A Netflix durván perkált David Benioff és D.B. Weiss duójáért

Gondolom ez megosztó hír lesz a Game of Thrones utolsó évadjai miatt, de szerintem érthető, hogy az utóbbi évtized legnagyobb sikerét gyártó párost többen is meg akarták szerezni: HBO/WarnerMedia, Disney, Comcast, Amazon, Apple.

Végül a Netflix jött a legjobb ajánlattal, nem biztos, hogy csak anyagilag, hanem alkotói szabadságot is garantálva esetleg.

Hogy ez mit jelent? Több sorozatot és filmet is fejlesztenek majd a streaming szolgáltatónak, nyilván egy új siker megalkotása a cél, de ez elvileg nem befolyásolja a Star Wars-dealt, szóval az még megvalósulhat tényleg.

We are thrilled to welcome master storytellers David Benioff and Dan Weiss to Netflix. They are a creative force and have delighted audiences worldwide with their epic storytelling. We can’t wait to see what their imaginations will bring to our members.

Ted Sarandos (Netflix Chief Content Officer )
human
írta
2019. 08. 08. 03:52
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “A Netflix durván perkált David Benioff és D.B. Weiss duójáért” bejegyzéshez

  1. Ennyit a szakmaiságról. Hogyan találhatott volna náluk jobbat a NETFLIX? – Csukott szemmel választva bárki mást az HBO-tól.

    Segédrendezőnek nem lennének rosszak akciójelenetekhez, de minden másban max. a középszer ami telik tőlük.

  2. Aztán, majd amikor évek múltán se tudnak semmi épkézláb terméket letenni önerőből. Akkor David majd mondhatja, hogy “we forgot about….”

  3. D&D kurva jól tud adaptálni, ezt a GoT első 4 évada már bebizonyította.
    Sajnos miután elkezdték saját kútfőből egyengetni a történetet már közel se volt olyan jó a minőség.

    DE.

    Azért az ASIOAF nem egy egyszerű anyag, és én úgy gondolom ők adaptációra iratkoztak fel, tippre még anno 2009-ben az volt a terv hogy George bácsi befejezi a könyveket mielőtt a sorozatnak vége, szóval az elejétől a végéig csak átemelik a történetet.

    Nem így lett, George se tud évek óta mit kezdeni a történettel, szóval baszki legalább csináltak egy befejezést akármilyen gyenge is lett.

    szóval én (még) nem ásom el őket

  4. azért az a ‘master storytellers’ azok után, amit S7-S8-ban összeírtak, bármi volt is az oka, kurva erős :DDD de mindegy is :) legalább r/freefolk-ra lesz anyag megint :D

  5. seven
    Konkrétan 2008ba egyeztek meg Martinnnal ,hogy akkor adaptálják a könyveket. Akkor Martin azt ígérte nekik ,hogy 2014-re végezz a maradék 2 könyvvel. (akkor még 6 könyvről volt szó). 2011-ben elstartolt a sorozat és megjelent az 5.könyv. Akkor Martin bejelentette ,hogy 6 helyett 7 kötet lesz De nyugalom , mert 2016-ra a 7 kész lesz. Azóta eltelt 8 év és kaptunk 4 fejezetet a 6.könyvből és azt a fontos információt ,hogy unikornisok is lesznek benne.

    D&D meg reménykedettek gondolom hátha megírja őket. Amúgy ők már kezdetektől átírták a könyveket nekik az csak egy biztos váz volt: Tywin-Arya páros nincs a könyvben, Cersei -Robert beszélgetések sem stb. Ez a 6.évadra eltűnt amit még sikerült megoldaniuk főképp azért , mert sok száll kifutott konkrét eseményekre. Bár így is sikerült két dolgot addig elcseszni: Stannist akit ugye sose szerettek az írók és a Martelleket, náluk erősen közrejátszik az ,hogy elbuknak a későbbiekbe és ezért szarták le őket.
    Visszatérve a párosra, a 6.évad végén leakartak lépni pedig a HBo 2×10 részes évadot kért be de ők menni akartak (érezték ,hogy gondok lesznek , meg unták is az egészet már) azt végül megegyeztek 13 részben.

    Jó szakemberek ők csak lehet el kellett volna engedni nekik ezt az egészet mikor érezték ,hogy elegük van. De legalább lezárták a sztorit. Martin sose fogja.

  6. Hát mikor olyan van a forgatókönyvbe írva: Sansa és Jon rossz földrajzból az már master szint. Jon a hadvezér hülye földrajzból xd

  7. seven
    Nem azzal van a baj hogy kitaláltak dolgokat egy lezáráshoz. Hanem az a baj, hogy olyat, mint ha ott sem lettek volna az első négy évad készítése közben. Elfelejtették az univerzum szabályait vagy miatosz? Kb nem tudom elhinni, hogy ez a két dinnye csinálta a sorozat elejét. Azért mert nincs már könyv alap nem kell orbitális faszságokat csinálni, teleportáltatni szereplőket, megerőszakolni a személyiségüket. Ha ezt nevezik írásnak akkor kurva rosszul csinálják. Bocsi.

  8. remélem nem a Dragonlance-t fogják adaptálni (bár a sorozat érdekelne, csak nem tőlük).

  9. Szerintem rohadtul szánalmas ahogy az emberek viselkednek velük és nem csak velük hanem a színészekkel is hiszen nem kevés anyázást kaptak ők is az évek alatt. Hiába a csalódottság hogy az ember nem azt kapja amit ő kigondolt az elboríthatja az agyát. Én már csak ezért is drukkolok nekik hogy minden díjat megkapjon a GOT S8 az Emmy-n mert élvezettel röhögök majd a rinyáló kommenteken.

    Ami számomra viccesebb amúgy hogy mindenki Martint tartja zseninek holott messze nem az. Maga a sztori olyan szinten alap hogy hihetetlen, az egyetlen amit felmutathat kb hogy megalkotott egy világot de sajnos ebben a világban még az is 100 oldal hogy valaki wc-n ül.

    Fentebb jól írta @Ayrons, nem a D&D párost kellene hibáztatni hanem Martint. Egy szakácsot se kérünk meg hogy pont mielőtt befejezné a húslevest, inkább csináljon belőle krumpli levest. Irreális kérés. Az EGYETLEN hiba amit elkövetett ez a páros az az hogy nem adták le a lantot a 6. évad után. Mondjuk én nem bánom mert az égvilágon semmi gondom nem volt, legalábbis komoly nem, az utolsó évaddal. Számomra hozta ugyan azt a szintet amit az 1. évad óta hoz. Szórakoztató fantasy semmi több.

    Egyébként ha tényleg olyan szar rendezők/írók lennének akkor tuti hogy nem versengne értük ennyi cég, pláne az ÁLLÍTÓLAGOS többségben levő utálkozók miatt hiszen ha tényleg többségben lennének a fanyalgók akkor az nagy hatással lehetne a bevételekre is. De nyilvánvaló hogy nincsenek többségben. Hangos kisebbség, ahogy mondani szokás.

  10. ameddig egy kesz muvet fognak kapni hogy csinaljanak belole sorozatot, ugy rendben van a dolog.

    amennyiben azt mondjak majd nekik: ratok van bizva: bele se nezek szerintem

    ok jol tudnak rendezni, jol tudnak egy kezukbe nyomott konyvbol forgatni, de nincs meg bennuk az a kreativitas ami az alkotashoz szukseges

  11. 11. Vessetek meg, de szerintem az első évadok sincsenek “jól” rendezve, csak marha erős az alapanyag. Az első könyv gyakorlatilag egy kész forgatókönyv, nagyon erős szövegekkel, meg sodró lendületű eseményekkel, de maga a rendezés nem erős. Ez főleg a második-harmadik évad katyvaszaiban jött ki, amikor azt se tudta az aki nem olvasta a könyvet, hogy most ki-merre-meddig.

  12. master storytellers, hát amennyiben valaki megírja a storyt és nekik csak el kell mesélniük, úgy végül is tökre igaz… mindenki azt mondta, hogy remekül adaptálták tévére az első pár könyvet. aztán meg… cöcö.

  13. nehogy beküldjék a fizu után a Netflixnek, hogy we kinda forgot we already had a contract w/ HBO :DDD

  14. Az jó hely nekik, mert egyet se kell befejezni, elkezdik és a Netflix elkaszálja, hogy berendeljék helyette a 13 reasons why 24. évadát :D

  15. Csak hogy legyen egy ellenvélemény is ami a rendezők mellett szól.
    Úgy vélem ez a Trónok harca saját magát golyózta ki úgy hogy egyszerűen annyira megkevert mindent hogy normálisan be sem lehetett volna fejezni. Nyilván ez nem menti meg hogy szar volt a vége, de kihoztak a fiúk belőle valamit amit lezárásnak is nevezhetünk ha nagyon akarunk. (személy szerint én megbékéltem volna azzal a befejezéssel, hogy a jégpofa szépen kinyír mindenkit, és végre béke lesz azon a kurva bolygón ahol játszódik)
    Egy szó mint száz, biztos vagyok benne hogy nem csak az ő hibájuk a GOT befejezése.
    Rendezzenek csak, lássuk valójában mit is tudnak, de azért kíváncsi leszek, hogy az SW-t hogy fogja ez befolyásolni.

  16. “Ami számomra viccesebb amúgy hogy mindenki Martint tartja zseninek holott messze nem az. Maga a sztori olyan szinten alap hogy hihetetlen”

    hahahaha, bocs, de ez tényleg nagyon vicces volt.

  17. Nem tehetségtelenek,de kár,hogy lerövidítették az utolsó 2 évadot a GOT-ból. A dream of spring-et valószínű,hogy csak nagyon vázlatszerűen dolgozták fel.
    Kíváncsi vagyok,hogy mit fognak alkotni a Netflixen.

  18. Nem a végével van baj, csak ahogy oda jutottunk.
    Össze lapátoltak valamit a rajongóknak, teljesen lesz*rták az egészet. Ez a szemétség.

    Ezzel a hozzáállással csoda hogy munkát kapnak.
    Vagy legalább annyi eszük lett volna, hogy bevonnak valakit. Balf**zok.

  19. Bocs, Human de kifejtenéd, miért nem értesz egyet? Szerinted miért is nem alap szint a GOT sztorija? Ne csináljunk úgy mintha Martin a spanyol viaszt találta volna fel. Nem a D&D párost akarom védeni de azért Martint se kéne piedesztálra emelni. Rengeteg fényévekkel jobb fantasy könyvek vannak mint az övé. Középkori érából is.

  20. Nem tudom amúgy hogy ezzel melléjük állok-e, de lényegében belefáradtak a GOT-ba…ha a nevükkel kidobnak majd egy olyan filmet, aminek a sztorija érdekel, biztos adok esélyt.

    Ha belegondolok, őszintén szólva abba a könysorozatszörnyetegbe bárkinek, még a nagyon felkapott, híres-neves Russo tesóknak is nagyon csúnyán beletört volna a bicskája. Szóval sikeredhetett volna sokkal rosszabbra is, nézőpont kérdése

  21. 10. DarkEagle: “Az EGYETLEN hiba amit elkövetett ez a páros az az hogy nem adták le a lantot a 6. évad után. Mondjuk én nem bánom mert az égvilágon semmi gondom nem volt, legalábbis komoly nem, az utolsó évaddal. Számomra hozta ugyan azt a szintet amit az 1. évad óta hoz. Szórakoztató fantasy semmi több.”

    :DDD ember, eddig teljesen abban a hitben voltam, hogy te tényleg csak egy egyszerű DC-fanboy vagy (vagy Marvell, nem emlékszek, melyiket szoktad védeni :) ), aki szeret szembe hugyozni az árral, és ezt fel is vállalja. de ez az egész kommented…. :D priceless, tőlem megkapnád a 10/10-es troll minősítést :D

    ha kihagytad volna a ‘szórakoztató’ szót, akkor még egyet is tudnék érteni :)

    és visszatérve a két master storyteller-re, én is rohadtul remélem, hogy nem dragonlance, forgotten realms, vagy valami olyan sorozatba kezdenek, ami engem is érdekel, mert ha azzal is azt művelik, amit a GoT-tal, és emiatt 10-20 évig senki nem fog újra hozzányúlni az adott frenchise-hoz, akkor szomorúan fogok meghalni :)

    jöhetne már egy új Peter Jackson, aki úgy ülne neki valamelyik regény sorozatnak, ahogy ő tette a Gyűrűk urával.

  22. 22. Ha olvastad volna a könyveket nem írtál volna ilyesmit. Az első három könyv egészen zseniális, és nem, nincs “rengeteg fényévekkel jobb fantasy”, a GOT kimagaslik a műfajból a harmadik könyvig, utána sajnos Martinnak megzápult az agya és elfelejtett írni.

  23. Remek hír! Két nagyon tehetséges emberről van szó. Sajnos a Tronok harca utolsó évadát sokan lehúzták pedig nagyon jól fejezték be. A gond az h az emberek hozza szoktak a happy end-hez meg ahhoz hogy a hős-ből (Havas Jon) valóban hős lesz. Viszont a tronok harca utolsó évada a száraz valóságot mutatta be a nézőknek a valós tényeket es logikus döntéseket. Persze ez sokaknak nem jött be mert egy álomszerű elképzelt befejezést akartak ahol a szeretett karakterek méltó befejezést kapnak. De hát hat az elet sem ilyen, Szoval kitűnő volt a tronok harca befejezése, igazán életszerű.

  24. “A gond az h az emberek hozza szoktak a happy end-hez meg ahhoz hogy a hős-ből (Havas Jon) valóban hős lesz.”

    Ez olyan, mint mikor azt mondja valaki, hogy nekem azert nem tetszik a Prometheus, mert nem Alien film. Francokat. Nem a happy end hianya volt a gond, hanem hogy a vege teljesen kovetkezetlen katyvasz lett.

  25. “A gond az h az emberek hozza szoktak a happy end-hez meg ahhoz hogy a hős-ből (Havas Jon) valóban hős lesz.”

    az első évadot mégis imádták, ahol a tipikus hős utat járó figurát lefejezik.

  26. Ép esszel képtelen vagyok felfogni higy egyes emberek miért nem látják a fától az erdőt. Ez nem ízlés és vélemény kérdése, egyszerűen akinek van egy kis sütnivalója és végig képes gondolni mit látott az nem ír le olyan hülyeségeket mint a 26. komment.

  27. DarkEagle:

    Ha tenyleg igy gondolod, akkor te bizonyara nem foglalkozol feleslegesen olyan dolgokkal, mint a dialógusok, a tortenetvezetes, az iras ugy alapjaban. Az elejen van benne csocs, a vegen meg arya is ledobja a textilt a vilag leghanyingerkeltobb jeleneteben, a sarkanyok eszveszejtok, mi kell meg? Ez csak egy szorakoztato fantasy, lazitsatok mar emberek-.-

  28. 20. – Szerinted miért is nem alap szint a GOT sztorija?

    ez az egy mondat meggyozott arrol hogy Neked teljesen mindegy mirol van szo, muszaj szembe menned a tobbseggel es ha kell tatott szajjal enekelni mikozben szellel szemben hugyozol …

  29. Ha könyv alapján még tudnak dolgozni, akkor felőlem jöhetnek. Viszont saját kút főből készült cuccaikra nem vagyok kíváncsi. Szerintem sok más szakmai képes lett volna a GoT utolsó 3 évadát szebben lecsengetni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.