A Joker végső előzetese: send in the clowns

Vajon tényleg eladják a DC fanoknak egy ilyen előzetessel a filmet? Teljesen a drámára megy rá, a karakterre, nem is tűnik képregényfilmnek, pedig a Batman történetek legjobb, vagyis legismertebb karaktere a Joker.

A poszter alatt ott a videó. Ja remélem nem volt félreérthető, rohadtul várom.

55 hozzászólás a “A Joker végső előzetese: send in the clowns” bejegyzéshez

  1. Szerintem már most gravírozzák azt az Oscar szobrot.
    A fekete cirmos be fog zöldülni a következő átadón tőle eddig úgy tűnik.

  2. Pffhejjj…Na most ha azt írnám le, ami a véleményem, akkor cenzúráznák :D Így inkább dícsérem és remegő kloakával várom, hogy megjelenjen :D Egy biztos, így első ránézésre a DC fanok szerintem ne várjanak ettől a filmtől semmi egetrengetőt :D Bár mintha pár képkockán a Jokertől megszokott Káosz teremtést véltem volna felfedezni. Talán még jó is kisülhet belőle :)

  3. Elkeserítően szar… valami rettenetesen szenvedtem a 2 perc alatt, amíg a trailer tartott. Viszont manapság ez garantálja az oscart :(

  4. Ez a film a marketingjén fog elcsúszni plusz a Joker név és az a tény, hogy képregény az alap basic nem kap szobrot nagyobb kategóriaban.

  5. Ledger féle Joker sokáig epic marad, biztos vagyok benne hogy Phoenix is ki tesz magáért, de a mozifanoknak (akik nem csak a képregény alapján ítélkeznek) ez az Arthur Fleck féle Joker maximum egy érdekes kezdeményezés marad a már filmeken megszokott Joker karakterek mellett.
    A trailer alapján különálló filmként egész megnyerő egyébként, csak akkor ne legyen köze Gotham-hez, meg Bruce Wayne-hez. Bár én remélek egy kis meglepit ez irányban :)

  6. Ha lesz feliratosan akkor tuti megyek rá.Ezt a filmet csak kivégzi a szinkron.
    Jónak tűnik,Phoenix úgy néz ki,hogy tökéletes választás a szerepre.

  7. Most ez akkor képregény filmnek minősül vagy egy tömény dráma ?
    És ha az, akkor ez egy igényes képregény film?
    És baj ha elkészül ilyen film?
    Szerintem nem, ilyen film nem is nagyon van .Fanoknak úgysem jön be,legyen az dc vagy marvel fan
    Ugyan az lesz amit régen írtam, az emberek hozzá szoktatták bizonyos filmekhez és ha valami más már egyből nem tetszik nekik

    Durva feltételezés : Ha el is jut az oscarig ,akkor nála jogosan érzem ,nem mint a Fekete párducnál

  8. Imádom, jöhet. Még ha nem is lesz jó, legalább játszanak a formulával. az MCU (meg a DCEU bohóckodás) kb annyira homogenizálta a képregényes filmeket, hogy már rögtön oscar baitnek tűnik egy ilyen, kicsit komolyabb és földhözragadott anyag.

  9. Ayrons

    Szerintem sem fog, de azért érdemes megjegyezni, hogy azt a középfos Fekete Párducot jelölték a legjobb filmre, és 3-at egyéb kategóriában haza is vitt. Meg aztán annó Heath Ledger is megkapta – sajnos csak posztumusz – az Oscart. Szóval már rég nem állja meg a helyét, hogy képregényfilm ne nyerhetne. Pláne, hogy nálam az ‘A víz érintése’ című film sem épp egy komoly műfajban született alkotás.

  10. lemmy89, Human

    Az csak nekem fura, hogy még a DC logót sem villantották fel az elején?

  11. Szerintem itt páran félreértelmezik a “fan” szó jelentését mert az igazi rajongók tudják, hogy ez igen is Joker és vannak azok a fanok akik az MCU-n nevelkedtek meg láttak 1-2 DC filmet amiben Joker volt és azt hiszik Joker csak egy egyszerű pszichopata aki szeret ölni és Batmannel civakodni.

    Mitől lesz egy képregényfilm, képregényfilm egyébként? A CGI-tól, a szuperhősöktől? DC Comics-on belül is van nem kevés olyan képregény ami kimondottan a drámára épít és nem a szokásos: “Győzzük le az aktuális gonoszt.” megoldásra. A Batman képregények közt kimondottan sok ilyen van, szóval nem igazán értem, miért meglepő egyeseknek hogy a Jokerből ilyen filmet csinálnak. Ha valakiről akkor róla pont lehet ilyet csinálni.

    És ne akarja már nekem itt beadni bárki is hogy ebben nincs semmi Jokeres. Ki látta a Killing Joke-ot. Ez arra épül csak nincs benne Batman mivel Bruce itt csak kisgyerek. Sőt szerintem még Gordon se lesz benne. Bruce faterja viszont benne van mert ő vágja szájon Jokert.

    Amúgy ami engem illet a legjobban várt képregényfilm. Ebben az előzetesben is baromi sok feszült jelenet volt, Phoenix kihozta a maxot a karakterből ez tuti. És ha Oscart kap akkor nem véletlen. Nagyon kevesen tudják hitelesen eljátszani a mentális betegséget ami Jokernek is van de neki tökéletesen sikerült. És igen nyilván nem lesz mainstream film de nem hinném hogy annak szánnák. Akik MCU filmeket szeretik nem hiszem hogy rohanni fognak erre a filmre. Ez igazi filmkedvelőknek való akik nem riadnak meg a drámától és azoknak akik tudják hogy Joker SOKKAL TÖBB, mint egy bohócnak öltözött fazon aki szeret ölni meg Batmannel viaskodni.

  12. Hát ránézésre ez inkább tűnik oscar esélyesnek mint a black panther. Hát az orditott hogy csak a kotelezo pc miatt kapta meg. Szánalmasan eröltetett volt. Am valakinek biztos jó lesz ez a film nekem nagyon elvont művészfilmnek tűnik és ez sehol sem képregényes pláne nem supergero movie mint ahogy a youtube hivatkozik rá.

  13. Előzetes megnézése nélkül, hangulatba akartam elmenni rá. Aztán leadták volt egyszer előtt… kapják be…
    Szóval szerintem aszerint, ott lesz a gond, hogy a film szedett-vetett lesz, a színész meg jó. Elfogja vinni majd a filmet, de nem fog összeállni a film egy nagy katarzissá.

    Aztán kiderül, max sajnálom, hogy nem egy kézműves burgert vettem inkább :D

  14. Yakhead
    Jokernek semmi köze a káosz teremteshez. Nem is emlékszem olyan fuzetre ahol a káosz teremtés lenne a célja.

    Lemmy89
    Ez a film tökéletes zsanerfilm, a képregény igazából nem egy műfaj. A képregény egy médium ami történeteket mesél el. A képregény film sem egy zsaner. Az egy először képregényen elmeselt történet átültetése mozgokepre.
    Viszont itt épp ez lesz a baj. Több tisztelettel kellett volna nyúlni a vászonra vitt történethez. Olyan korszak kellett volna, ahol már legalább cameoban féltünk batman, és ahol az ő létezés is alakítja Joker elméjét.
    Ez így nagyon mellé fog menni, pedig ez iszonyat jó lehetne.

    Madhew
    Én úgy tudom, hogy azért nem villantjak be a Dc logót, mert azt csak az univerzumban tartozó filmjeiknel fogják. Ezzel jelzik mik tartoznak egy sodor a. Így nem keverik meg az egyszeri nézőt.

  15. nem tudom, azért ahhoz mindenképp zseninek kell lenni, hogy 2 és fél perc után olyan érzéseket keltsen bennem egy karakter, amilyeneket az utolsó 3 mozis élményem összesen sem. nagyon nézném, most azonnal. nagyon jól rezonál, nagyon nyomasztó, nagyon érdekes.

  16. ebből se lettünk okosabbak miről is fog ez szólni, na meg miért Joker? egy sima stand up fellépőről is szólhatna ennyi alapján.

  17. Szamomra ennek meg mindig semmi koze a DC-Batman dolgokhoz. Ettol függetlenül lehet jo. Csak akkor majd ne emlegessek hogy kepregeny film.

    Mert konnyu igy kockaztatni, ha nem jon be majd mossuk a kezeinket hogy ez csak muveszfilm ha meg siker akkor majd lwhet verni a melluk hogy micsoda kepregenyfilm.

    Az oscarhoz meg semmi koze nem lesz es ez igy van rendjen (ennyi alapjan barmi barmiert lehetne jelolheto…)

    Ezek termeszetesen csak az en véleményemet tukrozik

  18. Valszeg elmegyek megnézni,mert tetszik a karakter.
    Tarantinonál nagyobb csalódás nem lesz idén szóval egy próbát megér.

  19. de nem baromira mindegy, milyen film, DC vagy Pannónia Filmstúdió komolyan, ki a jóistent érdekel? végre valami komolyabb film megint, amire talán pénz is volt és egy nagyon erős alakítás lesz benne, annyi már látszik most. vagy ha nem DC vagy nem izé, Marvel akkor mindegy is? ugyan gyerekek, hagyjuk az ovit.

  20. Oscar pedzegetésén kívül:

    Nagyon tetszik, hogy a ’80-as évekbe helyezték Joker “eredettörténetét”, szerintem a DC füzetek is akkor, egészen talán a kora ’90-es évek végéig élték új, éjsötét aranykorukat.

    Nem lepődnék meg, ha az egész egy új koncepció nyitás kezdete lenne a DC-világ felé, de azt se bánnám, ha egy egyedi, kiemelkedő lépés.

    Amennyire a Pattinson-féle Batman választás érdekesnek tűnik annyira lehetséges is, hogy Phoenix jokere előre vetíti az új Batman születését.

    Már más cikkek is találgatták az összekapcsolódás valószínűségét.

    Minden esetre ez alatt a két perc és az előző előzetes alatt várakozásteljes a film.

    Phoenix ennyi alapján eléggé beleélte magát, Todd Phillips karrierváltó ambícióval állt neki bevallottan, Lawrence Sher képeit konkrétan kikockázzák az előzetesekből annyi utalást tolt minden másodpercbe, amit eddig mutattak az egészből.

    Szóval város, nagyon.

  21. Hogy a fanokat meggyőzte-e a trailer azt nem tudom de engem biztos. 100x inkább egy kemeny dráma mint egy igazság ligája meg Aquaman féle infantilis baromság.

  22. lordboxi: de, a képregényfilm az zsáner, saját szabályaival etc. Aztán azon belül lehet a zsanert hajlitani (genre bending), reméljük itt is jó dolgok születnek majd belőle.

  23. Én nem pörögtem rá. És azt még mindig nem értem ez miért lett R? Fröcsög majd a vér? Vagy sok káromkodás?

  24. Anthony
    Ezzel nagyon nemtudok egyetérteni. Mik a szabályai egy képregény filmnek?

    Surrogates, bullet to the head, snowpiercer, vagy más vonalon Josepin, The death of Sztálin. Ezeknek milyen köze van bármilyen Marvel filmhez mondjuk? És ezek csak nyugati képregények, Keleti feldolgozásokat nem is említek.

  25. Az biztos, hogy a comics-nemzedék számára ez egy elviselhetetlenül lassú, uncsi fos lesz – kivétel néhány, nem az instán és fészen felnőtt mutánst. :) Ugyanakkor egy-két generációval feljebb talán sikeresebb lehet a film, hiszen várhatóan lesz egy önálló és nem rém egyszerű, szinte csak díszletként funkcionáló sztorija, nem kell öncélú, egyébkén most már halálosan unalmas, fél órás CGI-orgiába oltott, tökéletesen elmebeteg, mindentől elrugaszkodott akciójeleneteket bámulni és szinte biztos, hogy az egész egy érettebb közönséghez fog szólni.

    Cserébe látunk egy súlyos, szomorú és rémisztő emberi drámát, egy sajátos összeomlás-történetet. Így összességében egy mérsékelt, de tisztességes sikerre számítok, én pedig úgy fogok kijönni a moziból, hogy végre idén láttam egy igazán jó filmet, nem csak valami trendi popcorn fost. (Ja, akkorra már túl leszek az Ad Astrán, talán akkor az lesz az első ilyen… Az új Tarantino-film nem ér, mert egyelőre nem tudom hová tenni. De inkább nem volt jó az sem.:D)

  26. Én is csatlakozom a fanyalgókhoz. Vagy az előzetes pocsék, vagy ha ilyen a film akkor felejtős. Nézem a gépészt inkább ha ilyenre vágynék, de nem vágyom.
    Mi jön ezután? Poison Ivy kapcsolata az apjával gyerekkorában???

  27. Fú, ez a trailer jó. Jó a hangulata és eléggé bizakodóvá tett. Láttunk már (sajnos) trailer filmeket, de meglepődnék, ha ez bukta lenne.

  28. Figyizzatok. Ez biztosan ugyanaz a Joker? Nekem gyanus hogy ez egy ilyen pszeudo-meta es nem is a kepregenyes figurarol szol…

  29. Hát ez továbbra is olyan,amilyennek eddig gondoltam.
    A nevén kívül sok köze nincs Jokerhez (és de ismerem a karaktert köszi :)
    Lehet majd verni a mellünket, hogy “EzNeMazOvI” de attól ez még sanszosan csak egy ilyen művészkedős, edgy cucc lesz, amire majd lehet elismerően bólogatni, hogy “bazzeg ez kurva mély volt”

    De hát egészségére akinek tetszik

  30. Én azt nem értem, hogy miért ragaszkodunk ennyire durván a képregényes Jokerhez, miközben a képregényes Jokerből is van vagy 8 féle eredettörténet és karakter. Mi van, ha szimplán a Killing Joke újra gondolása sajátos, realisztikus formában? Alapvetően azzal egyetértek, hogy ha van egy adott karakter-story, akkor ragaszkodjunk hozzá, de sosem volt igazán ultimate Joker + annyira kezd lerágott csont lenni, hogy egy ilyen jellegű komolyabb, sokkalta drámaibb ábrázolás szerintem régóta üvöltött maga után. Főleg Ledger után..

  31. Jó trailer, tuti nézős a film. Sok köze a nevén kívül valóban nincs Jokerhez mondjuk.

  32. A Próféta: Van, igen 9000 féle hiszen Multiverse és stb.
    A Killing Joke meg (mondjuk még az író szerint is) az egyik legtúlértékeltebb Batman sztori a TDKR mellett (saját vélemény)

    Részemről a Nolan filmek után a francnak sem hiányzik egy realisztikus Joker akar a rosseb dokumentumfilmet nézni a mozikban amikor valaki denevérnek öltözik :) lehet ezt úgy, hogy totál elborult mégis van benne mélység, remek karakterek és akár görbetükör is a társadalomra nézve.

    Ott a White Knight ami pl jófiút csinált A Jokerből (úgyahogy) Az pl egész realisztikus, mégis hűmarad az eredetihez.

    Jokernek meg nem kell eredetsztori, minek? A karakter misztikuma vész el vele. Joker attól Joker, hogy szinte nem is mondható embernek. Minek szimpatizálni vele?

    Aztán meg jönnek majd a posztok a Facebookon hogy “Az életemre eddig tragédiaként tekintettem, de rájöttem, hogy inkább komédia” és egy cigis Joker Jason Statham helyett.

    Gáz.

  33. SPOILER
    Sean Bean meg fog halni!

    én tuti nézem, kivéve ha első 2 nap lemegy az IMDBn 7 alá

  34. lordboxi: a domináns vonal a képregényfilmek között szuperhősökkel foglalkozik. Ha képregényfilmet emlitesz akkor senkinek nem az Oldboy, vagy a Death of Stalin fog eszébe jutni, garantáltan. Ezért a filmes vonal úgymond elrabolta ezt a megnevezést.

    Bár az is igaz hogy talán a szuperhosfilm megnevezés helytallobb lenne, mert ha innen nézzük, akkor a “képregény” valóban egy tágabb fogalom.

  35. én is baromira várom a filmet, DE… vagy egy nagyon merész húzás ez a filmesek részéről a rimék és képregény filmek lázában szenvedő halivúdból, vagy egy elkeseredett próbálkozás egy drámát csinálni mindezek köpenye mögé bújtatva. rimék mert a tréler full olyan mintha a komédia királyát és a taxisofőrt forgatták volna újra és szuperhős film mert a batman világában játszódik. valahol szomorúvá tesz, hogy csak egy bejáratott brend mögé bújtatva tudnak ilyen filmeket csinálni és örülök is neki mert a csillivilli vasemberes poénkodások után van esély némi durvulásra. ha igaz, hogy egy komplett “univerzum” első filmje a joker DC BLACK LABEL néven. én szívesen nézném az aquaman horror verzióját is. ja várjá, hogy már készül is… the trench címen a filmben feltűnt mélytengeri-szörnyhal-sellő emberekkel… ha van egy kis esze a dc-nek saját maga elkészíti a wonder woman pornó verzióját gal gadottal a főszerepben. Vagy ha a zöld lámpás valóban tom cruise lesz akkor adott egy vallási film, amiben megküzd xenuval és az egész univerzum szcientológus lesz.
    ne értsétek félre tényleg várom a jokert és igazából a többit is amit felsoroltam ;) :D

  36. Az a film olyan kétesélyes lesz. Eddig nekem az jön le, hogy beleraktak egy embert, aki szeretne a humorból megélni, de nem megy neki. Sok csalódás, keserűség éri. Az hogy mi alapján éri el azt az alakot, emberi tulajdonsággal rendelkező személyt, ami a képregényben került megtestesítésre többszöri alkalommal, az rejtély. Véleményem szerint a film végén lesz valami oltári nagy csattanó……

  37. SPOILER?

    Az én tippem az lenne, így a King of Comedyből kiindulva, hogy a kicsi Bruce Waynet rabolja el és így jut be a showba, mert Robert De Niro ott van, szóval ő nem lehet az elrabolt, mint abban filmben a műsorvezető csávó…és hát kb ezzel is csinálna belőle egy részről Batmant.

  38. Minél több reklámanyagot nézek meg annál bizonytalanabb leszek a filmmel kapcsolatban :(

    Valószínűleg csak a kritikák után döntök hogy moziba nézemm-e…

  39. A fenti előzetest már nem akarom látni, Phoenix miatt nekem mozis…aztán max uram lebeszél róla…:D

  40. A You were never really here-t is eladták az előzetesek, maga a film mégsem jött be. A Joker esetén is ezt érzem a levegőben. De lepjenek meg és kellemesen csalódjak.

  41. The Doctor: azért az író szerint nem a túlértékelése a baj

    I’ve never really liked my story in The Killing Joke. I think it put far too much melodramatic weight upon a character that was never designed to carry it. It was too nasty, it was too physically violent. There were some good things about it, but in terms of my writing, it’s not one of me favorite pieces

  42. anthony711
    Igen, ha szuperhős zsanernek nevezzük akkor egyet tudok érteni. Az, hogy a koztudatlansag mit ismer meg mit nem az megint más. De itt a filmbuzin sztem beszélhetunk mélyebben ezekről.
    Főleg mert így nyitottabb vagy az ilyen filmekre is, nem szűkül az elvarasok sablonokra.
    De ettől még ez egy kapufa lesz, mert a kettő közé fog esni

  43. Nem tudom, hogy álljak ehhez a filmhez. Olyan, mintha Nolan rendezte volna a Batman Begins mintájára. Egy Joker Begins. Itt a képregényes hangulatnak nyoma sincs, tényleg inkább egy drámának tűnik. Batman-t nem tudnám mellette elképzelni, még a Nolan félét sem, és a Nolan-féle Joker is sokkal képretényesebb volt. Viszont Phoenix rendesen rémisztő a szerepben, talán a legfélelmetesebb filmes Joker eddig a nagy kékesszürke szemeivel és a beesett, fájdalmas arccal.
    De

  44. T: nem kell aggódnod. A rajongók már most felpontozták 9.7-re. Hihető hogy ennyien megnézték a fesztiválon.

  45. ezért felesleges bemutató előtt imdb pontszámot nézni, és főleg kiakadni rajta. Utána 50 000 szavazatban ez a 3000 (amiből azért jó pár tuti látta is) már keveset nyom.

  46. Már kint vannak a teljes kritikák a filmről, és nagyon élteti. De azt is írjak, hogy nem sok köze lesz a Dc kanonhoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.