John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Meddig lehet emelni a tétet, meddig lehet bonyolítani a történetet? Kicsit olyan érzés volt ez a John Wick 3, mintha a 2. rész végével a sarokba írták volna magukat, és utána nem tudták mivel feloldani a főszereplő problémáját.

Persze az elképzelésük megvolt, hogy mit akarnak mesélni Wick karakterével, a múltjától szabadulni akaró mestergyilkossal — “nem vagyunk egyformák”, mondja a másik profinak –, akit nem ereszt a rendszer, mivel annyira jó a munkájában. A kilépése nagyjából veszélyezteti a rendet. Azt hiszem ezt pont a hotel vezetője mondja is neki, amikor Wick boldog éveit hozza szóba.

Ezt ismét remek akcióval fejelik meg, bár ebben lehet nem fogunk egyetérteni, mivel kicsit átesik a túlhúzott kategóriába néhol. Mármint az akciójelenet pont egy hajszállal hosszabb, mint kéne, a verekedésekben 10 ütéssel több csattan el. Ezt humorral oldják fel rögtön az első harctól, és később is vicces néha a brutalitás, ha lehet ezt mondani arra ami történik. Egyszer beindul a film, utána nem igazán áll meg ilyen szempontból.

Mindeközben ott volt a plot, a cselekmény, ami viszont akadozott. Bővült a mestergyilkosok világa, többet tudtunk meg ismét, de tényleg oda érek vissza, hogy nem tudták értelmesen feloldani a 2. rész befejezését, a “mindenki John Wicket üldözi” problémát. Kicsit túlbonyolódott a történet, még ha a készítők szándéka, a mondanivalójuk ki is tisztult a végére.

A lényeg, hogy felemás az élmény. Valahogy nem ütött, de azért még jól szórakoztam rajta. Valami továbbra is viszi előre. Egyelőre John Wick > John Wick 3 > John Wick 2.

ui: a sok homage miatt újra ajánlható a Jó, a Rossz és a Csúf. Amikor John nekiállt összeszerelni a revolvert csak vigyorogtam. Azon pedig főleg borultam, és szerintem a mozi vicce, hogy egy felnőtt blockbuster, a John Wick előtt a Dog’s Journey előzetese ment. Meta humornak szánták?

human
írta
2019. 05. 18. 14:15
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “John Wick: Chapter 3 – Parabellum” bejegyzéshez

  1. A 3 jobb mint a 2? Imádtam a második részt, így szerintem nem lesz csalódás a harmadik. Holnap nézzük.

  2. Számomra továbbra is érthetetlen a John Wick széria sikere.Tucat B filmek.Csupa kliséhalmaz.Jó útra vágyó bérgyilkos,de a genyók nem hagyják,eltúlzott szituációk,eltúlzott akciók.Kb. ezerszer láttuk már.

  3. SPOILERES LEHET
    .
    A harmadik rész azoknak készült, akik főképp a verekedős/lövöldözős részeket szerették az első kettőben. Nem mondanám túl bonyolultnak a történetet, a sivatagos szál teljesen felesleges volt. Az akciójelenetek jók voltak, bár a kutyás rész túl hosszú volt a sok arc nélküli hullajelölt miatt. Néhol föl lehetett röhögni, pl. a késdobálós résznél, a 12-es kaliberes fejlerobbantósnál, vagy egy két Wick beszólásnál. A motoros üldözés szerintem gagyin nézett ki, és ott érte el Wick a halhatatlanság szintjét. Onnantól tudtam, nem fog meghalni a végén. A végső szállodás háborúnál is tudtam, újból le lesznek gyakva a maszkos tucatkatonák. Néhol túltolt, paródiába átcsapott jelenet is volt, de szerintem a Johw Wick rajongóknak megfelelt a film. Ja és lesz folytatás, Neo és Morpheus kurvára ki fog nyírni mindenkit.
    .
    .
    .

  4. Ugyanazt éreztem amint az Endgame kapcsán, hogy túl sok a felesleges humorizálás. Mindemellett ez a rész totál felesleges volt, egyből a felső kör kivégzését kellett volna forgatni, ahogy a második rész sugallta. Kár érte.

  5. Érdekesek az ízlések és pofonok.
    Én pont a humortalansága miatt nem kedvelem John Wicket.
    És a Végjátékban is keveselltem.
    Marhaságokat ne adjuk már el(ő) komoly pofával.
    Szerintem.

  6. Nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan hálivúdi filmet, amiben ennyi akció van. Én imádtam midnen egyes pillanatát, főleg a HB és kutyái co-op zúzást a film felénél. Oltári jó volt nézni a gyakást, lútolást, gyakást, kutyatámadást, gyakást, stb.
    Irtózatosan profi harcjelenetek voltak a filmben. Nem mellesleg külön pluszpont az indonéz akciókoreográfusok (lásd: Raid 1 és 2 főbunyós ellenségek) és Mark Dacascos behozatalaért.
    Valamint a zenei betéteket is jól eltalálták.
    A motoros és lovas jelenet kicsit gagyi volt, de hát ez van.

  7. szjoe Épp azért szeretik sokan mert pont hogy nem annyira túlzók az akciójelenetek mint pl egy Vin Diesel vagy Dwayne Johnson filmben.

  8. szjoe: Azért, mert az akciójelenetek sokkal nagyobb szakértelemmel vannak elkészítve mint egy átlag filmben. Nincsenek agyonvágva a közelharcok csak azért, hogy elfedjék az esetleges hiányosságokat. Látod, hogy profik csinálják a legjobb tudásuk szerint. A John Wick nagyon nem volt tucatfilm.

  9. Kövezzetek meg, de nekem harmadszor már nem jött be.
    Először végignézni ahogyan agyonverik, millió sebből vérzik de mindenkit headshotol? Király
    Másodszor? Elmegy
    Harmadszor? Unalom. Untam, unalmas volt.
    6/10 nekem, brightburn után második nagy csalódás.

  10. Hajaj ez egy szórakoztató film lenne, de megbocsáthatatlan gondjaim vannak vele.

    SPOILER

    Pozitívumok:

    – Az első 20-30 perc nagyon fasza a könyvtáras verekedéstől át a késdobáláson a lovas üldözésig.

    – A végső csata a Continentalban + külön jó volt látni a Raides srácokat.

    – Keanu Reeves

    – Ian Cocksucker McShane

    – Marc Dacascos kurva jó volt!

    Negatívumok:

    – A történet egy szar. Az egész marokkói baromságot ki kellett volna hagyni a fenébe, hiába Bronn és a cool kutyás harc. Túl volt bonyolítva az egész.

    – A Marc Dacascos harc nagyon túl volt nyújtva.

    – Az Ítélethozónál nagyobb antiszínésznőt régen làttam már. Brutál irritáló és kínos volt minden mozzanata.

    – És a legnagyobb bajom: John Wick arc-ja. Azert megy vissza New Yorkba, hogy megölje Winstont? A barátját, aki kihúzta a szarból és adott neki egérutat? Képes lenne visszatérni Rémkirályként, miután kiszállt, csak azért, hogy életben maradjon és emlékezhessen a feleségére? Valaki igazán meggyőzhetne, ha szerinte ez logikus lépés volt és nem kurvára karakteridegen, mert szerintem kurvára nem Johnra vallt egy ilyen lépés…

    SPOILER VÉGE

    Összességeben kurva jo akciójelenetek és nagyon gyenge túlbonyolított törtenet. Talán a leggyengébb a trilógiából.

  11. En is SPOILERREL kezdeném:

    Nekem az egész túl lett tolva.
    A könyvtáras jelenetnel jo a harc, de a végére teljesen súlytalan lesz.

    Minek kellettek bele azok az eltuneses jelenetek. Kurv@ra nem buvesz senki sem.

    A Raid-es arcok nagyon jók, fél lett az egész Dacascos csapat építve, hogy mennyire profik együtt, a végére meg egy ugyefogyott verekedest tudtak csak összehozni. Reeves az utolso 10 percben olyan lassú, és fáradt, mintha tényleg egyben lett volna leforgatva a jelenet.

    Casablanca, és a sivatagi rész totál felesleges volt.

    A motoros-kardos üldözés nekem egy Kill-Bill parodiara hajazott.

    Nem arról volt szó, hogy Ruby Rose visszatér? Vagy az csak pletyka volt? Na nem a legjobb karakter volt a 2-ben, de mégis..

    Dacascos szállodai beszélgetése egy vicc volt. Nem tudtam eldönteni, hogy szerelmes-e Wick-be, vagy retard.

    Nyilván az apróság, de egy kicsit zavaró volt, hogy Casablanca esetében egy fegyvert tesz a kutya mellényke alá Halle, aztán utána ovrol veszi le a tarakat. Na meg mindenkinel ugyanolyan fegyver van, hogy csak tarat kell cserélni. Legalább figyeltek volna arra, hogy a pisztolyt veszik el az éppen aktuális tamadotol…

    Nyilván sok apró dolgot írtam, még lehetne még többet is, amik persze megbocsathatok, de nekem sajnos kezd kifulladni a sorozat, féltem, hogy gyengébb lesz, mint az elődok, és az elvarton alul teljesített..

  12. Egy az egyben hozta a második rész minőségét. Nyilván még mindig az első a legjobb. Viszont ez a folytatás azt hozta, amit várni lehetett tőle.
    Nagy pacsi az alkotóknak, koreográfusoknak, kaszkadőröknek. Profi munka volt most is. Úgy érzem 2 rész még van benne. Meg egy spin-off Sofia részére.

  13. Nekem is ez a sorrend, mint a postban 1›3›2… Én nem tudom, azt kaptam amit vártam. Még többet is. Végtelen zúzás, baromi látványos módon. Tiszta guilty pleasure :) Végig vigyorogtam, újra tizenéves kissrác lettem 2 órára, mint amikor először láttam a kommandót vagy bármelyik baszó 90es évekbeli akciófilmet.

    SPOILER ON:

    Végére azért kiderül lassan, hogy John Wick nem ember, azért ezt túlélni… ott már csücskös volt na

    SPOILER OFF

  14. SPOILEREK LEHETNEK.

    A humor egyértelműen több volt. a verekedéseknél jó volt látni, hogy valódi munka van benne, látszik, hogy sok energiát fektettek bele, de már az is látszott, hogy Keanu kicsit meg van hízva..

    Guns. Lots of Guns. – utalás ütött.

    Casablanca teljesen felesleges volt, de a verekedés kapcsán nekem egy dolog jött le: spinoffot tesztelnek, mennyire működhetne egy női spinoff Halle Berry karakterével, többször csak őt láttuk zúzni.

    A sivatag teljesen out of the character pillanat volt Wick életében. Elmentél odáig, hogy visszatérj? Miért nem ölte meg? Utána két busznyi embert elintéz, ott nem volt nagyobb ellenállás, érthetetlen elem volt.

    A legvége pedig. Elnémult a mozi, de addig mindenki a különböző halálokon örvendezett, majd feltette a kérdést, wtf történt.

    Oké, film, az eddigieket sem élhette volna túl, de ennél egy picivel realisztikusabb lehetett volna az esés. Ez így konkrétan egy vicc, csak azért, hogy legyen 4. rész ÉS visszajuthasson oda, ahova a sivatagban már elérhetett volna.

    Nálam elfáradt a sori.

  15. SPOILEREK!
    Az eleje nekem is tetszett, a késes rész baromi jó volt, a revolvert én is imádtam, de utána teljesen szétcsúszott a film. Felesleges szál (Marokkót én is untam), túltolták a poénkodást (az előző filmben is ennyi volt? mert arra emlékszem, hogy a beteg agyam imádta a hentelést, de most konkrétan vicces volt a harc), és a főgonosz elleni harc és az előtte lévő 1v2 harc rettenetesen hosszú volt, és felesleges. Az meg hogy nem zárták le azzal, hogy lezuhant a tetőről eljátszva a halálát, az meg kiakasztott. Semmi értelme nem volt ennek a résznek. Számomra a leggyengébb JW rész. Nincs is kedvem újranézni, de azért a 4-nél ott leszek természetesen, de úgy érzem, hogy a John Wick mítoszt túltolták, és kezd átmenni önmaga paródiájába a széria.

  16. SPOILER ASSZEM TALAN

    Kicsit furcsan nezek itt par kommentet. A vegen kiderult, h Wick halhatatlan? A masodik resz legelejen legalabb ketszer halalra gazoljak. Azt a hus ver embert, akit az elso reszben elkalapal egy jol kepzett biztonsagi ember. Tudjatok, a reszben, amit meg komolyan lehetett venni, legalabbis ezt az aspektusat. :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.