A kritikák már lehúzzák az Artemis Fowlt

Ma érkezett a film, lehet páratoknak tetszeni fog, de minden arra utal, hogy a Disney nem véletlenül merte áthozni streamingre az Artemis Fowlt: úgy tűnik nem ez lesz az új ifjúsági franchise, nem vesztenek sokat, ha online égetik ki, ahelyett, hogy megint eltolnák a bemutatóját. Ugye jó rég várta már a moziba kerülést a film.

Itt van még egy adag poszter hozzá azért, meg akkor hely a ti véleményeiteknek, mert egy 14%-os RT (és az Audience sem szárnyal eddig, bár magasabb nyilván) értékelésű filmre, aminél semmi nem fogott meg sem az előzetesben, sem a készítők részéről, esélytelen, hogy időt áldozzak.

10 hozzászólás a “A kritikák már lehúzzák az Artemis Fowlt” bejegyzéshez

  1. challenge: mondjatok egy jó live action disney filmet, ami nem marvel vagy rajzfilm remake (vagy rouge one)

    tényleg kíváncsi lennék, mert nekem nem jut eszembe egy sem.

  2. walker: Karib tenger kalózai? Nekem a Lone Ranger is tetszett, meg a John Carter is. És ezek csak amik rögtön beugrottak, hogy Disney, pedig annyira én sem kedvelem őket már.

  3. human: Megnéztem gyorsan a Wikipédián, és ja, az elmúlt 20 évben nekem is kb. ez a három Disney Live Action volt, amit láttam és tetszett (technikailag a Karib tenger az persze 5, illetve esetemben 4.5, mert az At World’s End a második felére teljesen szar lett). Aztán kissé visszább mentem, és kiderült, hogy az elmúlt 30 évre vetítve is ugyanez a helyzet. Ha visszamegyünk 40-et, akkor belefér még a Tron is.

  4. Köszi, Human, a John Carter-ről megfeledkeztem. A Karibi filmek sose érintettek meg, de nem érdemtelenül népszerűek. Bár Gore Verbinsky nem a szívem csücske (Rango es a Cure for Wellness a skála két vége nálam).

    De ki merem jelenteni, hogy ha nem Marvel vagy Star Wars film jön a Disney-től, akkor az nagyobb meglepetés, hogy jó. Az, hogy kiválló még szerintem nem fordult elő. Ebből a szempontból más stúdiókhoz képest jóval alúlteljesít és egyáltalán nem költeném minden pénzem Disney részvényekbe.

  5. Kiskamaszként kifejezetten szerettem az Artemis Fowl könyvsorozatot, ezért érdekelt a film is – de minél több infó jött ki róla, annál kevesebb reményt fűztem hozzá, hogy jó lesz (vagy legalább nem borzalmas). De még az alacsonyra süllyedt várakozásaimat is alulmúlta.

    Az egyik legpocsékabb adaptáció, amit valaha láttam. A karaktereket kiforgatták önmagukból (főszereplőkkel az élen), ami elemet átvettek a könyvekből, azt totálisan összekutyulták, hogy illeszkedjen (kicsit sem illeszkedett…) a fantáziátlan, az alapanyaghoz-köze-nincs Aculos-szálhoz, a humort jóformán egészében kiirtották belőle és végeredményként egy eredetileg nagyon is szórakoztató macska-egér sztoriból kreáltak másfél óra tömény unalmat. Gratulálok.

    (Mondanám, hogy talán önmagában, a regények ismerete nélkül jobb élmény lehet, de amit eddig olvastam róla, nem azt mutatta.)

  6. A John Carter az év bukása volt akkor, amikor kijött.

    Ennek a trailerében miért van 2019 augusztus? Már onnan is csúszott? Egyébként rettenetes pontszámokat kap imdb-n is.

  7. nem az volt a kérdés, hogy sikerest mondjunk, hanem jót.

    igen, az Artemis már jó rég csúszik, és most már elvileg tisztán látszik, hogy miért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.