Ürül az idei december: Free Guy & Death on the Nile

Ugye a Dune, a Top Gun: Maverick, a The Tomorrow War, a West Side Story már korábban dobbantott az idei decemberről, de egy ideig kitartott Ryan Reynolds és Poirot is. Na eddig.

  • a Free Guy december 11-re volt beírva,
  • a Death on the Nile pedig december 18-ra.

Egyik sem kapott új időpontot, nem tologatják és reklámozzák az új időt, hanem kivárnak velük. Sőt, mivel Fox termékek még egy Disney+ is lehet akár a jövőjükben.

Ezzel már csak a Wonder Woman 1984 maradt a hónapban? Már a nagyobb nevekből. Ugye a Coming To America 2 megy az Amazonra 125 millióért.

21 hozzászólás a “Ürül az idei december: Free Guy & Death on the Nile” bejegyzéshez

  1. Végül nem a streaming fogja sírba rakni a mozit, hanem a járvány.
    Meg aztán véleményem szerint, itthon a jelenlegi korlátozással, 1 hét, és bezárnak a mozik.

  2. Pont most láttam a tévében valami nyereményjátékot, amiben Cinema City bérlet a fődij, mondom jó az időzités :D

    WW amugy tutira dobbant, Warnernek épp kezdett beindulni a szekér, nem fogják az egyik zászlóshajójukat kidobni a szemétbe. Free Guy meg tök jól illene a Netflix katalógusába.

  3. Őszintén, ki a tököm akar ilyen körülmények között moziba járni? A kisebb színházak jó része már bezárni kényszerült, a hosszú távon kényelmetlen maszk viselése ellenére is, mert a távolságtartás miatt pl. 40 ember helyett 4 férne be a nézőtérre. A félelemről nem is szólva, aminek a mértéke egyénenként eltérő, de a tagadás ugyanolyan rémisztő, mint a túlaggódás. Több helyről hallottam vissza, hogy miután a moziban a fények kihunytak, leveszik a maszkot, mert úgysem látni és senki nem szól rájuk, így meg aztán végképp értelmetlen az egész kínlódás.
    A megboldogult Kossuth moziban az utolsó időszakban kiszedtek minden második üléssort a nagyteremben, mert annyira visszaesett a forgalom a Westend megnyitása után. Így kevesebb jegyet tudtak eladni és kevésbé voltak rosszak a számok. Persze mi fiatalként örültünk neki, mert végre ki tudtuk nyújtani a lábunkat és mindegy, hogy ki ült be elénk, láttuk a teljes vásznat. Le sem tojtuk az okait, nem gondoltunk bele, amíg egy nap be nem zárt a kedvenc mozink (ahol ma már az egyik német közért üzemel).

  4. A WW84 nem fog felkerülni Streamingre ezt megmondták többször is, legalábbis úgy nem hogy közben nem kerül be a mozikba is márpedig most a moziban se nagyon van esélye bekerülni. Egyébként az a hír járja hogy eltolja a Warner jövő nyárra.

  5. rip kossuth mozi, kedvencem volt, ha 18 (vagy 17?) után volt vége a filmnek akkor még a süti is olcsó volt mellette a film után.

  6. @Hydro: Őszintén szólva én már évek óta egyáltalán nem járnék moziba, ha egyből meg lehetne otthon nézni a legfrissebb blockbustereket, mozifilmeket, mert már nem a 20. században élünk a CRT és VHS korszakban, hanem már 8K-s tévét kapni, amire persze tartalom még nem nagyon van, de otthon egy 160 centis 4K képernyőn egy fasza hangrendszerrel kényelmesen elterülve nálam régóta nem tud versenyezni semmilyen mozi. Az egész filmszínház felett eljárt az idő, ahogy régen a közös rádió hallgatás feltt is, meg a panelházban a TV szoba felett, ez a vírus most beveri az utolsó szöget a koporsójába.

  7. Gun: jó neked h egyedül élsz és van önuralmad nem megszakítani a nézést telefonnal, kinti zajjal, vagy bármivel! még ha el is fogadjuk, szerinted a két ember magas közeliek ugyanolyan élmények, mint a 160 centis tévé közelről.

    Bár az is lehet, hogy neked csak kontent az egész filmművészet, úgy is teljesen érthető amiket írtál.

  8. Nem tudom, hogy az ilyen 2021 januári, meg tavaszi premierektől mit várnak, mintha dec. 31. minden megoldódna?

    Ez az év tudjuk kuka a nagy premiereket illetően, de szerintem a jövő év első fele is, csak senki nem kommunikálja így.

  9. Miért kellene csak kontentnek lennie?
    Kinti zaj, telefon? Ne már. A moziban kussban vannak az emberek? Ha szar a film, akkor biztos elkezdenek a moziban is telefonozni, meg beszélgetni.

    Sose szerettem moziba járni pont emiatt, mert mindig megzavarnak a moziban a külső körülmények.
    És számomra semmivel sem ad több élményt egy nagy vászon mint mondjuk a 160as tévé. Max ha egyedül lennék a moziban akkor biztos jobb lenne, de pont azért mert egyedül vagyok.

  10. Nem egyedül élek, de valóban csendes kertvárosi részen, kinti zaj max a kutya ugatás, de ha megfelelő hangerőn nyomom aztán az se tudna zavarni, ha a szomszéd felxelne, és jó hogy említed, mert még plusz előny, hogy bármikor meg tudom állítani a 3 órás filmet egy pisi szünetre vagy konyha látogatásra ha kifogy a chips, aztán folyt köv. Egyébként családdal is lehet találni megfelelő időablakot, hogy ha egyedül akarnál valamit megnézni, mert mondjuk az asszony nem bírja azt a zsánert, amit én vagy gyerek miatt korhatáros mozit néznél.

    Vannak akik moziban sem bírják ki, hogy ne telefonozzák végig a filmet, na az ilyen se zavar otthon, a hangos popcorn zabáló sem, az idióták sem akik mindenen röhögnek, nem rugdossák a székemet és úgy nyújtózkodok, ahogy nem zavar. Elég durva jó TV-zős kanapém van, amivel egy moziszék se tud versenyezni.

    Hálistennek nálunk nem szokás, de az amcsiknál tuti megőrülnék, mert ott még ujjonganak meg tapsolnak is film közben. Ezen kívül volt szerencsém megnézni még anno a Jégkorszak valamelyik részét moziban, amit úgy unt egy csapat kölyök, hogy fel-alá rohangáltak a teremben, egy ponton felmásztak a vászon elé bohóckodni, akkor először voltak képesek rájuk szólni a szüleik, és akkor beszélünk kizökkentő külső körülményről, na kösz.

    Nekem rohadtul nem hiányzik a mozi, csak a filmek csúszását bánom, mert az új minőségi alkotások hiányoznak. Tudom, önző g*ci vagyok, de egy pillanatig se képzelje senki, hogy a stúdiók számára elsősorban nem a profit maximalizálás számít és csak utána jön a szórakoztatás.

  11. szerintem sokkal-sokkal könnyebb a mindennapokból kilépve befogadni egy filmet, ha nem a mindennapi életi környezetben nézed. Tutira nem ugyanúgy figyelsz rá otthon, még ha a mostnai érveket le is ráztad, mintha “na elmentem, most szórakozok” módban ülsz valahol. Akárcsak annyi, hogy otthon közben könnyebb a munkára gondolni, vagy megnézni az időt és “a film végez 7-re akkor még van idő mosni, összeszedtem a szennyest” vagy akármi.

    Most kényszerű a helyzet, de hatalmas szakadék van az otthoni mozizás és a sötét teremben nagyvászon között. Tudom, szélmalomharc, mert én megértem az érvek egy részét a házimozi mellett (sokkal kényelmesebb mindenképp), de amiket én mondok évek óta azok mintha mindig egy falról pattannának vissza, meg sem próbáljátok átérezni és elfogadni, sugárzik a dögöljön a mozi hiszen amiatt kell várni 3 hónapot 1-1 filmre, de ha az megdöglik, akkor nem lesznek 200 millás blockbusterek sem, amellett hogy a moziélményt kedvelők hoppon maradnak. Szóval aki szereti az MCU jelenlegi szintjét, vagy Nolantól hatalmas filmet akar nézni, vagy a Revenanthoz hasonlót akar átélni, azokhoz kell a mozi és az a bevétel.

    Amúgy nem tudom mikor és hova jártok, de az utóbbi 10 évből szerintem a két kezem nem telne meg ilyen élményekkel, amiket ilyenkor mindenki emleget (sokadik vita erről, szóval a mindenki azokra utal, nyilván most még csak Gunslinger hozta elő), pedig 90%-ban plázában néztem a filmeket. Amikor nem, akkor meg pl. egy művészben simán még nagyobb nyugi van. Kicsit mindig azt érzem a székrudosás meg telefon érvből, hogy a ráfixálás van az 1-2 negatív élményre és elfelejtődik a 10 másik eset, amikor nyugodtan megnézte az ember a filmet (tipikus viselkedés egy emberi agynál, szóval megértem, csak néha puffogok rajta).

  12. Nézd én teljességgel megértem, hogy vannak akiknek a moziélmény egészen más, mint nekem, azt is felfogom, hogy vannak akik úgy gondolják, hogy ha megszűnik a boxoffice, akkor megszűnnek a drága “minőségi” blockbusterek, egészen addig míg rájönnek, hogy kell esetleg olcsóbban is minőséget letenni az asztalra. Egyik ismerősöm díszletépítőként szokott dolgozni hazai nagy forgatásoknál és mesélte, hogy micsoda iszonyat pazarlás folyik egy komolyabb forgatáson, kis túlzással csak kajából annyit dobnak a szemétbe, ami egy komolyabb magyar film egész költségvetése.

    A negatív élmények persze jobban meg tudnak ülni az emberben, de egy szóval se írtam, hogy csak ilyet tapasztaltam volna, csupán arra reflektáltam, hogy bizony szép számmal előfordul olyan bosszantó dolog, amivel otthon nem találkozol. Úgy nagyjából 10-ből 9-szer az ég világon semmi problémám nem volt sőt, egy csomó kellemes élményem van a moziból, amit otthoni körülmények között nem lehetett volna reprodukálni, pl. mikor ’99-ben 8-an haverok beültünk a Star Wars Ep.I-re kétszer is a Corvinba, még középsulisok voltunk, kint volt a fél SW klub mindenfélének beöltözve, Jar Jar ide vagy oda, iszonyat élmény volt.

    Aztán lehet csak én vagyok különösen peches, de volt jó pár olyan élmény is, ami után megfogadtam, hogy beszüntetem a mozizást, aztán persze mégse tettem. Elmúlt 10 évből pár durvább amik megmaradtak:
    – Kisköcsög mellettem előre elmeséli az egész filmet, mert ő már látta, hiába szólsz rá.
    – Krapek bejön, beül mellém full betegen és végig krákogja, köhögi az egész filmet.
    – Egy sorral előttem egy nő végig mobilozza a filmet, mert csak elkísérte a gyerekeit és k*rvára nem érdekli, egész végig benne van a látásodban a köcsög mobiljának a fénye.
    – WC-re kimászkálók oda-vissza letapossák a lábad, ez egész gyakran előfordul teltházas filmnél, ha nem pont sorközépre foglal az ember.
    – Már bent ülök, várom a kezdést, késő faszi már sötétbe jött be a mögöttem lévő sorba, megbotlott vagy én nem tom és a fele popcornját a nyakamba borította, még jó hogy nem a kóláját.
    – De mind közül a legdurvább volt, mellém ült egy kis csaj, aki az összes jumpscare jelenetnél valami embertelent sikított, már lelki szemeim előtt volt, hogy az egyiknél megy egy könyökös, csak a civilizációs normák ezt nem engedik és visszafogtam magam.

    De még egyszer, 10-ből 9-szer nem volt semmi probléma, azon kívül, hogy otthon persze mindig kényelmesebb. Az is elvitathatatlan, hogy jó néha kiszakadni az otthoni közegből és eseménnyé tenni a mozizást, de ahhoz számomra olyan film is kell, mint. pl az Avatar volt IMAX-ban, az is egészen más, otthon nem reprodukálható élmény volt, de a jövőben minden ilyet el tudok engedni, ha otthon is meg lehetne nézni kiváló minőségben már megjelenéskor a filmeket.

  13. Én pl nem kívánom a mozik halálát, remélem sose szűnnek meg. Pedig szeretek házimozizni is, gyűjtöm a lemezeket, de teljesen más az élmény. Igazából mindkettő jó a maga módján.

  14. Szomorú látni a filmipar és a mozik vergődését. Megvolt annak a maga szépsége, amikor barátokkal együtt megnéztünk egy-egy filmet, utána pedig beültünk valahová egy teára, vagy kávéra, beszélgetni, vagy csak sétáltunk egy nagyot. A mozi nem csak filmet jelentett, hanem egy komplett programot. Az elmúlt tíz-tizenöt évben a közelben fellelhető mozik szép lassan megszűntek egymás után, mostanra gyakorlatilag már csak a megyeszékhely plázájában működik minőségi mozi, oda viszont ritkán jutok el. Amikor néhányszor mégis rászántam magam, sikerült olyan lehetetlen időpontokban beesnem, amikor rajtam kívül alig voltak páran, három alkalommal pedig teljesen egyedül ültem a nézőtéren.

  15. IMAX azért elég jó élményt nyújt. Nagyobb event filmekre amiket ott vetitenek tutira mennénk a jövőben is.

    Rossz élményekre reagálva, ami a mozizás legalja lett, az az Aréna pláza. Telefonnal villogók, másik helyére beülők, de a kedvenc az IT2-n lévő részegek akik 5percenként estek keltek ki-be a wcre, és végig beszéltek. Kár hogy IMAX csak ott van.

    Viszont ahol sose volt probléma az az Alle. Utóbbi időben csak oda mentünk.

    De ha már igy szóba jött, én is inkább itthon nézem 4kban a nagy tv-n a filmeket.

  16. Nagyon optimistak vagytok, ha azt hiszitek csak a jovo ev elso fele megy a kukaba…

    Ezzel a rohadt virussal nem tudnak mit kezdeni, ha elkezd terjedni a mutacioja, akkor semmit sem ernek a kifejlesztett vakcinak.
    Sajnos szerintem a moziszeru kozossegi dolgoknak lottek jo idore.

    Vegtelen szomorusaggal tolt el, hogy a 7 eves gyerekem teljes termeszetesseggel hordja egesz nap a maszkot az iskolaban. Neki ez a termeszetes.

  17. bármennyire is utálták sokan a Tenetet, én hálát adok az eszemnek, hogy 2x is beültünk rá:D valószínűleg hosszú időre az lesz az utolsó moziélményünk :(
    Bármennyire is volt nagyon sok rossz élményem moziban (elég hülyén működik az emberi agy, valahogy a negatív élmények mélyebbre vájnak), sír a mozikért a szívem.. Összehasonlíthatatlan, mit ad az otthoni kikapcsolódáshoz képest. Valahogy úgy élem meg én is, hogy az adott film ha akarna se tudna olyan szinten berántani, mintha sötétben, nagyvásznon nézném. Nem mindenki igényel ilyesfajta átszellemülést, nem is mindenki vágyik ilyesmire, ezt el kell fogadni. Folytatnám a gondolatmenetet, de még túl korán van.:D

    Elkeserítő és kétségbeejtő, hogy a mi generációnk ilyen társadalmi struktúrák közé kényszerült..talán az a legelkeserítőbb, hogy nem látni, mikor jövünk ki belőle..de legalább végre érkezett Kínából egy elpusztíthatatlan termék (haha..jaj bocsánat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.