Rian Johnson pedig beleáll

Hogy mit csinált? Megvédte a prequeleket. Oké, jogos érvekkel, és abban főleg igaza van, hogy technológiailag tényleg mutatta az utat, de…

De akkor is, az új filmeket utálók a prequeleket sem kedvelik annyira, bár felértékelték őket a The Last Jedi után.

human
írta
2020. 07. 01. 02:48
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Rian Johnson pedig beleáll” bejegyzéshez

  1. A prequelek legnagyobb pozitívuma a mémek tengere, amellyel megajándékoztak minket. Komolyan mondom, a kultúra elég komoly hiányossággal szembesülne Hello there; I have the high ground; meg az I am the Senate egysoros mesterművek nélkül. Ezek már szent és sérthetetlen mondatok, amelyek garantálják a világuralmat. Ha valki mondjuk egy jórészt millenial generáció által lakott területen egy polgármester választáson “General Kenobi” meg “Unlimited Powaaaa” idézettel kampányolna, kurva élet, hogy nyer.

  2. Attól még hogy valami büdös, nem lesz illatosabb, csak mert utána jön egy még büdösebb. Én így látom az előzmény trilógiát.

  3. Dave Filoni interjúja után még a baljós árnyak is felértékelődött nálam, azóta teljesen máshogy állok ahhoz a részhez. Azért nem lehet mondani rá csak, h szar, simán csináltak rá több évadnyi sorozatokat, meg könyveket írtak. Az új részekből eddig csak olyan könyvek jelentek meg amik megmagyarázzák a filmeket, nem kiegészítik. Ott inkább érződik, h valami nem lett kerek.

  4. Maximálisan egyetértek Rian Johnson-al. Nagyon régi rajongó vagyok de nálam a TLJ lett a legjobb Star Wars film.

  5. Human

    Szerintem az nem igaz, hogy az új filmeket utálók nem szerették a prequeleket.
    Nekem a kedvenc Star Warsom pl a Revange of the Sith és mégis nézhetetlennek tartom az összes új részt.
    Inkább csak mind a 3 trilógia más közönséget célzott, de az első kettő között azért nagyobb a metszet

  6. “De akkor is, az új filmeket utálók a prequeleket sem kedvelik annyira, bár felértékelték őket a The Last Jedi után.”
    Na ezt megcáfolnám. Én az előtt is szerettem a prequeleket. Bár az tény, hogy az új trilógia és a Clone Wars sorozat miatt már egy lapon vannak nálam az eredeti trilógia filmjeivel.

    “Inkább csak mind a 3 trilógia más közönséget célzott, de az első kettő között azért nagyobb a metszet”
    Hát az első két trilógia talán, de a harmadik… Azért ne mondjuk már, hogy a mai közönség ennyire rohadtul igénytelen lenne.

  7. SZSZFilm: Meglepődnél, de tényleg vannak elég igénytelenek a közönségben. Pont a SW IX. vetítésén volt, hogy beült mellénk két jól szituált kb 35-40 körüli fazon. Amilyen megszólalásaik voltak az előzetesek meg aztán a film közben is, attól leolvadt az agyam.

  8. Lerágott csont, a visszakerülésért öt percre a köztudatba. Ki a faszt érdekel ki mit gondol erről. Van ennek bármi hatása arra, hogy a valóságban milyen nehézségeket kell kiállnia bárkinek a hétköznapokban? Mindenki eldönti magában, hogy tetszett neki az sw-dízni/előzmény-sw vagy nem. Minden más szócséplés, billentyűzet koptatás.

  9. Szerintem 3 star wars film van. Az ep4, ep5, és az ep6ból meg az ep8ból a baromságokat kivágva kijönne még egy film. A többi értéktelen hulladék.

  10. Már írtam, de szerintem az alapvető különbség az előzmény- és a folytatás-trilógia között George Lucas. Az előzményekben túl sok volt belőle, a folytatásokban meg túl kevés.

    Az első három részben mikromenedzselt minden egyes képkockát és megszólalást, ettől aztán dialógusai esetlenek, színészvezetése nulla, helyenként túlírt az egész, miközben kb. nincs is főszereplője a történetnek, vagy legalábbis nem tudja eldönteni kire fúkuszáljon, egészen a végéig. De ha megnézed a három filmet egyben, akkor látszik, hogy a történet eljut valahonnan valahova (oké, az más kérdés, hogy a vége már megvolt a sztorinak). Az utolsó három film pont fordítva: végre vannak főszereplők és karakterek, van meghatározott dramaturgiája, stb…. mármint ha külön-külön nézed őket, mert ha egyben megtekinted a hármat, akkor szétesik az egész, mert nem egy ember koncepciója volt, hanem minimum háromé és mindegyik meg is csinálta a sajátját.

  11. En 88as vagyok szoval a Baljos arnyak idejeben en voltam a celkozonseg, emiatt az en gyerekkoromnak az volt a star wars trilogia, oedig addigra lattam a kalsszikusokat.

    Pl kifejezetten imadom a episode 2t.

    Egyertelmu hogy a last jedi ota megjobban felertekelodtek ezek a muvek :D

  12. Azért a CW tv show jobban kihozta a dolgokat. A lényegesbb dolgok éppenhogy csak érintve voltak a fő filmekben:
    – Köztásaság rendszerének korruptsága
    – A Jedi Rend álszentsége
    – Anakin fokozatos autoriteré válása és az, hogy Padmé az egyetlen kapocs az emberi oldalához
    – A háború és kizsákmányolás terhe a galaxison (nosza azok a bizonyos idegen többségű rendszerek sem véletlenül lettek szakadarok)

    Az előzmény trilógia szerintem könyvekben (filmes könyvek nem a mellékszálak/külön sztorik) sokkal, de sokkal jobban működött. Igaz, ha mind megvalósította volna Lucas, akkor baromi hosszúak lettek volna a filmek.

  13. Én is imádom az első 3 részt,persze tudom, hogy rengeteg hibája volt. De akkor is olyan világot épített fel, és annyi újítást tett bele Lucas az eredeti trilógiához képest, amennyit a Disney 100 év alatt se tudna. Az utolsó 3 rész egy borzalom volt. Az egyetlen értékelhető film a R1 volt, de az is többnyire a régi kötődések, kikacsintások és a végső csata miatt.
    TLJ a legalja és Johnson egy pöcs troll szerintem…
    Nagyon remélem, hogy Filoni-Favreau páros átvesz minden hatalmat ’21 után és végre lesz újra STAR WARS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.