Az új Joker-film elhozta az arany oroszlánt Velencéből

Most volt az egyik legmegosztóbb filmfesztivál, ahol nem csak Polanski új filmjét, az An Officer and a Spy-t merték bemutatni (és díjat is kapott), de kivételesen egy Nagy Stúdió filmje kapta a fődíjat, az arany oroszlánt: a Joker.

Ez több szempontból is érdekes, a legnagyobbnak ott van, hogy Todd Philips ezelőtt a Hangovert szállította. Vagyis mind a hármat ő csinálta. És bizony ott is átlépte a zsánere határait, hiszen nem sima vígjátékról volt szó felépítésileg. Így aztán végképp sejthető, hogy ez sem a legtipikusabb képregényfilm, már ha az előzetesek nem tették volna ezt egyértelművé.

Az Oscar-beszélgetést továbbra sem adom teljesen, majd a bemutató után ejtsük meg inkább, de az tény, hogy két tavalyi jelölt is megkapta ugyanezt az oroszlánt: a Shape of Water és a Roma. Most tényleg csak az adatokat nézve, ne menjünk bele a Shape of Water minőségébe újra.

22 hozzászólás a “Az új Joker-film elhozta az arany oroszlánt Velencéből” bejegyzéshez

  1. kicsit olyan mint mikor Nolan készítette a batmant. én zárójelesen használnám a képregényfilm kifejezést. inkább egy baromi érdekes karakter (aki mellesleg képregény szereplő) drámáját díjazták, akit minden bizonnyal zseniálisan hozott Joaquin Phoenix. majd ha láttam már könnyebb lesz megítélni a filmet.de remélem nem kliséket puffogtatnak benne.

  2. Nolan egy kepregeny filmet forgatott az egyik leghiresebb kepregeny karakterrol akit valaha alkottak.

    ez a film a cim valasztasban letudta a kepregenyes reszt. ennyi

  3. igen, míg egy fizetett kritikus gond nélkül átsiklik azon a tényen, hogy az adott filmnek a címen kívül semmi köze a source materialhoz és objektívan csak a filmet nézné, ami szólhatna pista bá bableveséről is, addig egy képregény rajongónak elég nehéz objektívan értékelnie a filmet, ami lehet, ha nem a Joker címet kapná a DC logójával megtolva, a kedvenc filmje is lehetne, így viszont már az előzetesek alapján elkönyvelheti egy csalódásnak, amire csak még jobban rátesz a lapáttal, hogy az előző DC filmek is leszarták a rajongókat és csak arra mentek főleg, hogy a címmel berántsák az embereket a premier hétvégére, miközben olyan embereket szólítsanak meg első körben, akik távolról sem hallottak még a karakterről.

  4. “ez a film a cim valasztasban letudta a kepregenyes reszt. ennyi”

    De jó, hogy már a magyarok közül is ennyi ember látta a filmet. Még jó hogy elég sok cikket olvastam arról hogy nagyon is Jokeres a karaktere pláne a film végére. Egyébként én annyira unom már ezt a szokásos “Csak a címben szerepel a Joker” baromságot. Mindenkinek szíve joga véleményt alkotni de ha nem ismeri a karaktert legalább ne írjon sületlenségeket. Már az előzetesekből is süt az igazi Jokeres feeling. 25 éve olvasok képregényeket szóval szerintem nevezhetem magam képregény rajongónak és olvastam vagy 100 féle Jokerről hadd ne legyen már muszáj ugyan azt a Jokert adaptálni állandóan.

    Egyszer az a gond, hogy ugyan azt látjuk máskor meg ha mernek újítani? Ráadásul mint mondtam már az előzetesből is lejön hogy ez egy új de ugyan akkor Joker-hű adaptáció.

    Egyébként engem nem igazán érdekelnek ezek a díjak. Nyilván jó dolog de a minőséget annyira nem határozza meg számomra, mármint elég sok Oscar díjas filmet utáltam már. Főleg az elmúlt években. De ha ez a film kapná pl a legjobb filmért járót tuti nem tépném ki a hajam mert ez már az előzetes alapján is megérdemelné. Phoenix meg mér elég régóta.

  5. De ha ez a film kapná pl a legjobb filmért járót tuti nem tépném ki a hajam mert ez már az előzetes alapján is megérdemelné

    szoval trailerert legjobb film oscarja egybol, de en irok suletlensegeket mert nem tartok kepregeny filmnek egy filmet aminek a cimen kivul semi utalasa nincs elvileg semmire.

    DarkEagle azt megszoktuk mar hogy mint DCfelszopo jobban benne vagy a temaban mint maguk az alkotok, de tulsagosan unom mar a magas lorol odakopott okoskodasodat szoval igazat adok neked.

    igazad van a film mar most jogos az osszes oscarra (mit a legjobb film? az osszes!) es Te mint MRBennfenntes ha majd ugy erzed mondd el nekunk mennyire felelt meg az izlesednek hogy majd azok alapjan eldonthessuk mi, egyszeru porbafingo beavatatlanok hogy megnezzuk e

    btw: ha a film jo, en orulni fogok de amig ennyi a kepregeny utalas addig nem vagyok hajlando kepregeny filmkent tekinteni ra

  6. [nem kell a cinizmus, darkeagle neve miatt kerültél előmoderálásba, nem más miatt – a szerk]

  7. Én várom a filmet, örülök a sikerének ez már egy jó jel.
    A source material részt én is szeretem tiszteletben tartani, de Joker karaktere sosem volt kőbe vésve, nem tudom miért háborognak oly sokan a képregényes szcénából.. Majd a moziban meglátjuk milyen lett.

  8. igazából ez előtt közvetlenül a War Dogs-t rakta össze Phillips, abban azért már látszott hogy a Hangovereknél több van benne.

  9. Darkeagle

    Én már komolyan nem értelek. Képregény rajongónak mondod magad és azt mondod, hogy ez a film lehet igazi Joker film???
    Bruce 6 éves benne. Thomas indul a polgármester választáson.

    Meg 100 felé Joker a füzetek én az elmúlt 25 évben??

    Egyszerűen nem így van, nemtudok mást mondani.

    A filmmel emiatt van pont kettős érzésem, mert nagyon jónak tűnik, de szó szerint a rajongók, köztünk saját magam semmibe ételeknek és tiprasanak érzem a dolgot.
    Ilyenkor sajnálom, hogy nem Marvel kedvelő vagyok, mert ott legalább foglalkoznak a rajongók elvarasaival is. De cafoljon meg egy Marvel olvasó ha rosszul mondom.

    Ennek miért nem lehetett más nevet adni a Bright burn nek pl.

    Lehetne Clown Prince vagy akármi, ami lazán utal. De így nagyon gáz

  10. én nem láttam ezt a filmet, csak vettem a fáradtságot és elolvastam a beszámolókat. azok alapján, ez nem egy dc comics-en alapuló joker film, viszont jó film, ha valaki teljesen el tud vonatkoztatni, hogy semmi köze joker-hez, de ezt már az előzetesekből is üvöltött, illetve mintha a készítők is lenyilatkozták volna.

    az egészben csak az a kérdés marad, hogy miért kell gotham joker nevével eladni, ha önmagában is jó film, persze költői kérdés.

  11. Még mindig ott tartunk, hogy miért gyerek Bruce, miért ez, miért az? Elseworld, már nem is tudom, mióta lehet ezt tudni, nem kapcsolódik semmilyen univerzumhoz, egyszeri film nulla folytatással, a DC Dark Label-t /vagy mi lesz a neve,ha lesz egyáltalán/, mint kísérletezős filmeket indítaná el. Itt Joker akár meg is ölhetné Batmant vagy Bruce meg se születne. Az előzetes is simán elárulta, hogy ez egy dráma lesz, sem mint képregényfilm. Character-study, így írta le Phillips. És nagyon remélem, hogy a kritikai siker mellett pénzügyileg is tudná hozni az előzetesen jósolt 100 milliós elsőhétvégét R-es filmként októberben. Egy ilyen Black Label végtelen lehetőségeket nyitna.

  12. ahogy én is írtam, MÉG nem láttam a filmet. de mindenképpen megnézem majd moziban. egyrészt azért hogy láthassam Phoenix alkítását (manapság szerintem ez már nagy szó), másrészt azért mert kíváncsi vagyok, hogy a karaktert tudják e humanizálni. valljuk be, hogy Nicholson nem hozta ezt és Ledger (meg Leto) sem árnyalta ilyen szempontból a karaktert, vagyis úgy mint egy meghasonlott embert. pont ez a tényező, ami izgalmassá teszi a filmet számomra,az hogy hol van az a pont amikor a nárcisztikus jellemből egy önálló antihős születik. Nicholson-t láthattuk gengszterként és a Wayne teremtőjeként ez igaz(!), DE sem Leto-t és Ledger-t sem láthattuk a maszk mögött, azt hogy ezeket a tetteket egy ember követi el.
    azt hiszem, hogy pont az elvárásokkal megy szembe a film, amit a képregények miatt támasztottak. viszont ha veszük egy üveg Aranyhordó sört és egy palack Pilsner Urquell sört és megkóstoljuk, akkor igaz hogy sör-sör, de azért milyen nagy a különbség…

  13. en mar emlitettem ezt egyszer es most is kitartok emellett:

    ha a film bukta less akkor majd az less a hivatalos hogy: ez nem egy kepregeny film cask egy kepregeny ihlette alternative univerzum bla bla bla

    ha meg a film sikeres less akkor meg ez: OOOH IGEN MI CSINALTUNK ELOSZOR OSCAR DIJJAS KEPREGENY FILMET OOOH IGEN DC UJRA A NYEREGBEN BABY

    es engem ez irrital mert ez egy nagyon gyava biztonsagi jatek

  14. Mate4182

    Tok igazad van, de ezzel igazából csak a vak fanatikusok és a hülyeket lehet még vezetni. Aki minimálisan is olvasott ezen a téren, tudja, hogy ez nem Joker.

    Én meg amellett tartok ki, hogy a képregény filmet, mint zsanert felejtsük már el. Nincs ilyen. A képregény egy médium amin sokfajta történetét mesélnek el

  15. lordboxi – az ezredik halalos iramban vagy a Disney lassan barmelyik franchise-a a tokeletes bizonyitek ra hogy Hollywood meg mindig a vak fanatikusokbol es hulyekbol el meg :( :D

  16. Jó olvasni az elvakult képregényfanokat akik kitartanak egy nem képregényfilm (de) mellett mert hát Joker és DC.

  17. Óriási csalódás volt. Ennek se a képregényes jokerhez, se máshoz nincs az égvilágon semmi köze. Egy kezdettől fogva totálisan retardált szellemileg visszamaradott hülyegyereket mutat be a film. Amiben Joaquin Phoenix kínosan erőltetett módon vagy vihog, vagy cigizik, vagy csak les maga elé. Ez egy nulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.