Godzilla vs. Kong – unalom vs. BOOMBANGWHAA

Annyira adná magát, hogy csak engedd el a hajad és az agyad, nézd ahogy püföli egymást a két TITÁN, de mégsem sikerült nálam ezt elérni. Sőt, ami jó pillanat lett volna hatalmas vásznon, az mindenképp gyengült kicsiben, szerintem jobban, mint akárcsak a múltkori igazi Justice League-nél.

Van még egy franchise, ami így megy lefelé folyamatosan? Gondzilla korrekt, a Skull Island nihilizmusát valahogy jobban befogadtam másodszorra, de ott van még a múltkori katasztrófa King of Monsters (háttértévében lement még egyszer, de nem tudott meggyőzni), és most ez… a valami. Végtére is film.

Nem is értem az ambíciót itt, hogy már megint kibaszott sok emberi sztori van benne. Nyilván 2 órában unalmas lenne a szörnyek püfölése, valahogy történetet kell csiholni köré, de ez egyrészt hosszan, másrészt mégis iszonyat klisésen teszik.

Konkrétan nem is értem, hogy ott volt a múltkori film pár túlélője, erre ők csak másodhegedűsök lettek. Millie Bobby Brown csak a nézőnek magyarázva botladozik át a Godzilla vs. Kongon, de mellé akasztanak két új szereplőt, akikbe bele sem megyek. Kyle Chandler meg… néha feltűnik. De emellett van a Kongra felügyelő tudós, a kislánya akit mindenhol szétéltetnek mekkora alakítás, és ez igaz, meg még van egy gonosz CEO (miért ne lenne), annak a lánya is kiemeltebb, még egy tudós aki fontos, és persze igazából Kongnak is van karakterfejlődése, meg Godzilla is kap valamekkora minimálisat. Hát beszarás, hogy két nagy titán bunyója (let them fight!!!!) micsoda felesleges körítéssel jár.

Nem akarok belemenni jobban a történetbe, az is, meg a karakterek is katasztrófa. Ellenben egy dologban felfelé tart a franchise: egyre többször van a szörnyek bunyója napfényben, és ez tényleg jó. Miközben a kínai propagandát nézzük a kapitalizmussal kezet fogó Hong-Kong pusztulásáról (nem lehet nem észrevenni ezt a felhangot), addig bizony a Godzilla vagy King of Monsters-szel ellentétben itt a szörnyek nem esőben, meg ködben, meg felhők mögött, meg földközeli kameraállásból nézve bunyóznak követhetetlenül, hanem tényleg lehet követni a harcot. Ami 20-30 percet tesz ki. Ezt tényleg a Godzilla vs. Kong számlájára tudom írni.

Vannak benne gyönyörű képek, a látványban odatették magukat a szörnyek jeleneteinél. Viszont tényleg csak ennyi pozitívumot tudnék mondani.

Agyatlan blockbuster, tény, és aki újdonság látványfilmre vágyott csak, az lehet elvolt, én is szokás szerint tiszta lappal igyekeztem ülni elé, de sajnos nekem nem ugrotta meg. Ismét sok volt az emberi szál, és iszonyat klisésen felületes volt a mű, a legdurvább számomra, ahogy mindig az új helyszínekre rángatták a szereplőket, tényleg mielőtt véditek csak ezt az egyet gondoljátok át. Például ahogy mindenki Hong-Kongba ért.

Mindezt tényleg úgy mondom, hogy épp ment a Battleship valahol, és megnéztem simán 30 percet megint belőle. Tudok szeretni agyatlan blockbustereket, amik még annyira sem mélyek, mint egy ilyen filmtől szeretnénk, bár az legalább feleannyira sem veszi komolyan magát, mint a Gondzilla vs Kong. És nem fogadom el, hogy ez a film is komolytalan volt, mert a benne levő erőszakban semmi funt nem találni.

Viszont a látvány, és a film végi bunyó lehet elég?

61 hozzászólás a “Godzilla vs. Kong – unalom vs. BOOMBANGWHAA” bejegyzéshez

  1. Kicsit spoileres!
    Nekem a történet nem tetszett, nem a mélysége hiányzott, hanem az egész belső Földes téma, a beleerőltetett Kong mítosz, a titánokat összekötő energia, a scifi-be illő repülők, fordított gravitáció, stb.
    Az egész történetet meghagytam volna valami földhözragadtabb szinten. És ugye a logikai bakik itt is. Lehetne sorolni.
    A szörnybunyók tényleg jó látványosak, csak ezért megéri majd néha újranézni.

  2. Eggyetértek a kritikával, de én szigorúbb vagyok, egy látványfilmet amiben jó a CGI maga a harcok, csak ezért a tényert nem kap jobb pontot nálam. Miközben ennyire erőltetett, unalmas, gagyi filmet nem is tudom mikor láttam utoljára. Próbáltam benne meglatni a jót (nekem se ment), lehetne 1-1 aprosagot felsorolni, de fölösleges, ez egy rossz film, még blockbuster szinten is.

  3. Én kivárok vele, hátha összejön a nagyvászon itthon, szerintetek van rá esély? A nagyfőnök tervezett menetrendje szerint május vége előtt nem valószínű, utána is biztos csökkentett nézőszámmal.
    Viszont akkorra már elég sok blockbuster van beígérve: Black Widow, FF9, Mortal Kombat, stb. A Warner bő 3 hónapot várt a WW84-gyel itthon mire ment az HBO GO-ra. Vajon moziba is küldik idehaza ezt a zúzást, vagy már nem éri meg nekik akkorra, mert már mindenki letorrentezte?

  4. Elkezdtem nézni én is azzal, hogy legyen valami agyelhagyós délutáni elfoglaltság, kb. öt perc után marhára eluntam, közben zümmögött a másik monitoron míg neteztem és néha odanéztem. Aztán egyszercsak odakapom a fejem, hogy “HOVA AZ ISTENBE MENTEK EZEEEEEK????”. Esküszöm, elhiszem én a King Kongot, a Godzillát, a Habcsókembert is, de EZT? Mondjuk nem vádolható azzal a film, hogy nem volt benne világépítés…

  5. Nem értem hogy lehet úgy filmet nézni, hogy közben valami mást csinál az ember. Én magamból kiindulva, ha belekezdek egy általam kiszemelt mozgóképbe akkor számomra csak az létezik. Nincs háttérben zúgó-búgó monitor, zenét sugárzó hó-fi és hasonlók. A Godzillla vs Kong pedig minden butaság ellenére egy roppant látványos, és szórakoztató mozi lett.
    Nagyon hiányzott már egy ilyen blockbuster.

  6. Alapvető probléma, hogy mikor nekiülsz már tudod, hogy súlytalan lesz az egész. Mert bármi is történik, mindkét titán élni fog. Másik pedig a főellenség, aki ugyan ez a kategória. Nem tudtak olyat behozni, amiért kicsit is izgulni lehet.
    ( SPOILER)Sőt, miután kiderült, hogy godzillanak és kongnak is márta az anyjuk, tudjuk is hogy mi történik.

    Ettől független jól szórakoztam rajta, tetszett is. Én továbbra is vevő vagyok az ilyen szörnyes filmekre.

  7. (Spoileres lehet) Rohadt jol nezett ki a szornybunyo a neonfenyek kozott Hong Kongban. Ennyi jo volt a filmben, de ez tenyleg jo. Viszont nekem hianyoztak azok a beallitasok amik az elso Godzilla moziban voltak, itt valahogy sulytalan lett az egesz. Ott meg Godzilla kifejezetten oriasi masszív monstrum volt, meg a mozgasan is erzodott hogy egy igazi titan. Itt viszont ugy erzodott, mintha ket normal meretu allat maketthazak kozott pofozkodna. Sehol egy ember (kiveve Mecha kitoresenel), masodpercenkent ket epulet dol le mint a kartyavar. Es meg Godzilla mozgasa is jelentosen felgyorsult, a korabbi lomha monstrum itt Chuck Norrist meghazudtolo porgorugasokat mutat be, es ugy szalad mint egy kis gyik a kavicsok kozott.

  8. Remélem majd valaki összevág egy 20-30 perces videót, ahol csak a püfölés megy. Annyit időt azért rászánnék.

  9. Én megnéztem lányommal a Raya és az utolsó sárkányt, na az egy jó mozi, ajánlom ez helyett. És még sárkányok is vannak benne, meg látványos üldözések.

  10. msl

    Igen, ez volt a másik ami engem is zavart. Már a Godzilla 2ben is észrevehető volt, de itt még jobban. Nincs súlya Godzillának, fut, hajóra ugrik, stb. Az első részben még cunamit is előidézett, ahogy partra lépett. Itt már semmi.

  11. Legalább a szörnybunyók lettek volna jók. De itt nem Kong harcolt Godzillával meg a robotmonszterrel, hanem Pikachu a nemtudomkivel. Tiszta Pokemon. Legalább érezni lehetne, hogy két kolosszus egymásnak feszül. Ez működött a 2014es Godzillában és kicsit még a Szörnyek királyában is, itt semmi. A film többi részétől, a kötelező tölteléktől, anynit vártam, ne irritáljon. Ez se jött össze. Oké hogy Millie Bobby Brownnal most mindent el lehet adni, így bele kellett kínlódni a filmbe. (Megjegyzem ha MBB továbbra is így halad, a Stranger Things utolsó része a karrierjét is lezárja érdemben) Szabályosan a falramásztam a kommandós triójától. Brian Tyree Henryt imádom az Atalantában, itt meg a vicces feka meg a félhülye konteós gázos verziója, meg van még egy entitás, valami geek kölyok, akinek a léte még ebben a filmben sem értelmezhető. A jelző ami legjobban illik erre az egészre a primitív.

  12. Minden tetszett, ami a felszín alatti világban történt – gondolom, mert főleg látvány volt meg vegre nem felhőkarcolóknak estek neki a dögök, az emberek meg alig pofáztak. Nem tudom, mennyire új a sztoriban ez, hogy onnan jöttek a titánok, de legalább valami új volt.

    A többit igazából nem tudom, a rajongók gondolom elélveztek amikor Mechagodzilla nyomatta a hátiboosteres meg rakétás trükköket, én asszem akkor mentem ki sörért pont. Nulla tét, nulla izgalom, nulla sztori, nulla karakterek, nem tudom. Ez megint olyan volt, hogy ezért tényleg marhára kár filmet forgatni. Egyszerüen nem értem mi ez a pár éves divat, hogy tényleg nekiallnak elkészíteni egy ilyen marha drága filmet gyakorlatilag forgatókönyv nélkül.

    Különben a napokban pont megnéztem a 2014-es Godzillát és az se egy Aranypolgár, de van valami hangulata legalább. Nyomasztó, sötét, eltörpülsz a székben végig, azt várod mikor esik rád egy száztonnás szörny. Meg a hangok is tökjók. Ez az új ez valami matinéfilm még az mellett is, és ez mindent elmond róla.

  13. A king of monstersnél jobb de a skull islandnál nem. Többször írtam már, hogy nekem a king of shit egy igazi kínszenvedés volt. 6 órának éreztem úgy lezsibbasztott. Ellenben ezzel most nem volt bajom alig 2 óra de úgy annyi ak is éreztem es korrekt volt. Emberi szál nyilván szar a mili bobi bráwn részek fájdalmasan eröltetettek. Az apja szerepel benne nem tudom összesen basszus 3 percet? Minek bele akkor?

    A látvány szép a fényképezés is jó bár az eddig minden filmben szép volt. Bunyók követhetőek voltak. Nálam egy erős 10/6. King of ahit 10/3. Skull island 10/7

  14. Én jól szórakoztam rajta, bár újranézni valószínűleg nem fogom, a Kong filmmel ellentétben. CGI nagyon szép, a másik világ oltári jó színekkel operál, a monszták nagysága és veszélyesség érzete tényleg oda lett az előző filmekhez képest. Az emberi szereplők többsége feleslegesen lett beleerőltetve.

    Azért a párszázezer/millió kínairól nem mondhatjuk, hogy nem nyiffantak ki, konkrétan Hong Kong 70%a off lett (a kommunista párt nagy örömére).

  15. A film szórakoztatott és ez a dolga. Kétlem, hogy bárki is arra számított, hogy egy klasszikus születik majd.

    Ha egy negatívumot akarnék kiemelni, akkor az a gazdag öreg lánya lenne. Teljesen felesleges karakter. Semmit nem tesz a filmhez. A készítők akartak egy cuki pofát a filmbe. Ez most visszefelé sült el. Minden jelenetében azt éreztem, hogy bele van erőszakolva és emiatt kidibitt a ritmusból. De lehet, hogy ez csak az én fejemben van.

  16. Teljesen egyet értek a kritikáddal. Nettó marhaság volt mint film, klisé klisé hátán. A többi meg cgi-szörny-pornó. Ahol minden pofon mellett egy toronyháznak is kötelezően le kellett dőlnie.

  17. Egyetértek a kritikával. Nagy rakás szar volt az egész. Nem is értem, miért gondoltam, hogy szórakoztató is lehet. Tömény időpazarlás..halál komolyan néztük volna inkább újra a Battleshipet. Az első órában még próbáltam agykikapcs módban nézni és élvezni a vízi harcot, de aztán szerintem elfogyott a türelmem. Nem hittem el, hovy Billy es baráti köre 1 órán át tud kavirnyászni egy gigamodern létesítményben anélkül, hogy bárkinek feltűnne…szájbarágós hülye dumáiról nem is beszélve. Nem.volt sztori, nem volt értelme egyik karakter mozgatásának sem. Ki eng3dte ezt meg és miért? A fiatalabb generációnak ennyi tényleg elég? Rohadt dühös vagyok. Bárhogy lehet fényezni, ez egy F.O.S

  18. Az év legrosszabbja eddig. Totál egyetértek a leírtakkal. Pozitívumnak én is csak a napfényes bunyót tudtam volna felhozni amit a Skull Island után átemeltek ide is, sajnos a buta sztorival együtt. Alexander miatt a film közben nekem is a Battleship jutott eszembe. Abban szerintem a CGI is jobb volt pedig lassan tíz éves. Itt meg amikor lépeget Kong a vízben még az is gagyibb mint a Skull Islandben ugyanez a jelenet. A legnagyobb problémám – ahogy valaki írta a kommenteknél – maradhattak volna földhözragadtabbak. Ez így sajnos nem szórakoztatott, csak idegesített. Egyik pillanatban napfogyatkozás, aztán teljes világosság…

  19. Lassan el kell fogadnunk a tényt,hogy igazán jó filmek már csak a múltban léteznek! Vagy legalább is egyre ritkábban találkozhatunk minőségi alkotással!

  20. Nem mondom, hogy nincs igaza a kritikának, de én jól szórakoztam rajta. Nekem tetszett a szörnyes univerzum építés is, Hong Kong ledózerolása már kevésbé, de nem csodálkozom rajta, az kell egy ilyen filmbe. De az első új-Godzilla még szétvágva és újraforgatva is jobb volt, pedig nekem az az emberközeli megközelítés baromira bejött, csak ott is szarok voltak az arányok kicsit.
    Itt egyébként pont az volt a baj valóban, hogy túl sok emberi szál, de tét nélkül. Valóban a csoda-hármas minden perce úgymond büntetés volt, teljesen felesleges.
    Ettől függetlenül elszórakoztam vele, mivel kb 0 elvárásom volt a filmhez és azt pont hozta is, szóval nem volt csalódás. De nálam kb az összes ilyen szuperhős, szuperszörnyes film 0 elvárásról indul, egyszerűen semmire nem számítok tőlük, csak hogy vmilyen szinten szórakoztassanak. Ez megtette…

  21. Tudom, hogy a blockbusterbe ne keressen senki logikát föleg egy olyanba ne ahol King Kong és Godzilla a föszereplö, de ez végig olyan ostoba volt, hogy többször is azt kérdeztem magamtól, hogy ki írta ezt a fost.

    Spoilers spoilers spoilers spoilers spoilers

    Pár díjat kiosztanék ha már díjszezon van:
    -legfelelötlenebb anya karakter akit filmen láttam: Rebecca Hall
    Egy gondolatot sem pazarol arra, hogy biztonságba tudja a gyermekét, csak egyik szörnyüségböl rángatja a másikba azt a szerencsétlen gyereket oké, hogy csak adoptálta és nem a sajátja de azért párszor felhúztam a szemöldököm.
    -legfölöslegesebb romantikus szál szerü valami ami sehova se jutott de valamiért beleírták a filmbe: Alexander Skarsgard és Rebecca Hall
    -legrosszabb biztonsági rendszerrel rendelkezö cég:Apex Cybernetics
    Ez a cég megoldotta, hogy Hong-kong közepén megépítsen titokban egy háznyi méretü robotot de azt már nem, hogy két tinédzser és egy karbantartó betörjön több szigorúan örzött titkos létesítményükbe is.
    -legjobb nyomozó: Milly Bobby Brown
    Enola Holmes egy kezdö az itteni karakterhez képest.
    -legköszívübb emberek: Alexander Skarsgard, Rebecca Hall
    Egy gondolatot sem pazarolnak arra, hogy a szemük láttára halt meg kb 6000 tengerész másodpercek alatt. Vagy arra, hogy egy tizedmásodpercet is próbáljanak áldozni szerencsétlen Kong lelkivilágára, végülis kábításból akcióba aztán megint kábításba rángatják magukkal szerencsétlen állatot. Oké, hogy az etológia nem az erössége a filmnek….😂😂😂

  22. SPOILER

    -Elcseszett, visongató podcastos minek kellett bele?
    -Minek kellett a majomnak lemenni a belső földre? Egy tök egyenes luk ment lefelé, azon kemény meló eltévedni, nélküle is letaláltak volna. Jah, páverszorsz, de az egy buzinagy szikrázó hegy, csak feltűnik.
    -Majom csak egy retard majom, ki építette akkor föld alatti, diablo3-ból koppintott templomát?
    -Retardmajom2: ki csinálta a rare axe-ot neki? És miért?
    -Godzsira kínából áthegesztette a földet, a magon??? keresztül, amin a majom átmászott… lefele még csak-csak lehet zuhanni egy darabig, majd megsült szépen, de amott hogy a tökbe mászott ki? (ráadásul pár perc alatt)
    -Minek csináltak bádogzillát? De komolyan… lenne unlimited jó magyar forintod, egy ilyen szart csinálnál belőle? Miért?
    -pár helikopter hihetően emelte fel a szatyorba csomagolt majmot, biztos nem járt akkora zajjal, mint a csatahajó csobogása a vizen. (hogy rakták alá a hálót, ami ráadásul miután felkelt, hirtelen igen pici lett, kb ülve nem fért volna el benne, ja bittos gumipókból szerelték össze a derék matrózok)

    Rettenet szar volt a film, hihetetlenül untam :(

  23. DnP

    Bizony. És még az, hogy tudott a monarch outpost-ot építeni a Koponya szigeten Kong köré?! Addig a majom mit csinált? A saját filmjében attól bepöccent, hogy jött néhány helikopter. Darabokra lehet szedni ezt a filmet, ha kicsit gondolkodik az ember.

  24. debali: nem tudni semmit, gondolom majd elosztják egymás között a hazai forgalmazók az időpontokat. ha tényleg nyitunk júniusra akkor sztem a Kongra is van esély ott, de minek néznéd ha annyi más is jön addigra

  25. SPOILEr

    ” de amott hogy a tökbe mászott ki?”
    de ott a fordított gravitációban volt, avagy “lefelé” mászott, de a lefelé az a Föld felszín felé volt. De amúgy erre írtam, hogy aki védeni akarja az csak gondoljon arra, hogy miképp került mindenki a városba: MBB egy titkos földalatti alagúttal Amerikából!!! (az apja meg sem lepődik, hát nemt udta felvenni a lánya telefonját, ez van, tini, csak elfoglalja magát), Kong felmászott a Godzilla által lőtt lyukon, mert miért ne…

  26. Mindenki szidja ezeket a filmeket, hogy mennyire üresek,bárgyúk, stb. de mégis ezek alatt van mindig a legtöbb komment…

  27. És ezt a mennyiséget a Te kommented sem csökkenti🤣 blockbuster nem értem, mi azon a meglepő, ha sokan megnézik és sokan véleményt formálnak róla🙂

  28. Megnéztem én is, emberi karakterek szokás szerint gyengék. Most ráadásul még több lett = még gyengébb film. Egyedüli pozitívum számomra, hogy a filmet HDR/Dolby Vision 4K-ban sikerült megnézni. Így viszont a látvány iszonyat volt ami nem emeli jó filmek közé cserébe tényleg öröm ránézni a képernyőre.

    Sokak / mindenki által szidott “King of Monsters” nekem tetszett, ennél meg főleg jobb volt. Kedvem is támadt újra nézni DV-ben :)

  29. Személy szerint én rosszabbat vártam. Az előzetesek alapján a néma kislány száltól féltem a legjobban, de igazából ennyit le lehetett nyelni.
    Hollow Earth létezésén csak röhögtem, bár tényleg szépen nézett ki. Jobb lett volna ott lenyomni a harcot, nem megint egy nagy városban, de ez van.

    Kong és Godzilla pedig nem lehettek iszonyat régi ellenségek, hiszen azzal kezdik az egész sztorit, hogy Kong még növésben van. Egy 50 évvel fiatalabb Kongot a baráti gyík szimplán felfalt volna.

    Ugyanakkor a legfeleslegesebb szál a podcast-nyomozós vonal volt. Sem nem releveáns, sem nem vices. Igazi erőltetett szar, ami valószínűleg csak MBB aktuális népszerűségének tudható be. Chandler pedig valószínűleg több filmre írt alá, mert amúgy semmi szerepe sem volt a történetben.

    A többséggel ellentétben én nem húznám le annyira, de ebben benne van az is, hogy úgy egy tucatnyi Godzilla filmet láttam már és a régi, japán verziók között is bőven találni hulladékot, ahol az emberi szereplők ugyanúgy erőltetettek és haszontalanok, mint itt.
    Az igazság az, hogy amíg el akarsz adni egy blockbustert, addig a felesleges emberi szálat nem lehet kiküszöbölni. S mivel erre csak szükséges rosszként tekintenek, gyakorlatilag soha nem lesz értelmesen megírva.

    A Battleship pedig fos. Értem én, hogy az idő mindent megszépít, de azért ne essünk már túlzásokba.

  30. Hát én így majd 30 japán Gojira film után egész egyszerűen imádtam ezt a szart. Mindemellett a kritika minden egyes pontját értem és megértem.
    Ellenben nekem felfrissülés volt ez a sok ökörség. Nem volt benne a Gareth Edwards-féle hullakomoly katasztrófafilm hangulat meg az emberek egymás után sírdogálása, vagy a full blőd motivációtenger mint a King of Monstersben, hanem pofátlanul megagyalták egymást a címszereplők. Nem vágtak el kulmináris pillanatokban, nem Milly Brownt kellett nézni, ahogy sírva hazaszalad miközben a háttérben out of focus gyepálja egymást két szörny.
    A Toho nagyon ritkán sikerült jó emberi sztorit körítsen a monster bash mellé, és amikor sikerült, még az is blődebb volt, mint ez. (Innentől spoileres) A gonosz multicég gépgodzillát épít, mert az milyen cool, pedig bármilyen más járműforma hatékonyabb lenne? Mondjuk egy repülő 100 méter hosszú tankágyú? Áh, ugyan. Dagatt podcaster meg a koravén kislány az életképtelen haverjukkal betörnek ehhez a multicéghez, akiknek alagutjai vannak szerte a világ nagyvárosaiba? Hihetetlen. Godzilla lefúj a föld középpontjáig? Hát milyen erős az az atomic breath? Hogy nem viszi le kong vagy bárki fejét abban a pillanatban, ha annyira erős, hogy tektonikus lemezeken meg mindenen átéget? Elképesztő. Komolyan, csalódtam, mikor a Serizawa gyerekről NEM derült ki, hogy esetleg ufó, és a gépgodzillával akar inváziózni, mert totál beleillett volna az egészbe (és volt már ilyen a 70-es években).
    Engem ez totál kielégített. A sztori kellően bugyuta volt, a Kongnak adott személyiség és karakterív meglepő bónusz, a látvány pedig mindent vitt, a hajós meccsnél meg a végén is. A Hollow earth dolog kicsit meredek volt, igen, de ezért Jules Verne-t feszítsük keresztre először, mert azt ő találta ki, az ott fellépő gravitációs anomáliával együtt.
    Az olyan jeleneteknél, mint mikor Mechagodzilla először felüvölt a tesztkör alatt, és szétszedi a skullcrawlert, vagy ahogy elszabadul és szétpocsékolja a várost, vagy ahogy Kong megkapja az ultrabrutál kezelést Godzillától, karmolást, harapást, taposást, csicskitást, mindent… Sikoltott a gyerek bennem.
    Ellenben totál megértem azt, ha sokan mást vártak. Az egész monsterverse másképp volt felvezetve, csúnya hangulatingadozás van az egészben. Szerintem Wingard egy rohadt nagy fan, és a régi Kong Vs Godzilla hagyományainak megegyező filmet akart csinálni, és szerintem ezt maradéktalanul hozta is, de nem biztos, hogy ezzel fog tömegeket meggyőzni. Azok az idők már elmúltak, lehet kielégíteni a régi fanokat, de ugyanakkor elutasítja az újakat. Ám ellenben a Legendary filmjei közül még mindig ez működött a legjobban, itt volt a legjobb arányban a látvány és a bugyutaság. Szerintem ez lesz az az út, amin menniük kéne, ezerszer inkább mint a korábbiak, csak most ugye nem nyitottak meg semmi új szálat, erre az összecsapásra éleztek mindent, a továbbépítkezés pedig hiányos. Felvezethették volna az idegen inváziót, komolyan. Egy Final Wars remakere mindenkinek nagy szüksége lenne. :I

  31. 2021 .április 4..a film legjobb része az eleje…Bobby Vinton – Over the Mountain (Across the Sea)..ez a durva..egy gyönyörű dal..1963-ból…a film?:))))))az egy nagy szar…….

  32. Szerintem a Skull island a legjobb ugyan, de a Godzilla filmek fokozatosan javulnak, és a háromból ez vol a legjobb…
    Kezdik végre elkapni a Godzilla filmek hangulatát.

  33. Én már akkor sírtam, amikor megtudtam, hogy benne lesz a dagadt gyerek a deadpool2-ből. Rég láttam már olyan fazont, aki azonnali allergiás reakciót vált ki belőlem. Egyszerűen egy élő karizma-vákum, a jelenléte képes lenne elszarni még a legjobb filmet is. Még a feje is szuper irritáló. Mi a büdös f@szért erőltetik bele minden filmbe? Mondta már valaha egyetlen ember is, hogy dejó, hogy benne volt ez a gyerek a filmben, nélküle igazán szar lett volna?? Ilyenkor kezdek hinni a hollywoodi összeesküvésekben, az ilyesmikre egyszerűen nincs épelméjű, logikus magyarázat. A kínai befolyás meg szerintem senkit sem lep meg, már hosszú ébek óta nyiltan megy, a párt azt rakat bele egy hollywoodi filmbe,amit csak akar. Tom cruise repkedős filmjét is pontosan emiatt fogom bojkottálni, teljesen bepucsítottak a kommunista pártnak, csakúgy, mint a disney a Mulannal. Már csak elvből sem támogatok olyanokat, akik koncentrációs táborok mellett forgatnak meg a rezsimtől kapják a támogatást. Aki meg ennek tudatában is falja a disney szarjait, az többé meg se szólaljon politikai, illetve emberi és szociológiai témákban soha a büdös életbe.

  34. Az Uratok:
    “Mi a büdös f@szért erőltetik bele minden filmbe?”

    Na én pont így vagyok a filmben szereplő őrült tudós lányával. Azt a nőtt az utóbbi időben minden filmbe beleerőltetik és olyan szerepeket adnak neki, amik rohadtul nem illenek hozzá. Azt a latino csajt max egy utcalánynak tettem volna be, akit Kong vagy Godzilla harcközben véletlenül eltaposna. Vagy inkább pornó filmekben szerepeltetném, mert a külsején kivül mást nem tudt felmutatni.

  35. A szörnyek királyában Godzilla közelségétől szétolvadtak az épületek, a szellentésétől meg szétmállott Ghidorah. Itt meg szétpofozza egy gorilla. Ez inkább a Roland Emmerich-féle Godzilla folytatásának tűnt.

  36. Az Uratok,SZSZFilm: Hihetetlenek vagytok, de tényleg. Hogy a fenébe tudtok olyat írni, hogy az a két színész minden filmben benne van.

    Nézzük csak:

    Julian Dennison, gondolom ő a dagi gyerek:
    2016 – Hunt for the Wilderpeople, +1 romantikus film
    2018 – Deadpool 2
    2019 – két sorozatban szinkronhang
    2020 – egy karácsonyi film
    2021 – Godzilla vs Kong

    Ez az össz film amiben szerepelt, látom nagyon bele van erőltetve minden filmbe.

    Eiza González, gondolom a latino kiscsaj:
    2016-ig – nagyjából csak TV sorozatokban szerepelt
    2017 – Baby driver
    2018 – Welcome to Marwen
    2019 – Alita, Hobbs & Shaw + 2 film
    2020 – Bloodshot, I Care a Lot + 2 film
    2021 – Godzilla vs Kong

    Ő is aztán nagyon szerepel minden filmben mostanában.

    Legalább ilyen hülyeségeket ne írjatok már, ha nem tetszik egy bizonyos színész.

    (Legalábbis, ha róluk van szó, ha nem akkor elnézést)

  37. Az Uratok: Valld be, hogy igazából tetszik Neked a srác!

    De most komolyan. Felnőtt ember nem kezd el egy gyerekszínészről fröcsögni nyilvánosan. Szedd már össze magad, ember.

  38. @JKJ

    Nem igazán értem, hogy felnőtt ember miért ne fröcsöghetne gyerekszínészről nyilvánosan? Mert te ezt mondtad? Vagy ez valamiféle vallási vagy világi tabu lenne? Én nem hallottam még róla.
    Egy gyerekszínész is ugyanúgy lehet irritáló, mint egy felnőtt.
    Hogy te honnan vetted azt, hogy gyerekszínész kritizálása tabu lenne, elképzelni sem tudom, de tévedsz.

    Ja és csak néz meg pár rész a The Strain gyerekszínészével és azonnal visszavonod azt a hülyeséget, amit itt állítottál.

  39. Endy: Ne keverd össze a kritikát azzal amit “Az Uratok” írt.

    Neki nem szimpatikus, de ezért normális ember nem kezdi el ilyen jelzőkkel illetni: dagadt, azonnali allergiás reakciót vált ki belőlem, élő karizma-vákuum, jelenléte képes lenne elszarni még a legjobb filmet is, még a feje is szuper irritáló.

    Ha értelmes lenne, akkor írhatna a színészi játékáról. Helyette személyeskedik. Ha ez szerinted kritika, akkor nem érted mit jelent a szó.

    A vallási vagy világi tabun jót nevettem :-). Komolyan érdekelne, hogy mi jár a fejedben, hogy erre gondolsz. Értelmes felnőtt nem személyeskedik még másik felnőttről sem, hanem a tényekre hagyatkozik. Ez csak emberség.

  40. de hát egy rakás színész van, akire rossz ránézni, és irritáló a jelenléte is, színészi játék ide vagy oda. ez a jelenség neked újdonság? vagy csak nem láttad még kibontva a szép, udvarias csomagolásból? az, hogy “nem szimpatikus”, ilyesmiket takarhat többnyire. nekem pl ilyen Meryl Streep, meg Kate Winslet, kerülök is mindent, amiben szerepelnek. neki meg ez a dagadt gyerek, akire gondolom azért írta hogy dagadt, mert dagadt? amit tényszerűen meg lehet állapítani? van ebben ennyi szerinted? eléggé túlreagálod a dolgot. engedtessék már meg, hogy értelmetlenül ítélkezzünk a kommentjeinkben egy hülye film kritikája alatt, ha jólesik

    és ja, a Skull Island tényleg állat, fun film, azt hiszem 2x is láttam

  41. JKJ: “Ha értelmes lenne, akkor írhatna a SZÍNÉSZI JÁTÉKÁRÓL.” :DDDDDDD Azért legyünk őszinték, a viccnek is van határa.

  42. Másrészt pedig JKJ: a fazon 18 éves, hivatalosan is felnőtt ember, szóval a “felnőtt ember nem kezd el gyerekszínészről fröcsögni” butaságod már itt megbukik. Amúgy pedi jó tudni, hogy megfogtad a kommentem lényegét, miközben egy elnyomó, embertelen és népírtó rezsim filmiparbeli befolyásáról is írtam. Tudtam, hogy te mindig is a fontos dolgokra fókuszálsz.

  43. az csak személyeskedés, hoyg dagadt, az hogy rosszul játszott pedig kritika. nem azt írta, hogy “ez a gyerek nekem unszimpatikus” hanem szétszemélyeskedte, az is két külön dolog. de persze alapvetően ez a baj a netes kommunikációval, sokan nem tudják mi a vita és mi a személyeskedés között a különbség.

  44. huma: “az hogy rosszul játszott pedig kritika” Szerintem beillik az ténymegállapításnak is.

  45. Fuck me!

    Most látom, hogy a srác Julian Dennison a Hunt for the Wilderpeople-ból. Meg sem ismertem :-)

  46. emberek, azért egy film befogadásában, élvezetében szerepet játszik az is, hogy egy adott színész az adott néző számára elviselhetetlenül irritáló. ne csináljatok már úgy, mintha ez nem így lenne! személyeskedés? akkor már az is személyeskedés, az ember a szubjektív véleményét közli egy filmről.
    az meg, hogy egy része (egyesek szerint elfogadható) kritika, másik része meg (egyesek szerint elfogadhatatlan) személykedés, mégis min változtat? én nem tudok olyanról, hogy az ember az interneten egy filmmel kapcsolatban csakis a személyeskedéstől mentes kritikáját fogalmazhatja meg, különben elítéli a netes bíróság vagy kiközösítik.
    szerintem teljesen elfogadható, ha az illetőből az a bizonyos személy ilyen véleményt vált ki. szerintem mindenki találkozott már filmben legalább 1 olyan színésszel, aki szerinte “azonnali allergiás reakciót vált ki, élő karizma-vákuum, jelenléte képes lenne elszarni még a legjobb filmet is, még a feje is szuper irritáló”.
    igen, van ez így.
    én pl régebben jim carrey-t nem voltam képes elviselni. most meg a doom patrol-ban crazy jane-t alakító színésznővel vagyok így, brrrr! elrontja az egész élményt, annyira irritáló számomra.
    az meg hogy “normális ember ilyen jelzőkkel nem illet egy színészt se, hülyeség. miért ne illethetne, ha így gondolja, így érzi. simán elhiszem és elfogadom, hogy ő bizony így van vele. és ettől még normális ember. nincs olyan, hogy normális ember ne írhatná le a vélemnyét, ha úgy érzi. nem tabu! akár gyerek, akár nem.
    le kellene már szokni arról, hogy mi egyszemélyben akarjuk megmondani, hogy “normális ember” mit tesz vagy mit nem tesz, mert mi éppenséggel úgy gondoljuk.
    köszöntem a figyelmet! imádjuk a filmeket! (bocsánat a rímért)

  47. Endymion: az a személyeskedés, amikor valakinek a személyét támadod (dagadt, sovány, magyar, angol, mittomén), nem azt, amit csinált (ahogy alakított). Nem kell valamit megnézni, mert X nem szimpi benne valaki, “de rühellem ezt a srácot bármiben” simán jó kritika személyeskedés nélkül.

    “akkor már az is személyeskedés, az ember a szubjektív véleményét közli egy filmről.”

    nem, nem az, ezért mondom, sokan keverik a kritikát (nem volt szép amit csináltál) és a személyeskedést (a kurva anyád) a vitakultúrában, összemossák.

  48. szóval, az egy dolog, hogyha vmi feleslegesnek tűnik, de jól értelmeztem, hogy az egész tripla dinamit hármasnak az egyetlen (de tényleg egyetlen!) jelentősége az volt, hogy a film legeslegvégén ráöntsön egyikük 2dl whiskeyt egy szeróra??

    az már csak a apróbetűs rész, hogy ez a 2dl menti meg a világot, mindentől IS.

  49. DelMaar: igen!!! végre leírta valaki:D hatalmas gógyi kellett ehhez a sztorihoz:D nekem még mindig nagyon fáj:D

    Egyébként érdekes irányba mentek a kommentek az Uratok sorai után:D mindenki ugrik a “dagadt”-ra és vérszemet kap, de a kínai befolyásos gondolatfoszlányon szemet húny ..én ennek eddig sosem olvastam utána, naiv kislányosan felteszem a millió dolcsis kérdést: tényleg ennyire durva a helyzet? kicsit most mardos a lelkifurdalás a raya miatt. Őszintén szólva valahogy én mindig szemet húnytam az ilyen dolgok fölött, kicsit olyan ez, mintha elítélném az amerikai szépséget, mert Spacey-ről kiderültek mocskos dolgok. Leegyszerűsítve a logikám, teljesen fölösleges ilyenek miatt ítélkezni hollywood vagy bármely film fölött, mert ki tudja mennyi minden van, amiről nem tudunk/sosem fogunk tudni.

    Persze érdekes ez a személyeskedés vs kritika téma is, erről mindig is azt gondoltam, hogy ha valaki véleményt alkot egy színészről a kinézete alapján (is), miért ne tehetné meg, hisz az illető olyan életutat választott, amiben kvázi a testével is keresi a kenyerét? Az Uratok ledagadtozós véleménye nyilván nem jut el a csávóhoz és nem is lesz miatta álmatlan éjszakája, így nem is lehet annyira személyeskedés. Már úgy értem, személyeskedés csak azok között alakulhat ki, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással. Egy színész játékáról alkotott képet meg nyilván (sajnos?) az is befolyásolhat, hogy az a valaki hogy néz ki.

  50. blady: “Már úgy értem, személyeskedés csak azok között alakulhat ki, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással.”

    Nem egyszerűbb mindenkit emberként kezelni? Nem érdemli meg mindenki, hogy ne csak a lehető legfelszínesebben ítéljük meg őket?

    Nagyon elkanyarodtunk a filmtől, de valóban érdekes kérdés, hogy lehet-e egy színészt a külsője alapján ítélni, amikor neki – szerinted – ez a muknaeszköze. Szerintem nem érdemes. Illetve nem szabad összehasonlítani valakinek a kinézetáre adott reakciónkat a színészi játék minőségével.

    A korábbi kommentben szereplő személyeskedésnél teljesen nyilvánvaló, hogy az illlető túlreagálja a dolgot. Már-már zsigeri utálat jellemzi. Ez semmiképpen nem normális. Persze az Ő dolga, hogy foglalkozik-e vele, de egy nyilvános fórumon is felhozta, úgyhogy ne csodálkozzon ha valaki szóvá teszi.

  51. Őszintén remélem, hogy a CGI-s hadtestet rendesen kifizették, mert az tényleg szép munka lett, még az art book-on is elgondolkoztam. Más érdemet nem tudott a film nekem felmutatni.

  52. miért szerinted nem a testével, az arcjátékával színészkedik, hanem mindenki robotgúnyát ölt meg 0-24-ben küldenek testdublőröket?:D nem is értem, ez miért veszed sértésnek, nem azt mondtam, hogy prostik:D wtf?:D halál komolyan, mondjuk ki kerek perec, a színészek, sőt a kaszkadőrök is a testükkel, az arcjátékukkal, a mimikájukkal, az ügyességükkel színészkednek..feltéve, ha szerinted nem egy full CGI Alitát kellene néznünk hús-vér emberek helyett minden filmben.. mert akkor már kurva nagy baj van. Vagy magyarázd el, ha valamit esetleg félreértettem.

    Mellesleg miért ne utálhatnánk egy-egy színészt a kinézete alapján? Nyilván kell hozzá látni néhány filmet, hogy kirajzolódjon, kiben mennyi tehetség van, de hidd el nekem, ha a Godzilla vs Kongban Melissa McCarthy és Will Ferrell lettek volna a főszereplők, nem néztem volna meg, mert irritálóak és ne akarj meggyőzni arról, mekkora jó színészek, mert ez nem igaz:D és ha már itt tartunk, a konkrét filmnél maradva szerintem Milly Bobby Brown sem tud színészkedni, mert ugyanazt a tudálékos ki ha én nem okoskát hozta, mint az Enola Holmes-ban..

  53. “A szörnyek királyában Godzilla közelségétől szétolvadtak az épületek, a szellentésétől meg szétmállott Ghidorah.”

    Igen, mert akkor az arcába robbantottak egy négyszázharmincötezer megatonnás atombombát, nőt tőle 50 métert és leolvadt. Azóta láthatóan megnyugodott. Pedig a Gojira Vs Desotoroyah-ban azt is elmondják a szakik, hogy ha ilyen túlhevüléskor leolvad a szive és felrobban, a robbanás viszi magávan az egész bolygót. Még egy dolog, amit a kurva amerikaiak kihagytak.
    Amúgy újranéztem a heises filmeket, és megdöbbentő, de van benne egy katonaember, egy ilyen teremben ülő, jelentőségteljes szigorral néző tábornok. Annyi a szerepe, hogy száraz tényeket közöl, majd amikor egy szakértő előáll valami hajmeresztő dologgal, akkor végtelen hatásszünet után remegő arccal azt mondja, hogy HAI! Évekig. Filmeken át. Ennyit az emberi szereplőkről.

  54. blady.

    Azt utálsz akit akarsz. Senkit nem érdekel. Pont ez a lényeg. Ne hozd nyilvános fórumra. Leírom alssan, hogy értsd. Kritika jó. Személyeskedés, utálat nem jó. Alapvető viselkedési/kommunikációs normákról beszélünk!

    Egyébként, nem tudom hova akarsz eljutni az életben, de ezzel az alpári stílussal nem jutsz messzire.

  55. az utolsó soroddal lőtted lábon magad, miközben szajkózod a “személyeskedés nem jó” hitvallásodat:D igazán szép munka, bár szerintem ez így parttalan “vita”, mert alapvetően nem érted meg a fórumok, blogok lényegét, meg egyébként azt, ha valakinek más a véleménye dolgokról, mint neked.

  56. de figyelj. senki nem kommunikál a dagadt sráccal a hunt for the wilderpeople-ből(nem is tudtam, hogy róla van szó. abban bírtam, de most rákeresve mára tényleg irritálóan néz ki xd). te viszont telibe hülyézel itt másokat, egy nagyon nagyon magas leereszkedő lóról, mert érdekel, hogy mit írnak egy nyilvános fórumon egy hülye film random szereplőjéről. lassan olvasd ezt is, meg az előző kommentet is, hogy értsd. xdxd alpári stílus mi haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.