A Warner meglépte: a Wonder Woman folytatása moziba és HBO Max-ra érkezik decemberben

Nincs mit hozzátenni, december 25-én érkezik a Wonder Woman 1984, nem tologatják tovább, nézzük. Egy régi/új trailer is van a dátummal.

A rendező Patty Jenkins twitteren arra buzdít minket, hogy ha tehetjük, akkor moziba nézzük.

Bevallom nem hittem, hogy behúzza a Warner ezt. Remélem van arra is anyaguk is, hogy megtartsák az új előfizetőket majd. Ugye bele kell húzniuk, mert elvileg nincsenek igazán jelen az HBO Max-szal a streaming piacon és főleg az emberek tudatában jelenleg.

human
írta
2020. 11. 19. 03:51
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “A Warner meglépte: a Wonder Woman folytatása moziba és HBO Max-ra érkezik decemberben” bejegyzéshez

  1. Már a Tenetet is felnyomtam volna oda a helyükben vagy 2 hete, aztán decemberben WW1984 és a helyükben a Tom&Jerry-t, is oda dobnám január vége február eleje felé…így hoznák és tartanák is az előfizetők egy részét.

  2. Hahah eddig tartott. Azt a Jenkins még hogy nyilatkozta 2-3 hete, hogy szó sincs olyanról, hogy menne streamingre.

  3. Merész lépés. Nyilván ez az HBO Max miatt érdekes, lehet megdobja majd az előfizetők számát. De maga a film szerintem így óriási bukta lesz pénzügyileg.
    Én nagyon várom amúgy… De a jelenlegi helyzetben, nem hiszem, hogy moziban tudjuk nézni Karácsonykor…

  4. Szerintem hasonlót fognak meglépni a legtöbb filmnél, aminek a bemutatója elmaradt idén, mert jövőre se lesz sokkal jobb a helyzet.
    Amelyik stúdióhoz nem kötődik közvetlenül streaming szolgáltatás, azok meg majd a korlátozott mozis bemutatók mellett szépen házalni fognak a streaming szolgáltatóknál is, hogy egyszerre menjen a premier mindkét helyen. Aztán majd eldönti mindenki, hogy mozi vagy otthon.

  5. Szuper. HBO Maxon se 4K, se HDR. Mondjuk legalább lesz miért moziba menni. De se itthon, se USA-ban nem úgy áll a helyzet, hogy rohannának majd rá az emberek.

    WB akkor levonta a tanulságokat a Tenetből. Igazuk is van. Jöjjenek végre normális mozifilmek, legalább otthon nézhesse a nép. Ami durván meglepett, hogy felára se lesz, sima előfizetéssel nézhető, nem úgy mint a Disneynél…

  6. “WB akkor levonta a tanulságokat a Tenetből. Igazuk is van. Jöjjenek végre normális mozifilmek, legalább otthon nézhesse a nép.”

    mi a tanulság a Tenet után? én még nem látom, tényleg érdekel.

  7. Érdekes, hogy inkább bebukják a bevételt, mintsem hogy eltolják mondjuk jövőre. Azért a Wonder Woman nem az a franchise, amiről az emberek csak úgy megfeledkeznének, szóval szerintem megengedhették volna maguknak, hogy csak jövő nyáron küldik moziba.

  8. azért érdemes megjegyezni, hogy az hbo max 15 dollár havonta. ráadásul a warnernek még a mozikkal sem kell osztozkodni a bevételen. 1 hónapig lesz csak ott a film, de egy bizonyos százalék biztos előfizető marad.

  9. A stúdióknak benne áll a pénzük a legyártott, dobozban lévő filmekben. Nyilván hogy a stúdiók is szeretnék a legtöbbet kihozni a filmjeikből bevétel szempontjából, de nem engedhetik meg maguknak, hogy a végtelenségig gyártsák a filmeket, úgy hogy bevételük nem származik belőle.

    Ráadásul nem tudni, hogy mikor lesz vége ennek az egésznek, vagy hogy valaha még lesznek-e olyan mozis bevételek mint korábban (már most vannak mozik, amiket végleg bezártak). Arról nem is beszélve, hogy a streaming egyre inkább teret nyer magának.

    A lényeg, nem minden stúdió teheti meg, hogy folyamatosan gyártsa a nagy költségvetésű filmjeit, úgy hogy nem mutatja be sehol, nem szerez bevételt belőle semmilyen formában. Egy idő után felélik a tartalékaikat.

    Ráadásul a nagyobb költségvetésű filmeknél a mozis bevételek csak töredéke, a teljes bevételnek (dvd eladások, streaming jogok eladása, játékok, poharak, pólók, stb.). Na ezeket tuti vinni fogják karácsonykor mint a cukrot a Wonder Woman esetében is.

    Szóval én teljesen megértem őket, lehet hogy buknak a moziban valamennyi pénzt, de nem csak onnan lesz bevételük, ráadásul mi a garancia, hogy pl. tavasszal nyitnak rendesen a mozik, vagy nyáron, vagy egyáltalán 2021-ben.

    De tegyük fel, nyáron megszűnik a vírus, kinyit minden mozi… Minden dobozban lévő filmet megpróbálnak majd moziba küldeni. Normál esetben egy nagy költségvetésű filmnek van pár hete, hogy megszedje magát nagyobb kihívó nélkül, most meg majd hetente tolják az új filmeket, elvéve egymás elől a nézőket.

  10. Akár minuszos lesz akár pluszos, úgy is azt fogják lekommunikálni, hogy megérte….

    Ettől függetlenül örülök, hogy nem tologatják, mert ha tényleg mindent odébb lökdösnek előbb utóbb a studiók saját blockbustereiket kell saját maguk ellen moziba küldeni… na az milyen minuszos lesz majd …

  11. Szörnyű az irány, de hát kényszerhelyzet van.

    Kiváncsi vagyok (sok minden más mellet)arra is, hogy a mozik milyen számú bezárással fognak tovább működni.

    Esetleg marad ez a trend, hogy mennek a filmek (mára amelyik) egy kicsit a jóval kevesebb számú mozikban, majd igen rövid idön belül valamelyik csatornán landol.

  12. Stalker:

    “A lényeg, nem minden stúdió teheti meg, hogy folyamatosan gyártsa a nagy költségvetésű filmjeit, úgy hogy nem mutatja be sehol, nem szerez bevételt belőle semmilyen formában. Egy idő után felélik a tartalékaikat.”

    így van, de a mostani mozi forgalmazással még az eddigi marketing sem fog megtérülni. ez 100%. persze ott a merchandising is, de abban az esetben soha nem tiszta a bevételek eloszlása, ki tudja mennyit lát belőle a stúdió. úgyhogy (rengetegszer beszéltük már, csak magamat ismétlem) a bemutatóval nem a beforgatott összeg megtérülése a cél, mert bevételt abból a gyártási költségekre nem fognak látni.

    “De tegyük fel, nyáron megszűnik a vírus, kinyit minden mozi… Minden dobozban lévő filmet megpróbálnak majd moziba küldeni. Normál esetben egy nagy költségvetésű filmnek van pár hete, hogy megszedje magát nagyobb kihívó nélkül, most meg majd hetente tolják az új filmeket, elvéve egymás elől a nézőket.”

    igen és aki megteheti, mert nincs nyomás a részvényesek oldaláról, az nem mutatja be a hajrában – hanem eltolja pár hónappal később a légüres térbe, amikor már a legtöbb blockbustert kifuttatták, de a jövőre forgatottak még nem állnak készen a bemutatóra. elég téves felvetés szerintem, hogy egymás nyakán fognak ülni a premierek, mivel rengeteg forgatás is elcsúszott most. arról nem is beszélve, hogy sok néző zsebéből is most kiesett a pénz és nem tudnak havonta 3-4x moziba menni családostul valószínűleg.

  13. Sajnos a Warner brutálisan le van maradva a streamingben az HBO Max-szal, így valahol érthető, ha ezt próbálják feltornászni.
    (Ha jól láttam, akkor míg a Netflix közel 200 millió előfizetővel rendelkezik, a Disney+ is 70 fölött, addig nekik van 8-9.)

    Ezzel együtt is úgy tűnik, hogy elég alkalmatlan emberek ülnek ott vezető pozícióban, mert mind ez, mind a Tenet nagyobbat kaszálhatott volna jövő nyáron.

  14. @Scott Free:

    Egyrészt vannak elemzések, amik arról szólnak, hogy ha még a vakcina gyártás meg is oldható (mennyiségről, milliárdnyi oltásról beszélünk, nem 1-2 hét az, csak erről nem láttam mostanában cikket), akkor is az emberek egy része nem akar majd kockáztatni, megszokta a streaming-et, amúgy sem a mozik felé mentek a folyamatok. Ugyan ez igaz a fizikai boltokra, nézd meg mennyi webshop nőtt, mert a forgalom az náluk realizálódott.

    Másrészt nem láttam még cikket arról, hogy milyen pénzügyi ritmusa van egy Warner méretű filmes cégnek, mennyire tudják a töke visszatérését várni még mondjuk jövő szeptemberig, úgy, hogy az üzemeltetési költségek nem nullába kerülnek. Bőven el tudom képzelni, hogy egyszerűen nem volt más lehetőségük, kell a bevétel, hitelt nem kaptak, más bevétel nincs, megszületett egy tisztán gazdasági szükségszerűség mentén döntés, nem a megtérülés a lényeg, az már elment, az üzembiztosítás az. Nem azt mondom, hogy ez van, hanem azt, hogy erre is érdemes gondolni, gondolom nem sokan dolgoznak a kommentelők közül olyan pozíciókban, ahol rálátnának ilyenre.

    (Saját környezetemben láttam olyant, hogy valaki márciusban azt mondta, hogy minden fejlesztés leáll, mert kell a tőke, most meg szeptemberben úgy beletolta a pénzt, mint a huzat, előre menekül, ilyen is van. De van olyan aki tavasszal még mondta, hogy áááá semmi gond, most meg 3 hónapja nem meri kimondani, hogy a project halott, nem rendeli meg a fejlesztést.)

  15. Így egyedüli blockbusterként ha műsoron tartják, akkor akár hetekig is vezethetik majd a mozis bevételi listákat ? :)

  16. Danzig:

    mivel az elmúlt 2 hónapban a teljes top10 hétvégi bevétele 10 millió körül mozog átlagban, így erre van esélye :)

  17. Ez annyira azért nem meglepő. Az HBO MAX-ot ahogy csak tudták földbe állították pedig SOKKAL komolyabb a kínálatuk mint a Disney-nek. Konkrétan 10x annyi tartalmuk van, új is. A probléma az hogy az emberek többsége még mindig azt hiszi hogy ennek köze van az HBO-hoz. Egyébként azért azt is tisztázzuk hogy a valódi számokat egyik cég sem fogja közölni nektek. Szóval a Disney vagy bármelyik másik cég hiába mondja hogy nekik van pl 100 milla feliratkozójuk ez nem jelent semmit mert ez gyakorlatilag percenként változik, ráadásul a Disney-nél a fele minimum ingyen jött át másik szolgáltatótól. És nincsenek tudtommal havi adatok hogy mennyit változnak ezek a számok. Ahogy arról sincs hihető infó hogy pl a Mulan hogy hozott a Disney Plus-on.

    A Warner le van maradva szokásához híven és a Covid sem segít nekik. És az, hogy a havi díjon felül nem kell fizetned egy gyakorlatilag 10x akkora filmért mint a Mulan az magáért beszél szerintem. És ott a Snyder Cut is. Ezek mind azért vannak, hogy előfizetőket csábítsanak ami hosszútávon sokkal jobban megéri nekik mint eltolni a WW84-et jövő nyárra mert egyáltalán nem biztos, hogy addigra megoldódnak a dolgok.

    Ja és azt se felejtsük el, hogy Kínában sokkal jobb a helyzet, mint Nyugaton. Ott ha jól tudom mennek a mozik és nincs zárlat alatt minden. Tehát ha a film ott debütálhat, még ha nem úgy mint Covid nélkül az sokat fog nekik dobni.

  18. Egyébként itt az lesz érdekes, hogy a Disney mit lép majd erre hiszen nekik ott van még egy Marvel film is a Black Widow. Ami szintén nem akkora film mint a WW84 de hasonlóan nagy és ha azt is felárért dobják fel már ha egyáltalán kiadják Disney Plus-on akkor az érdekes dolgokat szülhet. Bár a Soul animációs filmet ingyen adják ha feliratkozó vagy.

  19. 13.
    Az a baj, hogy csolatassal kezeled a bevetelt.

    1. elnokvaltas miatt valtoznibfog a dollar arfolyam, amin rengeteg penzt lehet csinalni.

    2. Zarul az ev, bevetelt kell realizalni, ne legyen tozsdei visszaeses.

    3. 0% kamattal all a penzuk termekben.

    Amig varnak a nagyobb bevetelre addig a liquid tokevel tobb penzt tudnak csinalni.

  20. walker: jó, de a WW-nek legalább 300 milliót kéne hozni a stúdiónak (moziban ugye 600-at), ha a teljes előfizetés náluk marad és 15 dollár fizet mindenki, akkor is 20 millió új előfizetőt kéne szerezni ezzel az akcióval. Vagy 10 millió olyat aki még egy hónapot fizet.

  21. Lordboxi:

    ” Zarul az ev, bevetelt kell realizalni, ne legyen tozsdei visszaeses.”

    igen, pont ezt beszéltük már milliószor sok más posztnál.

    ha hozzácsapom ezt:

    “Amig varnak a nagyobb bevetelre addig a liquid tokevel tobb penzt tudnak csinalni.”

    akkor is még mindig azt nem értem, hogy miért csak a Warnernek van erre szüksége? máshol nem számít a market share? ők jöttek rá egyedül a nagy megfejtésre, miközben 8 hónapja mindenki ül a befektetésén?

    lehet két éve nem vállalták volna ezt be hasonló helyzetben, amikor még csak a WW volt a zászlóshajójuk, azóta viszont kaszált az Aquaman és a Joker is, ezt meg beáldozhatják marketing fogásnak a HBO-ra.

  22. abelh:

    “akkor is még mindig azt nem értem, hogy miért csak a Warnernek van erre szüksége? máshol nem számít a market share? ők jöttek rá egyedül a nagy megfejtésre, miközben 8 hónapja mindenki ül a befektetésén?”

    Pont erről van itt szó, március óta mindenki kivár hogy megoldódjon a dolog. De jelenleg még kilátásban sincs, hogy hamarosan majd minden visszaáll a régi rendszerbe. Lehet megéri még várni pár hónapot, de az is benne van a dologban, hogy 2021 is teljes kuka. Ők úgy döntöttek, nem várnak vele tovább, nem tolnak el még 2 évre egy filmet, inkább karácsonyra bedobnak egy nagy filmet. Lehet bejön a dolog, lehet nem.

    De ne vegyük már ennyire biztosra, hogy itt jövő nyáron, vagy jövő karácsonykor majd telt házas vetítések lesznek. Ha nem lesz javulás, a többi stúdió sem fog a végtelenségig kivárni.

    Most sokan arra alapoznak, hogy várni kel mert majd minden jobb lesz fél év múlva, vagy egy év múlva… Ez teljesen biztos?

  23. Több vakcina is 95%-os hatékonyságot mutat /legalábbis a gyártói szerint/, akkor 2021 nyarára miért nem lenne jobb a helyzet?

  24. ahhoz fél év alatt
    1, le kell gyártani 7-8 milliárdot. (vagy ha 50-%os lefedettség elég akkor 3-4-et?)
    2, el kell szállítani mindenhova (az egyik vakcinát például csak hűtve lehet tárolni és szállítani). iszonyat logisztika.
    3, az embereket rá kell venni, hogy beadhassák nekik.

  25. human, nem mondom, hogy ez ideális opció számukra, de egy jól befutott streaming szolgáltatás a nagy biznisz. Hosszú, drága út lesz eljutni oda, hogy nyereségesek legyenek. Ezt benyelhetik, mint áldozat a jó ügy érdekében. l

    Sajnos gondolom a nemzetközi terjesztési jogok miatt korlátozódnak csak amerikába, pedig szívesen előfizetnék rá én is. saját gyártású tartalmakban, sorozatokban nálam az HBO a top. Sajnos itt Angliában HBO go sincs.

  26. Stalker:

    “Most sokan arra alapoznak, hogy várni kel mert majd minden jobb lesz fél év múlva, vagy egy év múlva… Ez teljesen biztos?”

    passz…ha egy év múlva ugyanitt tartunk, akkor addigra berendezkedik a világ valahogy erre az egészre (vagy nem, bármi elképzelhető már), vagy sikerül két hullám és nagyobb megszorítás között elkapni egy békésebb periódust. ahogy nagyjából történt a Tenettel is, mégis talán a felét ha hozta az elvárásoknak, de inkább annyit sem.

    nem tudom mi a jó döntés. lehet a kínai piacra már jobban lehet alapozni, USA kiszámíthatatlan, de Európában sok sót most nem esznek meg a karácsonyi szezonban az tuti.

    Nolan mondta jól, hogy a Tenet bemutatójából nem azt kéne levonni, hogy ez most bukó lett, hanem komolyabb trendanalízis kéne, hol teljesített jól és miért és ráhasalni azokra a piacokra.

    lehet aktívabban éli meg az ember most az itthoni megszorításokat és én is arra vetítem ki a globális képletet, ami minden, csak nem objektív szempont. ha meg karácsonyra ideér az influenza is, még komolyabb szorongás lesz, és az ünnepi szezon minden versenyelőnye (hétköznapi erős bevételek) elszáll.

    figyelni kell majd alaposan az hbo max számokat a következő hónapokban és akkor talán okosabbak leszünk. nyilván az megint hosszútávú befektetés, nem azonnal kell behozni azt a 10-20 millió előfizetőt. jó lenne tudni mi az optimista becslésük a Snyder cut és a WW2 utáni időszakra.

  27. Fejlesztés alatt áll egy új Hellraiser film (szerencsére már nem az eddigi stúdióval), de ami ennél is inkább érdekel az a Hellraiser sorozat, amelynek Clive Barker lesz a producere és az HBO MAX-ra jön jövőre. Nekem eddig tetszik, amit csinálnak.

    Na mármost valahol olvastam, hogy 2020-ban a Disney 100 milliárd dollárt bukott a járvány miatt. Vidámparkok, Disneyland, mozik bezárása stb.. Noha jönnek a streaming-es előfizetők, de semmi újat nem tudnak felmutatni, mert egy normális tartalmuk sincs a Mandalórin kívül.

    Azt mondjátok már el nekem, hogy például ott a Fekete Özvegy (még ha a Marvel bele is szól kicsit), miért nem lehet kirakni streaming-re? Most komolyan eltolták 1 évvel, ahogy tologatják a többi filmet is. Most komolyan ez így nekik 0 bevétel ilyen téren hónapok óta ez miért jó? Mire várnak? A semmi nem fog pénzt termelni és pont, hogy a Disney lehetne az a nagy cég, aki kockáztatna. Bár az is érthető, hogy tartozásokkal együtt vagy 70 milliárd dollárért megvették a Fox-ot 1 éve.
    Most csak egy Mulan-ra alapozni…

    A WandaVízió 6 részes minisorozat mozifilmes költségvetésből készült és streaming-re megy, akkor nem mind1 lenne ha egy Fekete Özvegy is odamenne. Nem, mert mozikba szánták és az a nagy bevétel? A nagy francot a mozik az egész mizériának kb a 10%a, a 90% az a wc papírból, pohárból, akciófigurákból stb.. van.

  28. Én azért kibekkelem, amíg moziba nem láthatom. Addig meg igyekszek kerülni a kibeszélőket.

  29. abelh: egyértelműen hülyeség volt tologatniuk nyáron a Tenetet, akkor szerintem nagyobb lett volna ha nem teszik.

  30. Megmondom: nem csak a MUlanra alapoztak, ott volt a Hamilton is, és jön a Soul decemberben, pont hogy negyedévente bedobtak egy nagyot, januárban pedig jön az első MCU sorozat is, megy ugye a Mandalóri. Nem azt mondom, hogy sok tartalom, de van.

  31. “the deal actually means that “Wonder Woman 1984” will only be on HBO Max for one month (31 days) before leaving the service and only be available in theaters for another 30 days. Then after 60 days total, the film will be available on Premium VOD, where customers can pay to watch the film.”

    … ezt hogy sikerült így kitalálniuk? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.