A SynderCut igazi története

A Vanity Fairben megjelent egy cikk arról, hogy mi vezetett Snyder távozásához, és visszatéréséhez. Nyilván a történettel kicsit mindenkit a SnyderCut megjelenésére hypeolnak (olyan túlzások vannak benne, mint a rádöbbenés milyen más a Whedonos, mintha más filmkészítő még sosem élt volna át ilyet:).

After their private screening of the Whedon cut, Nolan and Deborah Snyder emerged into the light with a shared mission. “They came and they just said, ‘You can never see that movie,’” Zack Snyder says during lunch at his Pasadena office

Ellenben beszélni mindenki az új Joker képről fog?

43 hozzászólás a “A SynderCut igazi története” bejegyzéshez

  1. Snyderné még biztos nem élt át ilyet korábban, ugyanis a filmográfiáját elnézve előtte is csak a férjura műveinél producerkedett. Most, hogy megelégelték a rendezői stílusát, meg jött neki is a pofára esés. Hamarosan meglátjuk, kinek volt igaza.

  2. tudom, hogy aki nem akarja, ne nézze, de azért mostanra nehéz kikerülni az egész témakört. ráadásul ennél a képnél már a szekunder szégyenérzet is annyira betolakodik, hogy nehéz ignorálni.

    a lényeg, hogy nagyon örülök, hogy ennek nem sokára vége. letudjuk, utána még pár hónapig a megosztott közönség szélsőségesen oltja egymást és talán elfelejtődik ez az egész sztori. habár már így is közel 4 éve tart.

  3. mondjuk lehet a cikket nem ártana elolvasni, bár amilyen empátia szintet tapasztaltam itt egyes emberkéktől nekem mindig attól volt szekunder szégyenérzet

  4. Semmi érdemleges nem derül ki a cikkből.
    Snyder folyamatosan harcolt a BvS után a stúdióval, ezt eddig is tudtuk.
    Nem ő akarta Whedont, ezt is tudtuk.
    Meghalt a lányuk, ezt is tudtuk.
    Nem nézte meg a mozis verziót, ezt tudtuk.
    A felesége hülye, ezt is tudtuk.
    A Warner is ludas az egészben, ezt is tudtuk.

  5. kezd olyan barátok közt súlyúvá válni ez az egész sztori snyder körül már. remélem az élettörténetét whedon filmesíti majd meg, annál jobban nem lehetne már tetőzni az egészet. szóljon már valaki a faszinak, hogy ez csak egy képregény adaptáció a 100ból, amivel max. annyit érhet el valaki, hogy pár évtized múlva rávágja valaki, hogy jaaa, az tudom melyik, abban az az izé, mondjad már, tudod…

  6. “- Sose szabad fullba nyomni a kretént.
    – Hogy érted?
    – Figyeljé’! Dustin Hoffman, Rain Man. Kreténnek tűnt, kretént játszott, nem volt kretén. Fogpiszkáló, kártyatrükkök, autista, naná, de nem kretén. Aztán gyütt Tom Hanks, Forrest Gump. Lassú, igen, kretén, talán, járógép a lábán, de Nixon behugyozott tőle és megnyert egy ping-pong versenyt, tehát nem kretén. Peter Sellers, Isten hozta mr. – infantilis, igen, de nem kretén. Te meg full kretént nyomtá’. Sose nyomjá’ full kretént! Nem hiszed el? Kérdezd Sean Penn-t 2001, Nevem Sam. Rémlik? Full kretén volt. Oscar bácsi meg nem gyütt.”

  7. Mekare:

    1. pont erről beszélek, hogy el sem olvasom, csak átfutom a releváns híreket. miért? mert érdekelnek a filmes hírek és sajnos megkerülhetetlen a téma, ha szeretném, ha nem, mert sok elemében azért egy elég egyedi/kísérleti dologgal állunk szemben, ami emiatt izgalmas. De már nagyon too much az irány és nem hiszem el, hogy nem csak nálam kontraproduktív.

    2. még mindig kínomban röhögök azon, hogy az egész filmet úgy állítják be lassan, mintha a Keresztapa 3 egy eltűnt kópiája lenne. ez egy (többnyire) ócska, összeszedetlen franchise teljesen felesleges darabja. és anyagilag is maximum fele akkorát ment eddig az egész DCEU, mint szerették volna, szóval minden szempontból teljesen margó. nyilván Covid miatt nincs nagyon más, amiről beszélni lehetne, de ez nagybetűs fingfestés. ami nem gond, csak abból a is a rosszabb fajta.

  8. abelh: midnezt úgy mondod, hogy BvS ultimateről akartál írni anno, mert tetszett, csak nem volt időd

  9. Azért tényleg nem ártana elolvasni a teljes cikket srácok mert nem az benne a lényeg hogy Snyder és a WB közt mennyi harc volt. A lényege a cikknek az hogy miért csinálja ingyen Snyder és miért olyan fontos neki a projekt. Tudom hogy sokaknak nem jelent semmit hogy a lánya megölte magát de pont erről beszélt Mekare is. Empátia srácok nem olyan nehéz az. Értem én hogy nem bírjátok Snydert nem érdekel a film titeket stb bár nem értem miért vagytok akkor itt. De legalább annyi tisztelet legyen már Snydere felé hogy nem egy szimpla projektként tekintetek rá hiszen annál SOKKAL fontosabb számára és a családja számára is. Lehet hogy nektek csak egy agyatlan blockbuster film ráadásul 4 órás de neki nagyon fontos. Nyilván ettől nem értékelődik fel a film olyan lesz amilyen lesz de szerintem abba nem nehéz belegondolni hogy egy alkotónak mit jelent egy olyan film, sorozat, zene, festvény bármi, amit nem tudott befejezni egy családi tragédia miatt. Nem kellene lekicsinyleni az ilyet. Főleg mivel ennek ahogy mondtam semmi köze ahhoz mi lesz a filmben. És a cikk főképp erről szól és Nolanék is ezért mondták Snydernek hogy ne nézze meg a mozis verziót.

  10. Abelh: engem is érdekelnek a filmek és megkerülhetetlen az mcu ami már jó régóta nem érdekel és mégse rinyáltam végig az Endgame promóciót, és nem rinyálok minden wandavision epizód után mikor teljesen tele van vele az idővonalam.
    Ha elolvastad volna a cikket akkor lehet hogy inkább átéreznéd, hogy ez a film egy búcsú ajándék is a gyerekének és nem szenvednel ennyire a csúnya Snydercut miatt… Ami ha tetszik ha nem már csak azért is megérte mert 500k dollár ment az öngyilkosság megelőzésének kutatására és a családok támogatására és ez a szám csak növekedni fog a premierrel

  11. attól, hogy valakinek fontos valami, az még semmit nem jelent. ti is minden nap trollkodtok valamire, ami másnak fontos. ezzel semmi baj nincs, egyszerűen csak nem lehet előcsapni az empátia kártyát olyan könnyen. sőt, egyszerűbb, empátiával kéne nézni azokra, akik nem várják a filmet, elfogadni őket. az ő életük történetében nem sokat jelent, ők lehet mással éreznek együtt épp, és erre már nincs érzelmi kapacitásuk éppen.

  12. abelh: dehogy egyedi/kísérleti. Millió+1 olyan alkalom volt, amikor a rendező nem úgy fejezte be, ahogy akarta, és jött egy rendezői. Blade Runnernek van vagy 5.

    Mindkét (negatív és pozitív) oldalról is túl van már tolva ez az egész.

  13. “Ami ha tetszik ha nem már csak azért is megérte mert 500k dollár ment az öngyilkosság megelőzésének kutatására és a családok támogatására és ez a szám csak növekedni fog a premierrel”

    ezt az érvet például nem értem, a Warner alsó hangon 30 milliárdot költött a filmre utólag(!), a rajongók nemtom, kettőt összeraktak eddig jótékonykodásra. Ez a matek nekem nem jön ki a film mellett. Ha a Warner a 30 millát beteszi öngyilkosság megelőzésre, és azt mondja, hogy “sajnáljuk ilyen lett a film, együttérzünk veled”, akkor többet tettek volna. Ezért mondom, hogy a személyes tragédia felett ott van a marketing réteg, amit nem kell megenni. Igen, sajnálom Snydert, de ennyivel a bemutató előtt azért ezekben a történetekben marketing is van, míg ha megjelent volna a cikk egy sosem elkészülő Snyder cutról az más lenne.

  14. nem azzal fogja elnyerni valaki másnak az empátiáját, hogy az elhunyt lánya tragédiáját használja fel arra, hogy a filmjét promózza, mint búcsúajándék. az emberek ide a filmek miatt járnak már elnézést, és sok mindenkit érdekel, hogy hova fut ki JL sorsa, de hagy nyugodjon már békében az a lány, és hagyjuk már ki ebből az egészből, az lenne a legempatikusabb. láttam én is olyan morbid bejegyzéseket, amik abból űztek csúfot, hogy biztos azért lett öngyilkos a lánya, mert annyira pocsék rendező, de ilyet itt eddig én soha nem láttam, mert van annyi együttérzés az itteniekben, szóval ezt tegyük félre inkább és arról legyen szó, hogy milyen lehet a film, vagy mi a franc lesz ebből, vagy hogy hogy dobálja még a warner most kakával a whedon filmet, hogy jön az újabb filmjük, stb.
    a filmbuzis közösség kurvára empatikus a maga módján, hiába próbálja bárki most az ellenkezőjét felhozni, csak azért mert a seggéből is zs monogrammos műfasz áll ki (nem szószerint).

  15. Human: Te amúgy mióta is írod ezt a blogot? Jó pár éve nem? Mióta követed a Snyder Cuttal kapcsolatos eseményeket mert Mekare amit említett 500 ezer dollár csak ebben a fél évben gyűlt össze, sőt az még az első előzetes után volt. A rajongók évek óta kampányolnak a filmért és közben folyamatosan támogatják az említett csoportokat is. Azóta nem pár százezer dollár hanem több millió dollárt dobtak össze szóval ez baromira nem marketing fogás hiszen mindenféle kérés nélkül csinálták a rajongók. Eleinte erről szólt az egész Snyder Cut kampány nem is arról hogy adják ki a filmet. Csak ugye erről nem volt kb semmi hír csak azokt tudták akik követték a csoportot. Gondolom ezért nem tudsz róla te sem.

    Az lehet hogy most a Warner markertinget csinál a dolgoból de szerintem az nem akkora dolog ha egy multibilliárdos cég adakozik pár millát mint az hogy több ezer rajongó dob össze pár év alatt fene tudja pontosan hány milliót. Szóval nem tudom milyen matekra gondolsz de itt nem is ez a lényeg. Senki sem ahhoz mérte hozzá a rajongók adakozását amit a Waner költött a filmre. Arról beszélt Mekare szerintem hogy legyen bármilyen is a film az elmúlt 2-3 évben olyan dolgokat hozott létre a mozgalom körülötte amit nem hiszem hogy sok másik el tudná ezt mondani magáról. Egyébként megjelent hasonló cikk pár éve is és már akkor is pont ugyan ezt mondta a többség amit te most hogy csak marketing hogy így akarják feltámasztani a filmet. Senki nem vitatja hogy van mögötte marketing de az nyilvánvaló hogy nem Snyder részéről. Őt egyedül a film érdekli és a lányához hasonló betegek megsegítése, ahogy a rajongókat is. Itt nem arról van szó hogy most ez lesz a világ legjobb filmje. A rajongók szemében így is úgyis tökéletes lesz. Szerintem a film mögötti mondanivaló sokkal fontosabb mint maga a film, akár marketing akár nem. Ha egy esetlegesen szar film kell hogy felhívja az emberek figyelmét komoly dolgokra akkor megérte megcsinálni. Nem?

  16. Egyébként tudod mi szomorít el igazán ezzel kapcsolatban? Hogy itt ilyenekről kell beszélni hogy a beteg emberek megsegítése és Snyder lányáért elkészült film csak marketing de mikor más sztárok kórházakat látogatnak vagy adakoznak sosem látom ugyen ezt. Megint ez a Snyder győlölet áradat áramlik ki a többségből. Pedig a kórházban fotózkodás ugyan olyan markerting mint ez.

  17. “Pedig a kórházban fotózkodás ugyan olyan markerting mint ez.”

    és hány posztot látsz róla?

  18. Nálad? Nem rémlik, hogy láttam volna egyet is. De mit számít ez? Minden egyes oldalon ez megy ami itt, mindenhol röhögnek Snyderen sőt van olyan aki konkrétan leírja hogy magasról leszarja a lányát és hogy meghalt. Az hogy te ezeket ignorálod, nem látod őket, nem jelenti hogy nem léteznek. Gondolom a kérdésed erre irányult hogy ha itt nincs róla poszt akkor minek hozom fel a témát. Egyrészt azért mert tökéletes ellenpélda, másrészt mert habár itt nem teszel ki ilyen posztokat attól még más oldalak igen és szorosan kapcsolódik a film mögötti témához, főleg hogy te magad kihagytad a lényeget a cikkből és csak azt tetted be a posztodba amivel lejárathatod Snydert. Szószerint kiragadtál egy mondatot a kontextusból ami így teljes mértékben értelmét vesztette.

  19. “Nálad? Nem rémlik, hogy láttam volna egyet is. De mit számít ez? Minden egyes oldalon ez megy ami itt, mindenhol röhögnek Snyderen sőt van olyan aki konkrétan leírja hogy magasról leszarja a lányát és hogy meghalt. Az hogy te ezeket ignorálod, nem látod őket, nem jelenti hogy nem léteznek.”

    de itt nincs, és itt senki nem írt ilyet a lányáról, és több JL posztnál beírták emberek, hogy várják a filmet. Megint egy másik problémát hoztok be oda, ahol ilyen szempontból nyugi van, konkrétan ti terjesztitek. dörmögjetek ott, ahol valaki azt a sötét kijelentést tette, én valszeg kitöröltem volna. És igen, szerintem annak akit meglátogatnak a szuperhősök a kórházban annak tök jó, ha szívből csinálják akkor főleg, de az biztos, hogy nem filmes hír, és nem hiszem, hogy volt valaha említve volt az oldalon.

    Továbbra is mondom, ez itt nem a világdühöngő. Ha az IGN kommentelőivel van bajotok, írjátok oda, ha facebookon láttátok, válaszoljatok ott.

    És azt is mondom egy ideje, hogy ez nem a Darkeagle baromságai blog, indíts arra sajátot, és ott írj ennyi néven magadnak, mert én már kurvára unom, kedves Liza ugye… Ha lenne benned empátia (ha már úgy dobálóztok vele), akkor végre hagynád a blogot, mert látnád, hogy a nekem fontos felületen folyamatosan öntöd a végterméked. Tudom, én nem számítok? Hol van az empátiaaaa

  20. human – empatiaval kell nezni azokra akik nem varjak a filmet

    Tehat aki varja es idejon megnezni egy postot es tulteszi magat az elfogult fogalmazason aztan vegignezhet 50 ,,fuj de utalom ezt” ,,miert errol van post” ,,remelem rossz lesz hogy majd nekem legyen igazam” tipusu kommentet MAJD ezek utan meg erezzen empatiat irantuk es foleg ne tegye szova hogy tok kellemetlen ezt a negativ fostengert olvasni?

    Neked mi az isten bajod van ? :D
    En elhiszem hogy nem lehet vita amibol nem te jossz ki gyoztesen meg nem fekhetsz le aludni amig nem tiszta a kommentszekcio de azert ez mar tenyleg rohej:D

  21. már megint ez megy? itt fenn másról ment a vita főleg, de a trailer posztnál bőven volt pozitív hang, és senki nem törölte vagy anyázta őket:
    “Faxa!!!!”
    “Ez már most jobban bejön mint a mozis verzió!”
    “Hidegrázás!!! Remélem kitolják blu-ray lemezen!!
    Ha valakit ez se győzött meg, akkor semmi.”
    “Korábban én is a fanyalgók táborában voltam, de szerintem ez egész kellemes kis trailer lett.”
    “Ez egyszerűen zseniális lesz!”
    “Na igen, ezt szerettem volna látni 2017-ben, nem azt a fost, amit moziba küldtek. Én nagyon várom. :)”
    “Nekem bejött a trailer. A képi világ nem zavar, szerintem direkt ilyen képregényesebb.”
    “10/10 reggelire megeszi a marvel féle szerencsétlen bazári indiai színekben pattogó gumimacikat…”

  22. Gyakran azért is beleállnak valakibe, ha csak kétkedve várja a filmet, mert mi az, hogy nem imádja vakon, pedig vitathatatlan, hogy jogosan tarthatnak az emberek bármitől, ami a WB-től érkezik.
    Elég csak arra gondolni, hogy a minap a WB fejeseiről azt hozták le, hogy annak ellenére, hogy már a JL tesztvetítésén azt gondolták egy rakás szar lesz, amit whedon befejezett, mégis moziba küldték, mert nem merték bevallani, hogy nem tetszik. Ezekután ki merné előre kibontani a pezsgőt, ha a WB kezei alól jön bármi is.
    Amúgy meg az egyetlen oka, hogy én várom ezt a verziót az az, hogy nekem a whedon verzió még a nézhető kategóriában határeset volt, aminek a legtöbb hibáját annak tudom be, hogy nem volt elég idejük rá a rendező váltást követően, a premiert meg nem akarták már eltolni.
    Most viszont a világ összes ideje a rendelkezésükre állt kijavítani mindent, de mivel a BvS-t meg nem bírtam egynél többször végignézni, így kicsit tartok, hogy katyvasz lesz az új.

  23. Most en is bemasoljak 15 fikazo kommentet olyannak beallitva mintha csak azok lennenek csak hogy elbagatelizalhassam a dolgot?
    Ez mar kajak origo kategoria human…

  24. nem kell, egyáltalán nem tagadtam, hogy vannak fikázó kommentek, nem arról szólt a kommentem. pont ez a lényeg, és erről beszélek, hogy mindkét oldal jelen van, de “páran” úgy tesznek, mintha csak fikázás lenne itt az oldalon a film kapcsán, csak azt kéne görgetni “mindig”. ami nem igaz. nem értem, hogy miért áldozatkomplexus oldalról kezdik a DC fanok a beszélgetéseket.

  25. Talan mert a faszuk kivan azzal hogy minden elfogult dc postod alatt egy csapat fikazodason kell atragni magukat ? Nemtom csak tipp…

  26. de baszki ezt mondom, hogy sokszor nincs így, de mégis úgy tesznek, mintha így lenne. most direkt nem akarod érteni?

  27. Azt nem akarom erteni hogy miert kene empatikusnak lennem azzal, aki csak azert kommentel hogy jelezze hogy o utalja ezt es tuti szar lesz.
    Ezt nem tudom megérteni human
    Nem fer a fejembe miert valahogy mindig azok jonnek ki ,,vesztesen” akik varjak a filmet

  28. Ennyi erővel én is kikérhetném magamnak, hogy egy Rian cikk alatt temérdek fikázó kommenten kell végig menjek.

  29. Human picit elírtad a címet :)

    hajmeresztő a Joker kép…de gondolom ez volt vele a cél, hogy beégjen az emberek retinájába. Pacsi a marketingeseknek:D

    A kommenteket olvasva azt mondanám, mindenki nyugodjon le a p.csába, azt vágjátok, hogy ez csak egy film? Mégis olyan vérre menő viták övezik, hogy én már erre is azt mondom, hogy hajmeresztő. Hogy fanyalgó kommenteken értetlenkedjek, azt már rég elengedtem..itt a végére tényleg olyan dolgokon, megy a vita, hogy nekem nem tetszik, – de mér nem? A lényeg, hogy neked tetsszen, miért volna fontosabb ennél mások véleménye? Inkább azon töprengek, hogy Snyndernek még hogy nem ment el teljesen az esze.. és hát ez még mindig a jobbik eset, hogy valamilyen régóta dédelgetett projektbe menekül, minthogy valami még nagyobb hülyeséget tegyen egy világvégi lepukkant hotelszobában…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.