Itt vannak a Lion King hangjai

A karakterek kaptak 1-1 posztert, és mindre odabiggyesztették a nevet, amit talán OV vetítésben hallgathatunk majd 2 moziban napi talán 3 időpontban. Na de majd a blu-ray!

9 hozzászólás a “Itt vannak a Lion King hangjai” bejegyzéshez

  1. Nem tudom milyen volt az eredeti szinkron, de honnan jön, hogy kb . mindenki feka?

  2. DM:
    Hát az eredetiben úgy tudom, hogy Mufasa hangja volt egyedül. Ő volt azelőtt Darth Vader hangja is. Mondjuk ő itt is ő lesz majd hangja.
    Hogy miért feka mindenki most? Talán mert Afrikában játszódik a történet és a zene is afrikai. De csak én gondolom ezt.

  3. Ez az “Afrikában játszodó Disney film, szóval az összes tag fekete” kurvára nem állja meg a helyét. Ennyi erővel akkor miért játszotta egy feka csaj Valkűrt a Thorban, aki amúgy szőke kék szemű kéne, hogy legyen. Már megint megy a kettősmérce gondolom.
    Bezzeg, ha szőke csajt akarok egy északi szerepre a feka helyett, az rasszizmus, de ha egy afrikában játszódó állatos filmhez csak feka adja a hangját, az rermészetes.

  4. nézd, amíg így fogalmazod meg, hogy feka így feka úgy, addig mindenképp rasszizmusnak hangzik amit írsz és mondasz, így nem meglepő, ha úgy érzed, hogy rasszistának tartják amit felvetsz.

    de pl a The Jungle Bookban sok volt a fehér is, ellenben a Lion King sokkal törzsibb téma, így engem annyira nem lep meg a casting 2019-ben, amikor már tudják, hogy ez nem változtat a film fogadtatásán. Tényleg ekkora gond? Szerintem azt felvetni, hogy a 25 évvel korábbi társadalmi helyzetben készült Lion Kingben főleg fehér hangok voltak, emiatt itt is ez kéne legyen, az nem igazán jó érv, mert folyamatosan változik a társadalom. Lehet ettől most nem is tudom minek tűnök, de néha olyan furcsa dolgokon akadtok ki, amivel szerintem pont csak aláássátok amiről elvileg szó van. Na meg a feka szó használata sem segít valószínűleg.

    (A Valkűrös érdekesebb felvetés amúgy.)

  5. Azt hittem hogy a Dzsungel könyve filmhez hasonlóan a színészek akik a szinkronhangok “pózolnak”az általuk leszinkronizált állatokkal,nem de ez sem rossz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.