órás lett volna a film ami lehet jobb is lett volna mert kevesebb WTF lett volna. Én simán ki tudnék szedni a filmből 1 órát ami totál felesleges és nem vezet semerre.

    A végére egy kérdés mert annyira hype casting volt anno. Hol van Katherine Langford? Annyira magyarázták hogy benne lesz a filmben de sehol nem volt. Lehet hogy kivágták? Ja és a film szó szerint vége az borzalom volt. Ez komoly 10 éves ciklust egy csókkal zárunk le? Legalább tettek volna utalást a Young Avengers-re vagy tudom is én.

    Basszus majdnem elfelejtettem az egyetlen dolgot ami örök emlék lesz. Avengers Assemble! :D Mondjuk szinkronosan rohadt szar volt elég sok dolgot félrefordítottak amúgy, most nem erre célzok. Aki teheti nézze meg felirattal is. Na meg Kapitány “Hail Hydra” szövege is epic volt de az megint csak a képregényeseknek tűnt fel ahogy láttam a mozi reakciójából.

    SPOILER VÉGE!!!!

    Szóval ja a film jó volt élveztem elrepült a 3 óra de szokás szerint ha az ember belegondolna abba mit is látott egyből leromlana a pontozás. És igazából lehet hogy nekem ez ennyi is volt mert ha Marvel Kapitány lesz az új fejes majd Vasember helyett és nyilván ő lesz akkor nem tudom hogy maradni akarok-e, egyrészt Brie sajnos olyan amilyen de a karaktere sem épp a csodálat mintapéldája, egyelőre.

  16. SPOILER

    Hú, ez most nekem nem adta. Az Infinity War tetszett egyébként. De ez… nem tudom, ez az időutazás meg multiverzum dolog nekem nem hiányzott egyáltalán.

  17. Nem tudom, hogy valaha volt-e ehhez hasonló érzésem moziban,amikor tudtam, hogy amit épp most látok az a filmtörténelemben egy meghatározó esemény.

    Ahogy Tony is mondta, “Every journey has an end” és tényleg végig úgy érzetem,hogy egy 10 éves “utazásnak” lett most vége. Tökéletes lezárás volt rengeteg nosztalgikus pillanattal.

    Most Én is kicsit úgy vagyok vele, hogy innen hova tovább? Olyan tét nélkülinek és kicsit talán fölöslegesnek(?)fog érződni bármi, ami ez után következik az MCU-ban.

  18. SPOILERES

    Jó sokan írjátok a tapsikolást, szerencsére a későbbi IMAX vetítésen ez már kimaradt, akkor hördültek fel csak páran, mikor SPOILER Cap felemeli a kalapácsot SPOILER OFF de talán akkor én is, szóval nem volt kizökkentő. Azt viszont nem értem, hogy miért kell epic(nek tartott) pillanatoknál tapsolni, rohadtul zavaró lehet sok embernek, annó pl a Sith-ek Bosszújá-t éjszakai világpremieren láttam, ott a SW felirat kijövetelekor volt tapsvihar, aztán utána néma csend, mindenki a képernyőre volt tapada, egészen a Written By felugrásááig.

  19. Méltó zárás és egy korszak vége. Azt se bánnám ha nem lenne innentől MCU film.

    SPOILER

    Punyapaps:Time stone nélkül nem hiszem hogy tud ilyet.

  20. Olvasom hogy tapsoltak meg ujjongtak a moziban.

    Hala egnek nalunk rendesen csendben ultek vegig a filmet.

    SPOILER

    A repulo leszallaskor is vegtelenul kinosnak erzem a tapsikolast, valoszinuleg felalltam volna es otthagyom az egesz filmet a fenebe.
    Nem igaz hogy ennyire hatassal legyen valakire egy FILM (!!!), ami raadasul scifi kepregenyfilm.

    Rettenetesen oregnek erzem magam 41 evesen :(

  21. Na ezen is túl vagyunk, hátha csinál Hollywood most már 15 éven felülieknek is filmet. :)

  22. Az évtized leglátványosabb átverése. Majd kicsit oszlik a hypefelhő, még megnézitek kétszer, rádöbbentek. Akkor mindenkit várok majd egy ölelésre. Nagyon jól néz ki, nagyon kúl, jók a poénok, de akkor is csak egy átverés. Ahol írói lelemény, vagy egy igazi magyarázat kellett volna ott, fütyürészve elhagyták a helyszínt. Ha kérdésed lenne akkor meg Fuck Yeah, MCU EPIC conclusion, end of a 10 year journey! Nézd milyen király azzal a mondattal ér véget amivel elkezdődött ! Semmiféle lezárás nem történt itt. Illetve egy.

    SPOILER

    Chris Evans zárta le egyedül ezt az egészet a maga részéről. Ráadásul okosan, kereken, úgy, hogy innentől izzadtságszagú lenne minden bepróbálkozás őfelé. Teljesen biztos vagyok benne, hogy lesz még az a pénz amiért majd egyéb hajak korpásodnak, ha más nem holografikusan, AI-ként, stb.

  23. Gaabor10

    Nekem is a Sith-ek bosszújá-ból van az utolsó ujjongásos emlékem. Amikor Yoda beséltált a Kancellárhoz és egy legyintéssel elintézte a két őrt. Ott volt egy enyhe éljenzés. Az nem volt zavaró.

    Szerintem sokan olvasták, hogy pár helyen anno üdvrivalgás tört ki Thor wakandai jeleneténél és emiatt most kényszert éreztek, hogy nekik is kell. Bár ne tették volna.

    SPOILER

    Amúgy tényleg a kalapácsos volt az egyetlen jelenet, ahol adta volna magát, nálunk mégis Pókember megjelenésénél volt a legnagyobb éljenzés. Holott előbbit nem várta senki, utóbbiról pedig nem hiszem el, hogy nem számítottak a visszatérésére.

  24. Én nagyon nagyon szeretem az MCU-t tudom, mennyi gyenge film is van benne gyenge karakter stb.

    Az első Avengerst nem szerettem. Az Ultront sem kifejezetten de az Infinity Wart nagyon. Az Endgamet vártam, mint a messiást, mégis azt kell mondjam: csalódtam.
    Nekem nagyon összecsapott volt az egész és sok (lehet csak számomra mert nem értettem meg elsőre) bukfenc volt benne.

    A spoiler előtt: a kurva kínos MCU fanoktól én is a falra mászom: remélem magadra ismersz szerda 23:00 sugár mozi hangosan nevetgélős 30-as pöcsfej

    SPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐLSPOILER INNENTŐL

    – Professzor Hulk ugy kb teljesen

    – Carolt én szeretem, mégis totál kihasználatlan volt

    – az időutazásos dolog és a paradoxonok

    – túl sok poén

    -Lebowski Thor (igen én is nevettem 1-2 jelenetnél)

    összességben talán túl sokat vártam és csalódtam.

  25. Három óra logikai baki. Ha kicsit leülepednek az érzelmek, lehet majd elemezgetni.

  26. Legnagyobb hiba… audi e-tron-nak benzin hangja volt :D
    Hangmérnöknek szólhattak volna, hogy elektromos :D

  27. Ayrons
    SPOILER
    Bár szerintem most már felesleges kiírni 😆
    A film végén a Kapitány visszavitte a köveket az elemelés időpontjában. Tilda Swintonnak ez volt a kérése Bannerhez, hogy az elvitel pillanatában kerüljenek vissza a kövek. Így meg tudta csinálni az időhurkot.

  28. Legjobban várt film idén. Hatalmas lezárás, nagybetűs Epic, de az a baj sok olyan kérdést is felvet, amit nem tudom hogy fognak megmagyarázni és azért vannak itt hibák is, de összességében így is 10/9 nekem..

    SPOILER!!!

    – Miért kellett a Gamora sztorit így elcseszni? Bár itt soha nem a romantikán volt a hangsúly, de ha már 2 filmen át azon szurkolt mindenki, hogy meglegyen ez a Quill-Gamora dolog, ami a Végtelen Háborúban úgy, ahogy össze is jött miért kellett így eldobni? Értem én, hogy drámai lenne a dolog, de így inkább csak abszolút idegesítő…

    – Miért kellett Hulkot elcseszni? Pont az volt a jó, hogy két külön személyiség volt, ez így egy nagy nulla, Hulk is meghalt…

    – Miért kellett Thort elcseszni? Ugyan az volt a kezdése, mint most Marvel kapitánynak…10/6-os film, de az évek alatt az egyik legjobb karakter lett és abszolút kedvenc, az IW-ban ő volt az abszolút sztár Thanos mellett, az igazi Mighty Thor! De ez, ez mi? Az elején vicces volt, de aztán úgy maradt és már nem volt az, a végén is teljesen bugyuta volt az egész karakter…

    – Ez a Thanos nem a tavalyi Thanos volt, kicsit sem…

    – Hogy lesz így Fekete Özvegy film?

    – Peter összes osztálytársa, tanárai és ismerősei eltűntek vagy senki nem öregedett?

  29. Lemaradt….

    SPOILER!!!!

    A végén a temetésen Harley Keener, volt róla szó, hogy a karaktere át tudná venni a ‘páncélt’…azzal, hogy ott volt vajon ezt sugallták?

  30. Locke SPOILER
    Gamora sztori van egy olyan érzésem, hogy a Guardian 3-ban folytatódni fog.
    Thor tökéletes volt számomra, hisz a Drak World óta ő vesztette a legtöbbet, a szülei, Jane, Loki, Heimdall, s az hogy rossz helyre célzott de még sorolhatnám. Szerintem érthető, hogy roncs lett.
    A professzor Hulk a képregényben is létezett.
    A Fekete Özvegy film a múltban fog játszódni.
    Thanos azért volt gyenge, mert ez egyáltalán nem az ő filmje volt.

  31. Én nemrég jöttem ki a moziból, és öszintén szólva hatalmas csalódás. Szó szerint untam, vontatott volt,talán pont azert mert minden szálat el akartak varrni. (nagyjából)
    A végső csatánál volt egy pillanat a kezdetén, mikor beleborzongtam és valóban mérföldkő volt, de az Infinity War csata az igazi epic nekem.
    Túl sok karakter miatt , sok idő is kellett, hagyták végre játszani a színészeket, de pont emiatt kicsit izzadtságszagú.

    SPOILER

    Nekem általában az időutazás nem jön be, hát itt sem. Látni a szereplőket már előző filmekben látott jelenetben csak más szemszögből kifejezetten kiábrándító és ötlettelen volt.

    Az uj Captain egy kib…. vicc.

    SPOILER OFF

    Még valami ,a vége katarzis helyett inkább csalódással töltött el.
    Olyan érzésem volt, hogy ezt szeretni kellene, de nem tudom…..

  32. Megnéztem. Libabőr,gyermeki vigyor,könnyek a végén,mindez közeledve a negyven felé. Kell ennél több? Számomra rendkívüli 10/10! Még 1x megnézem moziban!

  33. Számomra ez egy átlagostól kicsit jobb Marvell film volt. Az első egy órán 2x aludtam el.

    SPOILER

    Néha persze lehetett mosolyogni, Thor nagyon adta, de erőltetett volt, hogy minden főszereplő találkozik az anyjával apjával, szomszédjával, tesójával.

    Na mindegy egyszer meg lehetett nézni. De nagyon kellett már ennek a lezárás, mert iszonyat unalmasak lettek mind a karakterek, a színészek, meg a történet is.

  34. Nem hibátlan a film, de összességében hatalmas élmény. De inkább az egész univerzum felépítése nagyszerű, egyedi és valószínűleg felülmúlhatatlan. Igen ez szerintem is valaminek a vége, de várom a fejleményeket.

    SPOILER

    Akik eredeti nyelven nézték: tényleg megint Budapestet említették Hawkeye-ék vagy ezt csak poénból szinkronizálták Budapestre? :D

  35. Nagyon jól megragadták hogy egy korszak vége, innentől nekem nem “kötelező” egy MCU film se. Nyilván el fog menni az ember néhányra moziba valószínűleg jól is fogok szórakozni, de nekem mint kötelező moziélményeknek tökéletes lezárást kapott. A filmmel voltak így is gondok bőven, de felesleges szőrszált hasogatni, mert bőven kárpótol érte a film. A Végtelen Háború talán összeszedetebb és jobban megírt volt de így sem akarok belekötni igazán.

  36. Tegnapi 22:40-es IMAX vetítésről úgy sétáltam ki, hogy életem eddigi legjobb mozis élményén vagyok túl. Sikerült teljesen spoilermentesen végigvárni ezt az 1 évet az infinity war után,így csak a saját teóriámmal últem be a filmre, amiből néhany be is jött.

    SPOILERESVÉLEMÉNY:

    Kezdeném a negatívval mert abból számomra kevés van. Nagyon lassú tempóban indult az eleje, illetve kicsit kesze-kusza volt ezzel az ellentmondásos időuzazásos sztorivaL DE! ami kétségem volt, a film ritmusát illetve sztoriját illetően, az teljesen eltünt,mikor hárman kijöttek a romok alól és elindultak Thanos felé. Nem gondoltam volna, hogy az Infinity War epic jeleneteit lehet überelni, de számomra sikerült, nem is kicsit, erről majd lentebb. De visszatérve a sztorira, nekem így lett kerek az egész. A Kapitány és Tony közötti viszály lezárása, úgy, hogy az örök önfeláldozó Cap, végre kicsit önző volt, és leélte boldogan az életét Peggyvel, az öntelt, önző Tony pedig révbe ért, és feláldozta magát mindenkiért. Iszonyat jó lezárása volt az egésznek, de egyben furcsa érzés, hogy több ilyen már nem lesz.

    A csatajelenet pedig szerintem olyan hidegrázós élmény volt a zenével és a látvánny együtt, amit nemtudom milyen film és hogyan fog felűlmúlni.Számomra a legepicebb jelenet az volt, mikor a Mjölnir megemelkedett és Cap felkapta, és megindult. Sikítani tudtam volna mint egy öt éves kislány:D

    Amit még hozzáfűznék, hogy sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszett Thanos. Ahogy az infinity war-ban kegyesen ő csak rendet akart tenni,és egyensúlyt hozni az univerzumba, itt látva, hogy az erejét ismerve a Bosszúállók újból ellene mennek, már mindenkit elpusztított volna.

    SPOILERVÉGE

    Egyszóval menjetek, nézzétek meg, óriási élmény! Énis elmegyek mégegyszer , eredeti nyelven is látnom kell, úgy az igazi!

  37. Tegnap újranéztem az Infinity Wart, ma az Endgame-et néztem.
    Infinity War jó ritmusu, vicces, látványos mozi.
    Ehhez képest az Endgame első 1 órája nagyon lassú, ami nem is lenne baj, ha nem tizenévesekkel ültem volna be 37 évesként egy terembe.
    Megy a dráma, ezek meg csámcsognak, csörögnek, pofáznak, nevetgélnek.
    Régóta mozizok, de most elsőnek érzem azt, hogy elbaszták a szórakozásomat.
    Csak hogy a filmről is írjak valamit.

    Kicsit csalódás, de nem rossz film. Néhol lassú, néhol feleslegesen vicces, akció kevés és nem annyira epic, pár logikátpanság. Spoiler! Szép búcsisztatások.

  38. Locke
    Szerintem erre a kérdésre Júliusban kapunk választ, hogy mi lett Pókember körével.
    Bár abban biztos vagyok, hogy komoly poénforrás lesz Parker 5 éves lemaradása.

    Amúgy egy vélemény a jövőre nézve az MCU szempontjából. Annyira azért nem kedvelem a MCU filmeket, mert a többség egy kaptafára készült. Vannak kivételek pl.: Amerika Kapitány 2, Guardian of the Galaxy 1, vagy a Pókember: Hazatérés, stb. De az ahogy felépítették ezt az egészet a 22 film alatt, mindenképp elismerésre méltó. S még ott vannak a sorozatok.
    És emiatt még nem mondom azt, hogy ennyi volt. Rengeteg történet van még, ami nem került kiaknázásra. S nem egy van, ami messze erősebb, mint a Végtelen Kövek története. Lásd Secret War. Ha úgy állnak hozzá mint, Nolan a The Dark Knight Jokere után, hogy a következő etapban nem az előzöt akarják másolni, hanem folytatni, s közben újat mondani, akkor nem lesz gond. Ebből lett Bane, aki szerintem szintén hatásos lett, de mégsincs Joker-másolat érzés.
    A lényeg, hogy simán benne van a pakliban, hogy a következő 22 film összesége jobb lesz, mint a mostanié.
    Persze az is, hogy a nyomába se érnek az előzöeknek.
    Amúgy meg ha Pocak Kapitány nem lesz benne a Galaxis Őrzöi 3-ban, akkor fogom elhagyni az MCU-t. Addig meg hagyom, hogy minden hibája ellenére berántson ☺

  39. Szerintetek ez lesz az első film ami 300M-val tud nyitni domestic? Meglehet a SW:FA domestic 930M-ja? Vagy a worldwide 2,7 milliárd? Szerintem a nyitó az 300 alatt marad. A domestic gross közel lesz…talán meg is húzza a 930-at. Worldwide is meglehet azért bár inkább a következő Avatarnak marad a lehetőség. ;)

  40. Azért lássuk be, hogy a megmaradt franchise paletta mindegyike kissé sótlanabb formában keveredett ki a filmből, így nagyon rosszul az nem jár, aki ezen a ponton köszön el.

    Ettől függetlenül szerintem még bőven lesz film, amit megnézek.

    @ Locke: Nem kell minden filmnek a “jelenben” játszódnia. :D

  41. KMark

    Thanossal teljesen egyetértek.

    Spoiler

    Fekete özvegy múltban fog játszódni.

  42. Megnéztük. Egyszerűen szuper film lett. Érzelmes, minden szálra és szereplőre kiterjedő, a csata eleje pedig perceken át full libabőr. Nézzétek meg, muszáj.

  43. Tegnap néztük maraton ban !! Hát számomra hatalmas csalódás!
    Pedig a látvány zene nagyon jó karakterek nagy része is!
    De a legzavaróbb amit már fentebb többen említettek

    SPOILER

    az időutazás és annak logikai bukfencei amibe most nem megyek bele leírták már előttem a nagy részét de ennek következményei (jó tudom
    ez csak egy marvel film) de kb ezen tettek töredékével is (pillangó effektus) a tér idő szövetén olyan károsodás jönne létre ami az egész univerzumot elpusztítaná!!!
    A másik a manapság kötelezőnek gondolt PC megjelenítése!!! Amikor az összes női karakter együtt indul a csatába na azt még el lehet viselni! De azt hogy az új amerika kapitány nem Bucky hanem sólyom legyen na az a világ vicce!

  44. SPOILER

    Bucky majd a harmadik lesz, amikor az első ex-spetznazos henchman ott töri ketté a mindenféle képesség nélküli Sólymot az első bevetésen ahol a legvastagabb.

  45. Tobbszor voltam moziban kulfoldon mint itthon, de ilyet most tapasztaltam eloszor -Corvin -premier vetites, tapsvihar majd siri csond, es es valtakozott 3 ora alatt, a felirat gyengecske, de soha nem is volt tokeletes, amit felepitettek azt most becsuletesen lezartak, le a kalappal a marvel elott, endgame – ebben a cimben minden benne volt/ van es talan lesz is, feltettek a mercet az egri csillagok/fast & furious 24-NEK vastagon!
    Ajanlom mindenkinek

  46. Szép lezárása a 3 fázisnak és a jelenlegi MCU-nak, de

    SPOILER, DE NAGYON

    DE TÉNYLEG, NE OLVASSA TOVÁBB AKI MÉG NEM LÁTTA

    ÉN SZÓLTAM

    az utolsó 5 percet csak sikerült elcseszni a fanservice-zel. Szépen felépítették a filmben a multiverzumot, hogy az ottani tetteik nincsenek hatással a jelenükre. Emiatt egyedül arra kellett figyelni, hogy a kövek visszakerüljenek a helyükre, hogy azt az idővonalat / univerzumot ne vágják olyan nagyon tönkre. Emiatt hiába szökött meg Loki, hiába jött át Thanos, ez mind nem számít a fő univerzum szempontjából és ez így van jól. Majd erre jött az, hogy nem bírták ki hogy Amerika Kapitány ne kapjon boldog lezárást, vagy még ha kap is, az idős énje ne találkozzon Sólyommal és Bucky-val. Így aztán mégiscsak hatással van az időutazás a fő univerzumra (hiszen különben Rogers idős énje hogy jelenhetett volna meg a gépnél), ergo Loki megszökött, de ami még nagyobb baj, hogy Thanos átjött ide és itt legyőzték. Ergo a 2014-es idővonalról eltűnt, de akkor ki is gyűjtötte össze a köveket és támadta meg a Földet? Ki idézte elő az egész helyzetet?

  47. SPOILER

    Látom/ láttam sokakat megindított a film, kikiáltották legnagyobbnak, kritika is szépen szól,aztán elkezdek gondolkodni,hogy most ez egy párhuzamos időfolyam,vagy csak ennyire nem vagyunk egyformák. :D
    Óriás csalódás,IW közelében nem volt. Sok negatívumot fel tudnék sorolni,de a legnagyobbak:

    Thanos…hol volt ez a karakter az előzőhöz, felépítették az egyik legjobb főellenséget az univerzumukban,itt totál lerombolják,tucat gagyivà,mehet is a többi mellé ezzel a filmmel.
    Sokkal jobban ütött volna,ha a “mi” Thanosunk indít egy második rohamot,mikor megtudja hogy ficánkolnak hőseink,aztán epic harcban, ahol ő is érzi a magány súlyát,lánya megölése által szenvedve picit feladja és hagyja magát megölni…erre lefejezték 5 perc alatt,és kaptunk egy múltbeli gagyit.

    Az időutazást nem említem jobban,már megtették páran,de azon felül hogy totál kiszámítható volt, ekkora katyvaszt régen láttam.

    Túl epicre akarták csinálni, ezért inkább kínos lett,nekem nem elég hogy évtized lezárása stb, attól még össze lehet dobni egy izgalmas történetet,ez inkább volt vonatott.

  48. SPOILER

    A legjobban várt filmem volt, valószínűleg még mindenki rózsaszín extázisködben van, de gyerekek most őszintén: Itt valami nagyon félrement.A film első 40 perce (Thanos kivégzésétől eltekintve) konkrétan egy színtiszta paródia. Olyan fura volt az egész, mintha nem is az igazi filmet néznénk, csak egy Horrorra akadva szintű utánzatot. Kib@szott furcsa volt, színtiszta wtf. Aztán beindult, de azt kell, hogy mondjam: ezt a filmet Brie Larrson, a túlgondolás ès a túltolt poénkodás ölte meg. Természetesen a stúdiónak ez a megoldás volt a legjövedelmezőbb, hiszen olyan lezárást kaptunk, hogy MINDEN NYITOTT maradt. Lokitól kezdve a már fent említett időhurokig, vagy paralel univerzumokig MINDEN nyitott. Semmit nem zártak le a “lezárással”. És aki azthiszi, hogy a kapitányt vagy Tonyt lezárták, hát most mondom, hogy téved. Várjátok csak ki, kétmilliárdon felüli bevérel bőven elég lesz ahhoz, hogy ne ez legyen a nagy lezáràs. Lesz még itt száz Avengers film, higyjétek el. Amúgy a film egy turmix érzését keltette bennem, túl sok lovat akartak megülni egy seggel. Amíg az Infinity War tökéletesen működött,ez már sajnos korántsem. Persze vannak benne bámulatos képek, hatalmas klimaxok, de ez valahogy csalódás volt számomra. Túlkomplikálták és végül az egésznek semmi értelme nem lett. Captain Marvel meg kiérdemelte a leghaszontalanabb karakter jelzőt, konkrétan nullább a nullánál.
    Amúgy milliárdnyi kérdésem lenne a filmmel kapcsolatban, annyi benne a logikai bukfenc meg a hiányosság, de nem is fárasztok ezzel mindenkit. Csak a legfontosabbak:
    – Hol maradt Vision?
    – Redd Skull továbbra is csak lazul a hegytetőn
    – Asgard most visszatért,vag mi? Mert Valkűr nem tudom honnan szerezte a szárnyas lovat, meg az asgardi katonákat, ha nem onnan.
    – Csak azt ne mondjátok, hogy Dr.Strange ezt a híres végeredményt látta, mert befosok a röhögéstől. Annyi kiszámíthatatlan, random hülyeség volt a filmben, hogy hihetetlen. Ne mondja senki, hogy nem látott egy egyszerűbb végkimenetelt, ahol legyőzik Thanost.
    – Az Infinity Warban Thor a baltájával hajszál híján kinyírja Thanost, akinél ottvan mind a 6 kő, itt meg hárman nem bírnak egy követlen Thanossal?? Ez mi? Arról nem is beszélve, hogy itt Kapitánynál van Mjölnir, Ironmannél egy mégújabb/mégerősebb páncél, Thor meg szupererős? BRUH
    Szóval ez a film nálam 6.7/10.
    Hatalmas moziélmény, de amúgy egy gigantikus katyvasz, nulla lezárással.

  49. SPOILER

    Loki szökése az nyilván a Loki-sorozat miatt lesz érdekes, de azzal már nem törődtek, hogy ezzel alapvetően tökön lett lőve az egész hiszen az IW-ben úgy kapja meg Thanos a Tesserachot, hogy azt előtte Loki elbugázta amikor a tűzlényt felébresztették a Ragnarokhoz. Simán elmaradhatott minden Lokis rész onnantól az első Avenger film után gyakorlatilag csak fanservicet nyomott a karakter, semmi életbevágó pont a fontos IW nyitáson kívül. Az ilyenekre mondtam a fütyürészve elsétálást pont. Inkább a multiverzumozással kellett volna operálniuk az idő helyett szerintem, max egy kőhöz időutazni esetleg, hogy a zavarosság ne legyen meg. Még az az ijesztő gondolat is megfogalmazódott bennem, hogy Rían Johnson ott bujkált a bokrok alatt mert ő csinálta ezt a Looperban, hogy ne foglalkozzál hogy lehetséges és mik a szabályai, időutazás van és kész. A film fő hibája pont szerintem, hogy egy sokkal okosabban és összeszedettebben kigondolt IW előzte meg egy kőkemény na ebből hogy másztok ki dilemmával amin sokunk agya zakatolt. És erre most megkaptuk ezt a megoldást ami kb Starlord IW-ben látott és gyakorlatilag mindenki sorsát megpecsételő faékegyszerűségű hülyeségének 3 órásra kihúzott megfelelője, csak sajnos aki elalél attól, hogy Brie Larsson kettéfejel egy űrhajót az elsiklik efelett és nem érzi, hogy átverték. Ja még annyit szeretnék mondani viszont, hogy a Vormir-csapat jelenete főleg eredeti nyelven rendkívül megható volt és többet ért majdhogynem, mint az egész lézershow a pusztában a végén.

  50. AZ URATOK:

    SPOILER

    Hát pár kérdésedet nem értem, nem figyeltél?

    “– Hol maradt Vision?”
    Aki meghal az ő síkjukon, az halott. Így vision is. Ez alól az eltűntek csak a kivételek. Ezek a film szabályai amit elmagyaráznak. A korábbi ídósíkokon pedig még nem “élt”.

    “Redd Skull továbbra is csak lazul a hegytetőn”
    nem továbbra, hiszen ott még azelőtt járunk, hogy Thanos arra járt, szóval igen, mindig is ott lazult, amíg valaki el nem vitte a követ.

    “Asgard most visszatért,vag mi? Mert Valkűr nem tudom honnan szerezte a szárnyas lovat, meg az asgardi katonákat, ha nem onnan.”

    ez érdekesebb kérdés, talán valaki jobban figyelt és van válasza.

    “Az Infinity Warban Thor a baltájával hajszál híján kinyírja Thanost, akinél ottvan mind a 6 kő, itt meg hárman nem bírnak egy követlen Thanossal?? Ez mi? Arról nem is beszélve, hogy itt Kapitánynál van Mjölnir, Ironmannél egy mégújabb/mégerősebb páncél, Thor meg szupererős? BRUH”

    Pont h Thor gyengébb most? De amúgy ezt jogosnak érzem bizonyos szinten, bár emlékeim szerint Infinity Warban többen gyengítették, mire máshova kellett volna célozni Thornak.

    Viszont ezek pont olyasmik, amiket nem éreznék fontosnak a karakterívek miatt.

    “Captain Marvel meg kiérdemelte a leghaszontalanabb karakter jelzőt, konkrétan nullább a nullánál.”

    Ezt nagyon adom, őt nem tudták kezelni: leszedi Thanos hajóját, utána meg nem tud átmenni pár harccossal teli tömegen? WTF. Meg elmegy, hogy segítsen máshol, miközben itt épp a csettintés hatását akarják visszacsinálni, avagy itt kéne lennie. Na ez karakterkezelés, ami viszont tényleg jogos ellenérv.

  51. SPOILER

    Az Endgame másképp kezelte az időutazás témakörét, mint a legtöbb ilyen témájú film. Azokban, ha kavarsz a múltban, akkor megváltozik a jelen. Itt a kavarás egy új idősíkot nyit. Ezért nem érdemes Loki eltűnésén sem fennakadni.
    Itt most gyakorlatilag létrehoztak egy olyan idősíkot, amiben már nem létezik Thanos.
    Szerintem egyébként azzal, hogy a kapitány visszavitte a köveket, az új idősíkokat törölte is.

  52. Összességében tetszett minden blődsége ellenére!

    SPOILER

    Ami tetszett:
    – Scott és a lánya találkozása
    – A Moragi kiruccanás, főleg a beszélgetés miután Nebula kivette a gömböt.
    – Nebula és Hawkeye, de főleg előbbi. az ő drámájuk átjött a többieké annyira nem. sorry.

    Ami nem tetszett:
    – Thor. Egyszerre akarták drámaira és komikusra venni a figurát. Tipikus példája a két szék között a pad alának.
    – Hulk. Ez így nagyon nem!
    – Marvel. De ezzel ahogy olvastam nem vagyoki egyedül. Így nem részletezem.

    Szódával elnemt:
    – Stark! Plusz pontot ér, hogy végre megdöglött a mocsok (mindig utáltam, azt az arrogáns, egoista barmot)
    – Ami kapitány! Az örök mártír végre gondolt magára is.

    Amit nem értettem:
    – Lehet én nem figyeltem eléggé. De a végén a Thanos-Stark bunyónál, hogy a rákba kerültek Tony-hoz a kövek?
    – A Kapitány, hogy a rákba viszi vissza a köveket! Az időkő oké, azt csak lepasszolja a kopasznak, de az elmét, a teret hogy rakja bele a jogarba meg a kockába? A valóságot vissza fecskendezi a csajba? De főleg az lélekkő! Elmegy a Volmyrra és szépen elcseveg a Red Skull-al? Már a gondolat is abszurd.

    SPOILER VÉGE

    Kb ennyi. lezárult egy korszak. és nem biztos hogy érdekel a következő. Még a Pókit megnézem, aztán ágyő!

  53. spoiler

    egy fontos kérdés a stább legvégén kalapács vagy inkább harang szerű kongatás volt ? ( még nem számoltam meg hány kongatás szerű hang volt ) kíváncsi vagyok mit jelent. vasembere utalnak vissza vagy egy fegyvert kovácsolnak esetleg meg tisztelgés a halottak előtt és egy búcsú. ÁÁÁÁ nem tudok rá jönni . Jó van sok más kérdés is de ez egy utalás volt csak nem tudom hogy mire.

  54. spoiler

    aki meg az volt a kérdése hogy ha Thanosz előre utazott és ott vált porrá akkor az egész hogy alakulhatot ki a válasz a végtelen kövekben rejlik Thanosz vágya korábban az egyensúly volt egy drasztikus felezéssel és ott be is mutaták a belső monologot (kiváncsi lennék Hulkés Tony fejében mi játszodott le ) Tony vágya pedig az volt hogy Thanosz el tűnjön a seregével de volt egy másik vágya is hogy meg maradjon most ami jó és vissza kapjuk mi elveszett ebből már teljesült az egyik így a kövek vissza rakásával az idő vonal stabil marad még ha néhol kis átt ütést is generált lásd Stiv, vagy még jobb Gamora példája esetleg még ott van Nebula ki végzett magával

  55. Spoiler

    Itt egyik másik időutazós szabályt használtak fel a készítők. Itt ha visszamennek a múltba nem lesz pillangó hatás meg a jelenemet megváltoztató dolog. Ahogy Hulk és Strang
    e mestere elmondták ha valamit megváltozik a múltba az egy alternatív idősíkot kreál és nincs a jelenre hatással. Ám Strange mestere elmondta, hogyha sok alternatív világ jön létre akkor a kozmosz egyensúlya megtörik és jön a bumm. Ezért vitte vissza a köveket Capi 1 perccel az ellopásuk utánra.(az már más kérdés, hogy némely követ hogy sikerült visszatérni) de így is sikerült nekik kettőt kreálni. Loki szökése meg Thanos halála. De egyes teóriák szerint az öreg Capi is egy alternatív világból jött át a kvantum ruha segítségével.

    Thanos azért volt más, mert nem ő volt a főszereplő most plusz megismerte a sorsát. Emellett rájött, hogy hiába áldozott fel mindent a megmaradtak nem békélnek meg ezzel, ezért bepöccent. Mondjuk az új terve logikus volt és eleve ezt kellett volna kívánnia.

  56. Spileres
    Valahogy nem tetszett. Lehet már a korom miatt vagy a beállítottságom, de egy komoly filmet vártam. Human szerintem nincs igazad, a film első két harmada fullban nyomja a kretén feloldós poénokat. Kezdve a hülye idiótára degradált Thorral és Antmannal. Thor volt a a legjobban felépített karakter és most lenullázták.
    Engem nem zavar az időutazás, vagy az erőltetett egyenlőség, csak az üresség amit a film nézése közben éreztem. Egészen a végéig volt bennem egy elégedettség érzés, hogy nincs arctalan cgi szörny hentelés, de aztán be kellett látnom, hogy nem igazán létezik már Marvel film e nélkül.
    Az előző rész összességében jobb volt.

  57. Spoiler

    A kövek nélküli Thanos szerintem is túlontúl tápos volt a filmben, de hát nyilván praktikus okokból.

    Asgardi sereg, szárnyas ló: Gondolom az utóbbi az egy sima Valkűr képesség lehívni, a sereg meg simán az asgardi nép akik teljes létszámban visszatértek és fegyvert fogtak. Igazából egy hagyományos humán sereget is berenderelhettek volna szerintem ENSZ zászló alatt akár, hogy a végső csatára létrejött összefogást mutassa pluszban.

    Még egy brutál plothole: Igazából Hulk pattintott minden a helyére, szóval akár csinálhatta volna azt, hogy mindent vissza ÉS száradjon le Thanos nemi szerve. Igazából sajnos úgy csinálnak mintha a csettintés ilyen rögzített funkció lenne a kesztyűben, hogy fél univerzum on/off, pedig csak azt hivatott eredetileg mutatni, mennyire semmiség Thanosnak lefelezni az életet. Akkor ezek szerint, ha fityiszt mutatok a kesztyűben akkor mindenkinek két feje lesz és helyet cserélnek a napszakok mondjuk.

    Kövek visszavitele: Mit mondott Vörös koponya a lélek kőnél a megszerzéskor? A soul for a soul. Ki ébredt fel a pocsolyában a Kapitány mellett ezen logika szerint, miután ő visszaficcentette a követ a szakadékba? Csak nem valaki akinek saját filmet rebesgetnek, mondjuk egy kalandos hazajutás történetét, mert a balerina/bérgyilkos/k@rva szál amiről tudna szólni nem túl Marveles téma?

    Ja és az Ancient One reakciója a kő Thanosnak adására szerintem gyanúsan túl lett hangsúlyozva, ami érdekes ötleteket ad a majd csak 5 év múlva az akkorhoz képest Roxfortba vonuló Dr. Strange második részének sztorijára. (Pl. egy failsafe elszabadul amit az Ancient One csinált mert azt hitte Dr. Strange nem 100% jóarc)

    Szóval ahogy írtam is, pö@söt volt ez lezárás, csak elbúcsúztunk érzelmesen két színésztől akik már megunták a csirkehús saláta kényszert, meg az egykarakterséget.

  58. Én nagyon szomorúan jöttem ki a moziból, egy világ omlott össze bennem, annyira kavarogtak az érzelmek.
    Viszont ahogy ülepszik, tudomásul kell venni, hogy mindennek van kezdete és vége.

    Nem köntörfalaztak, és lezárták ezt a 10 évet, méghozzá méltóan és tisztelegve, az eddig megtett út előtt.

    Lesz folytatás, és biztos vagyok benne hogy azt is megtudják majd nagyon érdekesre és izgalmasra csinálni, de az már más lesz.

    Nálam 9,5/10

  59. Ha ezt besűrítik 40 percbe és odarakják az Infinity Warhoz akkor minden ok és megcsinálták az évszázad filmjét.
    Így hosszú és unalmas. Az előzőt 15ször láttam moziba kb. itt még elmegyek az IMAX-re mert van jegyem, de aztán vége (sajnos a Marvelnek is részemről). :(

  60. SPOILER

    aludtam rá egyet és eszembe jutott egy logikusnak tűnő magyarázat az idős Rogers felbukkanására: ő valójában nem az MCU-s univerzum Rogers-e, hanem egy nagyon hasonlóból származó, ahonnan ugyanúgy visszautazott a múltba, létrehozva a mi valóságunkat.

  61. Gyerekbarát film… A képregényekben a jók jó fiúk. Értem? Aztán mi van az első negyedórában SPOILER

    SPOILER

    Kivégzés. A jók amolyan isises srácok módjára leamortizálják az ellent.

    SPOILER vége

    Na, ezek után köpök az egész álságos csilivili giccsparádéra.

  62. 55 zolij:

    SPOILER

    Könnyű elveszni az időutazásban.

    Azt leszámítva hogy Loki lelép a tesseractal, ami mondjuk innentől megint új kérdéseket vet fel, mert borítja a thor 2-t minimum…

    De a sorozattal ezt majd elmagyarázzák, hogy miért nem borít fel mindent.
    Ugorjunk….

    Mivel minden kő vissza kerül a helyére, Thanos nem fog a jövőbe ugrani, szépen össze szedi a köveket a maga idejében, megtörténik az IW, majd 5 év múlva vissza hozzák az univerzum másik felét, és pont.

    Nem kell túlgondolni. (lehetne, de fölösleges) :)

  63. 73. Algieba:

    Benne van a nevükben, hogy bosszúállók … :D

    Am érdekes, mert eddig meg pont hogy az volt a baja a sok fanyalgónak, hogy túl bababarát a film…

    Viszont 16 karikás jelzést kapott szóval, nem tudom mire számítottál.

  64. Spoiler!!! Spoiler!!! Spoiler!!!

    Volt bármikor is képregények történetében, hogy Thor így volt ábrázolva (sörhas meg ilyenek). Nekem ez annyira nem jött be. Bármikor mutatták szegényt, hangosan röhögött mindenki. :( Ez engem nagyon bosszantott, elvégre mégis az egyik legerősebb Marvel hős.
    A végén amikor még a szakálla is fonott lett, már csak hab a tortán. :(

    Azt már értem, hogy Hulk-nak miért kellett ilyennek lennie. Rajta kívül nem túl sokan élték volna túl a csettintést, és egy dühös Hulknak azért nehezen tudták volna elmagyarázni, hogy miért neki kell csettintenie és hogy mire gondoljon közben. :)

    A lélek kövének megszerzésénél sem tudom, hogy igazából mire gondoltak?!?
    Nebula tisztában volt vele, hogy valakit fel kell áldozni a megszerzéséhez, mert Thanos is Gamora nélkül tért vissza. Erre odamennek ketten, hogy majd mi elhozzuk. Ha BW tudta volna, hogy ez lesz, és hogy Ő azért ment oda, akkor az nagyon megható pillanat lett volna. Nem így lett.

    A lépcsőzős Hulk jelenetet kihagyhatták volna, mert az már tényleg a paródia kategória volt. Épületről épületre szokott ugrándozni, erre meg elkezd lépcsőzni?!? Hagyjuk már. És pont emiatt nem tudják megszerezni a Tesseract-ot, mert arcul csapja az ajtóval Tony-t mikor a földszintre érkezik?!? BULLSHIT…

    Bármi észrevételt szívesen elolvasok ezekkel kapcsolatban, mert sajnos jelenleg nem vagyok megelégedve a filmmel. Szerintem túlzottan is magasak voltak az elvárásaim, de az IW után szerintem ez alap. :)

  65. AZ URATOK:
    “Captain Marvel meg kiérdemelte a leghaszontalanabb karakter jelzőt, konkrétan nullább a nullánál.”

    Nem erre vágyott mindenki? Hogy NE lopja el show-t az “első” Bosszúállóktól? Hogy NE Marvel győzze le Thanos-t? Hogy NE legyen a többieknél erősebb?

    Megjegyzem ezt azért okosabban is megoldhatták volna Russo-ék!

  66. Noob kérdés: Az IMAX 3D tényleg a szemüveggel nézős verziót jelenti? Ráadásul tényleg csak szinkronnal van IMAX-ban? Mert jobb helyeken (USA) láttam, hogy adják IMAX 2D-ben is.

  67. Spórel

    Rengeteg buktató volt a filmben. Szerintem így is túl sok volt a poén benne ahhoz képest milyen komoly témáról volt itt szó. Sok gond volt szerintem az időutazós részekkel is. Nem nagyon erőltették meg magukat a magyarázattal.

    Ami a legjobban fájt az az, hogy Thanos elég kevés szerepet kapott. Az Infinity Warban nagyon jól nyúltak a karakteréhez, az ember egyfajta tiszteletet érzett iránta ám itt teljesen elveszett a filmben.

    Carol Denvers jelenléte, vagy nem jelenléte is elég fura volt. A feminista beállás a vége felé nagyon cringe.

    A Tony-s lezárás elég szép volt viszont Kapitányé már kevésbé tetszett. Szerintem jobb lett volna ha csak eltűnik és nem jön vissza.Voltak logikai buktatói is az öreg Stevenek és erőltetett is volt a jelenet.

    Összességében szerintem ez egy szép lezárás volt, viszont az Infinity War sokkal jobb filmélmény.

  68. Spoiler!

    A Hangya azt mondja a quantum vilagban 5 ev 5 ora volt, akkor Hope anyja hogyan tudott megoregedni mikor o kb 25(?) evet toltott ott? Annak nem 25 oranak kene megfelelnie?

  69. Dav3883

    SPOILER

    azt mondta, hogy kaotikusan telik ott az idő. Neki 5 év 5 óra volt, de ez nem törvényszerű. Pont ez a lényege a kvantumvilágnak, hogy nem lineárisan telik benne az idő. Ha fix váltószám lenne, az ugyanúgy lineáris lenne.

  70. Szerintem ezzel a filmmel siman meg is oldottak, hogy megjelenhessenek a muntánsok az univerzumban :)

  71. 76. Gábor

    SPOILER

    Az új Thor egy downgrade volt. Most képzeld el az IW-ben elért erejét, megtoldva öt év dühével. A végső ütközetben egyedül levert volna mindenkit.

    Nebula csak annyit tudott, hogy együtt mentek Vormir-ra. A testvére halálának okát nem tudta más csak Thanos. Ugye anno az IW-ben is a helyszínen derült ki, hogy milyen módon lehet a követ megszerezni.

    Szerintem a Hulk lépcsős dolog a bujkálás miatt volt. Elég feltűnő lett volna, ha leugrik a torony tetejéről.

  72. Sziasztok!

    SPOILER ON!

    Amerika kapitány öregedése sokak szerint szembe megy azzal, hogy a fő univerzumra nincsen semmi hatással az, amit a múltban és a múltbeli emberekkel teszünk. tehát sem az, hogy Thanos elporlad, sem az, hogy 2014-Nebula meghal.

    Nem megy szembe! Steve 4 fiolányi Pym részecskét hoz el 1970-ből, amiből Tonyval csak 2-t használtak fel. Tehát letette a köveket, aztán megkereste Peggyt, leélte vele az életét egy alternatív idősíkon (az gondolom nem mondta el neki, hogy lesmárolta a nem létező unokáját), majd a két évvel korábbi természetes halálát követően visszaugrott a jelenbe – ami a fő univerzum – majd odament, ahol tudta, hogy el fog tűnni, hogy a barátai ne akarják mindenképpen megmenteni.

    A másik magyarázatra szoruló dolog az, hogy lehet, hogy Ned sem öregedett a suliban és Peter összes fontosabb ismerőse sem 5 év alatt? Valószínűleg, akik szerepelni fognak az új Pókember filmben, azok mind a csettintés áldozatai voltak.

  73. @zolij : Akkor ellőtték, amit a Cloverfield Paradox…… történhet bármilyen hülyeség, mert a kvantum világban kaotikusak a dolgok :) anno ezért let a Paradox ízekre szedve.

  74. kukori: sajna meg kell békélned ezzel a szlenggel, annyian használják, nem csak én.

  75. Bennem ahogy ülepszik ….

    SPOILER:

    Egyre nagyobbat üt az IW vége, hogy dr. Strange azért mentette meg Tony életét, hogy 5 évvel később feláldozhassa magát… Már akkor tudta, hogy MINDEN áron életben kell tartania.
    Tony életének ára fel ért az időkővel :)

  76. spyblat

    SPOILER

    nekem ezzel a magyarázattal az a bajom, hogy a gép a horgony a filmes idősíkban. Nem tudsz visszajönni célzottan a fő univerzumba, csak a géppel, a Pym részecske önmagában nem elég (az a kvantumvilágba belépéshez szükséges zsugorítás miatt kell). Márpedig az egész filmben akik így jöttek, azok mindig a gép mellett jelentek meg. Az öreg Rogers nem ilyen, békésen üldögélt a padon, közelében nem volt a gépnek.

  77. SPOILER

    Amúgy még egy kósza gondolat, így már a filmen itthon, egy csésze fekete tea mellett töprengve: Nem lett volna egyszerűbb, ha simán visszamennek a Titánra és meggátolják, hogy Starlord mindent elkúrjon? Most őszintén, kellett itt köveket gyűjtögetni a múltból, amikor a Titánon konkrétan legyőzték Thanost? Csak meggátolják, hogy Starlord fejbe csapkodja és kész. A kesztyű lekerül, nincs csettintés, nincs háború, semmi.
    Na persze ez tíz perc lenne kb., így nem lehet dollármilliárdokat keresni.
    De azért csodálom, hogy Stark nem említette, hogy hé várjatok mán, mi legyűrtük a kopaszt a bolygóján, csak a dinka mindent elcseszett előlünk. Na mind1, csak egy kósza gondolat volt, lesz majd ebből még párezer úgy érzem. Jó napot

  78. Amikor azt olvasom embeektől, hogy idegesiti hogy valamibe beleélik magukat az emberek csak fogom a fejem. STOP HAVING FUN mi? -.- :) Cheer up!

    Zseniális lezárás, én a sokak által emlegetett “logikai bukfenceket” is mondjuk ugy értettem, megmagyaráztam magamnak a film alapján és igy simán tojok rá.

    Hatalmas moziélmény volt, rengeteg óriási pillanattal.

  79. @94 Ugyan, hova gondolsz, hisz Doctor Strange 14 millió verziót nézett meg. Oh wait, csupán ezen poszton belül a harmadik megoldást találtad meg.

  80. 93. Human: így is lehet nézni, bár nem hiszem hogy szándékos volt :)

    94. Az uratok:

    Azért csinálták így mert nem akarták megváltoztatni a jelenüket.

  81. Fun fact:
    Irjátok be google-be, hogy Thanos és kattintsatok jobb oldalt a gauntlet-re ;)

  82. na! tegnap este en is megneztem, az angol verzioban is Budapestet emlitenek (valaki kerdezte 50 klommenttel ezelott)

    nalam a film eros 9/10 volt

    egy par negativum azert felmerult:

    SPOILER

    – a dagiThor es a ProfHulk atalakulasokat kicsit tulsagosan kenyelmesnek ereztem igy, hogy egy 5 eves idougras alatt mentek vegbe
    – az hogy a Kapitany felkapja a Mjolnirt, meg tok belefer, de amikor mar passzolgatjak a stormbreakert meg a mjolnirt az mar kicsit sok volt, az meg plane amikor mar villamokat is tudott szorni vele …
    – most thanos milyen eros? mert kesztyuben alig birtak lenyomni a titanon, aztan Thor szetszedte pillanatok alatt. a film elejen kovek nelkul siman szetkapjak percek alatt, de a film vegen kesztyu nelkul se birnak vele …
    – az idoutazasbol adado kerdesekbol cask par maradt meg a fejemben tegnap este ota: mi less Lokival? ha Thor elhozta a kalapacsot is, mit forgatott az elmult 7 evben? most akkor 2 steve volt vegig?
    – hogy kerult Tonyra a kesztyu a vegso csataban?
    – Gamorra most ujra gog karakter vagy meg nem?
    – Thor mostantol GoG karakter? mert az jo csavar lenne a Thor 4 es GoG 3 filmekkel kapcsolatban :D

    ezektol fuggetlenul a film elvezheto volt,

    szoval kerdesek merultek fel boven, de valaszokat is kaptam boven. alig varoom a letolthetos verziot

  83. AZ URATOK:

    SPOILER

    ismét ugyanott vagyunk, a történeten belül az volt, hogy a saját megtörtént eseményeiken nem tudnak változtatni, csak a csettintésen (visszacsettinteni jó irányba az univerzumot?). Avagy ha visszamennek a Titánra, azzal egy másik síkot hoznak létre, ahol Thanos elbukott, de a saját idejükben továbbra sincs változás. Ők csak eszközökért mentek az időbe, nem a múlt megváltoztatásáért (Hulk megpróbálta Natashával, és nem sikerült neki). Majd a jövőbeli íróknak kihívás lesz, hogy Thanos az Endgame-be érkezve meg otthagyott egy idősíkot, de az eddig ismert karakterek sorsa ez itteni módszerrel dőlt el.

  84. Spoiler

    Hogy miért butaság ez és miért az , egy olyan dologról, amiben a való életben , semmi tényszerü dolog nincs :D

    A Russo tesók igy oldották meg és magyarázták meg az időutazást :D

    Na már most ebbe beleérvelni, pont olyan tényleg mint ha azt mondanánk hogy a Vissza a jövőbe és a Terminátor is például butaság :D
    De ahogy bejön valahova egy ilyen dolog hogy időutazás, ezek az érvek hogy logikátlan, értelmüket vesztik :D

    Egyik régebbi film értékéből se von le a mi felfogásunk szerinti logikátlanság , és szerintem itt sem!

    Fentebb írta valaki Thanos erejét!
    Elsőre nekem is furcsa volt hogy ilyen erős! Mert én abban a tudatban léteztem eddig hogy az IW-ben, a kesztyű és a kövek miatt erős. Most megtudtuk hogy nélküle is!

    Gondoljatok bele, túl élt egy csettintést úgy hogy a vihartörő a mellkasában volt, majd túl élte még azt is hogy mégegyszer használta a kesztyűt a kövek megsemmisitéséhez, ez azért eléggé utal arra hogy nem olyan gyenge, még a kesztyű nélkül sem.

  85. SPOILER

    Thanos fejét pedig akkor vágják le simán, amikor épp a lépcsőn sem tud felmenni, annyira gyenge.

  86. Jó lett a film, moziban is újranézős, és habár én más sztorinak jobban örültem volna, amit megcsináltak, az tényleg méltó lezárás. 9/10. Már önmagában az epikus csatajelenetért megérte, és azon kívűl is lehet élvezni, de azért pár dolog zavar, persze nem rontotta le a filmet annyira, de:

    SPOILER
    -A tapsikoló, ujjongó közönség rohadt zavaró, és kizökkentő.
    -Thor először vicces volt, de aztán komolyan vehetetlen, amikor küzd.
    -Hamár időutazás, akkor kicsit komolyabban, ötletesebben is megoldhatták volna, hogy a régi filmek jeleneteiben akciózzanak, lopakodjanak többet, nem plusz jelenetekben, amik nem voltak láthatók korábban. Ez így túl kényelmes megoldás volt.
    -A halálesetek valahogy nem működtek nálam, szerintem nem lettek elég nyomasztóak. Vagy túl nyilvánvaló volt, hogy meghal Tony. Gamora halála az előzőben jobban meg volt rendezve.
    -A soundtrack újrafelhasznált, és jellegtelen.
    -Megpróbálok nem fennakadni a logikai dolgokon, de ha már a Pókember a következő film: 1. Másnap mindenki megy suliba és ott találkoznak? Ne már… 2. Az összes osztálytárs is eltűnt?
    Reméltem, hogy Captain Marvelt megszerettetik ebben a részben, de egyszerűen nem működik az a karakter.
    -Falcon ebbe az egészbe nem kellene már. Eddig is jellegtelen volt, nem érdemel játékidőt. Ahogy War machine sem, és mostmár a Winter soldier sem. Ezektől is el kellett volna búcsúzni. (Tudom, lesz sorozatuk, de remélem a filmekből kimaradnak).
    -Nekem ezek az egyszerű feloldások, mint hogy a patkány szabadítja ki Scottot. Gamoraból lett egy másik. Meg volt még pár ilyen. Egyszer- kétszer elmegy, de ha korábban valami dráma volt, azt ne poénnal oldják meg egy pillanat alatt.

    Tippre Natasha meg visszajött Hulknak hála, és a Vormiron szórakoztatják egymást Red Skullal. Majd felszedik a Thorék onnan.

  87. Spoiler
    Minden gonosz meghal, aki a múltból átjön kivéve Gamorát. Ezt mégis hogy? Miért csak múltból jöttek halnak meg?

  88. Ahogy ezt leírtam, rájöttem, hogy a patkány a hős. Nélküle nem történt volna meg mindez.

  89. A patkánynál jó nagy moraj volt a moziban, hogy ,na ne már :D de hogy 5 évig egy pók nem járt arra XD

  90. Spoiler

    Nekem sajnos nem tetszett.

    Az, hogy minden létező karaktert bezsúfoltak a menetrendszerű óriás csatába sokat rontott az eredményen a film végén.
    Mese az egész, tudom, de a hús-vér karakterek sérthetetlensége is már nehezen volt racionális szemnek feldolgozható. A kevesebb is tud néha több lenni, kiváncsi vagyok mikor szakítanak ezzel a megalomán rutinnal. Egy képregényben elmegy, de sokadjára a vásznon már sok.

    Az új Hulk és Thor karakterénél eléggé túlzásba estek a készítők, főleg utóbbi volt értékelhetetlen. Ami jól ült a Ragnarökben, rátettek még két lapáttal, viszont itt nagyon nem vált be. Hulknál a lagymatag poénok mellett a CGI is gyengus lett – bár lehet csak nem tűnt fel a korábbi részekben a limitált zöld-játékidő miatt.

    Amerika Kapitányon és Vasemberen kívül egyik karakter sem kapott méltó befejezést a szériához, Gomorránál például jobban jártak volna, ha elő sem veszik újra az Infinity War után, annyira céltalanul veszett el ebben a filmben.

    A legeslegfájóbb pont pedig az volt, ahogy a készítők átestek a ló túloldalára a napjaink Hollywoodjában trenddé váló feminista es a faji egyenloség turmixszal. Normális kereteken belül szerintem abszolút emészthető lett volna, de így az egésznek nyíltan burkolt propaganda szaga volt.

  91. SPOILER

    “ha Thor elhozta a kalapacsot is, mit forgatott az elmult 7 evben?
    Kapitány a kövekkel együtt a Mjölnirt is visszaviszi, ott van nála

  92. Russo tesók 4 filmje a legjobb a MCU-ban (mellettük Gunn is alkotott). Gratula nekik!
    A 4 . résznek nehezebb dolga volt mint a 3-nak. Ott volt egy remek főgonosz (aki kb ő volt a film főszereplője is volt egyben) és egy sokkoló cliffhanger. Jól lezárni valamit nehezebb mint ütős cliffhangert adni. De jó munkát végeztek.

    SPOILER

    Itt kevesebb figyelmet kapott Thanos és a lezárásra kellett koncentrálniuk. Attól függetlenül, hogy ezt a filmet nem Thanosnak szánták, még jó lett ha többet szerepel. Mikor Nebula emlékeit nézi, na azokat a jeleneteket elhúztam volna még. És amikor kitalálja az új tervét, azt is mutatni kellett volna, ahogy mérlegel.

  93. 99 Mate4283

    SPOILER

    Hogy miért szórt villámokat Cap?

    Odin : Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor.

  94. Ez a film a klasszikus Bosszúállókról szól, nem Thanosról. Ő véghez vitte a kis tervét az előző filmben.

    SPOILER ALERT

    Ez a fajta időutazás tetszik, hogy nem zavarták be az idővonalat, de- és itt van a de- akkor a Kapitány miért ebben az idősíkban jelent meg? Akkor azon a másikon kellett volna maradnia. Vagy ez azt jelenti, hogy ezen a ponton újra összeállt az idő azzal, hogy visszajött. Jobb lett volna, ha öregen jön vissza a géppel, és csak a csaj halála után ugrik. Akkor is öreg lett volna.
    Amúgy összességében tetszett, Fekete Özvegy halála váratlan volt, de semmi érzelmet nem váltott ki. Tony is várható volt. Marvel kapitány keveset szerepelt, de talán nem is baj. Örüljünk neki, hogy nem lopta el a sót. A kövér Thort nem tudom hova tenni. Vicces és ennyi, ráadásul szét is rúgják a picsáját 1 az 1-ben úgy, hogy két fegyver is van nála. Kapitány meg túl erős lett hirtelen a kalapáccsal, majdnem kipurcan, de pár perc és semmi baja. Szóval vannak gondok, de jól szórakoztam, elröpült a 3 óra.

  95. 48. @user-maat-re

    A Star Wars domestic 930 megugrása neccesebb sokkal, mint az Avatar 2,7 milliárdjának befogása. A második heti szereplést látva majd már többet tudunk mondani. Viszont a nyitóhétvége 300 millió dollár felett lesz nem kérdés. Mondok jobbat. A 300 milliós nyitóhétvégét nem csak Amerikában, de Kínában is csúnyán be fogja zsákolni a film.

    Nyitóhétvégék:

    USA: 320 millió
    Kína: 320-350 millió

    Spoiler

    Az időutazással kapcsolatosan semmi plothole nem volt a filmben. Egyedül az idős kapitány visszatérésével kapcsolatosan merülhetnek fel kérdések. A film folyamán a szánkba rágják többször is, hogy a múltba utazással módosítani a jelenen lehetetlen. Nem olyan bonyolult koncepció srácok.

    Thanos mindig is a legerősebb volt nem értem a sok hüledezést… Mintha az IW-ben nem rögtön azzal kezdtünk volna, hogy másodpercek alatt felkoncolja Hulkot lol. (Nem használta a hatalom kövét hozzá, mert nem világít és Russoék is mondták az az aprítás 100% Thanos volt.)

  96. Spoiler

    Kérem szépen, ha elszökött Loki az Avengers utáni kicsit módosult idősíkban akkor, hogy ült ott a böriben ahova a Dude meg Rocket visszament a piros kőért?

  97. Spoiler.Spoiler.Spoiler.

    Sokan írták Loki és Vízio karakterét,hogy miért nem tért vissza?

    Ők még a csettintés előtt meghaltak,tehát nem fognak visszatérni.

    Viszont az utolsó csettintés számomra nem tiszta.
    Most akkor az összes gonosz kipusztult az univerzumban vagy csak azok akik a harcban voltak???

  98. @Kaoka

    Spoiler

    Mert nem abba az idősíkba utaztak, ahol Loki megszökött, hanem a saját múltjukba ahol Lokinak nem adódott meg az alkalom lelépni.

  99. spoiler

    @Bronzisten

    Loki a saját múltjukban szökött meg. A kék kő 1970-ből származik a barkács megoldás miatt. New Yorkba csak a jogar kerül vissza. Az pont egy olyan szál ami az Ancient One logikája alapján elágazik onnantól. Ezt a plothole-t azért már ne nézzük el a hypefelhő miatt.

  100. @Kaoka

    Spoiler

    Nem plothole, hiszen most válaszoltad meg magadnak. Loki távozásával elágazás történt. Elmagyarázta a film, hogy ha 2012-ben változtatnak akkor a jelenükben 2023-ban nem fog változás történni, mert egy új idősík jön létre, egy alternatív valóság. De a 2012-es változás nem hat ki a saját múltjukban 2018-ra sem. Thanos ugyanúgy megöli Lokit. 2013-ra se hat ki, Loki úgyanúgy csücsül a cellába. A saját idővonaluknak nem csak a jelenét nem tudják megváltoztatni, de semelyik pontját sem. Bármikor visszamennek és elbarmolnak valamit egy teljesen másik valóság születik ami onnantól kezdve a sajátjuk mellett párhuzamosan létezik, de a sajátjuk semmiben nem változik. Valószínűleg végtelen számú alternatív valóság létezik.

  101. SPOILER!

    Méltó lezárása volt ez egy korszaknak, régóta vártuk már azt hogy “Avengers Assemble”. Az egyetlen dolog ami nem tetszett az Thor volt. Az IW-ban konkrétan tényleg isteni szintre emelték, itt meg teljesen nevetséges volt. Érthető, hogy magát hibáztatta azért amiért nem ölte meg Thanost, de nem kellett volna ezt csinálni az univerzum egyik legerősebb tagjával, aki szerintem a legnagyobb jellemfejlődésem ment keresztül az évek alatt. Amúgy Asgard most akkor nem pusztult el? Az asgardi túlélők között nem voltak katonák mivel őket Hela megölte a ragnarökben plusz Valkűrnek valahonnan kellett szereznie egy szárnyas lovat.

  102. Forseti

    SPOILERs

    Asgard nem pusztult el mivel az nem egy hely, hanem a nép.
    Olvasva a kommenteket nekem továbbra is zavaros ez a multiverzum logika. De nem akadok fent rajta. Szerintem kurva jó film volt. Nem hibátlan az tény. Viszont szerintem hibátlanra senki nem tudta megcsinálni.
    Fentebb írtak Gamoráról. Szerintem Gamora halott újra. A film végén Peter kereste a jelét de nem találta.
    Thanos
    Őt felépítették az IW-ben most semmit nem kellett már építeni rajta. Az Endgame elején ő már nem volt ellenfél. 3 hét alatt kétszer is használta a kesztyűt, és ez a két használat teljesen legyengítette.
    S az IW eleje, amikor laposra veri Hulkot, meg most az Endgame-ben amikor Tonyék hárman nem bírnak vele, ez a két jelenet mutatja meg szerintem igazán, hogy Thanos a kövek nélkül is az egyik legerősebb ellenfele az Avengersnek. S anno ezért vártuk az IW-et nagyon. Mert azt tudni lehetett, hogy most olyan ellenfél jön aki akár kövek nélkül is laposra veri a Bosszúállókat. Amúgy az is tetszett, hogy itt Thanos is bosszút akart állni a saját haláláért, s egyúttal a saját életéért küzdött.
    Látom, hogy sokak szerint az IW jobb volt. Tény sok momentuma van, amiben jobb, DE a filmvégi kamu halálok nagyon sokat rontottak az összképen.

  103. Attyauristen de rossz volt a film. Logikai bukfencek és nettó baromsagok tömkelege.
    Nem tudom elfogadni, hogy azért legyen vmi tele hülyeséggel, hogy a történet működjön, mert akkor a történettel van a baj.

    Ja és nincs ezzel semmi lezárva.

  104. SPOILER

    Azért mégis csak az MCU-ról beszélünk, ahol istenek, varázslók, beszélő fa meg hereállú titánok harcolnak. Na pont ezért nem értem miért kell pont most nekiállni tudományos alapon kiakadni hogy behozták az időutazást. Logikai bukfencek mindig is voltak, de nem is ez miatt szeretjük ezt az univerzumot, hanem a karakterek, a látvány, a maximális szórakoztatás miatt és ebből a szempontból jelesre vizsgázott nálam a film. Amerika kapitány és Vasember karakterét ennél szebben le sem zárhatták volna szerintem. (Btw ha már az Oscar nyitni akar a popcorn filmek felé akkor RDJ-nek csak adhatnának egy jelképes szobrot a karakter megformálásáért).

    Szóval összességében szerintem felesleges a szokásos fanyalgás, ezt a filmet hátradőlve élvezni kell, szórakozni.

  105. SPOILER SPOILER SPOILER!

    Hatalmas csalódás volt, főleg a zseniális Infinity War után. :(

    Úgy éreztem magam, mint aki a Csillagok háborújára ül be, és helyette az Űrgolyhókat vetíti a mozi véletlenül. Többször megkérdeztem magamban, hogy ezt (a jelenetet) most komolyan gondolták?

    Mi volt a gond?

    1. Hihetetlen mértékben túladagolt, idétlen humor (szelfizős jelenet az étteremben pl.)

    2. Thor karaktere: azok után, hogy mennyire jól felépítették az előző filmekben, most meg lett belőle egy Nagy Lebowski? Értem, hogy nem tudta feldolgozni, hogy nem Thanos fejére célzott, de ezt pont így kellett bemutatni? Azon túl, hogy kb. jobban megalázták a karaktert, mint Luke Skywalkert az Utolsó Jedikben, a jelenetei teljesen megtörték a film történetének folyását.

    3. A film nem tudott mit kezdeni a legerősebb hősökkel, ezért vagy legyengítették, vagy kiírták őket: van egy sejtésem, hogy Thor is ezért lett egy sörhasú vicc, hiszen az előző filmben a Stormbreakerrel egymaga is felvette a kesztyűt (bocsi) Thanos ellen. Marvel kapitány hirtelen minden indok, felvezetés nélkül, amikor a plotnak szüksége van rá, megjelenik (lazy writing tipikus esete), de nincs egy értelmes jelenete neki sem. Hulk meg nem is szerepel filmben, helyette van egy zöld Banner, aki harc szintjén semmi a Hulkhoz képest -> vele sem volt így gondjuk a forgatókönyv íróinak.

    4. Robert Downey Jr.: Az elején, még egész jó volt, amikor legyengülve veszekszik a kapitánnyal, de utána kb. az volt az érzésem végig, mintha Harrison Fordot látnám az Ébredő erőben: mintha lerítt volna végig az arcáról, hogy baromira elege van ezekből a filmekből, és már várja, hogy mikor hal meg végre a karaktere.

    5. Tony Stark halála: nem volt se megható, se döbbenetes számomra (bár sokan írták, hogy sírtak, így lehet bennem van a hiba. pl: az Amerika Kapitány első részének végén sokkal meghatóbb volt az önfeláldozás, ott jobban működött.

    6. A lélekkő megszerzésénél a Sólyomszem és az Özvegy vitája lehetett volna drámai, ha nem tolják ennyire túl: 5-6-szor rántják egymást vissza a szakadékba ugrás elől… Esküszöm, mintha egy Benny Hill show jelenete lett volna…

    7. Túlnyújtott az egész történet, végső csata kezdetén már legszívesebben a jelenet végére tekertem volna.

    8. A zene.

    és ezeket még lehetne sorolni.

    Én a Westendben néztem csütörtökön. Teltház volt, de szerencsére semmi ujjongás, meg tapsvihar nem kísérte a jeleneteket. Bár ahogy félfüllel elcsíptem kifele menet 1-2 beszélgetést, sokaknak nem is jött be a film. Lehet, hogy nem azt láttuk, mint mindenki más?

  106. Redrooster
    Alapvetoen igazad van, hogy a tobbi Marvel film is rele.volt logikai buktaval, mondjuk azokat se szerettem..

    De ez olyan sajat maga.alltal alkotott szavalzokat rug fel folyamatosan, higy elvezhetetlen a film.

  107. 9/10 és felsorounk 10-15 dolgot ami nem tetszett…et azért érdekes.
    2 nappal a mozi után azt mondanám, hogy ha az IW 8/10, akkor ez a lezárás csak 6/10.

  108. En is SPOILERREL kezdem:

    Nekem őszinten nagyon nagy csalodas volt a film rengeteg itt már felsorolt dolog miatt.
    1. Azt mondja már meg nekem valaki, hogy miért Tonynak kellett csettinteni?? Miért nem Marvel kapitány csinálta? Ő volt a legkisebb, es valójában maki is volt a kesztyű, ami mindenki keze alakját felvette!!?!?!
    2. A másik, ha le lehetett venni a köveket olyan egyszerüen miért nem vették le mind a 6-ot amíg náluk volt a kesztyű??!?! Fél tudták volna külön használni es kész!
    3. Amerika kapitány melyik evbe ment vissza? Ő 1940 körül találkozott Peggyvel. Ha 70-be ott már 60 ev koruliek kellett volna lennie. Ha pedig korábbra, akkor nem érte volna meg élve, hogy ott ulhessen a padon…

    Ezek apróságok, amik valójában csak logikatlanok, de nem ezek voltak a legnagyobb hibái a filmnek. Összességében kevés es súlytalan volt nekem.
    Mondjuk en sem vagyok 100%-ig biztos benne hogy tenylegvez a vége..

  109. Amit még itt írtak, es igazuk van, hogy elsősorban a látvány miatt szeretjük az MCU-t, na nekem abból is kevés jutott ebben a 3 órában…

  110. SPOILER

    Tegnap néztük – csalódtunk mind a négyen, ki jobban, ki kevésbé.
    Ez a film sajnos csak egyetlen téren ütötte az Infinity Wart: színészi játék terén, de ott nagyon. Egyébként tele volt logikátlansággal, b@romsággal, azzal a rosszfajta wtf-érzéssel is. Thanos is csalódás – az előző filmmel ellentétben itt ő újra csak egy szörnyen tipikus Marvel-főgonosz. Nekem az volt az érzésem, hogy ennek a filmnek még érnie kellett volna pár hónapot – csiszolni kellett volna, gatyába rázni, de mintha nem senki sem tudott volna hideg fejjel gondolkodni.

    Volt egy pár kiemelkedően gagyi rész, mint Clint és az Özvegy bunyója a szakadék szélén, vagy a GirlPower a csatában. Ezzel szemben az ASSEMBLE, nos igen. Simán a legfaszább dolog, amit valaha láttam, és még nagyon sokszor újra fogom nézni azt a jelenetet. A filmet nem hiszem.

  111. Csalódás volt sajnos. A sok fan service alatt elveszett a film. A sztori egy katyvasz, az időutazás ezer sebből vérzik. Sok minden tetszett, voltak remek ötletek, jelenetek de valahogy nem állt össze egy kerek egésszé. A legnagyobb bajom vele pedig, hogy az ég világon nem éreztem semmit a végén, elmaradt a katarzis. 7 pontot tudok rá adni. TDK is still the king of comic book movies.

  112. Mit tehetnék hozzá? Köszönöm, hogy átélhettem. Az első Avengers óta nem borított meg ennyire film, jó értelemben.

    Human, külön köszi a korrekt írást. Amikor írod, hogy “megcsinálták”, pont olyan “callback” érzésem volt, mint a filmben párszor, amikor új környezetben hangzott el pár híres mondat a korábbi sztorikból. :D (lsd.: “Joss Whedon. Megcsinálta.”)

  113. rosickyz: +1
    Valami nagyon hasonlót akartam irni én is. Csalódás nem volt, mert alapból nem vártam, hogy jobb lehet mint az Infinity War, nem is lett, és azért volt benne pár jelenet amiért érdemes volt látni.

    SPOILER!!

    pozitívumok:
    – nekem a Thor poén nagyon bejött, amikor megláttam vigyorogtam
    – a végső összeállás rettenetesen bejött, borsózott a hátam
    – Cap és Tony jelenetei, és a 3 vs Thanos jelenetek

    negatívumok:
    – Carol Denvers egy tragédia volt, szerencsére nem volt sok jelenete, de mind lefelé húzta a filmet
    – a csajok összeállása a végső csatajelenetben teljesen indokolatlan volt, és totál kiestem az élményből miatta
    – a Cap visszatérése a filmbe gyakorlatilag felrúgta az egész addigiakat, ráadásul hogy Sólyom kapta a pajzsot is hülyeség lett
    – Thanos kicsit jelentéktelen lett az első filmhez képest

  114. SPOILER

    @125. GaVRoS – “Marvel kapitány hirtelen minden indok, felvezetés nélkül, amikor a plotnak szüksége van rá, megjelenik (lazy writing tipikus esete)”

    Miért lazy writing? Carol folyamatos kapcsolatban van bosszúállókkal, annak ellenére, hogy a galaxis egy másik pontján van. Ezt láthattuk és el is mondták a hologrammos meeting alatt. Nem olyan nagy ördöngősség elképzelni, hogy a főhadiszállás lebombázásáról értesült és azon nyomban odasietett.

  115. 135. Bronzisten – szerintem ennek mar reg nincs jelentosege :D aki vegig olvas 135 kommentet ugy hogy mindig attekeri a spoilers reszeket, annak van nagyobb gondja ennel … :D

  116. Huh, egy órája itthon a filmről hazaérve, kb. a kommentek végigolvasása után.

    Nekem elmaradta katarzis, az az igazság :( A hype vonat erős volt, anélkül, hogy igazából bármilyen sajtóterméket túltoltam volna – egyszerűen a tudat, hogy az IW és amúgy nemmellékesen 10 év után lezárják a sagát, egyszerűen valami különleges megoldásokkal operáló, valami nagyon váratlan dolgot meglépő filmet vetített előre – és ehhez képest kevés volt (és nem olyan nagy) bennem a hűha-élmény.

    SPOILER

    Cap kalapács-használata, és a (szinkron miatt csak odaképzelt) Avengers; Assemble felkiáltás nagyon adta, pocakos Thor-on jót borultam ÉS még nem volt annyira túlzás nekem, Prof. Hulk hihető volt, bár kicsit szürke számomra (nem volt meg a veszélyessége, tudós-arcnak meg inkább használják Tony-t, ugye).
    Tony magánélete (amikor mutatták a szép házat a tó partján, egyből arra gondoltam, hogy lett gyerkőc) nekem tetszett, és számomra felért egy jobb féle karakterfejlődéssel, hogy ezúttal nem csak hirtelen felindulásból (” “) menti meg a Földet, mint az Avengers 1-ben, hanem tudatosan vág így bele, hogy készül az eshetőségre, komolyan számol vele, és kb. nem habozik meglépni, amikor itt az idő. A halála viszont, a jelenet valahogy nem volt annyira epic számomra :( Akkor már inkább Natasha és Barton jelenete, bár 1-2-vel kevesebb egymás akadályozása elfért volna.
    A karakterdinamikák (Nat és Barton, Tony és AmCap) szerintem jók lettek, élveztem azokat a jeleneteket, mert súlyuk volt.
    Tony jelenete Pókival szerintem megható volt, az ilyeneket nagyon jól felépítették az évek alatt, hogy jól essen és átérezhessem, hogy mennyire megkönnyebbült Tony.

    A csatajelenet számomra nem volt epic, nem volt különösképpen rossz, de nem dobtam el az agyam közben.
    A vége (a temetés, AmCap) viszont fura volt. Előbbinél ilyen kötelező házifeladat jelleg volt, hogy mindenkit végigmutattak, de a sajtburger megható volt.
    AmCap megjelenése szerintem felesleges volt. Kb. azt vártam, hogy Bucky-ék lássák meg, hogy az egyik fába belevésődött egy szöveg, hogy “továbbléptem – Steve”, vagy valami (még akkor is, ha az nem ebben a dimenzióban van – erről mindjárt), de ez az örek Cap meg a pajzs átadása olyan meh volt. Amúgy én is Bucky-nak adtam volna inkább.

    Csata közbeni “csak csajok előre” jelenet kidobott a filmélményből, kár volt érte. Én az ilyenek nélkül is potensnek gondolom a női hősöket, az ilyenek miatt pont, hogy komolytalannak tűnnek a jeleneteik :/

    Marvel Capitány nekem a “magabiztos, menő” vs. “beképzelt pöcs” nagyon-nagyon-nagyon vékony határmezsgyéjén már inkább az utóbbiban van – valahogy mindha nem adnának neki olyan jeleneteket, amitől meg tudnám szeretni a karaktert, Brie Larson gesztikulációja-játéka nem lett jól instruálva szerintem.

    Dimenziók, időutazás: nekem a filmet nézve nem volt fájó (nem gondoltam bele ott és helyben, hogy “wáá, ezt nem lehet?!!”, mert nem akartam rontani a filmélményem – csak elfogadtam mindent. Hazafelé menet már gondolkodtam, hogy akkor most Nebulával hogy is, meg izé, mit és hogy, de aztán most a kommenteket olvasva arra jutottam, hogy
    1. nekem oké Banner magyarázata, ha a film ezt választotta a saját logikájának, nekem oké
    2. egy olyan filmben, ahol varázsolnak, meg végtelen kövek vannak, talán nem az a legnagyobb bűn, ha az ilyesmi a mi fizikai tudásunkkal nem magyarázható pontosan.

    SPOILER VÉGE

    Lehet, hogy még lesz egy IMAX vagy sima, feliratos moziban nézés (utóbbi erősebb kívánalmam), de még meg kell gondolni.
    Viszont egyszer bőven megérte megnézni moziban.

  117. Amúgy az IW kapcsán most esett le egy dolog.
    Amikor Áspis száj átadja a követ azt mondja, hogy senki nem volt eddig olyan hatalmas, hogy két követ birtokoljon egyszerre.
    Na s Loki? A Bosszúállók 1-ben kettő volt nála.

  118. Ha Asgard (nem a nép, hanem az aranycsarnokos hely a bifröstel) romba dölt akkor mégis honnan szerezte Valkűr az a szárnyas lovat? :D

    Punyapapa: Lokinál tényleg volt két kő de egyik se eredeti állapotába mert az elmekő a jogarban, a térkő meg a kockában így szerintem Lokit nem járta át az erejük úgy mint Thanost amikor viselte őket a kesztyűn.

  119. SPOILER
    Loki eltűnésével kapcsolatban, ott CA és Stark direkt “visszább” ment az időben és a 70es évekből lopta el a space stonet. Azaz törlődik a Loki eltűnése is, nem?
    Plusz Clint mellett volt egy japó gyerek a temetésen nem? Na ő ki?

  120. Lezárták, amit le akartak, jól van ez így. A többi kalandra már nem leszek kíváncsi, bőven elég lesz itthon, kanapéról. Amúgy nem utáltam a filmet, bár az IW ennél sokkal inkább rendben volt, majdnem minden szempontból.

    SPOILER

    Ilyen gátlástalan fanservice-t én nem tudom, láttam-e valaha. Potts bevetésen, valkűrök bevetésen, maximális girl power, mindenki visszatér, az inas is visszatér, még a Jedi is majdnem visszatért a végén. Hű, nagyon sok volt. Nagyon.

    Az első két óra tetszett, szeretem a lassú építkezést.

    Jó húzás volt visszahozni a régi filmeket, az összesnél eszembe jutott, hogyan és mikor láttam éppen, hogy milyen érzelmeket váltott ki akkor és mennyi minden változott azóta. Valahogy a filmen kívül rárakott még egy magánéleti érzelmi réteget a húzás, okos volt.

    Az Avengers: Assemble! még nekem is tetszett, pedig nem vagyok képregényes arc.

    Ja, szóval nem volt ez rossz, sajnos annyira jó sem, mindenből egy kicsit túl sok volt, szereplőből, történésből, viccből… De hát mit csináljanak, ha ennek a szálnak ezzel tényleg vége.

    Mégis: bármilyen grandiózusnak és érzelmesnek szánták a végét, a főhősök sorsa igazán semmiyen érzelmet nem váltott ki. Egy kis hiányérzetem is támadt a legvégén, többek jövője csak lóg a levegőben, na és egy csók? Ez a vége? Oké. Mindegy.

    Viszlát képregényes filmek, és MCU, jó kis 10 év volt azért, de most már elég belőletek.

  121. Elképzelhető, hogy az elvárásaimmal voltak bajok, de én konkrétan mérges voltam a csalódottságtól a végére. Nem érdekeltek a bakik, a suta magyarázatok, ezeken felül tudok emelkedni, ha szórakoztató a film. Max mozi után elröhögcsélünk rajtuk. De ez konkrétan sokszor bosszantóan unalmas volt. Én NEM drámázni szeretnék beülni egy MCU mozira sem. Van épp elég dráma a mozicsatornákon vagy az életben. Én Infinity War-t vártam, nem a sírós pókember mozikat. Kellettek bele az érzelmes jelenetek, de azért egy ilyen hosszúságú szuperhős film nagy része ne erről szóljon már.
    A csatajelenet jó volt, meg borzongatós.
    Falcon “lett az új kapitány. Ki a tököm az a Falcon?
    Egy valkür lett asgard ura (fekete valkür) hát persze.
    igazából még mindig mérges vagyok…

  122. Most jöttem ki a moziból még ülepednie kell a filmnek, de hatalmas élmény volt.9/10 simán odaadok neki!!

  123. BronzIsten:

    “Nem olyan nagy ördöngösség elképzelni, hogy a főhadiszállás lebombázásáról értesült és azon nyomban odasietett.”

    Pont ezért lazy writing, mert ahogy Te is írod, el kell képzelni, hogy értesült, vagy hogy vki szólt neki.

    Hogy ne menjünk nagyon messzire: az Infinity war-ban Amerika kapitány feltűnése (amikor Víziót és Skarlát Boszorkányt menti meg a pályaudvaron) jól meg van alapozva: a new yorki csatát (és Doctor Strange elrablását) követően Bruce Banner ki is mondja, hogy még elintéz egy hívást, amikor Wang kérdezi, mihez kezd.

  124. “Nem olyan nagy ördöngösség elképzelni, hogy a főhadiszállás lebombázásáról értesült és azon nyomban odasietett.”

    Biztos odaért a galaxis másik végéből 10 perc alatt…

  125. Nekem ez egy erős közepes, néhol giccses, néhol megült és a dráma vonalat jobban erőltethették volna. Azért a Hangya elég dumb volt.. de lehet azért mondom ezt, mert erősen kezdett a film, majd ment át kommerszbe. Azért kell ülepednie még..

  126. Ez valami überbrutál volt.

    Ami annyira nem tetszett:
    – a zene a Marvel logó alatt, én inkább itt sütöttem volna el a Stan Lees főcímet
    – aztán a tényleges filmcím alatt nem a trailerben látottat rakták be
    – az eltűnt karakterek egy része éppen csak villanásnyi időt szerepelt
    – a végén nem mutatták, hogy mi is lett Gamorával és a két Nebulával vagy én nem vettem észre az ütközet végén (lehet az elsőt visszarendezte Tony a saját idősíkjába, míg az “új” Gamora még nem GotG tag)
    – a csajos beállás felesleges volt, mintha Kennedy asszony hatása érződne
    – nem volt Anthony Hopkins

    Szerintem Captain Marvelt most gyengítették le, mivel rendesen kapott a lila kő erejéből. Ez megalapozhatná a második saját filmjét.

  127. Platschu
    Gamorával nem egyértelmű mi lett. Peter a végén kereste a jeleit, de nem találta.
    A jelen Nebula megölte, a múlt Nebulát. S most Peterekkel lóg.

  128. Na, aludva rá egyet picit jobb az utóhatása a filmnek, de amiket még kiemelnék

    SZPÓJLERES

    Ez az időutazás nekem nagyon büdös, több sebből vérzik és a végén logikai bukfenc nekem az egész vagy csak én gabalyodtam bele? Bevallom másnaposan néztem, de akkor
    -El lett mondva, hogy nem tudod a múltat megváltoztatni, mert akkor a jelenlegi jelened lesz a múltad és a múltad a jövőd, szóval hiába ölnéd meg Hitlert, nem fog ez a te síkodra kihatni.
    -Ez nagyjából alá lett támasztva a köves magyarázatnál is asszem, elindul még 1 sík stb
    -Aztán volt olyan is, hogy nem szabad annyira beleavatkozni sem, különben a másik sík bukik és az sem olyan jó.

    Na de a jelen Nebula megölte a múlt Nebulát, na meg a múlt Thanos átjött jelenbe mindenkivel az nem gáz? Na meg a végén Amerika kapitányt totál nem értettem, ő nem úgy volt , hogy nem öregszik? De akkor neki vissza kellett volna változnia sima emberré nem? Vagy ha ebben tévedek, akkor is ő visszament egy másik síkba, az ottani kapitánnyal akkor mi van? Vagy ha nem tette megtörténtté az átváltoztatását ki győzte le a vöröskoponyát ?! :D

    Tényleg no offense, valaki ha érti, világosítson fel.

    Ami még érdekes volt, Blackwidow dolog nekem súlytalan volt és ez az egész Bruce szerelmi szál lényegében kb egy befejezetlen valami lett. Az a kiborulás is nekem olyan meh volt, itt kicsit lazy volt a writing. A cselekmény maga amúgy nem igazán tetszett, a többi karakternek volt benne 10 perce se, tökre inkább adtam volna erre a szálra időt, mint sem ezt a vissza a múltba majomkodást csinálni, tényleg ez a gagyi sunnyogás az extra jelenetekkel.. ehh haver ne már!
    Voltak amúgy bőven érzelmes pillanatok, Hawkeye ebben pl erős volt, valahogy jobban átütött, mint Blackwidow.. Összességében nekem a karakterek most nem voltak szinkronban.. valahogy nem működtek nekem, minden részben tök jó volt az összhang, de most valahogy elmaradt ez. A végén a katarzis sem igazán volt meg. Szépnek szép lezárást kapott, de még is kicsit ürességet érzek, valaminek a hiányát, nem teljes nekem a kép. A fan service-cel nem volt bajom, jó volt látni pl Happy-t vagy a többi mellékszereplőt. A végén a harc is picit kusza volt nekem, szépnek szép volt, csak egyszerűen ezt is súlytalannak éreztem. Kb a Hobbit féle 5 sereg csatája filing volt totál. Na meg a Captain feminist, izé Marvel meg hol a rohadt életben volt?? Oké, többi bolygó is ugyanezen megy át stb , rendben értem, mész oda is segíteni, de ott volt a folyamatos kommunikáció plusz van egy tervetek visszacsinálni a szart és nem szóltok neki??? Most röhögni fogtok, de kb a Bleach anime filmekben van ez, hogy az öreg overpowered Kenpachit a film végéig el kell tüntetni valami bullshit indokkal, mert túl kézenfekvő megoldás lenne.. abba meg bele se megyek, hogy mennyire idegesítő, mint a karakter, mint a színész Larson kisasszony. Amúgy az eleje nagyon tetszett a filmnek, kellett ez a dráma bele. A képregény sem egy kilúgozott buzivicc, fentebb írta valaki, hogy “egy MCU filmben ne legyen dráma, a látvány miatt szeretjük” féle gondolatokat meg le se írjátok inkább..

    A Lebowski poénokért +1
    Captain I want to speak with the manager Marvel -1 pont.

    Hát nagyjából ennyi lenne most, tuti van amit elfelejtettem és a post comment után jut eszembe, de max később ideböfögöm. Összességében amúgy nem mondom rossznak, sőt.. nem bántam meg, egy erős közepes. Avangersek közül mondjuk nekem ez a leggyengébb és az is érdekelne, hogy a szereplők kiírása miatt mennyire kellett változtatni az először elképzelt story-n. De hát nem is én vagyok annyira a célközönség.
    Hála égnek a tapsolós ömlengős jelenség elmaradt, az mondjuk nevetséges, hogy egy ilyen filmnek felállnak..

  129. Na ugye hogy csak eszembe jutott..
    szorry a dupláért de még ami:

    SPOILER

    Thanos karaktere eléggé fura volt, totál más volt az előző részben, ott egy igazán faszán felépített főgonosz volt, most meg kb egy gagyi tipik “ő a szar arc, öljük meg”
    Jó, itt még nem ment át azokon, amik megváltoztatták, de akkor is ez egy visszalépés volt nekem. Na meg előző részben megvolt minden kő neki és majdnem legyőzték most meg a kövek nélkül mindenki felturbózva kikap ellene?! Wutt?! Tipik előbb említett animés rosszul felépített erőviszony bakik.

  130. Spoiler

    Kérdés: Thanos a hajójával hogy jött a jövőbe? Hiszen mindenkinek egy útja volt, illetve karkötője/ruhája nem volt (tudom, a Hangya filmekben is megy járműveknél a kicsinyítés). Azt értem h Nebula odaadta a fiolát Thanosnak, de akk is… Nebula külön jött vissza.
    A kapu megnyitása viszont önmagában nem elegendő.
    (Mondjuk persze van teóriám.)

  131. A Próféta

    Spoiler

    Csak azt mondják h ha egy követ viszel el, akkor keletkezik másik sík, azt nem ha bármi/bárki mást akkoris.
    Meg Hulk elmondja h ha a múltban megváltoztatsz vmit az nem lesz hatassal ahonnan eljottel. Tehát nem kell keverni ezt a filmet a Vissza a jövőbe film teóriájával… hiszen az “egy baromság” volt? Idézve a mostani filmből.

    Tudtommal senki sem mondta azt h Amerika kapitány nem tud öregedni.

  132. blackandwhite: Épp a film rúgta tökön a saját teoriáját az öreg Kapitánnyal. Ha ő visszament a múltba, egy másik idősikba, ami nincs hatással a jelenére, akkor nem szabadott volna ott ülnie a padon öregen. Ő abból az idősikból kilépett és nem tért oda vissza. A film teoriája szerint az egyik idősikban 2 Kapitánynak kellett volna lennie, a másikban pedig nullának. De ez csak egy a logikai hibák közül. Tele volt ilyenekkel a film.

  133. Semmi logikai hiba nincs a kapitány történetében, bármilyen sokáig lehet a másik időben, megöregedett és visszatért.

  134. Zolika65: Na de hogy tért vissza? Mert nem a géppel az tuti. Az ahogy a készítők megoldották, arra utal, hogy megöregedett abban az idősíkban és kisétált oda a padhoz. Ez pedig ebben a formában hiba. De bárcsak ez lett volna a film egyetlen hibája.

  135. Visiont hiányoltam legalább említés szintjén. Bár az ő halála is véglegesnek tűnhet, de Suri megint létre hozhatja. Ezért is lehet érdekes a Vision széria.

    Annak kifejezetten örültem, hogy egy csomó nagy név meglepetésszerűen visszatért (pl. Rene Rousseou, Natalie Portman, Michael Douglas). Kicsit hiányoltam Anthony Hopkinst, hogy majd megjelenik valahogy New Asgardon.

    Zsocso : Leélte az életét kettesben a szerelmével és közben lehet elzárkózott az Avengersektől, így csak most fedte fel magát.

  136. SPOILERES lehet

    Akit nagyon zavar az időutazás bármiféle megmagyarázása, az képzelje minden ilyen “megmagyarázós” résznél oda az alábbi, klasszikusból idézett szöveget, és máris könnyebb lesz az élete:

    “I don’t want to talk about time travel shit. If we start talking about it, we’re gonna be here all day, making diagrams with straws.”

    Majdnem ki merem mondani, hogy minden idők legjobb szuperhős-filmje (azért csak majdnem, mert nem ugyanaz a kategória/stílus mint pl. a Nolan-féle Batman trilógia), tökéletes lezárás; éppen ezért nem nagyon értem hogy miért nem ez lett a Phase 3 “hivatalos” vége.. persze, tudom, a pénzvonatnak mennie kell tovább…

  137. Sosem értem meg ezt a “fogadjuk el és kész/maradjunk a barlangban a tűz mellett” felfogást..

  138. spoiler (?):

    ez csak most tudatosult bennem: a lebowskis poen nagyon meta, a vasember 1 fogonoszat tekintve :)

  139. szép volt, marvel. hétfőn 13:00kor néztük a dolby atmos vetítést arénában, kulturált közönséggel. innen kezdve már csak a guardians érdekelne, meg talán Spider-Mant elnézném még. a legnagyobb baja a filmnek, hogy az Infinity War jobb volt.

    SPOILER SPOILER

    nem értem, miért sam lett az új kapitány. egy töltelék 0, semmi, még a szeme sem áll jól. ekkora barátok voltak Cappel? nem rémlik, Buckynak kellett volna kapnia…remélem hagyják ezt a szálat inkább
    captain marvel nekem kicsit sem volt negatív, semmi gondom nem volt vele egyáltalán. a filmjét nem láttam, nem érdekelt, főleg a sok negatív visszhang miatt, és az interjúiban nagyon ellenszenves, az is taszító, amit a színésznő képvisel, de nekem nem lógott ki a filmből.
    Tonyt nagyon sajnáltam, remélem jó sokan szipogtak még rajtam kívül, istene vele, Iron Man
    és amit itt sokan említenek, h feminizmus meg grrrlpower így meg úgy. én ebből semmit nem érzékeltem, pedig fel szokott tűnni (egy sorit ezért nem is bírtam nézni, már az első részében besokalltam, vmi sorozatgyilkosos. the fall?). de ebben semmi. azon külön meglepődtem, hogy nem Clint áldozta fel magát, egy nő is lehet végre igazi hős, miért ne. és ez a nagy női beállás se rémlik a végéről őszintén szólva.
    mindegy, a lényeg, hogy király volt, és szép lezárás, csak hagyják is így, legalábbis ezt a szálat mindenképp.

  140. Elnezest, ha vmi nagyon butasagot kerdezek.Ha mar idoutazas…miert nem lehetett volna visszamenni az idoben es Starkot megmenteni? En angolul neztem, lehet vmi kimaradt nalam.

  141. mert ami megtörtént az idejükben, az megtörtént, ahogy mondják. Max egy másik idősíkon él tovább Stark, ők már elvesztették, és ahogy a filmben mondják is, el akarják kerülni, hogy végtelen idősíkokká váljon az idő (ezért viszik vissza a köveket).

  142. 163: Starkot ugyanazért nem lehet megmenteni, amiért Thanost megölni a múltban. Mert hat visszamész a múltba, akkor azzal már változtatsz a jövőn, és új idősíkra kerülsz. Vagyis a kiinduló idősikra nem lesz kihatással. Ezt szépen el is magyarázták a film közben, ennek ellére a Kapitány szembe köpte az egészet a film végén, mikor megváltoztatta a múltját mégis a kiinduló idősíkban ücsörgött öregen…

  143. Spoiler:

    Azért Thanos, ahogy ugyanúgy ül, mint az első rész végén, csak most épp elbukva, elég jó lett szerintem..

  144. SPOILER

    Nem volt rossza film, viszont voltak benne unalmas üresjáratok, mikor ásítozni támadt kedvem. Azt kijelenteni, hogy ez az év filmje, merészség, főleg annak tükrében, hogy jó pár Marvel film szórakozatóbb volt, mint ez, főleg, ha z IW-hoz viszonyítjuk, ami szinte az egyik legjobb a képregényfilmes felhozatalban.

    – Kiváncsi vagyok, hogy a 2014-es új idősíkban, ahonnan eltűnt Thanos és serege, lesz-e film? Ugye a főgonosz által hagyott űrt be kell tölteni.
    – Ha AmCap visszaadta a követ a démonnak, akkor elvielg az visszad 1 lelket, nem? Pl Natasát/Gamorát?
    – Az öreg AmCappal szembeköpték magukat az írók, pedig egészen addig ragaszkodtak az időutazós teóriájukhoz. Az öreg AmCap nem lehet ebben a síkban, ő már egy másikba került, mivel az ottmaradásának pillanatában új síkot hozott létre. És ugyen nem az új idősíkot látjuk.
    – Pók iskoatársai és egyéb karakterek nem öregedtek. Létezik az a véletlen, hogy midnegyikük a 2. számú élőlény volt, aki elporladt? (vagy az új Pók-film az új, Thanos nélküli 2014es idősíkban fog játszódni?)
    – A mi síkunkban Thanos serege érintetlen, csak a frissen átjött sereg puszult?

    – Totál feleslegesnek tartottam a végén az EPICnek titulált órsi csatát. Jobban működött volna, ha csak Thanos és pár hű embere tud átjönni az időben és úgy zúznak.
    – Ide kapcsolódóan: totál gáz az íróktól, hogy a karaktereket legyengítették és egy kövek nélküli Thanost csak átveréssel tudtak legyűrni, holott voltak, akik táposabbak voltak, mint a kesztyűs változata: pl Thor, Marvel. Persze uncsi lenne az a film, (meg a dízni is veszített volna pár mrd-ot), ha Marvel már a történések előtt, pl a 90es évek környékén elment volna Thanoshoz és lezúzta volna a sunyerákba.

    Nekem a feminista vonal nem jött át, viszont jó volt látni a temetésen a sok arcot. Amit hiányoltam, hogy a többi elhunyt karakter nem kapott koszorút Stark mellett, illett volna.

    A zene nem igazán passzolt a filmhez, az IW alatt jobban megoldották.

    Ja, a fő idősíkban a köveknek kampó, jöhetnek a sötétség seregei, annyi a világnak.

  145. “Amúgy az mi a frász volt hogy Kapitány csak úgy felemeli és elkezd harcolni majd villámokat szórni Thor kalapácsával meg a fejszéjével is? … Vagy ez a Kapitány mennyivel méltóbb a két eszközre mint az aki anno az 1. Bosszúállókban nem tudta felemelni? Bár az tény hogy akkor egy picit megmozdult Thor nézett is de ennyi szóval akkor van egy fejlődési ciklusa a dolognak?”

    Az a momentum is a szemforgatós jelenetek közé tartozott nálam, de utólag meg kell kövessem Kevin Feige-t és a tesókat, pontosan az említett jelenet miatt, amire vissza is utaltak a filmben.

    Amondó vagyok, hogy a Kapitány tökre fel tudta emelni már akkor is a pörölyt, csak stratégiai okból nem verte nagy dobra. Épp csak annyira mozdította meg, hogy érezze, hogy ezt simán tudja mozgatni, és így számolhat majd ezzel a lehetőséggel, ha szükség lenne rá valamikor.
    Thor pedig ezért húzta fel a szemöldökét, megérezte, hogy a Kapitány tudja mozgatni, de mivel jól játszotta el a Cap, így ráhagyta, hogy akkor biztos mégsem.
    Ezért kiáltott fel most a csatában, hogy “Háhá, jól éreztem én, hogy te érdemes vagy!”

    A villámokat is megmagyarázták fentebb. Odin azt mondta: “Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor.”

  146. Olvastam itt többektől, hogy volt tapsvihar, meg minden… Na ezért nem szabad premier környékén megnézni ezeket a blockbustereket, mert tele van a mozi geekekkel. Én tegnap láttam kis teremben, kora délután. Mindenki csendben, rendben volt. Még a popcorn sem recsegett. A filmről nem értekezek. Szépen egybekötötték a szálakat. Azon gondolkodtam, hogy vajon az elejétől tudatos volt ez az egész ?

  147. Nálam csak egy hatalmas kérdőjel maradt, ami még a film megtekintése után egy nappal sem hagy nyugodni.
    SPOILER
    Most akkor ki a főnök? Quill vagy Thor?
    :D

  148. Sziasztok.

    Sok év olvasás után első kommentes vagyok.

    Wandáról nem esett szó eddig. Az megvan, hogy ő egyes egyedül keresztre feszíti tinky-winkyt? Az erőviszonyok tényleg nem voltak összhangban sajnos.

  149. Nem lehet, hogy amikor Rogers a nagy szundi után meglátogatja a kórházban Cartert, és ő arról mesél, hogy szép élete volt, azt valójában a kapitánnyal töltötte, mert visszatért hozzá Thanos legyőzése után? Csak ugye titokban kellett tartania..
    Marvel kapitány totál helyiérték és funkció nélküli, számomra a fek párduccal együtt olyanok a MCU-ban, hogy azt legjobban talán Dalí Francia kenyér két serpenyő nélküli tükörtojással meggyaláz egy darab portugál kenyeret című festménye fejezi ki.
    A vágószoba és a fókuszált alkotói módszer aktívabb használata sokkal méltóbb befejezést adhatott volna a sagának.
    Ettől még sok kedvenc filmes Marvel emlékem van.

  150. jó későn értem ide…

    SPOILER (még?)
    1, felmerült, hogy amikor visszament kapitány a múltba a végén, mi lett az ottani kapitánnyal – hát szépen lezuhant a gépről és le lett fagyasztva, szóval nem volt gubanc
    2, a kapitány öregszik, csak ugye majdnem 100 évig le volt fagyasztva, nem élt végig 100 évet 40 évesen.
    3, valószínű a löttyel jött vissza a végén, hogy átadja a pajzsot, nem csak gondolt egyet, hogy kiül a padra egy másik idősíkban.

    Fura, hogy nekem úgy tűnt szinte mindent jobban megoldottak, mint az IW-nél (a harcok, a drámák, a poénok), de mégis az IW nekem összeszedettebbnek tűnt és kerekebb volt az egész. Nem igazán éreztem az Endgame-nél azt, hogy egy folytatást/lezárást nézek, ha valakinek egy filmet kellene ajánlanom az egész MCU-ból, úgy hogy egyet sem látott, egyből azt mondanám, hogy kezd az Endgame-mel, a többit szard le. Na de ha már látott több filmet is korábban, akkor meg azt mondanám, hogy az IW a legfontosabb az egészből.
    Jó lezárás lett mindent egybe véve, annyira, hogy én valahogy most nem is várok semmit következő MCU felhozatalból, legalábbis, amíg meg nem vesznek valami jó előzetessel.
    Sajna a póki film abszolút hidegen hagy “pókember rajongó” létemre.

  151. Hát lepörgött pár napja. A sok kommentet lusta vagyok elolvasni de ez, Abelh féle kritika és a nyilvános vetítéses 45 perc megvolt. Nem nagyon szoktam Marvel filmhez írni, mivel nekem az utóbbi évekből csak a Deadpoolok voltak igazán jók azaz újranézős kategória. Egyáltalán nem bánom hogy nem moziban néztem. Az IW tavaly az év legrosszabbjai közé került – annál már csak a Black Panther volt rosszabb és röhejesebb mutatvány – egyetlen pozitívuma a Thanos szál volt. Nos ehhez képest az Endgame kétszer jobban sikerült. Nagyjából egyetértek a nyv adásában elhangzott első kétharmada nagyon jó az utolsó harmad lehúzza felállással (Mondjuk felmerül bennem a kérdés akkor miért lett nyócpertíz?) És a humort is kiemelném (egyből mondtam hogy Thor tiszta Jeff Bridges erre le is csapták a Lebowski lasztit XD). Szerintem Downey a Vasember első része óta nem lökött ilyen jó dumákat. Thanos viszont kb. ki lett herélve. Azért egész váratlan 6/10-et összekapart. Downey és Evans végre felszabadult, évek óta erre vártam. Pókember is csak Jake miatt pörög majd aztán kb elég volt a Marvel filmekből egy időre. Majd talán Alival a Blade ha egyszer elkészül…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.