Röviden: An American Pickle

Ez a film egy kidolgozatlan ötlet. Volt egy korrekt gondolatuk a családról és az életben fontos értékekről, aztán forgattak köré valamit, egy vázlatot. Legalább rövid? Bár nekem az a tippem, hogy ez egy durvább vágásnak köszönhető, nem ez volt a teljes alkotói elképzelés, mint amit láttunk.

A történet főszereplője egy férfi, aki kitartóan dolgozik a családja jövője érdekében, hogy a gyermekei és az unokái nagyra vihessék, nekik jobb életük legyen. Így emigrál Amerikába az 1900-as évek elején, és esik ott egy tartósító lébe, amiből a jelenkorban ébred fel. Itt felkeresi a leszármazottja, akiről kiderül, hogy nem sokra vitte.

Igazából voltak gondolatok a filmben, nem csak a családról, de még a cancel kultúrának is kiszólogattak, hiszen a tartósított ember a régi értékek alapján beszél, amiért el is ítélik a most élők, pedig ugye más volt a kor, amiben élt, más volt akkor a norma.

Viszont igazából semmit nem dolgoztak ki, minden csak az ötletek alapján rángatva történik. Ha épp az kell, hogy keressen 200 ezer dollárt az öreg, akkor megy neki, meg ilyenek, csak hogy gördüljön előre a történet. Nem realizmust vártam, ne értsetek félre, hiszen savanyúságlében hibernáltak benne egy embert ugye, csak hogy kicsit jobban legyenek felépítve a fordulatok.

Ténylegesen a legszórakoztatóbb az volt, hogy a régen “csoda” meg “gazdag” dologok mindennaposak nekünk manapság, például a szódavíz. Hozzászokunk a jóhoz, sosem elég semmi.

11 hozzászólás a “Röviden: An American Pickle” bejegyzéshez

  1. Human, szerintem állj le a filmnézéssel, mert kezded egy olyan ember benyomását kelteni, aki képtelen jól szórakozni bármin is.

  2. az ezelőtti kritika a Tenet volt, amiről sokakkal ellentétben elég jókat írtam, az Extractiont fejlebb pontoztam mint a kritikusok többsége, a podcastban a Palm Springset az év eddigi filmjének hívtam, az American Picle pedig még a többség szerint sem jó, hiszen már 6 pont alatt van a közönségszavazó imdbn, szóval nem értelek igazából. Ha szar egy film akkor nem lehet annak hívni, mert… nem?

  3. Így összefoglalva elfogadom amit mondasz. Nekem csak hirtelen soknak tűnt a negatív vélemény.

    Hozzátenném, a Tenet 7 pontoddal egyáltalán nem értek egyet, számomra óriási moziélmény volt a film, szerintem szőrösszívű voltál. De nyilván nem kell egyetértsünk, ez a szépsége ennek a dolognak. A fenti filmet pedig még nem láttam, igaz, nem is nagyon tervezem megnézni :D

  4. 3. Ha még csak nem is tervezed megnézni a fenti filmet, akkor mit sírsz a kritika miatt? Legtöbbször èn se értek egyet azzal, amit ír, de ez akkora agyfasz a részedről, hogy besírok

  5. Kakarotto: valakit minden debil film szórakoztat, ha elég sokat láttál már, egy idő után baromi unalmas, mert feltűnnek a sablonok, csak épp átvariálják őket. A Palm Springs speciel rohadt messze áll inkább a kurva jótól, egyszer nézős sablon vígjáték, nem több.

  6. Nem igazán jött szembe velem ez a film, de a leírtak alapján inkább kihagyom..pedig Rogen általában meg szokta kapni az esélyt, még akkor is, ha még kicsit hadilábon állok vele. (először fel se ismertem a képen)..

    Még két gondolat:
    Kellett 5 mp, mire leesett, hogy a tartósító lé itt hibernációt jelent:D

    Erről a régi idők emberét összeugrasztják a jelenkor dolgaival sztoriról nekem a Kate és Lepold ugrik be, Hugh Jackmannek irtó jól állt..:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.