Új írót kapott a Face/Off reboot

Másfél éves hír, hogy a Paramount remaket tervez John Woo klasszikus akciófilmjéből. Akkor Oren Uziel (22 Jump Street, Cloverfield Paradox…) volt a forgatókönyvre kiszemeltjük, de úgy tűnik ennek vége.

Adam Wingard (Godzilla vs. Kong) rendezi majd, és az egyik írója is lesz. Utóbbiban Simon Barrett (The Guest) segíti majd.

UpdatE: Adam Wingard az instagramján (kösz a jelzést Serra) azt mondja, hogy folytatás ez a reboot, nem csak sima remake. Ugye reboot az amikor egy franchiset felélesztenek, de ez jelenthet egy tényleges folytatást is, például ilyen a jelenleg várt Ghostbusters.

Igazából elképzelni nem tudom, hogy ez jól süljön el. Nem azért, mert az alapja olyan őrült, hanem belegondolva ki az a két színész, akinek elhisszük az arccserés hülyeséget. Azon nem is beszélve, hogy ha túl komolyan veszik az egészet…

32 hozzászólás a “Új írót kapott a Face/Off reboot” bejegyzéshez

  1. Ebből csak olyan reboot lenne jó, amiben Cage veszi fel előbb Travolta arcát..najó nem kreténkedem. Először azt akartam írni, hogy “Igazából ez talán tényleg csak akkor tudna működni, ha mondjuk a film tükörképe készülne el csajrendőrökkel. Aztán kapnám az ívet, hogy nem kell ide csajos verzió, meg minek akarnánk látni ugyanazt pepitában stb. Jobban belegondolva képtelen ötlet az arccsere, de szerintem van benne potenciál ill. kiaknázatlan terület..ha el fog bukni, az csak is a forgatókönyv miatt lesz. Én drukkolok és próbálom nem pokolra kívánni az egész brigádot.:D

    (Mennyire imádtam a régiben a legelső jelenet zenéjét is, műremek az egész!:D)

  2. Akár még a Rock és Kevin Hart csere is iszonyat jó lenne, ezt csak még elborultabban lehetne rebootolni. Cage és Travolta esetében is max a magasságuk volt hasonló, teljesen más a fejformájuk és a testalkatuk, egy embert nem csak az arca határoz meg.

  3. @newzoli: Ugyanezt akartam írni. :)
    Az eredetihez kellett John Woo zsenije is, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint A bérgyilkos, vagy a Tolvaj voltam mostanáig.

  4. Vagy fehér férfi, fekete nő csere, akkor a nemi egyenlőtlenségekre és rasszizmusra is lehet reflektálni.

    Amúgy meg nem tudom, nekem a színészek zsenije miatt emlékezetes a film, amit a rendezés csak mégjobban aláhúz. Nem mondom, hogy mások nem tudnák ilyen jól összerakni, de a tapasztalat sajnos nem ezt mutatja :/

  5. Barackot, imádom a húsos barackot!
    Á ennek a filmnek minden pillanata élmény volt. Nem tudom elképzelni, hogy bármilyen felállás akár csak a közelébe érne az eredetinek.
    Újra is nézem sztem este :D

  6. Ezek a kommentek az okai,hogy még mindig ide járok, zseniális.
    Én személy szerint az Amy Schumer és Melissa McCarthy duóra szavazok, azok legalább színesebbé varázsolnák az akciójeleneteket pár hájas és faszos faviccel, valamint ellőnének pár minőségi, fingással kapcsolatos poént is. Meg amúgyis hiáyzik már, hogy pár félresikerült izléstelen pojáca kioktasson feminizmusból egy erőltetett reboot keretein belül.
    It’s a win-win.

  7. Az eredeti azért elég rosszul öregedett (ezt a felütést ki a retek hiszi el?, stb.), sőt, igazából a maga korában is azért giccsnek számított, de hát a Hong kongi mozi kicsit ilyen, európai szemmel. De azért elvitte a hátán az egészet, hogy mindkét színész (de főleg Travolta) elég nagyot alakít a keretek között, és az akciójelenetek ütnek most is (annak minden John Woo-i pozitív, ill. negatív fényével együtt).

  8. rosszul öregszik? pont most jön ki az identitása igazán a filmnek, ilyen stílusban már talán soha többé nem látsz akciófilmet, vagy majd ha valaki nagyon akarja majmolni. valami brutálisan jó és egyedi hangulata van manapság.

    más:

    Adam Wingard és Simon Barrett baromi jól összedobta szerintem a You’re nextet és a Guest sem rossz valóban, úgyhogy nekik elhiszem (hiába volt azért nála is mellékvágány azóta). nem azt mondom, hogy szükséges a remake, de bennük lehet perspektíva.

  9. Én a mai napig szeretem Woo filmjét, szerintem nem öregedett rosszul, ma is ugyanolyan élménnyel tudnám megnézni.

    Már most borítékolni tudom, hogy bukás lesz.
    Amúgy meg minek újrázni egy bő 20 éves amcsi filmet? Már ennyire nincsenek ötletek? Eddig legalább ázsiai és európai filmeket adaptáltak amcsi környezetre, de már az sem elég?

  10. @abelh

    “pont most jön ki az identitása igazán a filmnek, ilyen stílusban már talán soha többé nem látsz akciófilmet” – nos, nincs is rá igénye a moziközönségnek, és okkal.
    (néhány elvetemült rajongónak persze lenne, ha a többségnek is lenne igénye, akkor hasítanának az ilyen filmek)
    és bizony tényleg rosszul öregedett a film. már akkor is fejvakarós és megmosolyogtató volt bizonyos szempontokból, de ma már tényleg senki sem tudná komolyan venni, amolyan “jaj, ne már!” akciófilm kategória.
    van amit jobb nem megnézni 10-15-20 év után. akár csak a M:I 2-t.

  11. szerintem teljesen egyértelmű, hogy nem a sztoriról beszélek, az már anno 11 évesen is netto hülyeségnek tűnt.

  12. “ma már tényleg senki sem tudná komolyan venni, amolyan “jaj, ne már!” akciófilm kategória.”

    Nem sértődöm meg amiért itt lesenkiztél😀
    Nem értek egyet és nem tartozom ebbe a táborba. A face/off igenis egy töknagy klasszik akciófilm!!444 3-4évente ha belebotlom, sose kapcsolom el. Még idézni is szoktunk belőle

  13. El nem tudom képzelni kik hoznák a Cage-Travolta szintet. A humorról nem is beszélve, anélkül kár is nekiállniuk. Vannak amikből készültek jó újrázások, na ez nem az lesz.

  14. Totál nem örülök a hírnek. Szerintem teljesen felesleges folytatás/rebootot csinálni neki, egyszerűen lehetne egy független filmet, ami hasonló témát dolgoz fel. Annak még lenne is értelme, de ezt beletuszkolni ez alá a “brand” alá, nagyon hülyeség.

    Néhány éve újra néztem a filmet és szerintem jól öregedett. Picit fura, hogy itt a hihetetlenségre panaszkodnak sokan a film kapcsán, ami nem értek. Ez egy film, amiben egy kísérleti technológiát alkalmaznak, azt ennyi. Ez a film világa. Hogy ez most hülyeség vagy nem, úgyanúgy hülyeség az összes szuperhős film és a sci-fik nagy része, de kb az akció filmek sokasága is még a sci-fin kívül is.
    Annak a filmnek az univerzumában az a technológia lehetséges. És ennyi.

    Akciók még mindig jók, a szövegek pláne. Egyébként ha már ilyen arc/testcserés vonal, akkor egy nem-váltós átalakulásban még lehetne is fantázia. Beépülni úgy, hogy nem-csere kell hozzá. Nemtom az még érdekes is lenne.

    Egyébként Az Uratok. nagyon viccesen-szarkasztikusan hozta fel McCarty-t és Schumert, de abban egyébként lenne ráció. Én mondjuk bírom McCarty R-rated vagy 16+ akcíó vígjátékait (Spy, The Heat) a másikat meg nem nagyon ismerem.

    Viszont alapvetően ellene vagyok ennek a reboot/remake/whatever-nek (is).

  15. Melissa McCarthy és Rebel Wilson legyen a két főszereplő sok fingós és dagi poénnal.Egyébként meg nem kell. :)

  16. de utálom hogy midenből rögtön PC lidércnyomásaitok támadnak, amikor még csak említés szintjén sem hozták be ezeket eddig nála, csak ti féltek előre. Az egyedüli ami előfordulhat, egy női csere.

  17. bármi is legyen. Legyen batshit crazy a cucc. Egy Cage cameoval :D

    @Piemaker: Rebel az utóbbi időben egész lefogyott. És ha jól emlékszem még utálják is érte, mert ezzel a húzásával nem volt túl “test pozitív”.

    @human: Mert ezt a szart látják bele minden szarba. Kissé átesve a ló túloldalára áldozatot játszva mindenki arról regél, hogy mindenhol ezt a szart kell néznie, elnyomják és nem létezik más.

  18. igen, ez a véleményem nekem is, akik előre félnek a PC rendőrségtől azok tényleg áldozatot játszanak kicsit, olyanok miatt is idegesek, amik mögött egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyasmi.

  19. Igazából olyan ez a film, mintha valami alternatív univerzumban csatározna pár mitikus hős (ha a nevekből persze nem volna ez rögtön egyértelmű), csak közben meg ott van ez a sci-fi elem, amivel megpróbálja a valósághoz kötni az egészet, mondván, hogy itt hétköznapi problémával meg élettel rendelkező emberek életét és világát nézzük, és ettől olyan rettenetesen furcsa egyveleg lesz. Kicsit olyan, mintha a Die Hardot néznéd a “300” stílusában, ami hol jó, hol rosszul sől el. Összességében azért megtalálja a helyét, de ezt ma már nem venné be senki szerintem.

  20. Aki azt mondja, hogy a tortenet hulyeseg: tudjuk, mindenki tudja. Ez is egy Freaky Friday feldolgozas, egy a sok testcserelos filmbol, csak itt nem magia van. Viszont brutal jo akciok es baromi jo latvany. John Woo munkassagat ismerok szamar nyilvan igencsak derivativ, sokminden visszakoszon es elkelt volna egy Chow Yun Fat cameo, de orom latni hogy a mester mihez kezdett egy Hollywoody budgettel.

  21. @blady

    Én arra utaltam, hogy a mindenkori nézőközönségnek megvannak az adott korhoz illeszkedő elvárásai a műfaji filmekkel szemben. Az akciófilmek sosem fognak kimenni a divatból, de folyamatosan átalakulnak. Azok lesznek a műfaj klasszikusai, amik jól elkapják (vagy bevezetik) az adott korszak igényeit.
    Stallone és Schwarzenegger akciófilmek a 80as években, Féktelenül, Mátrix, Mission Impossible 1-2-3, Ál/Arc, Con Air, A szikla stb.
    Lehet, hogy anno mindenki rongyosra nézte a Rambo-t és a Kommandót vagy az Ál/arc-ot, de ennyi idő távlatában már állnák meg a helyüket szerintem. Vannak, amiken nem annyira fog az idő vasfoga (pl. az első M:I talán ma sem hat nevetségenek vagy bénának ellentétben a második részével) és vannak, amiknek bizony nem áll jól az öregedés.
    Attól még, hogy személyesen kedvelünk néhányat és bármikor újranézzük, mert szeretjük és nosztalgia és klasszikus, lehetünk egy kicsit objektívek és beláthatjuk, hogy főleg ennyi idő távlatában sokat változtak a nézői igények, az ingerküszöb, az elvárások.
    Példa: a Will Smith féle Gemini Man régebben (nem tudok időt megsaccolni) még valószínűleg nagyot ment volna, de Bruckheimer felett is láthatóan eltelt az idő, nem tud ráérezni a nézők rezonálására már, sajnos nagyot is bukott a film.

  22. Jaj, de imádom ezt a filmet. Eszement őrültség, nem is tudom, hogy engedhette már akkor is a stúdió. Viszont remek korlenyomat. Mostani rendező neve nekem nem mond sokat, pedig a stílusos és egyéni kézjegy egy ilyen sztori kvázi folytatásánál elengedhetetlen. Ha kapunk egy olyan filmet, mint mondjuk tavaly volt a Bad Boys 3 az előzőekhez viszonyulva, akkor egész jól járunk. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez meg is történik, ezt pedig nem az előítélet mondatja vele, pusztán nem érzem a projektben a lehetőséget. Már megint egy olyan címet vettek elő, ami nem szolgált rá a leporolásra. Semmilyen szinten.

  23. Tetszik ez a Face/off hihetetlen mindenkinek, de a példáknál többször fel van hozva az MI, amiben aztán baromi hihető ahogy Tom Cruise egy az egybe be van maszkírozva ugyanúgy egy tök más embernek. Ha jól rémlik ott is más testalkat is volt hozzá. Szóval kicsit olyan kettős mérce érzésem van.

  24. “Attól még, hogy személyesen kedvelünk néhányat és bármikor újranézzük, mert szeretjük és nosztalgia és klasszikus, lehetünk egy kicsit objektívek és beláthatjuk, hogy főleg ennyi idő távlatában sokat változtak a nézői igények, az ingerküszöb, az elvárások.”

    Ezt megfordítom:

    “Attól még, hogy személyesen NEM kedvelünk néhányat, lehetünk egy kicsit objektívek.” :D ennyi erővel bármelyik akciófilmben láthatsz képtelen dolgot, ez nem fair csak az ál/arcra ráhúzni.
    A minap pl az Aliensbe kötöttem bele, hogy hogy a francba nem szakadt le Ripley karja mikor kinyitotta a zsilipet, hogy kirepítse a lényt, ő meg a lépcsőbe kapaszkodik:D de ezek ilyen szőrszálhasogató dolgok, ettől még ezt is ugyanúgy megnézem bármikor és nem mondanám, hogy rosszul öregedett.
    Amire mondjuk 50 év múlva rá lehet húzni, hogy borzasztóan öregedett, az a majdnem összes marvel film, mert vegytiszta cgi, az meg ugye tudjuk, hogy fejlődik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.