Monster Hunter: a franchisevadász Paul W.S. Anderson?

Ez mi volt? Ugye Milla Jovovich és a férje sok éven át a Resident Evil filmekkel ütötte el az idejét, de ott már nem tudtak mit kitalálni, és ugye lesz rendes reboot is, így átnyergeltek egy másik játék franchise-ra. A szinte szokásos minőségükben.

A mellett nem tudok elmenni, hogy korrektül néz ki a film. Mármint komolyan, vizuálisan… nagyjából tetszett a Monster Hunter (hogy is mondjam, optimistán vártam). Nehéz volt végignézni, erővel nem adtam fel 1 óra után, de erről egyáltalán nem a látvány tehetett. Nem 300 millióból készült természetesen, de sokszor korrekt, plusz segítette a kinézetet, hogy egy sivatagban játszódott többnyire.

Ezen kívül az első órában van egy olyan pókos rész, ami úgy magában elmegy, ha úgy nézek rá, mintha rövidfilm lenne. Hogy Jovovich kőkemény karaktere miképp kerül az egész helyzetbe, azt nehéz kibogozni, de mégis, durva az egész. A Starship Troopers meg az Aliens emlegethető…

Ellenben a sztori katasztrófa. A Monster Hunter le sem tagadhatná, hogy videójátékra épül (amihez nem túl hűen nyúlt?) : semmi nincs benne párhuzamosan, vagy más szálon, a karakterek mennek előre, akciójelenet, mennek előre, akciójelenet. Közben vannak level uppok, Jovovich egy délután alatt upgradeeli a fegyverét és új harcművészetet tanul. És ennyi. Ez a film.

Nem is az, egyenes útból is lehet jót kihozni, lásd Mad Max: Fury Road, de itt nem sikerült. Kínkeserves bakugrással halad előre a plot, rángatják előre, hogy jöhessen a következő akciójelenet. Vagyis nyilván a játékot az akció viszi előre, és aközben mesélnek, de így nem lehet adaptálni ilyesmit, ahogy itt teszik.

És ha már a játék, a nagyobb szörnyek elleni harcból nekem konkrétan a Shadow of the Colossus ugrott be inkább, nem pedig ez. Konkrétan van egy jelenet, amiben Jovovich kapaszkodik a szörny fején, és ledöfi a kardot. Vagy mit. De nyilván aki jobban ismeri a játékot az kijavíthat ebben a megjegyzésben. A lényeg, hogy a Monster Hunter élvezetét nem az esetleges hűtlen adaptáció befolyásolja, hanem a borzasztó forgatókönyv és a nulla karakterek. Ilyen 2D figurákat ritkán látni, még a főszereplőn sem mélyítettek.

Igazság szerint a film vége volt a legnagyobb pofáncsapás. Tényleg, ment a Monster Hunter egy ideje, gondoltam, hogy sztori szerint még vagy egy óra legalább kell, hogy valamennyire normálisan eljuthassanak egy konklúzióhoz, erre baszki 20 perc volt hátra. Még kaptam egy akciójelenetet, és egy cliffhangert a folytatásra. WTF

human
írta
2021. 03. 03. 14:05
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Monster Hunter: a franchisevadász Paul W.S. Anderson?” bejegyzéshez

  1. Minden szavad igaz, de engem úgy kikapcsolt 1,5-2 orára, hogy észre se vettem. Ettől több pozitívum nem jut eszembe. Csak ne váljon ez az irány trenddé, de ha nem lenne néha egy-egy ilyen, hiányozna. Bűnös élvezet effektus. Mondjuk (SPOILER!!) a macskat kihagyhatták volna! :)

  2. moziban megbocsátóbb lettem volna. a kis képernyő teljesen kilúgozza az ilyen jellegű alkotásokat.

  3. Nettó 300 milla a költségvetése? Ezen meglepődten, hogy ennyi zsugát odaadnak Andersonnak.

  4. nem, épp azt mondom, hogy a 300 milliós blockbusterek vizuális szintjét nem éri el

  5. Tökéletesen egyet értek! Nem telt el 1 óra, és azon agyaltam hogy ha el is jutnak oda a toronyhoz, akkor ott lesz 2p és viszlát? Hát nem..mert befejezetlen a film :) A látvány tényleg korrekt, a pókos rész nekem már kicsit túl volt tolva.. Baromi szeretem ha egy film kikapcsol 1,5 órára és agyilag se kell semmit hozzátennem…de most nem működött a dolog. 2 részletben tudtam befejezni..Ron Pearlman fizimiskája…..inkább hagyjuk kategória :) Viszont az amikor a két főszereplő csak ugy elvolt egymással, néha kifejezetten szórakoztatóbb volt a harcoknál. Egy próbát szerintem érdemes tenni vele, de ha van a fejetekben egy elképzelt léc ami a film minőségét jelenti, nyugodtan helyezzétek jó mélyre. Igazából csak az derült ki hogy kellenek a látványfilmek, de ha csak az van és semmi más, akkor inkább hagyjuk.

  6. Abszolút gyök kettes sztori, de én hulla fáradtan néztem meg és agyatlan, látványos akcióorgiának teljesen jó volt. Szóval engem így egyszer teljesen kikapcsolt és azt sem bánnám, ha jönne egy folytatás, amiben kiszélesítik ezt az egész univerzumot. Játékot nem ismerem amúgy.

  7. Ez egy katasztrófa volt. Utólag bánom, hogy nem hallgattam a belső hangra és nem kapcsoltam ki a felénél.

  8. Capcomnak szerintem van valami perverz fétise, hogy így hagyják a címeiket meggyalázni.

  9. Borzalmasan gagyi volt és ezt úgy mondom, hogy elötte néztem meg a willys wonderlandet ami szintén gagyi de sokkal jobban lekötött és sokkal jobban szórakoztatott mint a Monster Hunter. Utolsó jelenet rendesen kiégetett. Hogy lehet így befejrzni egy filmet? Alitánál volt ilyen cliffhanger de míg ott érdekelne is a folytatás itt nagyon nem.

  10. Nekem a Peter Griffin vs. Madár harc jutott eszembe a második verekedésükről.

  11. ez a film nekem pont 40 perc volt, mert az első fél óra után egyszerűen áttekertem a rettenetesen hosszú és felesleges üresjáratokat, aztán ha jött valami rém azt megnéztem, így jött ki az egy sorozatrésznyi idő.

    amúgy soha nem tekerek bele filmbe, de hát ez… ez azért nem igazán volt film.

  12. Egyértelmű volt, hogy a játék szellemiségét minimálisan ragadja csak meg. Leginkbb megjelenésben és néhány Új világi karakterben nyilvánult meg (Admiral, Handler stb.). Meg a szörnyek, de az elvárható volt. Először nem értettem miért kellett megváltoztatni a történetet és a Földet belekeverni a dologba. De gondolom a hadsereg így biztosította a szükségés pénzt a produkciónak…

  13. azért az is vicces, amikor néhányan úgy állítják be, mintha a játékok nebula díjas regények lettek volna :D

  14. A rohadt zajos szomszédok boldogítására kimaxolt hangerővel tökéletes volt:D én jókat szórakoztam rajta, pedig eredetileg meg se akartam nézni..sőt én azt hittem, látványra zs kategória lesz és nem! 😄
    A macska volt a legjobb:D én inkább a zenéket nehezményeztem, voltak jó pillanatai, de a szerző még kicsikarhatott volna magából valamit

  15. ú, abc kösz a linket, meg is van az esti program. nem tudom miért, de nálam a koreai filmek valahogy mindig betalálnak, eddig nem láttam olyat, ami ne tetszett volna pedig nem csak azokat nézem, amik bekerülnek a mainstreambe.

  16. Megint gyenge próbálkozás egy esetleges folytatás belengetésével. Agykikapcsnak egyszer elment, de többször nem kérem.

  17. Nem szar film!!! Hanem fosch(minősitett!) Mièrt nèztem meg? Ingyen vót’!. :-) :). 🤣 🤣 🤣

  18. Kb. egy éve nem néztem filmet moziban…
    Kb. egy éve nem is nagyon jött ki “mozifilm”. Talán a Wonder Woman a kivétel…
    Ahhoz képest, baromi jól szórakoztam! Igen, gagyi egy kicsit, bla-bla-bla. De végre valamit lehetett nézni! Egy rendes filmet! Nem sorozatot, nem Netflix-es nemtommit, hanem “MOVIE”-t! Holnap jöhet a Godzilla vs. Kong! :-)
    Köszönjük, covid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.