Röviden: Lockout

A jelenlegi időkben pótolgatok olyasmiket, amik anno valamiért kimaradtak, és a Lockout is ilyesmi volt. Az előzetese akkor tetszett, már ha jól látom a címkén, de moziban elmaradt, itthon meg csak tologattam, de most egyik este lecsúszott, amikor feldobta a Netflix. Bár ne tettem volna, mert akkor továbbra is jókat gondolnék a Lockoutról?

A történet ugye az Escape From New Yorkból merített ötleteket, csak itt az elnök lányáról van szó, aki az űrben van egy szuperbiztos börtönben, ahol lázadás tör ki. Valakinek pedig ki kell juttatni onnan, szóval beküldik a legjobb ügynöküket, akit amúgy épp akkoriban ítéltek iszonyat sok év börtönre, szóval még a nevét is tisztáznia kell az akció közben. Meg ilyesmi.

Igazából ebben lehetett volna egy fasza akciófilm, egyrészt mert Guy Pearce iszonyat laza és hatalmas dumákat nyom, konkrétan ő menti meg valamennyire a filmet, és a börtönben levő őrült rabok között is vannak szórakoztató arcok. Mégis szétuntam az egészet, és még az akció része sem kötött le.

Tényleg, van pár pillanat, ami akár idézhető is, megértem akiknek tetszett, de ami ezeket összeköti az unalmas, ritmustalan, szóval a szokásos hibákat követi el, azokat amiket nem szabadna egy nagyobb akciófilmnek. A pillanatok nem bizonyulnak elégnek, ha nem ránt be semmi Guy Pearce pár megmozdulásán kívül.

Az egészből egy B-hangulat süt, bár ha tényleg csak 20 millióba került akkoriban, akkor kihozták belőle a maximumot, de sajnos nem egy alulértékelt elfeledett remekműről van szó. Szemben egy másik pótlásomm… ja nem, azt majd egy másik posztban.

17 hozzászólás a “Röviden: Lockout” bejegyzéshez

  1. Egyetértek. Az maradt meg, amit írtál (jó pár éve láttam, még talán friss volt), hogy voltak nagyon jó pillanatai, főleg a fő karakter és tényleg a rabok közül pár, volt pár nagyon jó kép benne, megmaradt, hogy tetszett a képi világa, a hangulata, de az egész tényleg egy kihagyott lehetőség, végén azt éreztem, hogy egy pilot-nak erős lenne.

    De egyébként könnyen lehet, hogy valakinek pont bejön, egyrészt a netflix kínálatában szerintem egy erős darab a sok vacak mellett, másrészt nem egy Escape Plan 2, vagy hasonló, hanem a jó értelembe vett B kategória.

  2. Nagyon ritka ez, de ebben az esetben John Carpenter beperelte a gyártó céget és megnyerte a plágium pert.( Escape from New York miatt természetesen ) Bukás volt és a kritika is lehúzta, de pont egy francia bíróság mondta ki végül az ítéletet Luc Besson és a gyártó cég ellen.

  3. @ cherockee

    “egyrészt a netflix kínálatában szerintem egy erős darab a sok vacak mellett”

    Mindenféle keresgélés nélkül a Netflix főmenüjében ezek a vackok várnak:

    Út a vadonba; Birdman, Házassági történet, A nagy dobás, Egy asszony illata, 12 év rabszolgaság, Schindler listája, Forrest Gump, Fantomszál, True Grit, A nagy hal, Donnie Brasco, Legbelső félelem, Kapj el, ha tudsz; Egek ura, Nem vénnek való vidék, Social Network, Az ember gyermeke, A visszatérő, A keresztapa, Aljas nyolcas, Szédülés, Becstelen brigantyk stb…

  4. Csodálom, hogy senki nem említi az Asylum-szintű motoros üldözést az elején. Az beleégett a retinámba.

  5. Szerintem is Guy Pearce és karaktere volt az egyetlen jó dolog az egészben igazi régivágású akciófigurát játszott a többi sajnos szóra sem érdemes. Valóban kihagyott ziccer túl sokat akartak kevés pénzből, sokkal okosabban kellet volna megoldani ha csak ennyiük volt rá.

  6. Én valami olyasmire emlékszem (bár lehet rosszul), hogy lezuhannak az űrből mindenféle űrruha nélkül a Földre és még csak el sem égnek a légkörben.

  7. @dochollywood:

    Ok, akkor máshogy: ha már láttál minden klasszikust a felsorolásból, vagy, esetleg, lehetséges, hogy nem érdekel mondjuk a Social Network, és akció filmet keresel, akkor ez szerintem jobb, mint a 6 underground. De megyek és megnézem ezeket a klasszikusokat és szégyenkezve kussolok.

  8. Több elmaradt filmről vártam írást az elmúlt hónapokban, érdekes választás lett, főleg így hogy erről írás is lett.

    Sikerült előzetes nélkül látnom még amikor frissnek számított. A nyitó percet évente újrázom online. Ezen kívül megmaradt még pár poén és igen én is jelentkezem, borzalmas a motoros üldözés az elején talán azon érződött a leginkább az alacsony költségvetés. Ok agyatlan B film de ez még mindig jobban tetszett és szórakoztatott mint sok Netflix saját gyártás az utóbbi időből. 6 underground, Old Guard, Extraction. Persze kinek mi.

  9. Az egészből Maggie Grace maradt meg, meg néhány egysoros. Bár ha már Netflix, nemrég néztem meg a ‘nem annyira’ lehúzott Extractiont, na annál ez jobb volt.

  10. Na ezen most meglepodtem, marmint hogy Human meg nem latta. Meg mertem volna eskudni, hogy pont a filmbuzin olvastam rola kb 10 eve vagy mikor, es annak kapcsan neztem meg aztan.

  11. Kövezzetek meg de én marha jól szórakoztam anno rajta. Igaz, semmi extrát nem vártam csak egy régi időket idéző agyatlan B-filmet jó dumákkal, ezt én maximálisan megkaptam.
    Persze én is értem, hogy mi a probléma vele, de nekem Guy Pearce nagyon eladta.

  12. Hát kb csak arra emlékszem hogy Guy Pearce és még pár más színész miatt megnéztem, de teljesen felejthető film volt, amit ennek megfelelően aztán el is felejtettem.

  13. Nekem csak Pearce maradt meg az egész filmből :D ha nem lett volna benne, még a kritikából se esett volna le, hogy én ezt már láttam:D

    Izgatottan várom a többi írást is:D

  14. Teljesen elfeledkeztem róla, és a kommenteket olvasva rémlik, hogy én ezt láttam anno :D
    Nemrég újráztam a Dredd-et, és úgy rémlett abban van egy nagyon zs-minőségű motorozás az elején, de meglepődve tapasztaltam, hogy semmi ilyesmi, DE! mostmár tudom, hogy ez volt az a mű ahol keresnem kell (mentségemre szóljon, az is 2012-es).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.