Heti Mátrix pletyka?

Na jó, nem heti, inkább havi, mert legutóbb a John Wick 3 rendezőjének elszólása kapcsán került elő a film. A lényeg, hogy a Discussing Film (wtf) exkluzív értesülése szerint 2020 elején Chicago-ban foroghat majd a The Matrix franchise következő darabja a Wachowski testvérek keze alatt. A munkacím Project Ice Cream, a kiszemelt főszereplő pedig Michael B. Jordan.

Mondom, pletyka.

Keanu tax:

human
írta
2019. 06. 24. 03:00
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Heti Mátrix pletyka?” bejegyzéshez

  1. Prothean
    Addig meg lehet belőle nő is, vagy póni, vagy harci helikopter, amit választ.
    Erre kíváncsi vagyok, de sztem nagyon B film lesz, nemtudom mennyi pénzt kaphatnak erre.

  2. Annyira B film lesz, hogy nem is az igazi Michael Jordant szemelték ki, csak a Michael B Jordant :(

  3. @Mate815:

    Mert ki az, aki még pénzt akarna adni a Wachowski testvéreknek, úgy, hogy a Mátrix 1 óta igazából nem remekelnek sem művészeti szempontból, sem pénzügyi szempontból. Napokban ment az eredeti trilógia TV-ben, még mindig hihetetlen erős filmek, de rögtön eszembe jutott a V ([ásít]), Cloud Atlas (még talán oké), a Jupiter Ascending (jézusom az mennyire nem jó), a Sense8 (véleményes, tudom), és már nehezen hiszem el, hogy tudnak Mátrix 1 szintjén alkotni.

  4. Sok szart csináltak az igaz. A V for Vendetta mondjuk isten, simán top 5-ös képregény film. Én néznék egy új Matrixot, de talán lehet jobb lenne nélkülük, friss gárdával, friss szemlélettel.

  5. A Matrix a maga 3 részével jó volt, egy teljes történetet alkotott.
    Bár önmagában egyedül az első rész is megállná a helyét.
    Lényeg, hogy nem kellene ezt már bolygatni és folytatást, vagy előzmény részeket csinálni neki. Mint tudott, ennek sosincs jó vége. :(

  6. A Mátrix történetét amennyire hallottam, elég jól folytatták az online játékban, és ott közreműködtek az írók is, szerintem folytatható a trilógia is értelmesen, csak kegyetlen nagy kérdés, hogy mennyire lehetne sikeres egy “4. rész”, őőő mondjuk semennyire. A Blade Runner-hez hasonló mellényúlást sejtek (ami a film minőségétől független), vagy valami orbitális kicsavarását az eredetinek, csak a márkanév felhasználásával. Erre volt már tényleg jó példa, ahol jól is sikerült a film?

  7. Keanu nélkül annyira nem izgatna. Nem is tudok elképzelni más főszereplőt a filmbe, bár tudom, korlátozott a fantáziám. Nektek van ötletetek, ki az akit megnéznétek? Ezt a Jordan gyereket tuti nem.

  8. @cherockee: “A Blade Runner-hez hasonló mellényúlást sejtek (ami a film minőségétől független)”
    Mire gondolsz?

  9. Szerintem a Blade Runner 2049 minden csak nem mellényúlás. Nagyon jó kis folytatás ami tökéletesen tiszteletben tartja az eredeti művet. Az ,hogy nem térült meg az max a stúdiónak fájdalams de mi egy jó folytatással gazdagodtunk.

    Bárcsak a Mátrix is hasonló folytatást kapna de valahogy Michael B. Jordan-el sehogy sem tudom elképzelni.

  10. A Mátrix azért is jó volt jó, mert filmtrükkökben egyedülálló, új, korszerű, modern, stb megoldásokat tudott adni (pl bullet time… imagine you’re in the air… imagine you’re jump… imagine you’re stop in the middle of the jump). Nagyon kevés az olyan film/sorozat amiben van valami új, friss, izgalmas, egyedid, brainblowing, én csupán csak ettől tartok, hogy az új kor szelleme az bedarálja az anyagot.

  11. Egy újabb Animatrixnak sokkal jobban örülnék, de gondolom abból nem dőlne a píz’
    B. Jordan nekem sem szimpatikus. de azért petíciókat nem írnék alá ellene :)

  12. @Hydro, @Ace:

    A Blade Runner-nél a bevételről írtam, direkt mögé írtam, hogy nem a film minőségéről van szó. Nekünk jó, én imádom, de nincs harmadik rész, mert jóval kevesebben mentek el, mint a stúdió akarta, vagy mint amennyire a film minősége megérdemelte volna. A stúdió részéről nagy mellényúlás volt azt gondolni, hogy egy kult scifi majd még azt is behozza a moziba, aki azt se tudja, hogy ez egy folytatás. A folytatásra vágyók meg nincsenek annyian.

    @Zyklus:

    A Love Death Robots sok tekintetben egész hasonló szórakozás, mint az Animatrix volt anno, és amennyire tudom sikeres volt.

  13. Ale: Young Morpheusnak elmenne a srác a Detective Pikachuból. Még a fogai közt is ott az a 2 másodperces szünet. Viccen kívül tényleg nagyon hasonlít Fishburn-re. De Keanu nélkül valahogy egyáltalán nem izgat a film. Felvillanásnyi cameora meg remélem nem alacsonyodik le.

  14. Na, akkor a „Nővérek” itt majd kiteljesedhetnek. Bármibe lefogadom, hogy lesz benne egy karakter, aki a Mátrix virtuális világában férfi, de komoly identitás problémákkal küszködik, a saját neméhez vonzódik, aztán kiderül, hogy a való világban ő igazából egy nő és ezért van ez a gondja… Ja és persze az évek óta tartó durván rasszista blackwave szellemében, ha már Jordan lesz a főhős, akkor adja magát, hogy egy (vagy több) fehér alkotja majd a karakter ellenpontját. Mondom, mindezt bármibe lefogadom. A „Nővérek” most fullba kitombolhatják az összes píszi őrületet ami egyébként már a trilógiában is jelen volt, de akkor még némileg moderált módon, nem annyira a pofánkba tolva. (Vagyis dehogynem, csak akkor még nem volt ennyire szemet szúró a dolog.)

    Egyébként a kreativitásukat jelzi, hogy a saját produkcióik, amiket nem innen-onnan lopkodtak szanaszét, azok sima trash movie szinteket ütnek meg, úgyhogy nem nagyon kellene hanyatt esni tőlük. Ugye mindenki jól tudja, hogy a Mátrix valójában kurvára nem az ő kizárólagos érdemük, max annyira, mint egy DJ-nek, aki előad egy fasza szettet a diszkóban… Szóval szerintem nem érdemes olyan marha nagy elvárásokkal ráfeszülni az állítólagos folytatásra. (Nagyon cuki-trendi leszek és tudom, hogy lehetetlenség, de: inkább Nolannak, Ridley bácsinak, vagy Cameronnak kellett volna csinálnia egy következő Mátrix-epizódot. De megnéznék egy Blomkamp- vagy Villeneuve-féle változatot is. Ők legalább tudnak kreatívan és eredményesen (!) eredetiek lenni és nem csak összelopkodni mindenfélét.)

    De ha ez így megy tovább, akkor bármennyire benne van a Top 10-ben nálam a Mátrix, ezért fillért nem fogok adni, majd megnézem, ha leadja az HBO oszt kész.

  15. “a Mátrix valójában kurvára nem az ő kizárólagos érdemük, max annyira, mint egy DJ-nek, aki előad egy fasza szettet a diszkóban…”

    ha csak ennyi lenne, akkor már rengeteg hasonló kult scifi létezne.

  16. Azért valljuk be, igazából mindenki azt szeretné, ha elfelejtenénk a 2-3. részt, és az első folytatnák normálisan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.