A No Time To Die második oldalról is megszívja a világjárványt

Ugye a film jelenleg 2021 októberére van téve, pedig 2020 áprilisára volt tervezve eredetileg. Erről az oldalról már jó sok pénzt vesztett a semmibe járatott reklámkampányokkal.

Most pedig úgy néz ki, hogy utóforgatásokra lesz szükség, mivel a Bond által használt kütyük közben elavultak. Vagyis a termékelhelyezés kampányokkal van a baj. Bond olyan cuccokat használ a filmben, amik már rég kinn vannak. Mittomén, iPhone 11, amikor már rég iPhone 13-nál tartunk. Nem valós példa volt, csak illusztráció.

It’s believed that many of the film’s sponsors, which reportedly include Nokia and Omega, will be frustrated that the older models of products will date the film when it’s finally released.

25 hozzászólás a “A No Time To Die második oldalról is megszívja a világjárványt” bejegyzéshez

  1. Legalább a trailerekben mutatott Aston Martin, Land Rovereknél újabb nem jött ki.
    Autós jelenetet, pláne ha akció újravenni, rendesen beütött volna szerencsétleneknek.

  2. Imádom a Bond filmeket, pl az összeset (24 hivatalos és egy Connery nem hivatalos és egy paródia) is újranézésre került nálam decemberben. Akkor ugye áprilisra vártuk a filmet, gondoltam hogy jó ráhangolódás lesz. Aztán tolták az év végére. Már az sem volt túl jó, de ezt már végképp nem értem: a forgatás óta öregedtek a színészek legalább két évvel, és mi pénz lesz ez megint? Jézusom. Ez a film már sohasem lehet nyereséges szerintem.

    Én a helyükben eladnám streamingre. Aki a legtöbbet ajánlja, vigye. 250 millió szerintem visszajönne így jó esetben. A marketing és reklámköltséget pedig lenyelném inkább a helyükben.

    Állítólag milliókba kerül csak az, hogy tolják, mert banki hiteleket kell fizetni folyamatosan. Szóval, ebbe idegileg tönkre lehet menni. Egyszerűen el kell adni és a veszteséget a következő filmmel helyrehozni. Sajnos, ugye az már Craig nélkül, de egy 150 millió környékén tartott költségvetéssel lehetne kaszálni rendesen a következő filmmel.

  3. Ha még hozzávesszük, hogy eredetileg ugye Danny Boyle lett volna a rendező és már akkor elköltöttek rá egy vagyont, majd kukázták az egészet, valószínüleg itt már egekben van a ráköltött teljes összeg. Nagyon rezeg a léc, de hátha összejön nekik…

  4. Ezt csinaljak meg par evig, aztan meg Craig tul oreg lesz az utoforgatott reszekben es lehet cgi-jal fiatalitani 😀

  5. Azért felmerülhetnek egyesekben, hogy ez nem brutál szánalmas, nem az alkotók vagy a stúdió esetleg Craig találta ezt ki.

    Valószínűleg a szponzorok egy része kéri. Gondolkodjunk már egy kicsit emberek. Ott van mondjuk egy Adidas vagy egy tech cég, kijön egy új termékkel, lepapírozzák, hogy az lesz a filmben. Hiszen neked presztízs, hogy látszódjon, hogy később jól fogyjon.

    Nem mutatják be a filmet. Majd eltelik 1 év kijössz egy jobb, újabb cuccal. Nyilván te mint márka, jogosan merül fel benned az igény, hogy ugye nem az előző verzió marad a filmben, cseréljétek le. Nem ezért fizettem. Szóval ennyi.

  6. Z0l1: Itt a filmbuzin is kint volt a hír, hogy a stúdió pont ezt csinálta (el akarták adni streaming szolgáltatóknak), de ők 500+ millióra árazták be, annyiért meg nem kellett senkinek. (megdöbbent_Pikachu_arc.jpg)

    A szponzorokat is megértem amúgy, nagyon komoly pénzekkel támogathatták meg a filmet, ha jobban megéri utóforgatni annak minden költségével, mint ezeket a szponzorokat kártalanítani.

  7. Ezt az agyfaszt. Az bezzeg nem zavarja őket, hogy a Walther PPK- amivel rohangál idén kerek 90 éves?
    Vajon oda eljutunk a jövőben, hogy régi filmeket csak ezért soft remakelni fognak ilyen tisztán termék szponzor nyomásra és finanszírozásra?
    Ha nem létezik még ez a soft remake fogalom tuti levédetem, kicserélni akár utóforgatással, akár digitálisan a kütyüket, kocsikat újabbra, 40-es években játszódó Keresztapa Teslákkal meg VW ID4-el. :D

  8. Hát részemről aztán nyomathatják a szponzorok, mert az én szempontomból igazán kidobott pénz. Biztos van akit megfognak ezzel, de nekem aztán épp mindegy, hogy milyen telefont szorongat a másik a kezében, vagy milyen cipővel futkorászik az utcán. Kb. az egyedüli amit észrevennék, azok az autók, viszont az meg az épp mindegy kategória, mert a több 100.000 eurós kocsikhoz azért csóró vagyok.

  9. Ez egyébként érdekes és egyben vicces dolog. Mondjuk én arra leszek kíváncsi a sok évekig tologatott film esetében hogy vajon azok a dolgok amikre nem volt idő, pl. vágás, VFX utómunka stb. tökéletesítésére akad-e így több idő? Mert most lenne éppen, de mivel a pénz diktál pofára esés lesz a sok év után nem épp 100-as, akár szokásos “fércművekkel” szembesülni.

  10. Gunslinger: a Walther PPK egy “klasszikus” darab, ami kb. úgy tartozik Bondhoz, mint a kütyük vagy a vodka-martini, és főleg nem gondolom, hogy olyan szponzorációs szerződéseket kötöttek volna a Waltherral, mint a Nokiával vagy az Omegával, akik évente dobnak a piacra valami újat, szemben a fegyvergyártókkal.

    Anthonz: a te szempontodból lehet hogy kidobott pénz (amúgy az enyémből is az), de pont elég órabuzi van a világon – akár a saját ismerősi körömben is – akik igenis sikítanak a gyönyörtől, ha megveszik ‘az órát a legújabb Bond-filmből’. Nyilván nem jófejségből tolják meg ennyi pénzzel a filmet.

  11. Kenike:

    Az 500 millióra én is emlékszem, de ha belegondolunk, ez teljesen esélytelen volt egyetlen tartalomért nem fizetnek ki ekkora összeget. 250 millió reális lehetne. Veszteséges, de reális.

    Főleg, ha azt nézzük, hogy a teljes MGM kerülne 5 milliárdba. Pont a napokban volt egy OtherWorld és VideoDrome beszélgetés, ahol elhangzott egy zseniális ötlet: A Netflixnek meg kellene vennie 5 milliárdért az MGM-et. Így az övüké lehetne James Bond, Rocky, Ben Hur, Elfújta a szél és még ki tudja mennyi más értékes cím és sorozat.

  12. En nem vagyok egy vfx zseni, de szerintem pont az ilyesmit egyszerubb lenne utolag varialni raadasul olcsobb is

  13. @Kenike:

    Ahhoz képest meg a Brosnan érában lecserélték Walther P99-re, csak Craig-el jött vissza a múzeumból a PPK, számomra tökre érthetetlen módon, mert aztán jöttek ki újabb Waltherek, pl PPQ. A klasszikus dumát nem eszem meg, mert a kocsik és a többi kütyü is állandóan frissítve vannak.

  14. Z0l1: nagy megfejtés, mivel az egyik aki nézegeti az a Netflix, de a MGM-ből nekik elég kevés dolog kéne, kb csak a tartalom, a gyártási részről semmi, így valószínűleg nem ők lesznek a befutók. Pl. az Apple sokkal esélyesebb, mert nekik gyártási kapacitás is kell, így jobban megéri az 5 milliárdot számukra.

  15. de a Walther nem szponzor, szóval ott csak a reboot miatt vették elő a régit, művészi döntés volt a gyökerekhez visszamenéshez.

    Az meg hogy a termékelhelyezés nem működik valakinél, az szerintem álom, mert tudat alatt lehet működik, és azért elismertebb némelyik márka még náluk is, mert látták “cool helyeken”. Tudom, TE pont nem, de közben te is, meg én is. Az Omega külön vicces, mert a legegendásabb Rolex óra fűződik Bondhoz még a Connery érából, erre mostanra már az Omegákat tolja.

    https://www.gq.com/story/sean-connery-james-bond-rolex-submariner

  16. Gunslinger: én nem értek annyira a fegyverekhez, mint te ezzel a névvel, egyik Walthert a másiktól max akkor tudnék megkülönböztetni, ha egymás mellé raknák, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy eddig minden filmben Waltherral tolta (de ezt már félve írom le :D). Ezért hozzánőtt a karakterhez, úgy mint a kütyühasználat (tehát nem egyes kütyük konkrétan) vagy a vodka-martini, és max akkor fogják lecserélni, ha mittudomén a Heckler&Koch szponzorálni fogja őket érte. A szponzoráció és a károkozás a lényeg a sztoriban, a Nokia és az Omega nem a semmiért fizet annyit.

    Human: persze, értem én hogy a marketing a tudatalattival kommunikál (ha “jó”, akkor sikeresen), a Casino Royale-ban Bond ki is mondja totál reklámszerűen, hogy Omegát hord, épp csak bele nem fordul a kamerába. :D Ez tényleg hatással van minden nézőre – rám is – aki mást mond, az áltatja önmagát. Az viszont már túlmutat ezen, hogy az Omegának nem elég az, hogy az Omega XYkisfaszom17 van a fimben, hanem az XYkisfaszom18 kell, ezzel már kimondottan az erre fogékony órabuzikra céloz.

  17. Human:

    Azért aki picit ért az órákhoz szerintem nem sajnálja le az Omega márkát. Van olyan, ha nem jobb sztorijuk, mint a Rolexnek. Elég csak a Moonwatchokra gondolni, amik ugye mind Omega voltak. Ráadásul, az említett Submariner tényleg egy jó szériája a Rolexnek, de annyira faék kinézetű búváróra, amilyent – szigorúan kinézetre persze – bármely normális automata óragyártó elő tud állítani. Ráadásul, azért picit vicces egy NATO szíjas búváróra egy szmokinghoz. Amit ugye Connery gyakran hordott. Akkor már inkább egy jól fizető – minőségre azonos – fémszíjas Omega Chronograph, szerintem…

  18. de omegából is a seamastert tolja, aki kicsit is ért az órákhoz az tudja, hogy nem “moonwatchban” rohangál (amit kevertél, mert bulova moonwatch, omega speedmaster) :) nekem is tetszik a speedy nagyon, kedvenceim a kronográfok, csak példának hoztam, hogy vicces miképp változott ez is.

  19. Human:

    Nem kevertem, már bocs:

    Igaz, hogy az egy Speedmaster volt, de mindenhol így hivatkoznak rá. És nem minden Speedmaster Moonwatch, hamár itt tartunk.

    omegawatches.com/watches/speedmaster/moonwatch-professional/product

    A Bulova kicsit más kategória… Pl. Sohasem volt a NASA hivatalos órája, ellentétben az Omega-val, csak személyes tárgyként járt egy példánya Holdon. De nyilván ezt te is tudod. :)

    gearpatrol.com/watches/a724245/watches-you-should-know-bulova-lunar-pilot-moonwatch/

  20. Egyébként meg nem azt írtam, hogy Bond bármikor is Omega Speedmaster Moonwatchban rohangált, csak azt, hogy az Omeganak is elég komoly a múltja és nem értem miért baj, hogy Rolex helyett azt viseli Bond. És a Moonwatch egy példa volt a múltra.

    Seiko órában is sokszor nyomult Bond, a Roger Moore érában, na és akkor mi van? Nem svájci, hanem japán. Ennyi.

  21. Íme a teljes lista:

    manofmany.com/fashion/watches/a-complete-list-of-all-the-james-bond-watches?amp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.