Röviden: The Professor

Ilyen semmitmondó filmet… szeretném azt mondani, hogy rég láttam, de ez sajnos nincs így. Pedig egész jól indult, és Depp is remek castingnak tűnt, csak aztán az egész mű belefulladt a saját sekélységébe.

A történet annyi, hogy a főszereplő Prof. megtudja: halálos beteg, 1 éve sincs hátra. Első dolga, hogy felrúgja a szabályokat az egyetemen és tényleg csak az arra érdemeseknek tanítson az igazi művészetről, na meg az abban rejlő fontos üzenetekről. Ez a felvezetés egészen korrekt, már persze a maga módján. A Prof. lázadásáról a Holt költők társasága ugorhat be, és hát az a film sokkal jobb, de mondom, itt sincsenek gondok eleinte. Az igazán tipikus giccset a végére hagyta a készítő. És itt tényleg az a probléma, hogy semmit nem tud hozzátenni a – ha szabad így mondani – már hasonló dramedy-kben megszokott pillanatokhoz. Nincs meg az a plusz, ami miatt fontosnak érződhet a Professor, pedig egyértelműen annak készült, nagy megfejtésnek a halálról és az élet szeretetéről.

Tényleg nem a földbe döngölés lenne a célom itt, és ha valaki még nem merült el a filmtörténelemben, ez az első ilyesmi filmje, az lehet nagyobb mélységet lát bele, de ez sajnos elég felejtős lett. Viszont Depp korrekt benne, a többiekkel sincs baj, de megint csak oda jutok hogy fine, közepes, semmilyen.

Felejtős.

human
írta
2019. 06. 15. 12:27
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Röviden: The Professor” bejegyzéshez

  1. Reboot, spinoff, folytatás, feldolgozás, (akár saját, amerikai, akár európai vagy más földrész), történet lenyúlása. Ezt olvassuk mostanában a filmes oldalakon, mert ez van nagyrészt, ezt kapjuk. “Tökéletes” kreativitás”. :)
    Bocs, human, ez nem neked szól. Ezt csak úgy megjegyeztem. Talán magamnak.

  2. de ez ide nem igazán illett, nem értem. ide pont olyat kellett volna írnod, hogy “jó nem folytatásról, rebootról olvasnom”.

  3. Igen, igazad van, írhattam volna az After the Wedding, a Fast & Furious, a Rambo vagy akár a Black Christmashez is (remake, folytatás, stb….nem akarom újra leírni, ezekről jutott az eszembe, összességében), de Deppnél beugrott a “lenyúlás”, vagyis a filmnél-karakternél. Ha más nem ez előjön egy karakternél, magánál a film témájánál, és ezt is lehetne folytatni. No persze örülni kell, hogy Johnny barátunk végre nem Jack Sparrow kapitány. :) Én mindig nagyon szerettem a játékát, de már hosszú évek óta számomra hiányzik belőle az élet. Ez van.
    Igen, ezt még hozzáfűzhettem volna, valóban, mert ez teljes mértékben a filmmel kapcsolatos és ide illik, de attól, hogy nem folytatás vagy reboot, attól még hiányérzetem van és ez vele kapcsolatban nagyon rossz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.