Szavazott az akadémia

Mármint az Oscarért felelősök:

  • A Netflix és a többi streaming szolgáltató filmjeit meg sem próbálják kizárni. Ez konkrétan arra vonatkozik, hogy azok a filmek is esélyesek az Oscar díjakra, amik a mozis premierrel egy időben “nyitnak” online.
  • A “Legjobb idegennyelvű film” kategóriát átnevezik “Legjobb nemzetközi film”-re, gondolom hogy angol nyelvűek is belekerülhessenek.

Azért mindezek ellenére kiálltak a moziélmény mellett, de vizsgálják a filmnézési szokások átalakulását a jövőben is:

We support the theatrical experience as integral to the art of motion pictures, and this weighed heavily in our discussions. Our rules currently require theatrical exhibition, and also allow for a broad selection of films to be submitted for Oscars consideration. We plan to further study the profound changes occurring in our industry and continue discussions with our members about these issues.

John Bailey
human
írta
2019. 04. 25. 03:39
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Szavazott az akadémia” bejegyzéshez

  1. Abszurdnak gondolom már csak a felvetést is, hogy a streaming szolgáltatók filmjeit kizárják. Nonszensz az egész.

  2. .LnB:
    Egyetértek veled. Ez az egész kizárás csak azért vetődött fel, mert Spielberg bácsi utálja a Netflix-et.

    Véleményem szerint már eleve a mai Hollywood miatt szükség van a streaming szolgáltatókra. Mert ahogy észre vettem az ottani filmeket (lásd Netflix) a filmkészítők a kreativitásukat jobban tudják kamatoztatni.

  3. Azért remélem a kutya se hiszi el nekik, hogy nem lesznek előítéletesek a tv-s filmekkel szemben. Elvégre azokról az emberekről beszélünk akik toleranciát és egyenlőséget hirdetnek miközben szalon-rasszisták és bűnözők bújtatói (pénzmosás, szexuális molesztálás).

  4. H.Ungrammar: szép szép, csak épp nyert egy streaming film rendezője a legutóbbin. Egyáltalán nem ott tartunk már, mint a Beasts of No Nation idején. Előtte meg ugye az Amazon filmjei is kapott párat, a Manchester By The Sea, bár tény, hogy az amazon kicsit hagyományosabban játszik.

  5. Jah igen, ezért Spielberg bácsi ki is akadt. Aztán elgondolkodott mindenki, hogy talán suttyomban hátrányosan diszkriminálják a streaming szolgáltatókat. Amit mint látjuk le sem próbáltak tagadni! Ez ugyanaz mint a feketéknél a “néha dobunk egy csontot” szituáció mostanság. Ott is nem semmi filmeket ignoráltak sok sok éve, majd később mindenki száját betömték olyan semmitmondó alkotásokkal mint a Fekete Párduc jelölései.

    Nehéz lesz meggyőzni arról, hogy az Akadémia nem “bort iszik és vizet prédikál”, mikor fél évszázados múltja van erről a szokásáról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.