Jöhet a bővített Event Horizon talán, esetleg, stb.

Amikor az Event Horizont bemutatták, akkor nem lett rögtön siker, nem értem miért, elég különleges horror volt. Nem is ez a lényeg, hanem elvileg a bemutató előtt a stúdió tesztvetítéseket rendezett, amiken a közönség egy része nem bírta a rengeteg vért, konkrétan volt aki elájult.

Jó kis legenda, szóval ki tudja mennyi igaz, viszont az tény, hogy a rendező Paul W. S. Andersont visszaküldték a vágószobába a film finomításának céljával, ő pedig neki is ugrott. Sajnos a kimetszett részek az enyészeté lettek, pedig amikor DVD-n kult lett a filmből, akkor már a stúdió is örült volna egy bővített verziónak, de nem volt mihez nyúlni. Egy VHS kópia van belőle talán az egyik producernél, vagy valami ilyesmi a legenda.

Elvileg a Shout! Factory a vadiúj 4k scan mellett mindent bevet, hogy valamilyen módon rátegye a lemezre az ominózus törölt jeleneteket. Durva lenne, ha megszereznék a plusz 30 percet, de sajnos elég ködösen fogalmaznakAs for any much-inquired-about additional footage (in addition to what’s be presented on prior releases), we are looking into it as best we can. We welcome any leads you may have alongside our efforts“, szóval nem vehetjük készpénznek.

Az új borítóval viszont büntetni lehet, sajnos rossz értelemben.

19 hozzászólás a “Jöhet a bővített Event Horizon talán, esetleg, stb.” bejegyzéshez

  1. Scifi horror alapfilm.
    Nekem megvan a különleges angol dvd kiadás, amit valamikor 2008 környékén adtak ki, amin még a magyar nyelv is fent van. Na annál szebbet még nem adtak ki. Itt van egyébként:

    https://youtu.be/G_YGm0S1cPM

    Gyalázat ez a borító, ráadásul spoileres is, nem kicsit.
    A elveszett jelenetek biztos nem lesznek benne. Az világszenzáció lenne 😃. Én örülnék a legjobban neki.

  2. Olvastatok arról a teóriáról, hogy ez a Hellraiser univerzumban játszódik? Persze belemagyarázás, de nagyon sok a hasonlóság, pont a Hellraiser 4-et látta a rendező és változtatott a filmen egy csomó mindent, ezért tűnik úgy, mintha olykor egy Hellraiser filmet néznél.

  3. A sorozatról mit lehet tudni? A hírek szerint Adam Wingaard a Godzilla vs Kong rendezője viszi kisképernyőre.Lesz belőle valami?

  4. brianaspirin: Sam Neill, illetve ami maradt belőle.

    Szerintem a bemutató idején ez is ütős horror film volt.
    Ez a dvd borító elég gagyi.

  5. Gyula: Az nem Sam Neill, hanem a film elején egy lebegő test az Event Horizon fedélzetén.

  6. @Megmondom: Erről nem hallottam (bár most ránézve az IMDB-re irják a Trivia menüben, hogy Andersont bevallottan inspirálta a Hellraiser, a Gateway reaktort is ezért tervezte át, hogy jobban hasonlitson egy puzzle boxra), arról viszont igen, hogy a Warhammer 40000 rajongók egy jó része meg kvázi WH40k prequel filmként tekint az EH-ra, mivel az alapvetése simán összefésülhető az univerzum legfőbb elemeivel (warpban élő démonok, Gellar pajzs nélkül térugrást végrehajtó és igy megszállt ürhajó, stb.).

  7. Emlékszem mikor másodszorra néztem meg a moziban, ugyanúgy bef#$tam, mint elsőre, bitang egy cucc, az biztos, meg ahogy kezdődik az is egy vizuális élmény. Ahogy a kávézó emberről elindul a kamera az univerzum felé..

  8. Jó kis beszaratós film ez. Mindíg is tetszett ez a technológia-horror összemosás.

  9. bobjay: Úgy emlékeztem, hogy valami hasonló lett belőle is. Mondjuk nem mostanában láttam.

  10. Totál random moziba menetel kapcsán néztem meg. Fogalmam sem volt, hogy mire ülök be, 20Ft volt csütörtökön a 16 órás, első adásra a jegy. Mindig mentünk, bármi volt! :)

    Kb. a film közepén játrtunk, mikor először mertem levegőt venni, és körbe fordultam a teremben. Az egész mozi úgy ült, hogy épp az előtte levő szék felett látott csak ki…totál ki volt halva mindeki, teljesen “lecsúsztak” az emberek a széken! :) Semmi popcorn vagy duma..néma csönd…

    Aztán még régebben belefutottam párszor videótékákban is: mindig külön volt rakva, az “extrém horror” szekcióba :)

  11. A mai napig nem veszített a hatásából, szépen öregedett a film. Én is moziban láttam először, nálunk is végig kuss volt a film alatt, se egy röhögés, se egy sztorizás, se zacskó csörgetés. Mindenki a film hangulata alá került.
    Nekem amúgy nem volt túl durva (már rég túl voltam mindenféle Friday13 és más állatos trancsír filmeken), szívesen megnéztem volna az eredeti brutális verziót belőle.

    Amúgy meg a fa*zér megy olyan horror film tesztvetítésre, aki nem bírja a horrort és emiatt befordul? Lehet, h. emiatt az ipse/nő miatt fosztottak meg minket a vlaha volt legdurvább sf film élményétől.

  12. Akartam is kérdezni. Ez a tesztvetítés dolog hogyan működik? Random választanak embereket, vagy kérdőív kitöltése után? Valaki tudja ennek a lefolyását?

  13. Szintén moziban láttam. Sci-fiként reklámozták, nem horrorként, emiatt olyan volt elsőre, mint egy tökön rúgás. Egy évben mutatták be a Kapcsolattal, és értelmezés terén lehet testvérfilmként tekinteni rájuk. Itt ugye a pokolban járt az űrhajó, a Kapcsolatban a mennybe jutott el Jodie Foster, ahol az apjával találkozott.

  14. Huhh, haverokkal néztük anno a nemrég felújított Corvin moziban. Nem tudom miért, talán a film, talán a rosszul beállított mélynyomók infrahang terhelése miatt, de mozi után mindegyiküknek remegtek a végtagjai. Máig egyik kedvencem. A végén azért a fánkikaki odaken…

  15. Akkoriban lehet, hogy ez extrém véres cuccnak számított, de nekem akkor sem ez jutott eszembe, és ma sem ez jut eszembe a filmről, szóval nyilván tényleg a durva részeket vághatták ki. Még a megtalált videóban, ahol széttépi egymást a legénység, se látni semmit.
    Ebben a filmben a legdurvább az a talány, hogy hol is járt a hajó? Mert csak utalnak rá, de a hatását megmutatták. Ezt jobban nem is lehetett volna csinálni. Remélem, nem lesz belőle sem sorozat sem franchise, ahol majd megmagyarázzák mindezt, jól agyonverve ezt az igencsak parás, Lovecraft szerű ködösséget.

  16. DVD extrákban azt mondták elveszett az alapanyag, kétlem hogy most a semmiből sikerült volna előkeríteni. Leforgatva amennyire tudom csak némi film eleji plusz alapozás lett az űrállomáson, illetve a pokolorgia részeknél voltak durvább dolgok is, amiket már nem engedett a stúdió vagy az MPAA. Nem érzem hogy túl sokat hozzá lehetne tenni a kész filmhez. Ami szerintem érdekes lenne vizuálisan az az eredeti forgatókönyv szerinti kezdés a súlytalanságos résszel ami végül csak storyboard szintjén maradt.
    Lehet nem 100% pontos amit írtam, újra kellene néznem az extrákat, mindenkinek ajánlom egyébként, felettébb érdekes a film elkészültének története.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.