Ava – nem itt született az új badass karakter

Tudjátok milyen ez az akciófilm? Mintha egy drámába mellékesen beleírtak volna valami gyilkolászást. Sajnos nagyon felejthető a végeredmény, pedig a “csajok pakolnak” zsánernek kéne már alapvető új darab, egy saját John Wick, nem pedig egy Taken 3…

A történet középpontjában egy volt alkoholista bérgyilkosnő áll, aki kérdezgeti az áldozatait, hogy mi rosszat tettek, miért kell megölnie őket. Már persze a pénzen kívül. A főnökeinek ez a kíváncsiskodás nem annyira tetszik, főleg, hogy már másodszor csinálja ezt, pedig abbahagyta egy időre amikor először rápirítottak érte, szóval el akarják lenni láb alól a csajt, de alulbecsülik a harci képességeit.

Mindemellett a film egy volt alkoholista nőről szól, aki hazamegy a szülővárosába, és szembenéz a múltjával, azzal ahogy az anyja kezelte, közösen feldolgozzák a traumájukat. Emellett még az alkoholizmusa negatív következményeivel is újra szembenéz, a film végére valamennyire megtisztulva.

Ez így két film lenne, és a szálak nem is igazán találkoznak. Mintha a második történethez, egy drámához hozzágyúrták volna a kemény bérgyilkos történetet a rá vadászó megbízóval. Komolyan csak a fejemet vakarom az Ava-t hogy szülhették meg Hollywoodban. Nyilván azon kívül, hogy ki volt adva az “erős női karakter kell” ukász.

Ellenben ha badass főszereplőt akarsz, akkor nem árt, ha kicsit hihető az akcióban. Rendben, Jessica Chastain nem ropi, viszont nagyjából egy akciójelentben nem működik, amikor verekednie kell, látszik a nagy izzadás a vágók részéről. Hogy a “dinamikus” futó jeleneteket ne is említsem. A Taken 3 ugrott be kicsit.

Konkrétan az van, hogy a dráma, a múlt traumáival való szembenézés egy korrekt dráma lehetne, és ezen a vonalon Chastain is remek, a főcímben látható “volt katona tud harcolni” alszállal, ellenben minden ami high concept akcióthrillerré teszi a filmet, amivel a John Wick franchise felé akarnának közelíteni, az borzasztó. És sajnos John Malkovich (hány napot volt a forgatáson, 1 hetet?) és Colin Farrell ez utóbbiban van. Mondjuk Farrell láthatóan elvolt a karakterével.

human
írta
2020. 09. 28. 18:30
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Ava – nem itt született az új badass karakter” bejegyzéshez

  1. A német felhőkarcolós rész szánalmasan gyenge volt. 2020-ban ilyen pocsék jeleneteket. A szökőkutas detto. Még lehetne sorolni…Malkovich hiteltelen volt, de legalább Farrell ebben is egész jó volt

  2. Chastain miatt nem nézem meg. Teljesen hiteltelen lehet ebben a szerepben amit megerősítettek. 1,6m-es 40plusz-os törpilla nagy mellekkel. Nagyon nem az az akcióshős anyag, hiába van már-már férfias álla :-)

  3. Az akciók valóban eléggé bénák, főleg a verekedések. Viszont ez a hibrid történet meg tetszett. Oké lehetett volna ketté bontani két filmmé, de pont az jött be benne, hogy próbáltak az emberi oldalra koncentrálni. Nemtom, hogy a felhőkarcolós rész miért került ilyen formában a filmbe. Egyszerűen túl sok volt a bodycount ott, és utána valahogy ezt éreztem a diszkós résznél is. Mert amíg csak csendben a célpontokat nyírogatja ki az oké, de mindkét résznél hullottak a statiszták is és azt valahogy soknak éreztem.

    Összességében közepesnél picit jobb, nem bántam meg a rá szánt másfél órát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.