Eladó az MGM, a James Bond filmek otthona

A Wall Street Journal beszámolója alapján az MGM Holding Inc., ahol többek között a James Bond franchise van, eladó. Lépéseket tettek a hivatalos folyamat irányában. Elvileg 5,5 milliárdot érnek, hiszen a Bond mellett náluk van a Rocky, és például tévében a The Handmaid’s Tale és a Vikings. Összesen 4000 filmjük és 17000 órányi sorozatuk van.

A Bond bemutatójának tologatása, és a hiányzó ki tudja mekkora, talán 900 milliós bevétel ekkora lyukat ütött?

Saját streaminget a fenti tartalmakra semmiképp nem nyithatnak, de vajon megéri valakinek megvenni őket? Bár elvileg az Apple-vel már tárgyalt az előző CEO, akkor 6 milliárdról volt szó. Az Applenek kell is tartalom, de ez tényleg csak saját hozzátevés, ne legyen belőle “úgy hallottam”, nincs értesülés egyelőre.

Amúgy meg szomorú lenne, ha ez várna a többi kisebb (már ha 5,5 milliárdot nevezhetünk annak) stúdióra.

human
írta
2020. 12. 22. 03:50
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Eladó az MGM, a James Bond filmek otthona” bejegyzéshez

  1. Ez most meglepett.
    Egyébként, az utolsó Bond tisztán MGM? Teljesen úgy rémlik, hogy Universal is, vagy ilyesmi.

    A film gyártása 250 millió plusz 100 körül a marketing, akkor már jobban jártak volna, ha eladják ősszel 500 millióért, amit ugye ajanlottak érte, ha jól emlékszem.

    Egyébként az MGM már sok tulaj váltást megért, volt pl a kilencvenes években olasz tésztagyárosé is, ha minden igaz.

    Ráadásul, az egyik legpatinásabb stúdió, elég csak a korai klasszikusokra gondolni, pl Ben-Hur és Elfújta a szél…

    Sajnálnám, ha streaming stúdió kiszolgálóvá silányítják le.

    Ennél még az is jobb, ha a Disney veszi meg pl.

  2. Lordboxi:

    Gondolj csak bele, egy Disney fúzióval micsoda crossover lehetőségek lennének a Bond-szériában:

    – Bond vs Thanos
    – Bond vs Disney hercegnők 18+
    – Bond vs Darth Vader
    – Bond vs Karib-tenger kalózai

    Ígéretes. :)

  3. uuu látom is magam előtt, ahogy Bond és Vader kézenfogva a fekete gyöngy fedélzetén elhajózik a naplementébe, egy hercegnők által énekelt romatnikus aláfestő zenére, miután legyözték Thanost.

  4. Évek óta döglődik az MGM, nem lepett meg a hír. Reméljük, hogy bármilyen tulajhoz is kerül, méltón fogja gondozni a filmes/sorozatos örökséget.

  5. Szerintem a Disney nem fogja megvenni. Ott vannak az új star wars sorozatok, filmek. MCU tovább, meg még amikkel foglalkoznak. Most erre megint pénz költeni, és azokkal tartalmakkal is foglalkozni, szerintem se idejük se pénzük nincs.

    Azt tudnám elképzelni, HA meg is vennék feltoljak Disney +ra.

    De szerintem más fogja.

  6. Abelh:

    Az kemény. Nem gondoltam volna, hogy ennyire sokat költenek marketingre. Durva. Akkor nem csoda, hogy nem adták el 500 körül, mert az veszteség mindenképp. Azt hittem 350 a gyártás összesen és az ötszáz millió dollárral kb pont nullán lehettek volna. De így nem.

    Egy kérdés: ha 250+300 a film mindenesestől, akkor 1.1-1.2 milliárd alatt még veszteséget termeltek volna. Miből gondolják, hogy ez valaha is megtérül? Az egyetlen Bond film ami átlépte a milliárdot a Skyfall volt, de most nincs akkora hype és Adele szám sem. Így kb. Human 900 milliós tippje a realitás. Hogyan éri meg ez mégis?

    Köszi, ha válaszoltok!

    Locked:
    Akár :D

  7. Mi lesz vajon szegény Stargate frencsájz sorsa az is MGM ha jól tudom. Kíváncsi leszek kihez kerül és kezdenek-e végre vele valamit.

  8. Pontosan tíz éve ment csődbe az MGM, azóta egyik tulajról szállt a másikra. Érdekesség, hogy közel húsz év után ez lett volna az első Bond-film, amit ismét önállóan gyártottak és forgalmaztak – volna? Nem csodálom, hogy eladnák a stúdiót, mert az áprilisi bemutatóra biztosan nem múlik el a covid-veszély, a bukás így garantálva.

  9. A tervezett negyedik Stargate tv sorozat miatt is arra várunk, hogy végre valaki megvegye. Már kb. 1-2 éve megy az alkudozás az MGMről.

  10. Én azt mondom mindegy, csak nehogy a Disney vegye meg, mert ezeket a dolgokat is kihipózzák majd.

  11. “A film gyártása 250 millió plusz 100 körül a marketing, akkor már jobban jártak volna, ha eladják ősszel 500 millióért, amit ugye ajanlottak érte, ha jól emlékszem. ”

    fordítva, ők 500 fölött akartak érte, amiért senkinek nem kellett

  12. Mindenki szapulja a Disneyt, de azt nem látják hogy az Amazon volt még esélyes a Marvelre meg az AT&T ami szarrá szedte volna. a Disney volt a legjobbik rossz ami történt X-Men, Marvel meg Star Wars al (Az utso 3 mozi szar, de a Mandalotiannal már jó irányt vesznek). Az nem jó ha mindent megvesz a Disney szerintem se, de ne a Sony, Amazon, vagy az AT&T vegye meg.

    Amúgy szerintem az Apple veszi majd meg most még jobb áron mint amikor először tárgyaltak. Pénzük van tartalom meg kell nekik mint nagyon. Persze ott van még a másik nagy pénztálca az Amazon de ők lehet a Sony bukását várják (már a film iparáét) és azt veszik meg.

    így vagy úgy de a nagy Streamingek éppen újra rendezik a filmipart.
    Meglátjuk mi lesz de amúgy az Apple elég jól nyúlna mondjuk egy Stargate témához sorozat meg filmek véleményem szerint.

  13. Én nem hallottam stargate 4. sorozatról … mondjuk az tény hogy az univerzummal már nem igazán tudtak mit kezdeni… elfogyott a kreativitás.

    Viszont új mozifilmekről 1-2 évente beszélnek, de eddig abból sincs semmi :(

    Csak egy jó üzletkötő kellene nekik, aki megszerzi a működéshez szükséges befektetőket…

    Lásd pl. Az alapító (a mcdonaldos film)… nem semmi faszi volt ahogy kiépítette az egész frenchise-t.. igaz az már kérdés hogy egy szarházi is de hát üzletben nincs barátság :( csak a pénz…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.