Ezt tudni a Rogue Squadronról

Ugye a Disney-bomba napon jelentették be a múlt héten, hogy 2023 végére Patty Jenkins rendezi az új nagy Star Wars filmet. Most ilyen sokat árult el róla:

We’re doing something original with great influence from the games and the books. There’s a lot of things being acknowledged and understood about the greatness of all of those things, but yes, it’s an original story and I’m so psyched to do it.

Avagy eredeti történet, amit a játékok és a könyvek ihlettek.

21 hozzászólás a “Ezt tudni a Rogue Squadronról” bejegyzéshez

  1. A Disney nagyot húzott ezzel a kukázzuk az EU-t, aztán jövünk a saját ötleteinkkel, amik a korábbi EU sztorik felelevenítései.

  2. Pedig kennedy asszony pont erre célzot amikor azt mondta, hogy nincs elég alapanyag egy star wars filmhez. Ja a könyvek/képregények és játékok százain és ezrein kívül tényleg nincs sok alapanyag. És az a barom még mindig dirigál

  3. Majd ha egy olyan kaliberű rendező mint mondjuk Robert Eggers vagy Denis Villeneuve bejelenti,hogy star wars filmen dogozik,akkor majd izgatott leszek.De addig csak a halovány remény marad.

  4. Amig Kennedy jelenti be barmit is, addig hidegen hqgy. Engem tobbet nem vernek át.
    Remelem azert szol egy egesz squadron rol majd, hogy az Lmbtq kozosseg minden variacioja elferjen benne azveros noi parancsnok iranyitasa alatt.
    A történet meg mindegy, majd alakul vhogy

  5. @lordboxi: Kb. 100%, hogy így lesz, az tuti, hogy összes színű és nemű variáció meglesz, húznak egy Star Trek Voyagert csak X-Wingekkel. Rogue One-ban is igen vegyes volt a gárda, simán működhet a recept hot shot pilótákkal.

  6. és a Rogue One sokak szerint a legjobb Star Wars film.

    Továbbra sem értem, miért akadtok ki előre. Főleg, hogy nem is átcastingolnak valamit, hanem új történetről van szó. A Mandalorianban meg egy pasi a főszereplő, és vannak normális női karakterek is, ennyi. Minden sztori elfér, a világ több mint fele nem férfi, mindenkinek van hely a művészetben. Egyelőre a férfi téma dominál 8-4 arányban, ahogy a múltkor kiszámoltam.

  7. Egyszerűen nem értem azt, hogy meglett férfiak miért picsognak előszeretettel amiatt, hogy 2020-ban már nem minden egyes hős karakter csak fehér heteró férfi…
    A túlnyomó többség még mindig a fenti, de érdekes módon van egy néző réteg, amit mindig zavar az az 1 a 100-ból, ami nem az eddig unásig megszokott konvenció.
    Ti tényleg attól lennétek boldogok, ha 50 év után se változna semmi és mindig minden narratíva közepén fehér heteró férfiak lennének? Nő kizárólag csak a főhős csatolmánya lehet, ha nem, akkor máris erőltetett feminizmus, ugye?
    Az teljesen okés volt, hogy a régi Star Wars filmekben az egész nyomorult GALAXISBAN volt egyetlen nőnemű karakter, de amint egy történet nem a hős fehér heteró férfiról szól, máris jön a picsogás.
    Isten őrízzen, hogy bármilyen más társadalmi csoport is megjelenítve legyen, mert akkor máris felszólalnak a sértett heteró férfiak, hogy “miért kell ezt folyton erőltetni”.
    Ha 100 filmből 1ben markánsan jelenik meg valamilyen kisebbség, akkor az máris szúrja ennek a rétegnek a szemét, mintha amúgy a többi 99 nem pont olyan lenne, amilyet ők akarnak…
    Az elmúlt 100 évben megszámlalhatlan történetet láttunk erős férfi parancsok irányításával, igaz? Minden maradjon is így, nehogy változzon semmi! Vezető csak és kizárólag erős (heteró és fehér) férfi lehet. Ha nem, akkor már is lehet méltatlankodni, hogy minek erőltetni ezt a pc-t? Miért nem marad minden a régiben és miért nem szól minden történet változtalanul ugyanolyan karakterekkel?
    Még ha az lenne, hogy orrba szájba mindenhonnan ez folyna, mint ahogy folyik az erős férfi karakter amióta az eszemet tudom, akkor megérteném, hogy sok ez már. De amikor 100-ból van 1, akkor miért mindig az az 1 szúrja a szemeteket?

  8. Hát szerintem most senki nem kezdett el picsogni, én pont azt írom, hogy működhet ez a recept, Rogue One-nál is bejött, szerintem is az egyik legjobb SW film, nálam az EP5 után jön közvetlenül. Kicsit túlreagáljátok. lordboxi is sztem csak arra gondolt, hogy előbb lesznek meg a genderdirektívák, mint bármi más a koncepcióból, kicsit most túltoljátok.

  9. Endymion: azért nem 100 ból 1 az már rég, ez ugyanolyan túlzás, mint a nődominanciától félők “mindenhol a nők”-je

  10. Rogue-ban pont nem volt szembetűnő a sokszínűség, nem azért volt benne kínai, latino, stb, csak hogy elmondhassák a PC lózungokat, hanem ezek a karakterek lényeges és szerves részei lettek a sztorinak.
    Míg sok újhullámos filmnél, főleg rebootoknál, remakeeknél ezek a kéynszer blackwashingok, genderswichek teljesen elkóklerkedik a mozi élvezhetőségét.

    Amúgy meg pasi létemre én mindig is imádtam a kemény női főhősöket filmekben, sorozatokban, régen az rpg-ben és egyéb játékokban is legtöbbször női karaktert indítottam, hogy ne a faszikat kelljen bámulnom. Voltak oylan partyim, ahol még a warrior is nő volt, nem csak a wizardok, elfek, stb.

    Most sem zavarnának ezek a dolgok, csak már kötelezően szinte a filmek többségében – ide értve a sorikat is, teljesen túltolják.

  11. Endymion: Nem az a baja senkinek, hogy férfi helyett női hősök jöttek a divatba. Az zavaró, hogy patikamérlegen ki van mérve, hogy képviseltetni kell magát a filmben mindenféle nemi kisebbségnek, és rassznak, ezt pusztán azért, hogy mindenki megtalálja benne a maga néznivalóját, mindenkit kiszolgáljon. Ez a megkötés nyilvánvalóan az alkotói szabadság korlátozása, és a filmek/sorozatok minőségének rovására megy.

  12. Endymion: ugyan már

    szerinted régen úgy ültek neki egy filmnek, hogy kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy még véletlenül se kapjon fontos szerepet nő? mert ma úgy ülnek neki, hogy megnézik a kvótát, hm igen kell egy ázsiai nő, és meg is van a közönségkedvenc Rose Tico.
    nekem speciel az szúrja a szemem, hogy ezek a mai, modern, progresszív szellemiségben íródott erős női karakterek többnyire szörnyűek. nagyon kiütközik, hogy sokuk csak a hollywoodi feminist agenda miatt létezik. a CW-s Batwoman mond valamit?
    szerinted zavar bárkit pl a Banshee női gárdája? vagy a Vikings? vagy a Hereditary? vagy a Midsommar? vagy a Kill Bill? vagy az az új sakkos netflixes? vagy a stb? szóval na, érted

  13. Elszomorít ez a Squadron téma. Mindig a pilóták érdekeltek a legkevésbé. Nem tudom hogy lehet rájuk egy teljes filmet alapozni. Megint a Jedi – Sith vonal van mellőzve, és gondolom ez is a Skywalker érában játszódik majd. Unalom.

  14. Akos: igen, a legelső SW film közben cagy előtte.

    Amúgy ja, a Rouge One ebből a szempontból jó volt, hogy nem tűnt fel milyen rassz, nemi képviselet van.
    Mostanában azért raknak be egy ázsiait egy filmbe (Last Jedi) mert kínát ki kell szolgálni. Ez a baj főként, nagyon nem tud érdekelni he egy nő a főszereplő (új SW trilógia), csak az bánt, hogy rendesen rossz volt a színésznő (gárda inkább) és a filmek is.
    De ez nem azért van mert van 1 fekete, van egy nő meg van egy ázsiai benne.

  15. 9. Endymion
    100-ból 1?? Néztél te mostanában Netflixet? kb 90%-ban kötelezően kell, hogy legyen LMBTQGFSVWI karakter. Még ha az embernek semmi baja nem is lenne velük, akkor is lassan kinyílik a bicska, és nem a melegek miatt, hanem a rohadt erőltetett agenda miatt. Nem lehet egy filmet sem úgy végig nézni, hogy ne nyomják az ember pofájába a hülye nevelésüket. Borzasztó, komolyan… Olyan felüdülés a régi filmeket nézni, hogy nem is igaz! Egy jó pörgős akció film, ami nem akar több lenni. Egy tényleg vicces vígjáték. Egy szerethető romkom, vagy egy jó krimi. Egyikben se akarták 20 percenként átformálni a gondolkodásodat.

  16. “kb 90%-ban kötelezően kell, hogy legyen LMBTQGFSVWI karakter”

    erről beszélek, de dobáljátok már a kamu statisztikákat.

  17. Human

    Bocs, de ez most tényleg tapasztalat. Amit az utóbbi időben néztem, vagy belenéztem, annak nagyon nagy részében volt róluk szó valamilyen formában. És kb egyikben se vitte előre a történetet, vagy adott neki mélységet

  18. Őszintén, 11 film után (3 trilógia + 2 spinoff), amelyekben MIND volt légiharc/űrharc, tényleg egy kifejezetten pilótás film kell, ráadásul váltózatlanul a Skywalker-Vader idővonalba? Remélem ebben is feltűnik majd Vader mint az egység egyik fő megtizedelője, csak ezúttal nem fénykarddal gyak, hanem a Tie vadászával…
    Mennyi bőrt akarnak még lehúzni a Birodalom-Lázadók polgárháborúról ? Lesz spinoffja a kis tégla alakú gurulós birodalmi droidoknak is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.