Bad Trip: ez ütött

Kinek kell még egy Bad Grandpa, ezeknek az ugratós videókból összefűzött filmeknek már annyi, lejárt téma, nem? Hát úgy tettek hozzá kreatívan, hogy értelmet nyert a részben rejtett kamerás megvalósítás is.

Az alábbiak előtt azért azt hozzátenném, hogy vígjátékokban nem szoktunk annyira egyetérteni. Erre emlékezzetek, amikor azt olvassátok, hogy a Bad Trip a legzseniálisabb modern vígjáték lett. Kapják be a stúdiók a bevállalás nélküli hülyeségeikkel.

Az alaphelyzet, amivel árulták, hogy ilyen Jackass-szintű szívatásokkal, kandikamerás cuccokkal van tele. A néhol nagyon beteg (figyelmeztetés: van hányás, meg bestialitás), néhol viszont ártatlanságában vicces helyzetekre igazi reakciókat látunk. Átlagemberek döbbennek le, és emiatt lesz több a film amikor összerakjuk teljesen.

A lényeg az, hogy az egészet felhúzzák egy narratívára. A főszereplő meglátja fiatalkori szerelmét, és a barátjával átszeli fél Amerikát a nőért. Buddy komédia, road movie, miközben üldözi őket a barát börtönből szökött nővére, mivel annak a “kölcsön vett” kocsijával mentek.

Nem elég, hogy van egy történet, amit remekül összefésültek a kandikamerás részekkel, de ezt még egy szinttel feljebb emelték: a valós reakciós részek általában filmes klisék. Példát is mondok: a főszereplő random dalra fakad szerelmesen (mindenki néz, hogy wtf), idegenek házán rohan át, az ellenfele kilógatja egy háztetőn, ilyesmi. Akciófilmes, vígjátékos bevált húzások amikre láthatunk igazi reakciókat. És emiatt röhögtem szinte végig. Oké, 1-2 poén túltolta, tuti vesztettek nézőt némelyikkel, de szerintem pár mellélövés belefér, mert iszonyat próbálkoztak.

A vége főcím meg főleg vigyorgás bomba. Ott mutatják ahogy felfedték a kamerákat az embereknek, meg nyilván az elrontott jeleneteket is, amikor nem úgy sült el a kitalált poén, ahogy tervezték.

Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn.

human
írta
2020. 05. 06. 16:12
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Bad Trip: ez ütött” bejegyzéshez

  1. én nagyon kedvelem a hülye Eriket, akkor is megnézném a filmet ha rossz lenne!

  2. Nagyon tetszett a film, mintha egy Eric Andre Show külön kiadás lett volna, ezt persze pozitív értelembe gondolom. :)

  3. Bírtam Eric André karakterét a Man Seeking Woman-ben, de amúgy gyakorlatilag bármi mást képtelen vagyok vele megnézni, szóval ez kihagyós, még, ha előítéletnek hangzik, akkor is.

  4. Belenéztem, és basszus az első 5 percben már felröhögtem, ami azért nagy szó, mert kb. évek óta nem láttam olyan vígjátékot, amin ez előfordult volna. Jó lesz ez, holnap nézem.

  5. Na megnéztem, hát pár poén adta, de alapvetően elég trash kategória azért. Nekem eladta André személye, mert bírom őt, de párom a felénél otthagyta, hogy nézzem egyedül tovább :D

  6. úristen miért csak most jön ez szembe. valszeg király, de i don’t trust like that

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.